הי, אני לאה, יש לי סיפור שאני כותבת

הי, אני לאה, יש לי סיפור שאני כותבת

בערך חצי שנה. עכשיו אני די מזניחה אותו, לא כי אני לא רוצה להמשיך אלא כי ממש בורח לי הזמן ותמיד יש דברים יותר דחופים לעשות... אבל החלטתי להתחיל להשקיע בזה קצת יותר מאמץ, אז הדבר הראשון שעשיתי זה לחפש איזשהו פורום שבו אני אוכל להביא את הסיפור ולקבל פידבקים... חברות שלי שקראו אותו נורא אהבו, אבל הן סתם בנות שנהנות מהסיפור, ולא מקצועיות... הבעיה היא שזה לא עולה לי כאן, וזה לא מוכן לשלוח את זה, וזה די הרבה עמודים אזה אני לא מתכוונת לעשות COPY PASTE... מי שמוכן לקרוא ולעזור לי, אני ממש אשמח שיכתוב לי ל[email protected], ואני אשלח לו את הסיפור... רק תכתבו מי אתם בנושא.... תודה רבה מראש - לאה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תרשמי לנו דוגמית-תגידי היכן נתקעת..

או שתחלקי את הסיפור לחלקים-כולנו רוצים לקרוא. אנחנו גם נדאג לעודד אותך לסיים את הספר ולפרסם אותו.

טוב, אני פשוט אעתיק לכאן את הכל..

זה לא כזה נורא. ההתחלה קצת נשמעת כמו סרט, משו לא מציאותי, אבל דוקא היא מבוססת על משו שבאמת קרה ומזה נולד הסיפור... קריאה מהנה
... פרק א' "למסור את הילדה לאימוץ... למסור אותה לאימוץ..." המשפט הזה חזר והדהד בראשה של שגית, שישבה על המיטה שהוקצבה לה בבית החולים, שתים עשרה שעות אחרי שילדה את התינוקת הכי מתוקה בעולם. בעלה, צבי, עזב אותה לנפשה כדי לחשוב על הרעיון הנוראי שהעלה – למסור את התינוקת לאימוץ... בינה לבין עצמה הודתה שזה יהיה הפתרון הטוב ביותר בשביל הילדה, אך היא לא הסכימה להשלים עם זה שתצטרך להיפרד מבתה אחרי זמן כה מועט אתה. לפני חודשיים הכל היה נראה כל כך ורוד, כל כך מבטיח – עוד מעט תיוולד הבת הבכורה למשפחת ברגמן, הנכדה הראשונה לשני הצדדים... המשפחה גרה בשכונה יוקרתית, בבית גדול ומרווח... שני בתים משמאליהם גרו הוריו של צבי, והשכנים מצד ימין היו הוריה של שגית. הבית התמלא התרגשות אופיינית לקראת הלידה, וכל יום חזר צבי הביתה עם איזה אביזר לתינוקות שראה וקנה "במקרה" בחנות שעבר דרכה... גם בתיהם של ההורים התמלאו בבובות וצעצועים, מוצצים ובקבוקים, מתכוננים להיות סבא וסבתא גאים... ואז הגיע האסון הנורא ההוא. השריפה שאפילו ביניהם לא הצליחו צבי ושגית לדבר עליה. במקרה, צבי ושגית היו באותו הלילה במלון שחברים שלהם התארחו שם, ורצו להיפגש אתם – הם ישבו ודיברו והעלו חוויות עד אמצע הלילה. אך 2 זוגות ההורים לא היו ברי מזל כמותם, והם ישנו בשלווה את שנת הלילה שלהם, וכשפרצה השריפה והם התעוררו – היה כבר מאוחר מידי כדי לצאת. השריפה התפשטה במהירות, עברה מבית לבית, מגינה לגינה, מחנות לחנות... כל השכונה עלתה באש ונשרפה כליל. כשהגיעה אל צבי ושגית הבשורה הנוראית, נודע להם כבר שאף אחד לא שרד. הם היו האנשים היחידים מכל השכונה שנשארו – וגם זה בנס – בחיים. האבדות היו קשות. הגופות לא זוהו, והייתה הלוויה אחת לכל המתים. ההורים של צבי, ההורים ואחיה של שגית... חוץ מהאנשים עצמם, אבד לצבי ולשגית הכל – הבית נשרף ולא נשאר ממנו זכר, כמובן כך גם הבתים של ההורים, והסופרמרקט שהיה באותה השכונה, ועוד אבדה נוראית – הבנק עם כל כספם שלהם ושל הוריהם... צבי ושגית נשארו לגמרי מחוסרי כל, ובחודשים שבין השריפה ללידה שהו אצל משפחה שהיו חברים של הוריהם ולקחו אותם תחת חסותם, כי ריחמו עליהם. בתחילת החודש התשיעי ילדה שגית – קצת מוקדם מידי, כנראה בעקבות הטראומה. הלידה הייתה קלה יחסית, ואחרי שש שעות חזרה שגית לעצמה והתאוששה, והבינה בדיוק למה צבי התכוון כשהעלה בעדינות את הרעיון שאולי יצטרכו לוותר על הבת שלה חיכו כל חייהם... שגית קמה ויצאה לחדר בו שכבה התינוקת, והרימה את בתה. היא אימצה אותה לליבה, כשהמילים הקשות של צבי חוזרות ומהדהדות בתוכה, מעבירות בה חלחלה – "אני יודע שאת אוהבת אותה יותר מכל, ודווקא בגלל זה את צריכה לוותר עליה ולתת לה את האפשרות לחיות חיים טובים כמו שמגיע לה. את רוצה שיהיה לה טוב. אם היא תהיה אצל משפחה אמידה שתאהב אותה ותעניק לה את כל מה שתצטרך בחיים – ככה יהיו לה חיים טובים. לא כשתחיה אתנו..." "שגית." שגית הסתובבה וראתה את צבי עומד בפתח הדלת ומביט בה. "את לא יכולה לעשות לה את זה. זה למרמר לה את החיים ולגור עם עניים מרודים שהיא תתבייש בהם, במקום חיי המותרות שאליהם נולדה. היא תחזור אלינו בבוא העת, תאמיני לי..." היא יכלה לשמוע את הכאב והעצב שבקולו, ונזכרה לפתע שהתינוקת היא גם הבת של צבי, והוא רוצה את הטוב ביותר בשבילה בדיוק כמוה... שגית הנהנה בשקט, ועיניה התמלאו דמעות. היא ידעה שלא ייקח יותר מיום עד שצבי יארגן את הכל... היא פרצה בבכי ולקחה את התינוקת אתה לחדרה, להיות אתה בפעם הראשונה – ואולי האחרונה...

