הי אני חדש פה

ARTIST24

New member
הי אני חדש פה

אתם יודעים שרק אחוז אחד מהאנשים בעולם הם כמונו -האתאסטים אנשים הם חלשים אם הם צריכים משהו להאמין בו חוץ מעצמם ,אתם יודעים מה זה למצוא בחורה אתאיסטית היום -ספור

ARTIST24

New member
אם בחורה עקשנית כמוך אז אין מצב לשכ

לאין מצב לשיכנוע לא משנה כמה דמגוג טוב אתה

L7

New member
לפחות 15% אתאיסטים.

הבעיה - מדובר במיעוט לא מיסיונרי שאיננו מציע דרך חיים מקיפה ושלימה. ולכן לא עושה הרבה מול הדת המשגשגת.

ARTIST24

New member
אתה טועה

אולי במדינות המערב יש בין 5 ל10 אחוז אבל במס כללי עולני רוב האנשים חלשים מה לעשות וחייבים להאמין במשהו,אפילו באיזה פסל מטומטם אם זה תלוי בהם.לתיאולוגיה יש מטרה כיוון אנחנו פשוט זורמים בגלל זה דתיים מכל הדתות נילחמים אחד בשני ואנחנו מחוץ לזה ולמעשה הם נגדנו כולם,כי אנחנו מיצגים צד שפוי שיש להם ביפנים והם פוחדים ממנו

לא התכוונתי "לשכנע".

ממילא אף אחד מעולם לא שכנע אף אחד בשום דבר. כל אחד נסחף אחר הרגש שלו. אם הבחורה נסחפת אחריך, אז מה חשוב השאר? מה זה חשוב אם לכל מה שהיא לא מבינה היא קוראת "אלוהים" או "טבע"? אם מדובר באיזה אורח חיים היא בוחרת, אז השאלה היא לא מי נואם יותר טוב, אתה או הרבי שלה, אלא מי גורו יותר טוב, אתה או הוא, שזה לא רק דיבורים, אלא גם כריזמה ושאר ירקות.

ARTIST24

New member
נכון

נכון אבל העיקרון הכי גדול של שלילת האל היא פתיחות ולא צרות כמו בדת אז אני לא יכול לכפות כי אני לא מאמין בגן עדן שאני אגיעה אליו אם אני לא מאמין באלוהים ואצל אדם מאמין זה שונה

L7

New member
איתור אתאיסטיות

אפשר גם להעזר ברקע פוליטי אם תחפש מימין לשמאל תמצא יותר ויותר אתאיסטיות ככל שתשמיל. אני מניח שבקרב תומכות מרץ תמצא רוב מכריע.

lordjek

New member
בעיה היא

שאם תרחקי יותר מדי, יופיעו שוב דתיות. אתם יועים כמה מצביעי בל"ד...

עד כמה שידוע לי בל"ד די חילונית,

וחד"ש כמובן חילונית, ורע"ם פחות "שמאלית" מחד"ש. שוב פספסתָ.

אינני מכיר אף דתית אחת ממצביעות

חד"ש. ואני מכיר הרבה מאוד מצביעות חד"ש. כמה מצביעות בל"ד אתה מכיר?

lordjek

New member
אני מכריז

על תחרות מי מכיריותר בנות מיעטוים. טלמון מוביל עם ... אה, כמה בדיוק בחורות אתה מכיר?

דיזקן

New member
אין אתיאיסט ערבי

מנסיון של הרבה שנים עלי להודות שלא פגשתי ערבי אחד שהוא אתיאיסט אמיתי. אדם כזה גם לא יוכל לשמש איש ציבור בחברה הערבית, כך שאני מפקפק שפוליטיקאי ערבי יעיז להציג את עצמו ככזה. ואם מדובר בפוליטיקאי אינני חושב שזה אדם שיש בו מקום לספקות, כך שקשה להניח שיכול היה להתגבר על לחץ חברתי ולהגיע לרעיון בדרך כלשהי.

lordjek

New member
וזו הבעיה עם הפוליטיקה בישראל

אולי במקום להפריד דת ממדינה אנו צריכים להפריד את האתאיזם ומשרות ציבוריות?

בחד"ש כולם (או רובם) אתאיסטים. ידיד

שלי מישוב ערבי גדול, פעיל חד"ש, הזכיר לי שבזמנו לחד"ש היה רוב בישוב הזה, כולל ראשות המועצה. אח"כ התחילה לעלות שם התנועה האיסלמית, וחסידיה הניפו על גגות בתיהם דגלים ירוקים, והוא, כמשקל נגד, הניף על גגו דגל אדום. באחד הביקורים שלי אצלו, אכלנו ושתינו, ומדי פעם נכנסו שכנים\קרובים\מכירים שלו, והיה מישהו שסרב לאכול, אז הסבירו לי שעכשיו רמדאן. כל האחרים, מסתבר, התעלמו לחלוטין מהרמדאן. ובכלל מהכרותי רבת השנים עם אותו ידיד ועם רבים אחרים, לא זהיתי בהם אפילו רמז לדתיות.

למעלה