הי, אני לא ממש בטוחה שזה הפורום

droli

New member
הי, אני לא ממש בטוחה שזה הפורום

המתאים. אבל אולי בכל זאת, ואולי תוכלו להפנות אותי למקום מתאים. בשנים האחרונות קשה לי מאד לאכול בלילה. מה שקורה - כשיש ארוחת ערב, בחגים, בבילויים - ברגע מסויים אני מקבלת בחילות, לא מסוגלת להריח אוכל, והאף נפתח לכל התבלינים שמסביב. אם אני לא קמה מייד מהמקום - אני מקבלת בחילה, מיגרנה איומה, ורצון להוציא הכל החוצה מכל כיוון אפשרי. (סליחה על ההתבטאות..) נכון - הכי פשוט לחליט לא לאכול בלילה. אבל זה לא תמיד מתאים, ולא תמיד אפשרי. ומה שבטוח קשה מאד לתת לוותר לגוף, ולתת לו לשלוט עלי. יש פיתרון? רעיון? שעות הלילה הכוונה - מתשע, עשר ואילך. אשמח מאד מאד לכל רעיון, הצעה או פיתרון. מיכל

חוסר תאבון בשעות אלו = ברכה

הקיבה בשעות הערב כבר אינה מעכלת את האוכל בקצב שהיא עובדת ביום ולכן אדם שאוכל בלילה האוכל מתפרק הרבה יותר לאט - אם בכלל . נסי לדמיין אוכל ששוכב ללא פרוק 12 שעות... אז סה"כ גופך מדבר אליך, והפעם הוא צודק והמלצתי ללכת איתו. התופעות שאת מתארת אכן אינם נעימות, בחילות ומגרנות כתוצאה מהרחה של אוכל אינו מצב תקין ומצריך ברור מעמיק של הגורם לתגובה חריפה כ"כ . ממליצה בימים שאת חייבת להחשף לאוכל בשעות אלו נסי לשתות במהלכו של אותו יום 4-5 כוסות מים עם לימון וגם כשעה לפני ה" המפגש עם האוכל" אם זה ירגיע ויקל במעט הכיוון שלי הינו שהכבד שלך מנסה לשדר לנו משהו, ואם לא אז מקסימום ניקית קצת את הגוף שלך.. אשמח אם תעדכני אותי בהמשך. הרבה בריאות יעל

droli

New member
גם אני חושבת

שהגוף מדבר, וצריך להקשיב, וסה"כ זה מזל שהוא מאותת כך. אבל לפעמים אין ברירה, והנסיבות מחייבות, וזה לא נעים לברוח באמצע הארוחה הביתה. שתיה מרובה של מי לימון עלולה להקל? בפעם הבאה אנסה. תודה מיכל

לא תקין ../images/Emo70.gif

שלום מיכל, לדעתי גם אם הגוף מנסה לאותת לך ששעות הלילה הן לא הזמן המתאים לך לאכול, הוא עושה את זה בצורה חריפה מדי. העובדה שזה קורה בשעות הלילה רק מחזקת את הערכתי (המבוססת על הרפואה הסינית) שמערכת העיכול שלך חלשה וזקוקה להתיחסות רצינית מצידך. אין לי פיתרון קסמים וירטואלי שאוכל לשלוף לך כי נראה לי שזו תוצאה של תהליך ארוך שקשור באורח חיים לא מתאים . כמובן שזו הערכה גסה ביותר ועל מנת לאבחן אותך בצורה רצינית ולאתר את גורם הסימפטום יש צורך בתישאול מקיף ובדיקה פיזית. לדעתי, אל לך להשלים עם מצב שכזה, גם אם על פניו זה נשמע כמתכון טוב לשמירה על ה´פיגורה´. זה פשוט לא תקין ! שיאצו, דיקור, תזונה הכוללת צמחי מרפא יוכלו לדעתי לפתור לך את הבעיה . אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות:) תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

droli

New member
תומר בוקר טוב,

אני מנסה ללא הצלחה לשלוח לך מסר. אנא נסה לשלוח לי כדי שאוכל לחזור אליך. מאד מעניינת אותי הגישה שלך, ואני מעוניינת לשמוע עוד פרטים. יום טוב, מיכל

תומר - שאלה

אשמח אם תסביר לי כיצד הסתמכת על הרפואה הסינית ואבחנת חולשה במע´ העיכול, בשעון הסיני מע´ העיכול היא דווקא בשעות הבוקר ובשעות שהיא מתארת האברים העובדים הם TW ו GB . ברור שיש חולשה של מע´ העיכול אבל האם לדעתך זוהי הסיבה לבחילות ( GB) מגרנות (GB) האם זה לא נראה לך יותר כ "עץ פולש לאדמה"? אשמח להתיחסותך יעל

למעלה