-המשך-

צבי לא יכל להתאפק, והתיישב על הרצפה של בית החולים, שבור, ונתן לדמעותיו לפרוץ. הוא ישב שם עד שהגיעה האחות ובקשה ממנו בעדינות לקום מהמקום שבו ישב וללכת להיות עם אשתו. ~ אחרי כמה שעות, עוד באותו היום, התקשר צבי ללשכת האימוץ שציפתה לטלפון, כדי לאשר את האימוץ. כשגמר את כל הסידורים חזר לבית החולים כדי לעדכן את שגית שממחר בבוקר, התינוקת שילדה כבר לא תהיה בתה באופן חוקי. היא תהפוך להיות בתם של עומר ומאיה רוזנפלד, זוג צעיר, בריא ואמיד – עומר עם עבודה קבועה ומאיה עם זמן לבלות בבית עם התינוקת. כאלה חיים הייתה צריכה לקבל בתם של שגית וצבי, וכאלה תקבל, אך ההורים השתנו... שגית נשארה ערה כל הלילה, מחזיקה את התינוקת בזרועותיה, מביטה בגוף הזעיר הישן בשלווה. כמה פעמים במשך הלילה עיוותה התינוקת את פרצופה ופרצה בבכי, ובפעמים האלה הייתה שגית קמה ומרגיעה אותה. מייד הייתה נרדמת חזרה, ושגית התיישבה והביטה בה, חורטת את תווי פניה המוקדמים במוחה. מוקדם לפנות בוקר התעוררה התינוקת ובכתה, ושגית הצטרפה לבכייה. כשהגיע צבי מחתה שגית את דמעותיה והרגיעה את בתה. לאחר כחצי שעה נכנסו הזוג המאמץ לחדר. הם עשו רושם של אנשים אחראיים, שיעניקו לתינוקת את כל צרכיה, אך שגית לא יכלה לראות את כל זה ברגע שלקחו לה את התינוקת מהידיים, מחייכים אליה ועושים לה פרצופים. כל מה שראתה באותו הרגע היה זוג מפלצות שלוקחות ממנה את מה שהיה עוד יכול להיות שמחה כלשהי בחייה. שגית מיהרה לשרבט את שמה על כל הטפסים ויצאה מהחדר בהפגנתיות כשהתחילו עומר ומאיה לדבר עם בעלה על נושאים סתמיים. היא ידעה שהיא מתנהגת כמו ילדה קטנה, חושבת שהם הורסים לה את החיים בכך שהם לוקחים את בתה לחיים טובים יותר ממה שהיא יכלה אי פעם להעניק לה, אבל היא לא הייתה מסוגלת להישאר בחדר ולצפות בבעלה מתיידד עם האנשים שיגדלו את בתה במקומה. היא נכנסה לשירותים, המקום היחיד שיכלה לקבל בו קצת פרטיות, ובכתה את כל הדמעות שעוד נשארו לה. כשחשבה שהגיע הזמן שעוד מעט ילכו הזוג, נרגעה ושטפה פנים, ויצאה לחדר שבו ישבו. "יש לי רק דבר אחד לבקש." היא אמרה כשנכנסה, שוכחת להגיד שלום ודברים נימוסיים כאלה. שלושת הנוכחים הביטו בה בציפייה. "בבקשה, אל תגידו ל...ביתי שהיא מאומצת עד שתגיע לגיל 15. תעמידו פנים שהיא בתכם האמיתית שיצאה ממכם, ואני לא רוצה שאי פעם יעלה ספק בליבה. כשתהיה בת 15, ספרו לה בעדינות את האמת. ואם אז היא עדיין לא תהיה מספיק בוגרת, חכו עוד קצת. ואז תספרו לה." שקט השתרר בחדר, ובעלה והזוג שיהיו ההורים של בתה הביטו בה בתימהון. "אבל למה..? אנחנו דווקא חשבנו להיות גלויים אתה מההתחלה. בלי סודות, שהיא תדע שאנחנו לא באמת הוריה... שתבוא לבקר גם אתכם לפעמים..." אמרה מאיה בהיסוס. "לא! אני לא רוצה שהיא 'תבוא לבקר אותנו לפעמים'. אם זה יהיה ככה היא תבוא לבקר אותנו מתוך חובה, ותו לא. בגיל 15 היא תהיה בוגרת מספיק כדי לדעת אם היא רוצה למצוא דרך אלינו ולגלות אותנו, או שטוב לה איך שהיא. אני אכבד כל החלטה שלה." שגית שלחה מבט מלא אהבה לתינוקת שכבר ישנה בעגלה שהביאו עומר ומאיה. הזוג הנהן בדממה. הם קמו ולחצו את הידיים של צבי ושגית, לקחו את העגלה ויצאו. שגית הביטה