הי, איזה ארגון הומניטרי ידוע לכם כהכי פעיל?

rotemgor

New member
../images/Emo32.gifאלפי ילדים מורעלים, נשרפים למוות../images/Emo70.gif

http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/674/410.html "כמרים בנגריה מאלצים ילדים קטנים לעבור טקסים מחרידים כדי לשחרר אותם מ"כשפים". אלפי ילדים כבר הורעלו, נשרפו למוות או ננטשו, בסיוע הוריהם ותמורת תשלום.." "..באווירת שלטון הפחד המטורף הזה, הורים וכל הכפר כולו פונים נגד הילדים. שורפים אותם, מרעילים אותם, משספים את גרונותיהם, קושרים אותם לעצים, קוברים אותם חיים, או פשוט מכים אותם ומגרשים אותם ליער.." "..נוויקה בת 16 בערך. היא יושבת לבד בבוץ, עיניה מתרוצצות, מגרדת את ידיה הדקיקות. הפצע בראשה, במקום שבו ננעץ מסמר, הולך ומגליד. גם בראשו של אטידו בן התשע נעצו מסמרים, חמישה. קשה להעריך את הנזק. אודו, כיום בן 12, הוכה וננטש על ידי אמו. "..מגרס בת שבע. אמה חפרה בור ביער וניסתה לקבור אותה חיה." "..המיסיונרים האמריקנים והסקוטים היו אלו שעיצבו את האמונות הפנאטיות האלה במהלך 50 השנים האחרונות. "..זו תאוות הבצע של הכמרים הנוהגים במרצדסים, שגורמת לכולם להיטפל לחלשים ולפגיעים". והכל בשם הנצרות. http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/674/410.html אנא חיתמו על העצומה, ונסו לחשוב על דרכים נוספות לפעול להצלת ילדי ניגריה מהגיהנום: http://www.thepetitionsite.com/2/children-are-targets-of-nigerian-witch-hunt

rotemgor

New member
האדישות לכך בישראל מעוררת חלחלה

ככל שאני מנסה להעיר את תשומת הלב מעטים חותמים!! (שלא נדבר על התארגנות למחאה)

לילית462

New member
אני חושבת שקשה לאנשים להסתכל על כאב במיוחד

כשהו כל כך רחוק מהם. הם מעדיפים לחשוב "עניי עירך קודמים" ולהתמקד בקאסמים בשדרות... חשבת להקים קבוצה בפייס בוק ?

arcdsgn

New member
לילית

כמה שאת צודקת
התמונות קשות, הבערות ורוע הלב מעוררים חלחלה. העולם הנוצרי חייב להתעורר

לילית462

New member
לא רק העולם הנוצרי - ולא רק בזה

יש כל כך הרבה סבל בעולם הזה, שזה פשוט יותר ממה שאפשר להכיל. מי שגר כאן באפריקה רואה את זה יום יום הילדים הרעבים עם הבטן הנפוחה, לבושים בסחבות או ערומים הילדה כרותת הידים והרגלים שיושבת בכניסה לסופר ומקבצת נדבות (ונותנת אותם למעסיק שלה ברגע שהיא מקבל משהו) ועד כהנה וכהנה. אין סוף לסבל הזה, השאלה מה כל אחד מאיתנו עושה בנידון. אני ישנה בשקט בלילה, אני משתדלת לעשות כמיטב יכולתי אני תומכת בלימודים של ילדים - משלמת את שכר הלימוד של כל ילדי העובדים שלי תורמת כמה שאני יכולה לבתי יתומים לא זורקת כלום מהבית וגם לא מוכרת - הכל לתרומות במיוחד עכשיו בחג המולד, אני משתדלת לתת יותר. אבל תמיד אפשר לעשות עוד.....

