הי אנשים ואנשות יקרות

python 4

New member
הי אנשים ואנשות יקרות

אני כבר כמה זמן טרוד בשאלה מטרידה מאוד שלא נותנת לי מנוחה - למה קוראים לחברה של ג'ק ג'יל ושות' ז'בו? עד עכשיו עליתי על מספר תאוריות: 1. החברה קרוייה על שם סבא של ג'ון, שנקרא ז'בו אבוט (הוא היה צרפתי במקור). 2. ז'בו זה בעצם זב"ו, רשי תיבות של 'זהירות, בלגנים וסכסוכים'. 3. ז'בו זה בצרפתית j'abott, 'אני אבוט'. האמת היא שזה נשמע לי הכי הגיוני. 4. למעשה ג'ון קרא לחברה על שם ילדיו: ז'ק, בילי וטרייסי (זב"ו בקיצור). כן, ג'ק היה אז בתקופה הצרפתית שלו (הוא הלך עם ברט והתעקש שכולם יקראו לו ז'ק) ואשלי היא לא הבת האמיתית שלו, אחרת זה היה צריך להיות ז'אבו. בעצם זה יכול להיות ז'אבו. בעצם גם בילי לא היה קיים אז. שיט הלכה לי התיאוריה. למשהו יש אולי רעיון? זה ממש מטריד אותי.

Charmed24

New member
האמת

ז'בו (jabot) זה שלפוחית בצרפתית (נשמע מגעיל נכון?) אבל תחשבו על זה במובן הקוסמטי, ומכאן שם החברה...

python 4

New member
תודה, צ'רמינג,

שהוצאת לי את כל הרומנטיקה מהעניין. למעשה jabot זה זֵפֶק, נראה לך באמת שהיו קוראים לחברת קוסמטיקה על שם גידול של בלוטת התריס? טוב שלא קראו לזה goiter cosmetics או משהו. לא, אני עדיין תומך בתיאוריה של 'ז'ק, בילי וטרייסי', עד שמישהו יוכיח לי אחרת. חוץ מזה שגם j'abott נשמע לי טוב מדי בשביל להיות לא נכון. הרי לכל שאר העסקים יש שם הגיוני - 'ניומן אנטרפרייז', 'צ'נסלר קורפורישן', 'פול אינווסטיגיישן', 'מריסה אסקורט סרוויס', אז למה ז'בו?

Charmed24

New member
כן

הם אוהבים לבחור שמות מגעילים Brock זה תחש - תגיד שזה לא מתאים לו...

python 4

New member
תודה, צ'רמינג,

שהוצאת לי את כל הרומנטיקה מהעניין. למעשה jabot זה זֵפֶק, נראה לך באמת שהיו קוראים לחברת קוסמטיקה על שם גידול של בלוטת התריס? טוב שלא קראו לזה goiter cosmetics או משהו. לא, אני עדיין תומך בתיאוריה של 'ז'ק, בילי וטרייסי', עד שמישהו יוכיח לי אחרת. חוץ מזה שגם j'abott נשמע לי טוב מדי בשביל להיות לא נכון. הרי לכל שאר העסקים יש שם הגיוני - 'ניומן אנטרפרייז', 'צ'נסלר קורפורישן', 'פול אינווסטיגיישן', 'מריסה אסקורט סרוויס', אז למה ז'בו?

מריסה אסקורט סרוויס

זה היה גדול!

SupeRonit

New member
אתה עוד תסגיר אותי

הסברזתי היום מבית ספר ואני חייבת לצחוק בשקט כדי שלא ייתפסו אותי וזה לא קל עם הצחוקים שלכם

noname20041

New member
פייתון, אתה מסוכסך עם עצמך או מה?

כמה תאוריות וכמה מחשבה אפשר כבר להקדיש לשם של חברה???? הההסבר הכי הגיוני זה Jabott הוא ג'ון אבוט (ה-j מייצג את ג'ון , ה-abott מן הסתם, מייצג את אבוט).

python 4

New member
אבל.. אבל..

אם ככה למה לא קוראים לחברה ג'בוט? למה ז'בו? כלומר, אם הוא החליט לקרוא לחברה על שמו אז למה בצרפתית ולא באנגלית? תיאוריה מעניינת, נוניים, אך לא סבירה. יש עוד רעיונות למישהו? הסברה האחרונה שנשארה לי זה שאולי ג'ון ומשפחתו התארחו פעם במאהל בדואי בנגב והמארח אמר להם 'זְבּוּ, תשתו קפה' והוא פשוט התאהב בזה. לא יודע.

זה מעניין

אתלנו בחרו לתרגם את זה לז'בו, ובאמת ברוב הפעמים אפשר לשמוע שמבטאים את זה כך, אבל אני אישית שמעתי מספר פעמים את ג'ק מבטא את זה ג'בו!!

אור2221

New member
זה הוסבר כמה פעמים

דרוסילה היתה קוראת לחברה זבוט, וניל תיקן אותה שזה לא נכון,משתמשים בההגיה הצרפתית - לא קוראים את הT בסוף - ז'בו.

noname20041

New member
לפייתון המיוסר

בנוגע לשאלה שלך למה לא קוראים לחברה ז'בוט זה כבר עניין אחר וזה לא סותר את התאורייה שלי. יכול להיות שזה קשור למשהו צרפתי, אתה יודע איך זה, כל מילה בצרפתית יש לה לפחות 6 אותיות אבל מבטאים מקסימום 3, well well , צרפתים הם לא רק עם מסריח אלא גם לא חכם במיוחד....

למעלה