פעם אחרונה בבתה, ישנה בשלווה בעגלה, בלי לדעת את מה שעברה בשעות הספורות מאז שיצאה מרחם אימה ועד שיצאה מבית החולים... עם הוריה. ~ הצרות של צבי ושגית לא נגמרו בשריפה, ואפילו לא אחר כך באימוץ. גם שקי הדמעות לא נגמרו כל כך מהר. כשיצאו מבית החולים היו צריכים לחזור לבניין לאחר רק דקות ספורות מסיבות שונות. הם יצאו בדממה מבית החולים במכונית אותה קבלו בהשאלה מהזוג שאצלו נשארו. לפני שהספיקו אפילו לצאת משטח בית החולים, היו מעורבים בתאונה. הם היו מעורבים בה במקרה, בלי שום טעות מהצד שלהם. גנב מכוניות מבוקש נהג במהירות מופרזת במכונית – שלא הייתה שלו כמובן – והמשטרה מאחוריו. צבי ושגית יצאו בדיוק אז מהחנייה שלהם. הגנב רצה להחנות את המכונית ולברוח, וכשנכנס התנגש בהם. הייתה מהומה והגנב כמובן הצליח שוב להתחמק, ואת צבי ושגית פינו מיד לבית החולים. שגית יצאה מזה בקלות – היא הייתה צריכה לעבור כמה בדיקות דם וזהו. היא נשארה מאושפזת רק בגלל שהיא הייתה עוד חלשה מהלידה והיא כמעט התעלפה. אבל צבי היה משהו אחר... המכונית הגנובה התנגשה בצד שלו, והוא נפגע חזק והיה מאושפז במצב קריטי. השעות והימים שלאחר מכן עברו במין ערפול. צבי נפטר מפצעיו – צוות בית החולים ידע מההתחלה שלא היה סיכוי, למרות שהם ניסו עוד להחיות אותו. שגית נשארה לבדה בעולם – הוריה נהרגו, אחיה נהרג, בעלה נפטר אחרי תאונה קשה, ובתה הייתה בת של אנשים אחרים על פי מסמכים ברורים. שגית לא קלטה במה מדובר כשאמרו לה בעדינות שצבי איננו. היא השאירה את ארגוני הלוויה לאנשים שמסביבה, חברים שלה ושל צבי ושל הוריהם שבאו לנחם אותה. בלוויה עמדה ליד הקבר ועדיין לא הבינה מה היא עושה במקום כל כך קודר. היא עדיין לא הבינה שצבי הלך, ובשבעה ישבה דוממת מנסה לעכל את העובדה שהיא נשארה לבד. לגמרי, לגמרי, לבד. השבעה התקיימה בביתה של אחת החברות הטובות שלה עוד מלפני שהתחתנה, שלקחה אותה אחרי המוות של בעלה לגור אצלה. נתנו לה שם הכל וניסו כמה שיותר לעזור לה לצאת מהדיכאון שנכנסה אליו, והשתדלו לתת לה להרגיש בבית. אבל שגית איבדה את התיאבון שלה, והסתובבה כל הימים אחרי השבעה כסהרורית ברחבי הבית. היא לא הגיבה כשדיברו אתה, וחיה בעולם משלה – בעולם הזה מתה גם היא והצטרפה אל יקירה. היא ניהלה שיחות קשות עם צבי, מאשימה אותו שהלך וכועסת עליו שהשאיר אותה לבדה בעולם הזה, כשכל כך קשה לה. היא דיברה עם הוריה כאילו הם לא מתו, סיפרה להם על הנכדה המתוקה שנולדה להם, משמיטה את העובדה שהיא נמסרה לאימוץ... היא צחקה עם אחיה, וישבה על כוס תה עם חמה וחמותה. ובלילות כשביקרה אותם, היא בכתה אתם אבל אז הם היו רחוקים מידי כדי לנחם אותה... אורה, חברתה, כבר התחילה לדאוג לה באמת. עד אז זה היה טבעי שהיא נסחפה לתוך עולם אחר, אבל חלפו כבר כמה חודשים ושגית רק התדרדרה. היא ניסתה לדבר אתה כמה פעמים על פסיכולוגית, אבל שגית התנגדה. היא הציעה בעדינות ששגית תצא לעבוד, שתעסיק את עצמה בדרך כלשהי. שתבוא אתה לקניות, שתלך לחופשה איפה שהיא רוצה – הכל כדי שלא תסתגר בבית ותשקע בדיכאונה עמוק עד כדי כך שהיא כבר לא תצליח להוציא את עצמה משם. שגית התנגדה בתוקף לכל ההצעות של חברתה, ואטמה את עצמה לסביבה.

