הי אנשים...

tarquani22

New member
הי אנשים...

יופי של פורום יש לכם פה... אני עידן, בן 21 מגבעתיים. החלום שלי הוא בהחלט בכיוון של לימודי רפואה, אבל דבר אחד קשה לי מאוד עם תחום הזה: -אני מאוד מקפיד על אכילה נכונה (כל 3 שעות) ועל אימונים בחד"כ. ולמען האמת? זה כבר כ"כ 'חלק ממני' שאני לא רואה את עצמי מוותר על זה לעולם (וממליץ לכולם
). אני מפחד שהלימודים עצמם של רפואה (אם אצליח להתקבל! הלוואי!) לא יאפשרו לי לאכול בתדירות שכזו (מה שאצלי גורר באופן אוטומטי ירידה גדולה למדי ברמת האנרגיה)... ולגבי העבודה עצמה - והסטאז' וההתמחות.... ולאחר מכן - כשאני כבר רופא ממש... האם אני אוכל לשמור על כל ה'עיקרים' האלה של: -7 שעות שינה -פעם ביומיים שעתיים לאימון -כל 3\4 שעות אוכל? בתודה מראש לכולם, עידן ארון (וסליחה עם עשיתי טעויות בעברית שלי, כי זה לא שפה טבעית שלי)

../images/Emo6.gif

מצטערת, לא יכולתי להתאפק, זה בתגובה ל"7 שעות שינה". בקיצור: זה לא יקרה. אני משערת שאם אתה מתכוון בלאכול כל כמה שעות לאיזה חטיף- אפשרי, אבל לשבת ולאכול מסודר? אני לא אופטימית, בוא נאמר בעדינות. שעתיים של אימון כל יומיים- זה כבר יותר מציאותי, למרות שהרוב לא מצליחים גם את זה. מה שמפריע לי בהודעה שלך הוא רוח הדברים: נראה שאין לך יותר מדי מושג איך מתנהלת עבודת רופא בבית חולים, ובמיוחד אצל סטאז'רים ומתמחים. הייתי ממליצה לך למצוא אחד כזה, ולבקש ממנו שיספר לך על סדר היום שלו, שלא יהיו לך אכזבות בהמשך.

tarquani22

New member
תודה על התגובה המהירה...

אוקי - 7 שעות שינה אין פשוט סיכוי? זה לא יקרה?
אבל טוב שאני יודע את זה עכשיו ולא אח"כ. לגבי האכילה - אני מסיים ארוחות שאני סוחב עימי ב-3 דקות, לא יותר. אני לא צריך להתיישב ולאכול ארוחה מסודרת, אלא אני אוכל 'על הדרך' וזה באמת לא יותר מ-5 דקות... אבל כן - כל 3\4 שעות... לגבי האימון - אם זה בראש סדר העדיפיות שלי את חושבת שאני אצליח בכל זאת פעם ביומיים? ובסוף על הסטאז'רים ומתמחים... אני מודה שאני קצת חסר ידע ואין לי כ"כ אנשים לשאול אותם פה בארץ. אולי את יכולה לעזור לי? אני לא מכיר הרבה אנשים כ"כ
תודה לך על העזרה שלך עידן

tarquani22

New member
וגם כן אם יש מישהו שאולי מכיר כמו

"יומן" באינטרנט שמספר איך זה להיות סטודנט או סטאז'ר או מתמחה... שאני אדע לקראת מה אני צועד... אז בבקשה אם אפשר לשם לקבל לינק. תודה רבה

mitzipitzi1

New member
טוב, אז מה שאתה בעצם שואל

זה אם יהיה לך זמן כל 3 שעות לאכול במשך 5 דקות - מה הקשר ללימודי רפואה או לכל עיסוק שהוא? תפנה 5 דקות כל 3 שעות, ויהיה לך את הזמן... לא ברורה לי השאלה... לגבי יומן, אני לא יודעת כמה זה יעזור ואולי טיפה יפחיד, אבל הצץ במסמך המצורף. וכמו שרונלי אמרה, הכי טוב לשמוע ממקור ראשון.תמצא איזה מתמחה שיספר לך על סדר היום שלו, ונראה לי עוד קודם - דבר עם סטודנטים מהשנים הקליניות. יש קומונה כזאת, תעשה חיפוש. בהצלחה! סתם שאלה - למה אתה אוכל כל 3 שעות, ומה?

בקשר ליומן-

יש המון בלוגים של רופאים/סטאז'רים/מתמחים, רק צריך לחפש. פעם גם נתנו פה קישור לבלוג אחד מומלץ מאוד, חכה למחר בבוקר, מישהו כבר ימצא לך את הכתובת :)

לפעמים בורות היא ברכה

רופאים הם בעלי המקצוע עם ההרגלים הבריאותיים הגרועים ביותר (הסנדלר הולך יחף). אני אשתדל, ויש גם סטאז'ר שקופץ מדי פעם לביקור בפורום, אולי הוא יספר קצת. ואני גם מאמינה שאם זה באמת בראש סדר העדיפות שלך, תצליח לשלב אימונים עם רפואה. מעניין אותי לשמוע למה אתה מקפיד ככ על אכילה וכו'

Ponchu83

New member
תראה...

