יולי יקרה ברוך הבא למשפחת סהר
זה בסדר להגיב, את לא התפרצת את כבר זהו חלק מהמשפחה המופלאה שקיימת כאן, ומותר לך להגיב ולתמוך, ומותר לך לכאוב ולספר את כאבך. היום בצהריים קראתי את הודעתך, וישר אחכ דפקה לי מישהי בדלת ולא יכולתי להגיב למרות שרציתי. אחרי כמה שעות שהיתה אצלי (והתכוונה לבוא לעשר דקות), החלטתי שבמקום לאמר מה שרציתי פשוט לספר לך מה היה שממש מחזק את דברייך. פרסמתי השבוע מודעה בעיתון , שאני מחפשת מטפלת לשמור עלי בלילה, זה מאוד מפחיד כשרק שומעים את זה וואו מחוברת למכונת הנשמה אף אחד לא רוצה לבוא. הפעם פרסמתי מודעה מתחכמת שבעצם לא ניתן להבין ממנה למה השמירה, מלבד העובדה שמדובר בלילה. הופתעתי לגלות הצפה של טלפונים, ואז תיארתי בשיחה בנימה רגועה שמדובר בנכות כך וכך וצריך לשמור על מישהו מחובר למכונת חמצן ומכונת הנשמה, והיום אני כל כך שמחה, גם נשמעתי להם ככה.ואז תמיד בסוף השיחה שאלו טוב מי ``החולה``? אמרתי אני. צחקו אמרו אבל זה לא נשמע את מדברת על זה כאילו זה בדיחה, כאילו זה דבר של מה בכך אפשר לבוא לראות מסקרנות? לכולם אמרתי כן-הבית שלי פתוח, אני מבינה את הסקרנות ומעודדת אותה כדי שלא יפחדו מאנשים מונשמים. ואז הגיעה בצהריים מישהי , הייתי רגע עסוקה ברשת אמרתי לה שבי רגע, אמרה תראי אני באתי לרחל, צריך לשמור עליה, עניתי אני רחל. רגע של שתיקה אבל לא יכול להיות?, ואז דברנו הראיתי לה את כל המכשור , כל ההשלכות של כל דבר, ולא הפסקתי לצחוק ולראות כמה היא חוששת מהצעצועים האלה, וזה מאוד מצחיק אותי לראות אנשים שמפחדים מהצעצועים האלה,אחרי כמה שעות הלכה. אבל דקה לפני שיצאה עמדה בדלת ואמרה לי-רחל מאוד פחדתי לבוא אליך הביתה, לא ידעתי מה אני עומדת לראות מול עיני, נכות מפחידה, היום אני לא מפחדת, אני באה לשמור עליך, כי את מדברת ומתנהגת למכונות כל כך בקבלה. עניתי לה-יקירתי-היום זה יום טוב, הייתי לידך עכשיו בקוצר נשימה ואפילו לא הרגשת, כי טוב לי בנשמה-יתכן שמחר אדבר לך על אותו צעצוע כמשהו מתסכל ביותר, שמחזיק אותי בין חיים למוות, יתכן שמחר תראי אותו בקוצר נשימה ואקפיץ את השכונה תתכונני-ככה אני חיה, אם תלמדי לקבל אותי גם ביום כזה, לא תפחדי מזה. אני לא תמיד מחייכת, אני גם ברע לפעמים-כלומר ימים של שחור-ימים של לבן באותו מצב. אותו מצב נשימתי, אותו מצב רפואי, אותם תנאי מזג האויר, יכול יום אחד קוצר נשימה לגרום לי להיסטריה ופאניקה, שמסכנים הסובבים סביבי ברגעים אילו, ויום אחר, שאני כל כך מאושרת, אני אזלזל בו ואומר טוב יעבור היו גרועים יותר. הנפש וההסתכלות על המצב -קובעת במקרה שלי גם את חומרת המצב. יולי אני רוצה לאמר לך שאני מאוד מעריכה אותך, שלמרות כל הקשיים את תומכת בבעלך, ואשמח מאוד אם אוכל להכיר אותך. אני נמצאת הרבה בחדר ``עזרה נפשית`` בצט של תפוז , את מוזמנת לבוא לדבר אם תרצי. בהמון אהבה רחל-נשמה