-המשך2-

~ "שגית." אורה הושיבה את חברתה על מיטתה, מנסה עוד פעם לדבר אתה. "את לא תוכלי להמשיך ככה. למה את לא מוכנה ללכת לפסיכולוגית?" שגית הביטה בה דרך עיניים מזוגגות. אורה נאנחה וקמה ללכת. "תראי, אני באמת חברה שלך ולכן אני גם נורא דואגת לך. לא ייקח הרבה זמן עד שתתמוטטי, שגית. את לא יכולה לתת לחיים שלך להתפרק ולהיהרס בגלל המתים. התאבלת מספיק, אך בסופו של דבר – את חיה והם לא. קשה לך עם זה, אני יודעת, אבל את חייבת לקבל את זה ולהמשיך לחיות. ולכן את תמשיכי – כמובן שהם יהיו בלב שלך, אבל הם לא ימשיכו אתך." היא יצאה מהחדר, משאירה את שגית על המיטה ונותנת לה לעכל את מה שהיא אמרה לה. מאז שגם צבי נפטר, היא חיה כאילו מאחורי מסך ערפל – כל דבר שאמרו לה היה צריך לעבור את המסך הזה ולקח כמה זמן עד שהוא חלחל פנימה. היא הביטה באורה שסגרה את הדלת לאט ובעדינות, משאירה את שגית עם המחשבות שלה. ברגע שהדלת נסגרה נשכבה שגית על המיטה ופרצה בבכי. היא ידעה, בתוך תוכה, שאורה צודקת. אבל היא לא יכלה להתמודד עם זה עכשיו. עכשיו היא הייתה צריכה את צבי אתה, וכמו כל כך הרבה פעמים בחודשים מאז שהוא מת, היא דמיינה אותו יושב כאן על המיטה לצידה, מלטף את שערותיה ומעודד אותה להמשיך הלאה. ולמרות שהיא דמיינה אותו איך שהיא רצתה, ולכן בדמיונה הוא אמר לה לא להקשיב לאורה ולהצטרף אליו, היא ידעה שמה שהוא היה באמת אומר לה אם הייתה לו אפשרות להגיד לה את זה, היה שהיא צריכה להמשיך הלאה, ולעשות את מה שאורה מציעה לה. אבל שגית לא הייתה מוכנה לזה. עדיין לא. היא ידעה מה צבי היה אומר לה עכשיו, ומה הוריה, אחיה, חמה וחמותה היו אומרים לה. הם היו אומרים לה שהיא צריכה להמשיך למרות שהיא לא מוכנה לזה. כי לפעמים צריך ללכת לפגוש את החיים בפרצוף, ולא להמשיך לחיות עם המתים. שגית יצאה מהחדר. "אורה.." קראה בקול חלוש ושבור. היא השתנתה כל כך בחודשים האחרונים. היא רזתה ונהייתה חיוורת. שיערה השחור והחלק היה פרוע סביב ראשה, ועיניה הירוקות היו גדולות ועייפות מתמיד. אורה שמעה את קולה ומיד הופיעה. "אני... אני החלטתי שאני כן רוצה ללכת לפסיכולוגית. או ללכת לעבוד. או לבוא אתך לקניות... זה מה שצבי היה רוצה." היא אמרה את המשפט בנשימה עצורה והביטה ברצפה. אורה פלטה אנחה וחיבקה את שגית. "מצוין. דבר ראשון שתעשי – תתקלחי. במים חמים, לזמן ארוך." עוד אחד מהדברים ששגית אהבה כל כך בימים של פעם והזניחה, היו מקלחות ארוכות וחמות. בחודשים האחרונים התקלחה במים פושרים לכמה שפחות זמן. שגית הנהנה בשקט, ואורה הסתובבה לחדר אמבטיה ומילאה את האמבטיה במים חמים. שגית ידעה שהיא עשתה צעד גדול, אבל היא גם ידעה שיש עוד הרבה מה לעשות, ושהצעד הגדול הזה היה הקל מכולם. עכשיו תצטרך שוב להסתגל לשגרה, לחזור למסלול. ללכת לעבוד, להמשיך לחיות. בלי צבי ובלי יקיריה. אבל ההבנה הזאת הייתה חצי דרך... חצי הדרך הקל, אבל בכל זאת – חצי דרך. היא ידעה שהיא רוצה ואפילו צריכה ללכת ולמצוא לעצמה עבודה, ובשלב יותר מאוחר, גם דירה. אך בינתיים היא הניחה לאורה לטפל בה, עד שהיא תשתקם. ~ עוד באותו הערב, טלפנה אורה בחשאי לאחת החברות הקרובות של שגית עוד מהתיכון, ששמרו על קשר חזק עד ששגית התחתנה, ואחר כך התרופף הקשר. חגית, חברתה, גרה בכפר בשוויץ, קרוב מאוד להרים ולנופים המרהיבים. עוד כששגית פנתה לאורה מוקדם יותר התגבש במוחה הרעיון הזה – לפני ששגית תתחיל לעבוד, לחזור לשגרה, תשלח אותה אורה לטבע ולנוף שכל כך אהבה מאז ומתמיד, למשך שבוע-שבועיים. היא ידעה ששגית לא תרשה לה לעשות את זה אם היא תזהיר אותה מראש, ולכן החליטה לתכנן את הכל – כמה שיותר מהר – ולהודיע לשגית שהיא תיסע, שהכל מאורגן כבר. אורה ידעה שלא תבוא התנגדות של ממש מצידה אם היא תגיד לה את זה ככה. חגית, מסתבר, אפילו לא שמעה על האסון. אורה הבינה מחגית שהיא ושגית רבו שבועות אחדים אחרי החתונה של שגית, חגית אפילו לא זכרה על מה, ומאז הן לא דיברו. היא הצטערה נורא לשמוע על האסונות שפקדו את שגית, והדבר הראשון ששאלה, לפני שאפילו התעניינה בסיבת הטלפון המפתיע, היה אם שגית בסדר. כששאלה את השאלה הזאת ידעה אורה שעליה אפשר לסמוך, וסיפרה לה בכנות את המצב הנוכחי של שגית. חגית התחלחלה, ושאלה מיד – "אז תגידי, יש דרך כלשהי שאני אוכל לעזור?"