אני אנסה יותר לפנות אל ההגיון שלך ופחות לענות על השאלות שלך אחת אחת. אתה למעשה תוהה, האם לסטודנט\סטאז'ר\מתמחה\רופא יכולים להיות חיים? והתשובה היא כן. אני מכירה את סיפורי הזוועה על השעות האיומות וחוסר החיים, ולצערי אני גם יכולה לומר לך שיש סיבה לשמועות האלה, אבל לא צריך להגזים! בינינו, כל מי שרוצה להצליח בתחום מסויים, חייב להשקיע הרבה. אנשי ההיי טק המתקדמים שחיים להם ב"כלוב הזהב" עובדים מ8-9 בבוקר עד שעות הערב המאוחרות. עורכי דין (מניסיון) גם כן עובדים לפעמים 14 שעות ביום אם לא יותר. להמשיך? סטודנטים שעושים שני תארים בבת אחת....סטודנטים שעובדים לומדים ומחזיקים את עצמם, שלא לדבר על הנשואים, בעלי הילדים והמשכנתא :) אז מה, אתה לא תמצא שעתיים בשביל חדר כושר? אני מאמינה שבכל דבר שתעשה בחיים יהיו לך תקופות יותר עמוסות ופחות. אין לי ספק שבתקופת מבחנים לחוצה יהיה לך קצת יותר מסובך להתאמן ולישון כל כך הרבה. אבל מעבר לזה? ונכון, העניין של השינה הוא דבר ידוע אצל מתמחים. אבל מי יודע איזה רופא תהיה? באיזו התמחות תבחר, מה יקרה אתך בעוד כל כך הרבה שנים.... האם בשביל ה3-4 שנים הללו שבהן אולי תאלץ קצת לשנות את סדרי החיים שלך כדאי לוותר על חלום? ורק בשביל לתת לך דוגמא אמיתית, יש לי חברה קרובה שסיימה לימודי רפואה+חצי התמחות. הבחורה עבדה מהשנה הראשונה, בילתה הרבה עם חברים (תאמין לי, הייתי שם), שמרה על כל התחביבים שלה והספיקה אפילו קצת ללמוד בין לבין. ואגב, היא לא מתפקדת בלי שש שעות שינה. כמו שאתה רואה. הכל אפשרי. רק סדר עדיפויות וטיפה גמישות והכל יהיה בסדר. בהצלחה...

greys

New member
הי

הי אני מהקומונה השכנה שדיברו עליה בקיצור (כי אני חייבת לחזור ללמוד): אני עדיין לא סטאגרית, אבל מכירה הרבה, ו: כן אפשר לאכול כל 3 שעות אם זה לוקח 5 דקות (זה כמו ללכת לשרותים לא ?) ואפשר ללכת פעם ביומיים לחדר כושר - בטח ובטח בזמן הלימודים, ולדעתי גם בטאג'. יש לי חברה שמתמחה בגניוקלוגיה - שנחשבת לאחת ההתמחויות היותר דורשניות - והיא עושה ספיניניג 4 פעמים בשבוע... אז כן - זה אפשרי ולגבי השינה - בלימודים - בטח שזה אפשרי... לגבי הסטאג' וההתמחות - אני מניחה שזה גם אפשרי רוב הזמן, פרט לימים שאתה בתורנות - כי אז אתה אמור להיות ער כל הלילה. כמובן שאם שקט ואין חולים - אתה חוזר לישון ויעירו אותך אם יהיה צורך, אבל - נדיר לישון בתורנות 7 שעות רצוף (ממה ששמעותי...). אבל בקטנה - זה רק בתורנויות ככה. אתה מוזמן לקומונה שלנו . יש לנו כמה חברה שהם כבר בסטאג', ואפילו כמה אחרי....

Doc J

New member
עידן, צ'מע

אין שום בעיה, הכול עניין של סדרי עדיפויות. אני סטאז'ר וחשבתי כמוך לפני 8-9 שנים. חשבתי שאפסיק להתאמן בתחילת הלימודים, בשנה שנייה כשנתחיל אנטומיה, ברביעית כשהתחילו הנסיעות המתישות למחלקות, בשנה שישית לפני מבחני הגמר, וכן הלאה וכן הלאה. אני יכול לאמר לך שכבר 9 שנים לא עשיתי הפסקה של יותר מעשרה ימים באימונים, שמרתי על ממוצע של 3-4 אימונים בשבוע, אכלתי סביר בהחלט והתקדמתי בשתי החזיתות (ברוח הימים...). אומנם היו ימים ש לעייפות מצטברת, אבל תאמין לי שזה כלום לעומת העייפות של העבודה בעצמה אח"כ...ודרך אגב, זה לא שלא השקעתי בלימודים באופן סביר, ושלא עבדתי קצת גם. גם עכשיו, כרופא צעיר וטוחן קלות, אני יכול להחזיק בלו"ז טוב של אימונים, משטר אכילה ושינה סבירים כנדרש. במקרה שלי אני קצת בירידה מהפציעות, בין היתר, אני חושב, בגלל שלא עשיתי מספיק הפסקות במהלך השנים! בקיצור, אם מה שיהיה לך חשוב בחיים זה משפחה, לעשות ילדים, להשקיע במקביל לרפואה בעבודה נוספת משרה מלאה, או לבלות כל לילה 5 שעות בדיסקוטק, יהיה לך יותר קשה. אבל אם אתה יכול להתרכז בשתי המטלות האלה, וכל היתר זה צ'ופר, אין שום סיבה שלא תעמוד בזה. להיפך, לדעתי חובה שיהיה תחביב, ורצוי פעילות גופנית, במקביל ללימודי הרפואה. זה מונע ניוון ןמגביר את העניין ביומיום. בקיצור, אל תחשוש, לך על זה בגדול ד"ש ללטינית J

Phrenum

New member
כמה תשובות יותר מעודדות

אמנם אני רק סיימתי שנה ב' ואין לי מושג מה יהיה בשנים הקליניות בסטאז או בהתמחות - אבל אני מתאמן בין 6 ל 7 פעמים בשבוע במשך שעה וחצי עד שעתיים וחצי וישן לרוב 7 שעות ביום ועם כל זה עדיין נשאר לי זמן פנוי. זה הכל עניין של סדר עדיפויות.

למעלה