הי אני מיה

MAYA20

New member
הי אני מיה

שלום לכולכם אני מיה (חברה של לי) אני סטודנטית לפיזיקה ומתמטיקה ואני לא מאמינה באלוהים ומתלבטת אם ומתי ללכת בשאלה רשמית הבעיה העקרית(ואולי היחידה)בעצם היא שהורי (אבי) די קיצוניים ביחסם לחילונים (ובכלל)ולכן הם יכולים לזרוק אותי מהבית מה שאומר שאאלץ להפסיק את הלימודים שכן לא אוכל לפרנס את עצמי לממן את השכר לימוד וללמוד בו זמנית . זו בעיה מאוד גדולה מכיוון שהלימודים זה הדבר הכי חשוב לי... מה אתם אומרים זה מצדיק להמשיך בהצגה?

יערה 1

New member
למיה- להמשיך את ההצגה???

מיה שלום הבעיה שהעלית פה משותפת לרבים מהיוצאים בשאלה- שוב עולה פה המחיר של הורדת המסכה, במקרה שלך את אומרת שההורים שלך יפסיקו לממן את הלימודים שלך. יחד עם הפסקת המימון אני מניחה שיהיה ניתוק קשר עם ההורים- השאלה אם את מוכנה לשלם גם את המחיר הזה? תחשבי גם עד כמה קשה לך ההצגה של היום, האם את נאלצת גם ללכת לבית כנסת? להתפלל בבית? או שיש לך אפשרות לחיות לפחות חלק מהחיים שלך על פי השקפתך.יתכן ששווה לך למשוך את ההצגה עד שתוכלי לממן בעצמך את הלימודים, ופחות תזדקקי לתמיכה הכספית של הוריך, בדרך כלל כשההורים זורקים מישהו מהבית- אחרי תקופה מסויימת כולם מתרככים קצת ואפשר איך שהוא לגשר ולשמור על יחסים תקינים, גםצאם לא חמים במיוחד. לפני שאת עושה צעד נמהר,נסי בכל זאת לשוחח עם ההורים, אל תשרפי גשרים ב"עידנא דריתחא" שאחר כך יפגעו בך וגם בהם, אני בטוחה שתקבלי פה עוד עצות חכמות מבעלי נסיון, ויש פה רבים! בהצלחה יערה

MAYA20

New member
אני אשמח לעצות

אני מצליחה עכשיו לעבוד מספיק כדי לממן את השכר לימוד (דבר שהוא מאוד חשוב כי כך אבי לא מחזיק את זה נגדי כשהוא מנסה להמציא עונשים) אבל הבעיה היא רק עם מימון דברים כמו שכר דירה וכדו´

מיה או מאיה?

מיה, אלף , כמה זמן נשאר לך? ו בית, יותר חשוב... לפעמים אנחנו בטוחים שההורים יגיבו הרבה יותר קשה ממה שהם מגיבים בסוף,אז לא, אל תלכי ותספרי להם, אבל תטפטפי אט אט. בהתאם לאופי היחסים שלך איתם. אם יש לכם קשר חופשי ופתוח אז תעלי איתם שאלות ו-או מה שמציק לך, לא דברי כפירה ממש... רק כדי לבחון את התגובה... כי להתנגד קשות לחילונים זה דבר אחד, ולהתנגד לילדה שלך שהיא חילונית זה דבר אחר לחלוטין... גימל, עד כמה את בטוחה בעצמך, בזה שאת רוצה לעזוב את הדת, בזה שאת לא מאמינה? "זה סופי"? או שגם את צריכה עוד לעכל את העניינים עד הסוף עם עצמך קודם כל...? דלת המלצה אישית, נסי להפשיר את היחסים, לחמם אותם, להיפתח עם ההורים, בלי קשר לדת או חילוניות, זה יכול לעזור להם להבין אותך בסופו של התהליך... שבת שלום !!!

spinoza

New member
נגיד

שתתחילי ללכת עם מכנסיים - איך הם יגיבו ?

noamm

New member
תגובה למיה...