rotemgor

New member
מצאתי קבוצה -

http://www.facebook.com/group.php?gid=9476440119 תודה. כאן לפחות יש אוזן קשבת. ביומיים האחרונים קצת איבדתי הרבה אמון ומרץ. יש המון קבוצות שם. לא ברור כמה פעילות נעשית בפועל. רציתי לשאול גם לדעתך, איזה כיוון הכי חשוב לעזור - מזון, חינוך בסיסי לילדים ? שינוי פוליטי? הפסקת התערבות המערב? יש קשר - חינוך יכול לעזור לילדים לצאת מהעוני, לפתוח עסקים, אבל זה נראה מעגל סגור כשיש כל כך הרבה כוחות חיצוניים (ארצות ותאגידי הון) שמשתלטים על המקום. (זה לפחות מידע ראשוני שקיבלתי.) עזרה רפואית ומזון הם כמובן אלמנטריים - אבל לטווח רחוק הם מחזקים את הדריכה במקום (עושים רושם שהמערב תורם לאפריקה, כשבפועל הוא זה שהורס, והתרומה היא רק וולונטרית ומזערית ומשרתת את "המצפון העולמי" ואת המשך התערבות התאגידים) -אשמח אם תתקני אותי, כי כאמור אין לי הרבה ידע על המתרחש באפריקה

לילית462

New member
אני חושבת שחינוך ועזרה הומניטרית במקביל

אני יכולה לספר לך על פרוייקט שהקימו כאן בקמפלה - חבר'ה ישראלים. בשכונת פחונים של עקורים ופליטים, הם אספו את ילדי הרחוב שבדרך כלל משחקים בביוב, והקימו להם גן. הגן מיועד לילדים מהשכונה עד גיל 6, הם מקבלים שם חינוך בסיסי ביותר, בעיקר מקום לשחק ולהיות בו שאינו הרחוב. במקביל הם מקבלים ארוחה חמה, ויש רופא (ישראלי) שבודק את הילדים והם גם מקבלים טיפולים רפואיים בעת הצורך. את המקום מפעילים אנשים מהשכונה - מקומיים, שנשלחו על ידי הפרוייקט להכשרה מקצועית. הילדים מקבלים חינוך, רפואה, מזון המבוגרים מקבלים - תעסוקה, מטרה וכו' המטרה היא שבוגרי הגן יכנסו למערכת החינוך ואם יהיו מספיק כספים, הפרוייקט גם ישלם את שכר הלימוד שלהם. החינוך זה הדרך היחידה החוצה ממעגל העוני. צריך לפתות את המקומיים ולהשלים פרט לחינוך דברים נוספים.

rotemgor

New member
מה הגישה לגבי אמצעי מניעה?

במקום שבו את נמצאת, ובאפריקה בכלל אם יש לך מושג. זה די מרושע להגיד "אתם עניים עדיף שלא תביאו ילדים" אבל אם הם יודעים בפירוש שהילדים יגוועו למוות?

לילית462

New member
אמצעי מניעה

אמצעי מניעה נקראים כאן - תכנון משפחה וזמינים בחינם רקלנשים נשואות. מעודדים זוגות נשואים להשתמש באמצעי מניעה כדי לתכנן את גודל המשפחה (כלמור להקטין אותה) מצד שני, רווקים ורווקות משתמשים בקונדומים, שגם מחולקים כמעט בחינם, או בחינם. אבל השימוש בהם הוא למניעה הדבקה במחלות ולא למניעת הריון. לא מקובל כאן למנוע הריון אצל נשים לא נשואות מתו המחשבה שנשים לא נשואות לא צריכות לקיים יחסים.... גם לשימוש בקונדמים אין מספיק מודעות, למרות שיש מודעות, ולראיה האידס כאן מתפשט ומשתולל.

rotemgor

New member
הי, איזה ארגון הומניטרי ידוע לכם כהכי פעיל?

בתור תושבי אפריקה, אתם יודעים הכי טוב מי באמת עושה ולא רק מקבל תרומות שהולכות למנהלי העמותה. מי הכי אמין את מי אתם רואים בשטח עושה, מציל מרעב ?

rotemgor

New member
למה מודאגים רק מאידס,

האם הרעב הוא לא הדבר הראשון שצועק בלב? האם זה פופוליזם התמונות האלה, האם זה כבר לא קיים והתמונות הן מהעבר? בארגונים שאני נכנס לאתריהם לא מופיעים דיבורים על רעב, מופיע קודם כל נושא האידס.

למעלה