-המשך3-

אורה, מרוצה מהתפתחות השיחה, השיבה: "כן, האמת שכן, וזוהי בדיוק הסיבה שבגללה אני מתקשרת. תראי, אני לא ידעתי שאת ושגית רבתן... לקח לי הרבה זמן למצוא את מספר הטלפון שלך ובכלל להיזכר שעברת לשוויץ. כפי שאת יודעת, שגית נורא אוהבת טבע ואני חושבת שזה יעשה לה טוב-" "שהיא תבוא לכאן? להתארח אצלי?" קטעה אותה חגית בהתרגשות, "שאני שוב אראה אותה אחרי כל השנים האלה? רק תתני לי תאריך ואני מתפנה מהכל לשבועיים! אני גרה בכפר הכי מהמם בשוויץ, עם נופים מדהימים, ואשמח לקחת אותה לטיולים וסיורים בכפר ובכלל בהרים שבסביבה! זה דווקא נפל בזמן טוב, באביב הכל פורח ויפה כאן מתמיד!" "את תהיי מוכנה? זה יהיה נהדר! אבל היא לא תעיק עליך אם זה יהיה לכל כך הרבה זמן?" הרהרה אורה בקול, "היא השתנתה מאז התיכון, מאז שהכרת אותה... את צריכה להבין שכל האנשים שבנו את עולמה אינם, והיא התפרקה ונשברה. אני חושבת שזה יעזור לה להשתקם, אבל זה לא יהיה עלייך למעמסה?" "מעמסה? שגית? מה פתאום! אני אשמח שהיא תעבור לגור כאן אפילו, קל וחומר שתבוא לכאן לכמה שבועות. זה יעשה לה טוב, אני אומרת לך!" "טוב, אם את אומרת – אני סומכת עלייך שתהיי אִתה. אני חייבת להודות, כשהתקשרתי לא ציפיתי לכזאת התלהבות, במיוחד אחרי ששמעתי שרבתן... אני ממש מודה לך, ואני עוד אשמור אתך על קשר לגבי הפרטים. שגית לא יודעת מזה, את מכירה אותה, היא לא תהיה מוכנה שאני אוציא עליה כל כך הרבה כסף. אבל אחרי שאני אארגן הכל – אני אגיד לה ואז היא לא תוכל לסרב." "מצוין! אז יש לך את המספר טלפון שלי, וכשאת יודעת יותר פרטים – תרימי טלפון! ושוב – אם את צריכה עזרה מבחינה כספית, או כל דבר אחר – אני בשמחה אעזור!" "יופי, יופי, אז תודה רבה ועוד נדבר!" סיימה אורה את השיחה. "כן, להתראות!" אורה נתקה את הטלפון בסיפוק. הצעד הראשון כבר נעשה, ומכאן הכל יהיה קל יותר. "אורה?" שגית עמדה בפתח הדלת של המטבח, אחרי אמבטיה וארוחה משביעה, "מה את עושה?" "אה..." גמגמה, "רק כמה טלפונים שהייתי צריכה לעשות. שום דבר מיוחד, עכשיו בדיוק גמרתי." היא מרחה על פרצופה חיוך והניחה את השפופרת בכנה. "מה את רוצה לעשות?" שגית משכה בכתפיה, ואורה התחילה כבר ללכת לכיוון הטלוויזיה. "יש עכשיו, עוד כמה דקות, תכנית נחמדה. בא לך לראות?" שאלה אורה. "איך שאת רוצה. נראה לי שאני אירדם באמצע, אבל לא נורא... אני מתה מעייפות, ומה כבר עשיתי היום..?" שגית אמרה-שאלה בתמיהה. "אז אולי כדאי שתלכי לישון כבר עכשיו." אמרה אורה בדאגה מעושה, כשבעצם רצתה עוד להתקשר לסוכנות לפני שיהיה מאוחר מידי. "לא... אני אראה קצת טלוויזיה ואז אני אראה מה אני אעשה." שגית המשיכה להתקדם לחדר הטלוויזיה והמחשב, והתיישבה בספה הנוחה מול הטלוויזיה. "את יודעת מה? לא בא לי פתאום לראות טלוויזיה. אני אהיה במחשב, בסדר?" אמרה אורה כשצץ לה הרעיון בראש. "טוב, איך שנוח לך." מלמלה שגית והדליקה את הטלוויזיה בערוץ המתאים. אורה התיישבה בכיסא של המחשב, ומייד התחילה חיפוש באינטרנט לטיסות לשוויץ בשבוע וחצי הקרובים, וכרטיסים פנויים. לא לקח הרבה זמן עד שהגיעה לאתר של החברה "אל-על", ושם מצאה מייד את מספר הטלפון של החברה, וגם האי-מייל שאפשר לברר דרכו.

