הי אני חדשה בפורום
ויש לי שאלות..

הי אני חדשה בפורום../images/Emo9.gifויש לי שאלות..

אני נוסעת לתאילנד לירח דבש עם בעלי בחודש הבא ורציתי לדעת מס' דברים:
אנחנו מתכננים נסיעה של חודש מה כדאי לנו לראות?
בעלי בהיסטריה מהקטע של התיקים..מה עושים עם כל מה שקונים?שולחים לארץ?השאלה נובעת מכך שאנחנו לא נוסעים בטיול מאורגן או משהו בסגנון..
מחר אנחנו הולכים להזמין את הטיסה וגם מלונות ורציתי לדעת איזה מלונות מומלצים בבנגקוק,בצפון תאילנד ובאיים?..וגם כמה בערך עולה טיסת פנים?האם כדאי להזמין מהארץ או מהמקום ישר? אני מקווה שלא הפצצתי אותכם בשאלות..אז תודה על התשובות שינתנו לי

שלום וברוכה הבאה...

קודם כל
וכןאפשר לראות לא מעט בחודש אחד בתאילנד.... השאלה היא מה אתם רוצים יותר? טיולים רגליים ונופים או יותר סתלבט בטן גב וים כל היום... כמובן אפשרי (והכי מומלץ) לצרף את שניהם יחדיו ולעשות גם וגם. בקשר למה לראות לא חסר מידע בפורום הצעתי היא שתדפדפי לאחור בדפי הפורום ואין שאלה שלא תקבלי תשובה עליה... את מוזמנת לבקר בקטגורית המאמרים ששם יש המון המלצות למה היכן ואיך... בקשר לדואר תאילנד נחשבת די יקרה יחסית למזרח בכל מה שקשור לדואר אבל כמובן שכדאי לשלוח מאשר להסתובב עם סטוקים של מתנות ושאר דברים פעם בכמה זמן תארגנו קרטון יפה תרפשו טוב את החפצים בפנים ושלחו המלצתי היא לשלוח בדואר אוויר נכון שזה יקר אבל זה מגיע מהר ובטוח ללא בעיות\שברים\נזק כלשהו. מלונות תוכלי למצוא כאן בקשר להזמנות aviron כותב ואף ממליץ: מלונות כדאי בהחלט להזמין מהארץ (!). יעלה בדר"כ יותר זול - ולפעמים הרבה יותר זול. בתי-המלון מעוניינים לעשות "תכנית" מכירת חדרים לטווח "כמה שיותר רחוק" - לכן מעודדים , באמצעות הוזלה, הזמנת חדרים מוקדמת. חשוב להבין: משרד הנסיעות שאליו את/ה נכנס/ת קשור אל ספקים - חברות תיירות גדולות (נתור, אופקים, רימון, דיזנהאוז וכ"ו וכ"ו) ודרכם משרד הנסיעות מזמין את בית המלון. אף משרד נסיעות לא מזמין ישירות. סוכן/ת נסיעות טוב/ה - יבדוק מחירי מלון מסויים אצל מספר חברות. (יש מה שנקרא חוברת F.I.T לכל חברנ ודרכה מתבצעת הבדיקה). ולמה? כי ייתכן שלמלון מסויים יהיה מספר מחירים לגביי מספר חברות. בכל מקרה: בתי-מלון - כדאי להזמין מהארץ !!) (לא-כך הדבר לגביי "גסטהאוסים". אליהם יש להגיע ולהזמין.) טיולי ג´יפים בצפון: המדובר לא בנהיגה עצמית - כי אם בכל ג´יפ - נהג תאי. ויש עוד המלצות על בתי מלון בבנקוק. (בתחתית ההודעה מתחת לחתימה יש קישור נוסף אל טיסות פנים ומחיריהם אל תפספסו אותו) ערב טוב

תודה רבה ברי עזרת לי מאוד.. מחר אנח

אנחנו מזמינים את הטיסה וגם טיסות פנים כבר מהארץ, מלונות נזמין ל3 הלילות הראשונים בבנגקוק ואז כבר נחליט להתארגן לעלות לצפון..תודה

