הי, אני צכה עזרה..

ללי80

New member
הי, אני צכה עזרה..

אני לומדת פסיכולוגיה התפתחותית, סמס' ראשון בפתוחה. הייתי בקורס מיומנויות למידה וככה למדו אותנו ללמוד: 1. לפני השיעור לקרא את הפרק ולמרקר קטעים חשובים. (קריאה ראשונה) 2. אחרי השיעור לסכם את המירקור (קריאה שניה) כל פרק בסביבות ה40 עמ' ויותר. זה אומר שכל שבוע אני צכה לעשות קריאה ראשונה ושניה, ויש עבודה פעם בשבועיים. (העבודות לא חובה-3 מתוך 8 חובה. חשבתי לעשות הכל כי זה ממש מפקס אותי). מה שקורה בפועל, אני קוראת, מסמנת, מסכמת, ועושה עבודות. עד כאן-סבבה. ואז- קלטתי שאני צכה להכין A4 למבחן. אז חשבתי להקליד במחשב את כל הסיכומים ולהקטין לגודל 5. הקלדתי, הקלדתי, הקלדתי.. ואני עדיין מקלידה.. הורדתי עבודה אחת כי אני לא בקצב.. ממשיכה להקליד ונכנסת ללחץ.. איך למען השם כולם עושים??? זה כולה קורס אחד. ואני בקושי עובדת. חשבתי להעזר בסיכומים שמפרסמים. אבל אין לי מושג איך ללמוד איתם. זה יהיה במקום קריאה שניה? לקרא בהשוואה לספר? איך?? הורדתי סיכום אחד והתחלתי להשוות לסיכום שלי, והוא לא כותב מלא דברים.. אני צכה לבדוק ת'סיכומים ולהשלים? זו עבודה כפולה.. הי, חברה, איך לומדים??? תודה:*)

tutiris

New member
שאלת מיליון הדולר לסטודנטים...

זה די אינדיוידואלי. אני אוהבת פשוט לקרוא חומר בלי לסכם. אם אין לי זמן ואני חייבת סיכומים, אני לוקחת מוכנים מתוך הנחה שסומן בהם רוב מה שחשוב, ואם התפספס משהו, אז או שהוא פחות קריטי, או שגם ככה אני לא אזכור אותו, או שיירד קצת ציון במבחן... לגבי הקלדת עבודות- זה יכול באמת לפקס אבל עם עומס כזה, עדיף כנראה לוותר, לנסות להתפקס על השאלות בלי להגיש את העבודה.. תוך כדי קריאת החומר, לשים לב לדברים רלוונטיים... (אלא אם נושאי העבודה והמבחן שונים, ואז זה מקרה אחר...) לגבי A4 למבחן: יש לך A4 שמישהו הכין? כי להכין לבד זה די סיוט. כשהיה לי מבחן כזה שהיה מותר בו, פשוט ערכתי את מה שעשו- הוספתי דברים שהיו לי חסרים ועשיתי קיצורים לכל מיני משפטים (פחות דוגמאות, קיצורי מילים וכו') בנוסף, לאחר ההדפסה, הוספתי בשוליים עוד קצת...

ללי80

New member
קודם כל- המון תודה!

כמה שאלות.. אם אין לך זמן ואת לוקחת סיכומים, כמו שכתבת, זה במקום לקרא מהספר? אם לא, אז מתי לקרא אותם? מה את מציעה? כי השיטה שלך מוצאת חן בעיני.. לקרא את הפרק לפני השיעור, לעשות עבודות ואח"כ לתקן פה ושם מA4 מוכן? איך אני אמורה לתקן/להוסיף? מתי פחות או יותר להתחיל לבדוק את הA4? איך את עושה? מאיפה לוקחים סיכומים/A4 חוץ מאקדמיה? איך אני יודעת אם הם טובים? רואים שיש לי בלאגן..
המון תודה!

tutiris

New member
אין בעד מה! :)

כן, אם אני לוקחת סיכומים, זה במקום הספר. אם את יכולה להספיק לקרוא את הספר במהלך הסמסטר ואת הסיכומים לפני המבחן, יותר טוב, אבל... כן, הכוונה לקרא את הפרק לפני השיעור, לעשות עבודות ואח"כ לתקן פה ושם מA4 מוכן. מתי לבדוק את ה A4? כשיש לך אותו, לעבור לפי החומר שאותו למדת על כל חלק בסיכום שמתאים לנושא. האמת שבמבחן היחיד שהיה מותר לי בו A4, קיבלתי אותו רק ממש לפני המבחן ונאלצתי לעשות את התיקונים שלי יום לפני המבחן. האידיאלי זה תוך כדי הסמסטר. את ה A4 שהשגתי הכינה מישהי שלומדת איתי ששיפצה A4 משנה מעלינו... אני רפרפתי על ה A4 וראיתי שהוא מכיל כותרות מתאימות ואת העיקר לפחות בהתחלה (מה שהספקתי לעבור עליו) והסקתי שהכל די מתאים. תוך כדי קריאת הסיכומים למבחן, עברתי במקביל על החלק ב- A4 שתואם את החומר ותיקנתי- הוספתי דברים שנראו לי חשובים והורדתי כמו שאמרתי קודם מילים מיותרות (המון קיצורים כמו- הורדת פסיקים, צמצום רווחים בין נקודה למילה שאחרי וביטויים כמו פסיכו' התפ'...) בהצלחה!

tutiris

New member
לנו יש סיכומים שעוברים משנה לשנה

או חברות חרשניות בכיתה שלי...

למעלה