-המשך4-

היא שלחה מייל לכתובת הנכונה, מייל קצר שבו שאלה על טיסות בשבוע-שבוע וחצי הקרוב עם הפרטים האישיים שלה – השם שלה, מספר הטלפון בבית ובעבודה, מספר הנייד שלה והכתובת שלה בבית. מרוצה, היא עזבה את המחשב והצטרפה לשגית, שכבר נמנמה על הספה, לתכנית שאהבה. ~ מאז שאורה השיגה את הכרטיס ושילמה עבורו, העניינים התגלגלו מהר. היא עדכנה את חגית בפרטים החשובים – מתי תגיע שגית לשוויץ, לאיזה שדה תעופה, מתי עליה להיות שם כדי לאסוף אותה... היא ארגנה הכל – הכרטיס היה כבר אצלה רשום תחת השם שגית ברגמן, טיסה הלוך – חזור, ושהייה של שבועיים בשוויץ אצל חגית. חגית גם כן התארגנה לקראת הביקור – סדרה את הבית, סיפרה לבעלה ולבנה בהתרגשות על הביקור המתקרב, הכינה עבורה חדר וכבר התחילה לבשל מטעמים לכבוד בואה של שגית. שגית, לעומת זאת, לא ידעה כלום עד הרגע האחרון. יומיים לפני הטיסה הודיעה אורה לשגית על טיסתה לשוויץ, לשבועיים של התרעננות. שגית, כצפוי, התנגדה בהתחלה בתוקף, אך כששמעה את כל הארגונים והמאמץ שהשקיעה בזה אורה, נחלשה התנגדותה והיא ציפתה בקוצר רוח למפגש המחודש עם חברתה מהתיכון. באותו היום הלכו שגית ואורה לקניות לקנות את כל מה שהיה נחוץ לשגית לנסיעה, כולל בגדים, מצלמה, ועוד כל מיני אביזרים ששגית הרגישה שהיא זקוקה להם בשביל שבועיים בשוויץ. בבוקר שלמחרת השכימה שגית בבוקר, התרגשות אוחזת בה. בשבוע הזה השתנתה שגית וחזרה לעצמה לאט. הצבע חזר ללחייה, עיניה הירוקות שוב צחקו, למרות שגם העצב והכאב השתקף מהן, והתאבון הבריא שלה חזר אליה שוב. היא בדקה שוב שהכל ארוז, מוכן ליציאה. היא נכנסה להתקלח, ואת השעות הרבות שעוד נשארו לה לפני היציאה העבירה בעיקר בבדיקות חוזרות שלא נעדר דבר. אורה צחקה עליה שהיא כל כך מתרגשת ומחכה לטיסה, אך בתוכה שמחה על כך ששגית שוב חזרה לעצמה ושהיא מצפה לנסיעה. בשעה שלוש בצהרים, יצאו שגית ואורה עם כל המזוודות של שגית בתא מטען. אורה נוהגת ושגית יושבת לידה, לא מפסיקה לפטפט. אורה צחקה וחייכה כל הנסיעה, מאושרת על כך שהצליחה להשכיח משגית את אסונה, אפילו לכמה שעות. היא גם ידעה, כפי שהכירה את שגית, שברגע שהיא תעזוב אותה ותהיה לבדה במטוס, יחזרו אליה המחשבות והיא תשקע בהם עד שתגיע לשוויץ. מזל שהטיסה לא ארוכה, ותמשך ארבע שעות בלבד, והיא קיוותה שברגע ששגית תראה את חגית היא תתרגש עד כדי כך שתשקיט את המחשבות ותצליח לשמוח עם חברתה. הן הגיעו לשדה התעופה הרבה יותר מידי מוקדם, וישבו בכיסאות נוחים עד שהגיע הזמן לעבור דרך כל הבדיקות הביטחוניות, שנמשכו כשעתיים. בשלב שלא יכלה אורה להמשיך עם שגית, התחבקו השתיים ונפרדו לשבועיים. שגית המשיכה לבד, ובאמת כמו שניבאה אורה, חזרו המחשבות לאט ופקדו אותה. היא ניסתה לגרש אותן, ביודעה שצבי היה שמח אם היה יודע שהיא טסה לפגוש שוב את חגית, ולהשתקם קצת בארץ שתמיד רצתה להיות בה. אבל בכל זאת הם חזרו למוחה ולמחשבתה עד שנכנעה להם והניחה להם לנזוף בה. היא ידעה שזה רק הדמיון שלה, ובכל זאת הם הותירו רושם חזק והיא הרגישה שהיא לא עושה את הדבר הנכון. אבל היה מאוחר מידי כדי לחזור, וחוץ מזה שהיא ידעה בתוך תוכה שהיא חייבת להמשיך הלאה, והנה עכשיו הגיעה המלחמה האמיתית, המלחמה בזיכרונות הרעים. לבסוף הגיעה שגית למטוס חדיש ויפה, התיישבה במקום המסומן וחיכתה להמראה. ~ חגית חיכתה בקוצר רוח לנחיתת המטוס שהביא עמו את שגית. היא ידעה שמטוסים תמיד מאחרים, וזה הכעיס אותה. היא הייתה מאוד מסודרת ותמיד הגיעה בזמן למקומות אליהם הייתה אמורה להגיע. לכן גם הגיעה כמה דקות לפני שהמטוס היה אמור לנחות, מצאה לעצמה מקום חנייה ותצפית טובה על האנשים היורדים מהמטוס, אך המטוס שוב איחר. כבר עברה חצי שעה מהזמן המיועד, והמטוס עדיין לא נחת. היא ידעה שבבית מחכים לה ולאורחת הכבוד בהתרגשות, שארוחת הערב החגיגית הייתה כבר מוכנה, אבל נשארה בתנור כדי שלא תתקרר. היא התקשרה הביתה וסיפרה לבעלה שיהיה איחור כי המטוס לא הגיע בזמן. "כרגיל", הוסיפה ברוגז. היא ניתקה באומרה שתתקשר כשהן יהיו בדרך, בתקווה שלא ייקח הרבה זמן עד אז. היא נתנה הוראות אחרונות – להוריד את החום בתנור אך להשאיר אותו סגור, כדי שהעוף לא יתקרר, להתחיל כבר לחתוך את הירקות ששמה על השיש, להוריד את הגז שמתחת לאורז לנמוך ביותר, ולהכניס כבר את הלחמניות לתנור כדי שיהיו חמות ופריכות כשיאכלו אותן. כשניתקה הייתה צריכה לחכות עוד כמה רגעים, עד שהבהב על הלוח שהטיסה מישראל נחתה עכשיו. הנוסעים הראשונים התחילו להגיע – איש עם מגבעת מוזרה, אישה עם תינוק וילד קטן על ידה, זוג חרדי ועוד זוג מבוגר מאוד... עיניה של חגית תרו אחר אישה צעירה ויפה, עם שיער שחור וחלק ועיניים ירוקות צוחקות, גבוהה ותמירה.