נשםםם

New member
לגבי טיולי הג'יפים

בהחלט אפשר לקחת טיול ג'יפים לנהיגה עצמית. אנחנו עשינו את זה בלי להראות אפילו רשיון נהיגה בנילאומי. (הטיול של השלושה ימים) מה שכן זה טיול נורא מובנה, כמו טיול מאורגן, אז אי אפשר לעצור במקומות שאתם רוצים, וזה קצת מבעס, מצד שני, הולכים למקומות שלא תמיד יודעים איך להגיע אליהם. ולסיום, אם אתם בכל זאת הולכים לטיולי ג'יפים מצ'יאנג מאי, אני ממליץ על פרדייז, ואל תשכחו לציין בפניהם שאתם בירח דבש. תקבלו חדרים מאד מפנקים במהלך הטיול. שימו לב, שאתם גם מקבלים 2 לילות בגסטהאוס שממנו אתם יוצאים (לילה לפני הטיול ולילה אחרי) אבל החדרים שם לא מדהימים כ"כ, ואם זה טיול ירח דבש, שווה אולי בכל זאת ללכת למלון טיפה יותר נורמלי. המלונות בטיול עצמו הם אחלה. לגבי קניות, אני ממליץ לשמור את זה לסוף, להקדיש יומיים שלושה בסוף רק לקניות בבנגקוק ולא להיסחב ברחבי תיאלנד עם תיקים מיותרים, או להשאיר אותם בכל מיני מקומות. מה שתמצאו בצ'יאנג מאי תוכלו למצוא בבנגקוק בדיוק באותם המחירים ולא משנה מה יגידו לכם. אל תתנו לקניות לנהל לכם את הטיול.

תודה נשםםם יש לי עוד כמה שאלות..

אתה צודק שמבחינת הירח דבש עדיף ללכת לבתי מלון וזה באמת התכנון שלנו..כמה בערך צריך טיול כזה לעלות אם לוקחים מלונות ולא גסטהאוסים?הכוונה למחיה בתאילנד.. עכשיו המליצו לי לא לנסוע לקוסמוי כיוון שהאי מאוד עמוס כמו בפוקט בערך..ושכדאי לנסוע לקופיפי ולקוטאו,האם יש טעם לשלב בין איים אין לי פשוט מושג מה המרחק בין אחד לשני השאלה הנשאלת האם המרחק הוא רציני?בכל מקרה אני אשמח אם אקבל תשובה.

מצטרף להמלצה של נשםםם

אכן בהחלט בצאנג מאי רק פרדייז הרבה יגידו לך טאנה אבל אני הייתי שם היחס לא היה משהו החדרים שם בסדר אבל בפרדייז הם טובים יותר נעימים יותר והיחס שונה לגמרי... בקשר לאיים יש את קופנגן שהוא אי שבו נערכות מסיבות ה-FOOL-MOON כדי להיות באחת כזו אתם צריכים לתכנן את לוח הזמנים כך שבאותו השבוע שבו חל ה-FOOL-MOON אתם תהיו בקופנגן... קופיפי הוא אי מדהים ואי אפשר לתאר אותו במילים משם תוכלו לקחת מעין יום טיולים שבו מבקרים בכמה חופים כולל החוף שבו צילמו את הסרט "החוף".כמו כן מצורף לוח זמנים למקומות השונים הינה עוד המלצה לבתי מלון לזוג שנסעו לרגל ירח הדבש עוד שאלות?

תודה רבה ואני מקווה שאני לא מטרידה.

הייתי במשרד נסיעות והסוכנת הציעה לנו להזמין כבר הכל דרכה,היא אמרה שיש לנתור מבצעים מאוד טובים ואם זה לא מתאים לנו אז יש לה ספקי מלונות אחרים.הרי אנחנו בירח דבש ולא טיול תרמילאים אז אפשר להתפנק השאלה מה יותר יקר??? כמה בערך הממוצע של מלון בבנגקוק,בצ'אנג מאי/ראי,באיים?

נשםםם

New member
קודם תחליטו מה אתם רוצים

ורק אח"כ תזמינו. למשל, טיסות, לפעמים, אבל בהחלט לא תמיד, שווה לקחת את הדיל של ה- 4 טיסות ב- 200 דולר. לפעמים זה לא שווה, כי לקוסומי למשל אי אפשר להגיע בקלות איתו. והוא גם די תוקע. אם אתם לא יצורים של מסיבות למשל, לא שווה לכם להגיע לקופנגן. סביר להניח שתמצאו אותו כ"רפיח". אני אישית הייתי מוותר אל צ'יאנג מאי, אבל אם אתם בכל זאת רוצים, אל תהיו שם יותר מחמישה ימים (כולל הג'יפים). והנה עוד אזהרה ששכחתי לתת: הטיול הזה הוא אשכרה טיול שנתי. כמעט כולם שם חברה ישראלים אחרי צבא. אני אישית לא התחברתי כל כך אליהם. מזלנו שפגשנו שם גם אחלה אנשים אחרים. אני חושב גם שהשלושה ימי "התאקלמות" בבנגקוק הם מיותרים. אנחנו נסענו באותו יום שהגענו לתיאלנד ישר לציאנג מאי ועשינו את הצפון מיד. אח"כ יורדים לאיים, ומקנחים בבנגקוק. תלוי כמה אתם טיפוסים עירוניים או לא. אם כן, תקדישו לעיר הזאת לפחות שבוע, ושלא תעיזו לישון באזור הקאווסן. מלונות בבנגקוק זולים משמעותית אם מזמינים אותם מהארץ, לכן תוכלו לקחת במרכז העיר אחלה מלונות במחירים לא הרבה יותר גבוהים מגסטהאוסים באזור הקאווסן. לכן אני ממליץ קצת על "מחקר" מקדים על תיאלנד ומה יש לעשות שם, ומה אתם יותר אוהבים.

