הי, אני צריכה עזרה...

ayana123

New member
הי, אני צריכה עזרה...

אני עושה עבודה לבגרות (
) על פינק פלויד, והשאלת חקר שלי זה למה אנשים עדיין מקשיבים למוזיקה שלהם (ברור שהיא מעולה, השאלה היא איך יודעים עליה ואיך מגיעים אליה גם אם אנחנו לא גדלים בדור ששומעים אותם כל הזמן...) או במילים אחרות- למה הם שרדו כ"כ הרבה זמן? אז... מי שבא לו לעזור- לתת לינקים, או לכתוב למה נראלו- אני ממש אשמח... תודה..

itaikuskus

New member
לא עדיף

לחקור את הנושאים האלה לבד, בלי לקבל עזרה ולינקים (בשביל מה יש גוגל?)?

ayana123

New member
חח.. הכוונה שלי היא-

לא שתעשו לי את העבודה, הכוונה שלי היא לראות דעות והסברים של אנשים אחרים. זה לא שאתם כותבים מאמרים אקדמאים על זה, אתם בפורום הזה כי אתם כנראה אוהבים אותם (כמוני...). השאלה היא למה, מה גורם להם להמשיך להתקיים בתודעה שלנו אחרי הרבה זמן... רציתי דעות שלכם, לא עבודות...

itaikuskus

New member
אהההההההההההההה

רצית את הדיעות שלנו... אני מצטער, חשבתי שרק רצית הפניות וכל מיני דברים כאלה, כי זה נשמע כמו עבודה ממש מסקרנת, מסוג האלה שכיף ללכת ולחקור ולשאול. בכל מקרה, מספיק שטויות דיברתי לשרשור אחד.

oneman2

New member
למה התנ"ך קיים כבר 2,000 שנה?

למה יש אנשים ששומעים את מירי פלס? (או שירלי מסיקה, אני לא בטוח איך קוראים לה)

ayana123

New member
לתנ"ך אין קשר... ואתם יכולים-

באמת להגיד לי למה...? וגם אין כ"כ קשר למירי מסיקה ולשאר הזמרים העולים-נופלים האלה שיש להם 15 שניות של תהילה ואחר כך לא שומעים מהם יותר... זה בדיוק מה שאני אומרת- פינק פלויד זה משו מעבר לזה, עובדה שעוד שומעים אותם... אז בבקשה תענו..

Jason2

New member
כי מוזיקה טובה

נשארת להרבה שנים וזה מה שמבדיל בינה לבין מוזיקה ששומעים כמה פעמים ובסוף בא להקיא ממנה. איך מגיעים? בד"כ זה עובר מדור אחד לשני (זה יכול להיות מהורים לילדים ומהילדים האלה לחברים שלהם). במקרים אחרים עורכים מוזיקליים משלבים אותם בסדרות פופלריות בטלויזיה או בסרטים ואנשים נחשפים בצורה כזאת. אבל כדי שזה יתפוס את האוזן צריך לאהוב את זה ולא כל האנשים אוהבים את המוזיקה הזאת, זה עניין של טעם.

Jason2

New member
ועוד דבר

אנשים שאוהבים לשמוע להקות כמו פינק פלויד אלה לא אנשים ששמעו את זה פעם בצעירותם ושכחו מזה. אלה אנשים שפשוט קרובים לסגידה למוזיקה וכששומעים אלבום מסויים זה כאילו הפעם הראשונה ששומעים אותו למרות שמכירים כל תו בעל פה. אנחנו שומעים את המוזיקה הזאת לאורך השנים ולא מפסיקים אפילו כשמקימים משפחה. הדבקות הזאת והאהבה למוזיקה הזאת עוברת הלאה גם לאנשים שקרובים לנו. ונסיים בציטוט: They don't even know what it is to be a fan. Y'know? To truly love some silly little piece of music, or some band, so much that it hurts. (מתוך "כמעט מפורסמים")

Anuerysm

New member
אני אישית הגעתי אליה

בגלל פוסטרים בחדר של מישהו שתמיד היו נראים לי מאוד מעניינים (אחד מהם היה הפרצופים של חברי הלהקה Is There Anybody out There) שקצת הפחיד אותי אבל היה נראה לי מגניב אז כמה שנים מאוחר יותר כשהתחלתי עם מוזיקה יותר טובה, נזכרתי בפוסטרים האלה והורדתי את מדל מהאינטרנט אבל בפעם הראשונה שראיתי אותם זה היה לפני 6 שנים בערך ולא חשבתי אפילו שאני ארצה לראות הופעה של הבאסיסט שלהם בארץ

שאלה מוזרה את שואלת...