-המשך5-

"שגית!" פלטה צעקה כשהבחינה בה, "שגית, אני כאן!" שגית הפנתה את ראשה במהירות לקול המוכר הקורא לה. "חגית!! אוי, חגית שלי!" היא מיהרה לכיוונה כשראתה אותה, מעדה באמצע וביקשה את סליחתה של אישה צעירה שכמעט נפלה בגללה. "כמה זמן שלא ראיתי אותך! אני מצטערת, חגית, על כל מה שקרה!" שגית עטפה את חברתה בחיבוק דוב, וכל האנשים מסביב הביטו בהשתאות באשת העסקים הנאה המחבקת, בוכה ומתייפחת... "בואי, בואי נלך למכונית וניסע הביתה. האוכל יתקרר ויש לנו עוד נסיעה ארוכה." חגית הסתכלה באי נוחות סביבה, והובילה את שגית לחדר הענק שבו אפשר היה למצוא את התיקים והמזוודות של שגית. "נו, אז איך הייתה הטיסה?" חגית שאלה תוך כדי כך שהיא מחפשת בעיניה את המזוודות של שגית. "בסדר. איחרנו קצת... את בטח היית כאן בדקה שהיינו אמורים לנחות, נכון?" שגית הביטה בחברתה במבט מלא חיבה, נזכרת בכל אותן הפעמים שחגית התרגזה ששגית הגיעה באיחור לאיזשהו מקום. חגית הנהנה וחייכה. "לא השתניתי הרבה, אה?" אמרה חגית, נזכרת גם היא בכל הפעמים שנכנסה שגית מתנשפת לחדר, מצטערת עשרות פעמים על האיחור, כל פעם עם סיבה "מוצדקת" אחרת. "תראי אם את מזהה את התיקים שלך, טוב?" שגית הביטה סביבה בהתפעלות, על כל עשרות ומאות האנשים, כל אחד מחפש את התיק שלו. "הנה! הנה התיק שלי, זה שם, השחור הגדול!" שגית זינקה ומשכה את התיק שלה מערימות התיקים, והניחה אותו בעגלה שעמדה בקרבת מקום. חגית נתחייכה למראה האישה שהכירה כנערה בתיכון. היא תהתה איך הן יכלו להיות חברות כל כך טובות. הרי הן שונות אחת מהשניה כמו שחור ולבן! היא הנידה בראשה ועזרה לשגית לחלץ את המזוודה השניה שלה. "יש לך עוד תיק?" שאלה חגית. "לא. בואי, נלך!" שגית כבר דחפה את העגלה לפניה, נותנת לחגית להוביל אותה למכונית הקטנה והחדישה שלה. כשהגיעו לשם העמיסו את המזוודות המלאות של שגית לתא המטען, ושתיהן נכנסו למושב הקדמי, חגית ליד ההגה ושגית במושב שלידה. הן פטפטו כל הדרך הביתה בהתרגשות, מעבירות את כל החוויות שהן עברו מאז שרבו. חגית סיפרה לשגית על בעלה ובנה, והיה קצת אי נעימות כשדיברה שגית על צבי והתינוקת, אך חגית מיד שינתה נושא והרגע חלף. לאחר כחצי שעה ירדו מהכביש הראשי ונסעו בשביל עפר קצר המוביל לכפר בו גרה חגית. היא חנתה על יד בית כפרי, שקט ונאה, ויצאה מהמכונית. היא הורתה לשגית להצטרף אליה, ושאחר כך יבוא בעלה לעזור עם המזוודות. הן נכנסו לבית דרך הדלת האחורית, שהובילה למטבח, ושם קראה חגית בקול לבעלה ולבנה, לבוא לאכול. הכל היה מונח במקומו, וסדר מופתי שרר בבית. שגית חייכה לעצמה, נזכרת איך בתיכון תמיד הצד של חגית בשולחן המשותף שלהן היה מסודר – המחברות בקצה השולחן ומעליהן הקלמר, שום קשקוש לא היה על הצד שלה בשולחן... לעומת זאת, בצד של שגית הכל היה מונח בבלגאן, השולחן היה כולו מלא שרטוטים וציורים, דפים תמיד התעופפו ברוח של החלון הפתוח, וחגית תמיד גערה בה, בהתחלה יפה ואחר כך בעצבנות כשהדברים של שגית גלשו גם לצד של חגית. הבית היה מה שבאמת הבהיר לה בצורה טובה מכל שחגית לא השתנתה. לא היה גרגר אבק, והכל הבריק מניקיון. "נו, דוב! יאיר! אתם באים? יש לנו כאן אורחת חשובה מאוד!" זירזה חגית את בני משפחתה ותוך כדי כך הובילה את שגית לשולחן הערוך ועמוס בכל טוב. ראשון הגיע יאיר, בנם של דוב וחגית. הוא היה כבן ארבע-חמש, ילד חמוד מאוד עם תלתלים בהירים ועיניים חומות גדולות, גומות חן שירש כנראה מאביו, ובגדים אלגנטיים – חולצה בצבע בז' בתוך המכנסיים בקפידה, מכנסיים קצרים בצבע חום כהה, גרביים מקופלות יפה וסנדלים חומות. הוא חייך אל שגית בביישנות, ובשקט התקדם לעבר אמו וחיבק את רגלה. חגית התכופפה והעניקה לו נשיקה, תוך כדי כך שהיא מנגבת בעדינות את אפו שהיה בכל מקרה נקי. אחריו הגיע דוב. הוא היה עם חליפה למרות שהיה בתוך הבית, וכשהגיע למטה לחץ לשגית את ידו והציג את עצמו. הוא התיישב בשולחן ואחריו גם השאר, כשחגית ודוב אחד מול השני ויאיר ושגית יושבים משני צדדיהם. הם אכלו בשתיקה כמה זמן, יאיר מסתכל על שגית בעיניו הגדולות ושגית מביטה גם בו בסקרנות, מנסה למצוא בו תכונה כלשהי שדומה לחגית, ללא הצלחה. נראה היה שהוא ירש את המראה של אביו. שיערו הבהיר, גומות החן, חיוכו המבויש מעט, מבנה גופו היציב... רק עיניו הכהות הזכירו את אמו. ”אימא... אני צריך לשירותים." יאיר אמר לפתע, מדבר כמו ילד יותר מבוגר ממה שהוא היה באמת. חגית התנצלה, ויצאה עם יאיר מהחדר. שגית הרהרה מעט איך הייתה נראית בתה בגיל הזה, אך מיד החזירה את המחשבה עמוק לתוך ראשה, לחדרים החשוכים שהדלתות אליהן נפתחות רק בלילה, במיטה. "אז... איך הייתה הטיסה?" שאל דוב, מנסה ליצור שיחה כלשהי. "בסדר גמור. אני מצטערת שאיחרתי, הטיסה יצאה מאוחר מידי..." היא אפילו לא ידעה למה היא התנצלה. הרי האיחור לא היה אשמתה. דוב חייך. "כרגיל. הטיסות מישראל תמיד מגיעות באיחור." שגית הופתעה לשמוע את הרגש שהוא ביטא במילה "ישראל". "גרת שם פעם? בישראל?" היא שאלה לפני שהיה לה זמן לעצור את עצמה. "כן. אחותי נהרגה בפיגוע, ואני החלטתי שאת ילדי לא אגדל במקום כזה. הם לא יהיו בטוחים." שגית הייתה מופתעת לשמוע את הפרט החדש הזה על דוב. היא תהתה למה חגית לא סיפרה לה על זה. היא לא ידעה איך להגיב, ולכן פשוט שתקה. דוב המשיך – "לכן באתי לכאן. הרגשתי צורך להתרחק מהארץ כמה שיותר. להתרחק מהמקום בו איבדתי את אחותי, בן האדם שהכי אהבתי ועליה הכי סמכתי. אני שמח על ההחלטה הזו. כאן פגשתי את חגית" – הוא ביטא את שמה באהבה רבה – "וחיי השתנו. נהייתי אחר, וחגית בדרך מסוימת הייתה מין תחליף למוריה. זאת הייתה אחותי." הוא ישב שם בשתיקה, מופתע מעצמו שגילה למישהי שפגש רק לפני שעה קלה את כל חייו כמעט. "ומה עם אמך? השארת אותה שם?" שגית אמרה כמעט בלי לחשוב. "לא. אימי גרה עכשיו עם אבי ואחי בניו יורק. כולנו עזבנו את הארץ." הוא ראה את ההבעה המופתעת של שגית ומיד הוסיף – "את לא מבינה. מוריה הייתה האדם היקר ביותר לכולנו. אני מבין את אלוקים, שרצה אותה בשביל עצמו." הוא נאנח וכנראה נזכר באחותו. עיני שגית התמלאו דמעות עצב וגעגועים, כשנזכרה גם היא באנשים היקרים לה מכל שאבדו לה לנצח. "גם לי היו אבדות רבות ויקרות בארץ... בעלי, הורי, אחי, והורי בעלי נהרגו. בתי נמסרה לאימוץ." היא מיצתה את כל מה שעבר עליה בחודשים האחרונים במשפט אחד. דוב הביט עליה בהערכה גלויה. "ואת לא כועסת?"