נשםםם

New member
הכל עניין של תיזמונים

תראי, הכל תלוי בכמה אתם מעוניינים לפנק את עצמכם, יש מקומות ב- 1000 באט ללילה שהם אחלה, אפשר גם פי 2 (אני מדבר על אזור קוסומי). כעקרון, זה לא נכון מה שאמרו לך על קוסומי, אם את מגיעה בשבוע לפני הפול מון, כל הישראלים נמצאים בקופנגן, וקוסומי יחסית ריק. אחרי הפול מון כולם עוברים לקוסומי ומשם לקופיפי. אני אישית אהבתי את קוסומי, כי יש שם תמיד מה לעשות. קוטאו הוא אי שנוסעים אליו רק למטרה אחת - לצלול. אין מה לעשות שם חוצמזה. חלופה נחמדה לקוסומי הוא קוצאנג שישראלים לא נוטים לנסוע אליו, ומספרים שהוא אחלה. לגי פוקט, זה נכון כל מה שמספרים עליה, קופיפי לעומת זאת הוא גן עדן, רק שהוא לא זול, ואם רוצים מלון טוב, לא תמצאו בפחות מ- 1500 באט ללילה. בד"כ 2000 ו- . אני אישית ממליץ על ה- PRINCESS אבל זה ירח דבש, ויש אחד כזה פעם בחיים. (לפחות זה מה שאני מאחל לך). תזכרי שאתם נוסעים בתקופת השיא אז המחירים עכשיו קצת יותר יקרים.....

agnostic

New member
אני לא מסכים איתך בקשר לקו-טאו

קודם כל, היית שם ? מה זאת אומרת אין מה לעשות חוץ מלצלול ? זה שזה אי קטן, זה נכון , אבל דווקא הצוללנים, שמודעים לסביבה יותר מאחרים, שומרים עליו , וזה יתרון ראשון. אם מחפשים מקום שקט לנקות את הראש, ללא המולה כמו באיים הגדולים ( יחסית), ומעדיפים לפגוש ישראלים בטיול, רק על המטוס בבנגקוק, אז דווקא קו טאו זו אחלה אופציה. חוץ מזה, יש שם את כל האופציות של מקומות כמו קו-פאנגן, דהיינו מסיבות, אוכל טוב, סירות טיול וכיו"ב. אני גם הייתי בודק את האופציה של קיי-לאנטרה, שמעתי דברים נחמדים על המקום.

kkarinn

New member
קודם כל מזל טוב!

כדאי לראות את מה שכולם רואים: צ'יאנג מאי - שוק לילה. טרק ג'יפים בצפון תאילנד (בד"כ 3 ימים, אני עשיתי דרך טאנה שמפוצץ ישראלים אבח יש חברות עם פחות ישראלים, טופר למשל). איים: קו סאמוי - מומלץ להשכיר אופנוע ולהקיף את האי (עצה לגבי אופנוע - לרדת רק מצד שמאל כדי שלא תיכוו מהאגזוז - לא נעים, מנסיון אישי...). קו פאנגאן - לא חובה, אלא אם כן אתם רוצים ללכת לפול מון. קו טאו - נחמד. קו פי פי - האי שהכי אהבתי!!! הכי קטן והכי מהמם, נשארנו בו 8 ימים! חובה: לעלות לתצפית פעמיים - פעם אחת בבוקר - צהריים מוקדמות כשיש יום יפה בלי עננים ופעם אחת בשקיעה. העלייה אמנם מייגעת (בסביבות 400 מדרגות + שביל) אבל זה שווה את זה!!!!!! קנצ'נבורי - מקום נחמד - טיול מאורגן של 2-3 ימים מספיק. לגבי תיקים: אל תמלאו אותם ותביאו עוד תיק ריק (בגודל שאפשר לעלות למטוס) - זה מה שאני עשיתי, וכל אחד מכם יכול להביא כזה... אני אישית לא ישנתי במלונות אלא יותר באכסניות (אבל ברמה נורמלית) ככה שאני לא כל כך אוכל לעזור בזה, אבל תדעו שהכל אפשר לסדר שם. לא הזמנו כלום מהארץ... תהנו, ואם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול...

למעלה