יש אנשים בעולם (אבל תשמרי על זה בסוד) שמקשיבים לא רק למה שמכתיבים להם בפלייליסט בתחנת הרדיו, ולא שומעים רק מה שחדש בתעשיה ומוכר, אלא מעריכים גם יצירות אומנות שנעשו בשנים קודמות. מוסיקה באלבומים זה לא דבר חד פעמי מן הסתם, וכמו המונה ליזה, החמניות של ואן גוך ושאר יצירות מופת גם פינק פלויד נשארו לאורך השנים. הסבר שאולי יותר ירצה אותך לטעמי הוא שפינק פלויד נגעו בנקודות מאוד בסיסיות בנפש האנושית. מלבד זה, הם גם נגעו בנוסחה האלוהית שמאפשרת למוסיקה שלהם להיות 'מעל לזמן' ולהיות רלוונטית לכל תקופה ותקופה. בניגוד ללהקות פופ, הם לא שרים על דברים עכשווים או אירועים מיוחדים, הם שרים בעיקר על הנשמה האנושית וזה דבר שלא משתנה כל כך מהר כמו הפוני של בריטני. אני שומע ג'אז בן גמעט מאה שנה ואני נדהם מחדש ואני מוצא את זה הרבה הרבה יותר מקורי מכל מה שיש היום, והרבה יותר חדשני ומיוחד, זה לא הופך את זה ללא רלוונטי, אולי להיפך.

CrazySheep1

New member
עדיף שתבחרי שאלה אחת, עם אותו נושא

את לא יכולה לקבל על זה תשובה חד משמעית ועובדתית, אלא להסתמך יותר על דעות ותשובות קצרות (שזה בטח לא מה שמחפשים בעבודת בגרות). בכל אופן, אם את צריכה חומר אז..www.mitkadem.co.il יש שם ביוגרפיה רחבה מאוד על פינק פלויד. אני מקווה שזה בסדר לתת לינק? נכון? אני לא ציני חח..

זה בסדר

אבל אוסיף לכך כמובן את כל החומר הרב שנמצא במאמרי הפורום (בקישור ל"מאמרים" בטולבאר הכחול למעלה), ובהזדמנות זו לתת את הקרדיט לכל מי שתרמו למאמרי הפורום, עד עתה.

holo

New member
תשובה שלי:

כל אמן/להקה שתורמים משמעותית לעולם המוזיקה יזכרו לעוד הרבה שנים, ואפילו לנצח(אם התרומה משמעותית מאוד). אני חושב שיש גם קשר לתקופה שבה פעלה הלהקה. באותם זמנים ניתן יותר חופש פעולה לאמנים, ותעשיית המוזיקה לא חנקה אותם כמו היום, וזה איפשר להם לחקור את המוזיקה, להיות יותר נועזים בגישה שלהם, לנסות דברים חדשים. פינק פלויד, כמו עוד להקות, ניצלו את ההזדמנות שניתנה להם, ובעזרת כישרון, מקוריות ותעוזה הם הצליחו להיות חדשניים ופורצי דרך בתחומים שונים: אם זה אלבומם הראשון, שלדעת רבים הוא אלבום הדגל של הפסיכדליה הבריטית ובין המשפיעים והחדשניים שבהם. או אם זה התקופה האקספרימנטלית שלהם בשנים 1968-1972, שם אפשר לשמוע את הנסיניות שלהם, חקירת הצליל והכלי הנגינה שהובילה לתוצאות מדהימות וחדשניות; אן אם זה הצד האפל של הירח, שהציב רף חדש לגמרי לעולם המוזיקה, הן מבחינת הפקה וסאונד, הן מבחינת הקונספט.. גם WYWH, למרות שלא היה חדשני כמו האלבומים הקודמים, הפך לאחד מהאלבומים האהובים והמוכרים בכל הזמנים, מושא לחיקוי של הרבה להקות.

ayana123

New member
וואו..

ממש עזרתם לי.. אני ממש מסכימה עם מה שאמרתם.. ותודה על הלינק! :) שוב תודה על העזרה, תמשיכו להגיב..

עיינה

אנא גשי למאמרי הפורום - למעלה ב"מאמרים" - שם יש חומר רב על הפלויד, שכתבו חברי הפורום, ושתורגמו ממקורות זרים. אני בטוחה שהחומר הזה יסייע לך. שבת שלום.

ayana123

New member
הי, אני חייבת לשאול פה עוד שאלה...

קראתי שבאלבום "the final cut" (של פינק פלויד כמובן) יש ביקורת על בגין ועל מלחמת לבנון. אני אשמח אם תוכלו לומר לי איזה שיר בדיוק מתייחס לזה... תודה!

למעלה