-המשך6-

"לא. כעסתי בהתחלה... הוריי, אחי, והורי בעלי נהרגו בשריפה המונית. חודשיים וחצי אחר כך אני ילדתי ומסרנו את הילדה לאימוץ. בעלי נהרג עוד באותו יום בתאונת דרכים שגם אני הייתי שותפה בה בדרך מבית החולים. כעסתי על צבי, בעלי. לא הבנתי איך הוא יכל להשאיר אותי לבד. לקחו לי כמה חודשים כדי להבין עד כמה אני טועה לכעוס עליו, או על כל אחד אחר. על אלוקים לא כעסתי. על אלוקים אני לא יכולה לכעוס. מאותה הסיבה שגם אתה הזכרת– אני מבינה אותו. כל משפחתי היו אנשים יקרים וטובים, שהגיע להם טוב יותר מאשר לי. הגיע להם לחיות בעולם שכולו טוב... אני לא שמחה בשבילם. אני יותר מידי אגואיסטית. אבל אני מבינה, ולמרות שזה כואב, ולא יפסיק לכאוב לעולם – אני מבינה." היא גמרה את הנאום שלה וחזרה להתכנס בתוך עצמה ובגעגועים שלה אל האנשים שאינם. היא מיד התעשתה ושאלה את דוב – "דבר אחד אני לא מבינה... כשאמרת את המילה 'ישראל', אמרת את זה באהבה ובחיבה. אתה עדיין אוהב את הארץ?" באותה הדקה בחרה חגית להיכנס עם יאיר כניסה רועשת. "אני שמחה שמצאתם לכם נושא משותף. תראו, אני חושבת שיאיר חולה. אני עולה אתו למעלה, אמדוד לו חום ואשכיב אותו לישון. כבר מאוחר בשבילו." חגית ניסתה להרגיע את בנה שבכה. "שגית, אני מצטערת. אני מקווה שמחר הוא ירגיש מספיק טוב כדי ללכת לגן, ונוכל ללכת אנחנו לטייל קצת. אם הוא לא יוכל... נראה כבר מה נעשה. כשהוא יירדם, ארד להצטרף אליכם לכוס קפה. בוא, יאיר שלי!" היא אמרה, שלחה חיוך מתנצל לבעלה ולחברתה, הרימה בכבדות את יאיר על ידיה ועלתה למעלה. "למה אני עדיין אוהב את הארץ..?" דוב המשיך את השיחה כאילו היא לא נקטעה. "כי היא לא עשתה לי כלום. האדמה שעליה דרכתי לא עשתה לי כלום. זה היה אי הביטחון שכל רגע יכול אדם לאבד את כל מה שיש לו בחיים. את בטח מבינה אותי..." שגית הנהנה, עיניה שוב מתמלאות דמעות. "כל התקופות היפות בחיי התרחשו בארץ. עם מוריה, בבית, בבית הספר... כמובן שכאן אני מאושר עם חגית ויאיר. אבל תמיד הילדות היא זכורה לטוב, לא משנה מה קורה אחר כך. הילדות שלי הייתה ילדות מאושרת במיוחד. והיא הייתה בישראל. אני אוהב את הארץ הזאת. אני לא יכול שלא." "אז למה בכל זאת עזבת אותה?" לא יכלה תמר שלא לשאול. "בגלל ההרגשה הזאת, של חוסר הביטחון. לא רציתי שהילדים שלי יגדלו באווירה כזאת. למרות שילדים לא מרגישים אותה... אני הרגשתי אותה רק כשזה בא אליי. רק כשמישהו במשפחה שלי נפגע. ואני לא רוצה שזה ייקרה גם לילדי." זה היה הסבר מספק. "את לא מרגישה ככה?" "לא. בעלי נהרג בתאונת דרכים. זה היה יכול לקרות בכל מקום אחר. משפחתי נהרגה בשריפה. גם זה לא משהו אופייני לארץ. אני לא יודעת איך הייתי מרגישה אם הם היו מתים בפיגוע... אני לא רוצה לחשוב על זה." שגית הרגישה שבזמן האחרון היא מדברת על מותם של כל האנשים האהובים עליה יותר בחופשיות מפעם. היא לא הרגישה בנוח לדבר על זה, כמובן, אבל היא הייתה יותר פתוחה בקשר לכל הנושא הזה. הייתה הפסקה קצרה, שבה ידעה תמר שדוב חושב על אחותו, ודוב ידע כי תמר חושבת על משפחתה. תמר שברה את השתיקה, שואלת – "ואיך הגעת דווקא לשוויץ?" "האמת היא שהנוף משך אותי לבוא דווקא לכאן. הייתי בניו יורק עם משפחתי לחודשיים, אבל הרגשתי שם לא בבית. כל העשן האפור, גורדי השחקים, הצפיפות... זה לא היה בשבילי. באתי לכאן רק לביקור, ופגשתי במקרה את חגית. לא לקח הרבה זמן עד שהתחתנו ועברנו לכפר הזה. זה היה לפני שש שנים, כשהיא הייתה בת בסך הכל 19 ואני שנה מעליה. כשהיא הייתה בת 20 וחצי נולד יאיר, ושנינו היינו מאושרים. עכשיו הוא בן 4 וחצי, הילד המתוק הזה." כשדוב דיבר על בנו היה בעיניו מבט של ערגה ואהבה, ושגית הביטה לחלון, לא רוצה לראות את המבט הזה, ביודעה שעומר ומאיה מרגישים ככה כשהם מדברים על בתה, ויש להם את המבט הזה בעיניים כשהם חושבים על התינוקת ששגית ילדה. אחרי כמה דקות של שתיקה מלמלו תמר ודוב "לילה טוב" אחד לשני והלכו לישון.

זה היה הפרק הראשון... רק תיקון אחד:

תמר ושגית זאת אותה האחת
כנראה שלא שמרתי פעם שעברה כששיניתי את הכל לתמר... סליחה על הבלבול, רק תזכרו את זה... מתישו אני אשים כאן גם את הפרק השני, ואז השלישי והרביעי [הפרקים ארוכים מאוד, אני כרגע לקראת סוף הרביעי...] זהו... תודה למי שקרא
יומטוב לכולכם
-לאה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
אוקיי, עכשיו הבנתי

הסיפור כתוב ממש יפה. אהבתי יותר את שלושת החלקים הראשונים, אבל גם בהמשך זה ממש מעניין.

למעלה