הי, אני זקוקה לעזרה!

BoopSoop

New member
הי, אני זקוקה לעזרה!

אודה למי שיוכל להעלות לפורום את התרגום לעמודים 17-18 של הספר הירוק "מבוא לעיתונות ולשידורים בערבית". אני ממש זקוקה לזה..... תודה לכל העוזרים

ringo rulz

New member
היי

זה עובר על חוקי זכויות יוצרים ולכן לא נוכל להעלות את זה לפורום, בהצלחה בכל מקרה.

BoopSoop

New member
משהו אחר,

אודה למי שיוכל לעזור לי להפוך את הצירופים הבאים לערבית 1.ערכנו שיחות 2. מחר בערב 3. כתבי העיתונים הערביים 4. השתלשלות המצב המדיני

BoopSoop

New member
ועוד משהו אם למישהו יש אפשרות להעלות

לפורום הסברים לגבי הניקוד הסופי כי לא הבנתי כלום..... תודה

בבקשה

הנה קישור לניקוד הסופי (חוברת שהוכנה על-ידי שירן, חברת הפורום, ונערכו על-ידיי) http://img2.tapuz.co.il/forums/1_106613450.pdf אם את רוצה לראות חומרי לימוד נוספים את יכולה להסתכל בטגליינס של הפורום (הנה הקישור) |הלינקhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/taglines.asp?id=1614|סלינק| בהצלחה

مساء ال&#

1.ערכנו שיחות أَجْرَينا مُحَادَثَات 2. מחר בערב مساء غدا 3. כתבי העיתונים הערביים. משפט זה ניתן לפירוש בכמה דרכים: א. אם המילה "כתבי-" הוא ביחסה 1 או 2/3 ב. מי ערביים? הכתבים או העיתונים? مُرَاسِلو(יחסה 1) / مُرَاسِلي (יחסה 2/3) الصحف العَرب (מתייחס לכתבים) / العَربية (מתייחס לעיתונים) 4. השתלשלות המצב המדיני تَطَوَّرَ الحال السِيَاسِيّ

BoopSoop

New member
את הקטע של היחסה (מה זה?) לא הבנתי בכלל

בהנחה והכוונה שהעיתונים הם ערבים איך עליי לכתוב את הצירוף?

קצת באיחור, אך תמיד טוב לדעת...

כאשר כתבתי "יחסה" התכוונתי יחסה בתוך משפט. הדבר קשור בנושא הניקוד הסופי ! יחסה ראשונה - נושא (+לוואים), נשוא שמני (+לוואים) יחסה שניה - מושא או תיאורים (+ הלוואים שלהם) יחסה שלישי - אחרי מילת יחס או בתפקיד סומך. עליך לראות מהו התפקיד התחבירי של "כתבי-..." במשפט הנתון ! אם הכתבים זה הנושא, בצורת הסמיכות נרשום مُرَاسِلو אם הכתבים זה יחסה 2 או 3, בצורת הסמיכות יש לרשום: مُرَاسِلي אני מקווה שזה היה יותר ברור. אם לא, המשיכי לשאול.

xXx Shiraz xXx

New member
תסביר לה גם על החריגים (תיאור זמן), אין פתחה

אחרי ריבוי שלם נקבה, ואז זה מבלבל וכו' =]

הכל מופיע בתוך החוברת שיש בטאגליינס

על הניקוד הסופי, ריבוי שלם זכר וריבוי שלם נקבה.

למעלה