לפי דעתי כבר שכתבו לך פה כמה מחברי הפורום אי אפשר לדעת איך ההורים שלך יגיבו להחלטה שלך כי יכול להיות שהם באמת יתאכזבו ממך אבל את עדיין הבת שלהם ובטוח שאכפת להם ממך. את הכי טוב יודעת מה היחסים שלך עם ההורים. הרעיון של לטפטף להם לאט לאט זה נראה לי באמת הרעיון הכי טוב כי להגיד להורים בפעם אחת שאת עוברת מצד לצד באמת יכולה לעשות גלים יותר גבוהים. אני בטוח שאם זה יהיה תהליך יותר ארוך ש"תראי" להם שזה לא מתאים לך אז הם יקבלו את זה בסופו של דבר. לפי דעתי מה שאת עושה זה לא הצגה ממש אני קורא לזה יותר לכבד את ההורים אני באמת לא יודע אם את הולכת לבית כנסת כול יום או כל שבת אבל אני יודע שאני עד היום יושב עם ההורים בקידוש ומה שלא כופים עלי אין לי בעיה עם זה. יש לי שאלה... עד עכשיו הרגשת עם זה טוב ועכשיו את רוצה לשנות את זה? זה כזה מפריע שדווקה באמצע הלימודים את רוצה לעשות את זה? אני יודע שלהיות חילוני בתוך מקום דתי זה מאוד לוחץ ויש רצון חזק לצאת מזה ולהשתחרר. עוד עיצה בטח יש אצלכם במשפחה צד יותר מתון אמא או אבא... דברי רק עם אחד מהם תספרי מה עובר עלייך. אני לפעמים לא מבין את הקטע של ה"יציאה" מהדת כי אני לא יודע על יום ברור שזה קרה כי זה היה תהליך ממש של שנים. ובן עוד רואים אם הוא "דתי" או לא בגלל הכיפה. אבל מה אצלך? שאת הולכת עם חצאית? בקיצר. אני יודע שזה בעיה רצינית להרבה אנשים ולמזלי זה היה ממש קל (טוב שיש לי משפחה ליברלית מאוד) לסיכום לא נראה לי שנחמד להפיל תיק כזה בפעם אחת על ההורים תחשבו שבכל זאת הם ההורים שלכם אפשר לעשות דברים קצת יותר בעדינות מאשר להושיב אותם בסלון ולהכניס אותם לשוק. מקווה שתצליחי בכיוון חייך שאת בחרת לעצמך. נועם :) והכי חשוב!!! חייכו תמיד!! :)

שחף -בת

New member
לדעתי.

אל תיקחי אותם לשיחה ו- בום! "אני לא דתייה" זה טוב לתווך הקצר (תרגישי מעולה עם עצמך) אבל לתווך הארוך-זה יכול להרוס לך תחיים (כפי שתיארת) תתחילי עם דברים קטנים לאט לאט,כמו שאני עשיתי (יום אחד ירדתי במדרגות מהחדר עם מכנסיים ויצאתי) תני להם להסתגל למצב החדש. אבל זה עדיין לא פותר אותך מהשיחה השיחתית (מנסיון- אם לא אומרים את זה הם עדיין בתקוות שתהי דתיה) והרבה אומץ והצלחה! שחף.

אחר

New member
מצטרף בחום

להמלצה לא לחשוף הכל בבת אחת.אצלי הדברים קרו לאט מאד ולדעתי זו אחת הסיבות שאני בקשר טוב עם המשפחה

SoOren

New member
הלב..

אם את לא מאמינה באלוהים, ואינך דתיה. אין זה אומר שאת מוכרחה ברגע זה לקרוע מעלייך בפראות את החצאית הארוכה, ולצרוח קבל עם ועדה "אני לא דתיה". אם המצב הוא כמו שאת מתארת, שאת כרגע, באופן זמני, מאוד זקוקה להורייך, היתי ממליץ לך לא לשבור כרגע את הכלים איתם. אל תשכחי שכולנו ויתרנו על נוחיות למען הדרך בה אנו מאמינים(או יותר נכון למען הדרך בה איננו מאמינים), וכמובן שאין זה רעיון מוצלח במיוחד לחיות את כל החיים בהצגה מתמשכת. אך באופן זמני, ולצורך המשך הלימודים, בהחלט תשקלי את האפשרות של להשאיר את המצב סטטי. כל הנאמר לעיל הוא במקרה ובאמת את במצב ברור, שברגע שאת מספרת להורים שלך את עובדת אי-היותך דתיה, ההורים זורקים מהבית, ובעקבות כך את תאלצי להפסיק את הלימודים. אך אם השאלה היא יותר עקרונית, כלומר האם לוותר על הנוחיות הזמנית שלי ולחשוף את האמת בה אני מאמינה. כל האמור לעיל, בטל. שכן אין זה משנה מתי תחשפי את העובדה הזאת בפניהם.. תמיד יהיה לך הרבה מה להפסיד.

מני3

New member
למיה20

משו לא ברור לי אם ההורים שלך ככ קיצוניים ביחס לחילונים, איך זה שאת לומד רחמנה ליצלן , פיזיקה ומתמטיקה, מני

leadol

New member
אהלן מיה../images/Emo143.gif

מה שלומך? אני שמחה שנכנסת לפורום, מקווה שתבואי עוד הרבה. ומקווה שיסתדר לך עם ההורים שלך.

למעלה