הי,אסף וגאיה

אורגת

New member
הי,אסף וגאיה

מה שלומכם? אסף,אני חושבת שבאמת איש באמונתו יחיה.אם האמונה שונה אז תמיד יהיה ויכוח.ראיתי את השאלות ששאלת ולכולן יש תשובות אך יקשה עליך להאמין בהן כי הן כולן קשורות ומעוגנות בבסיס הראיה השונה של החיים ולכן אחסוך אותן. ולגאיה-תראי, אם לא מאמינים בתהליך שסיפרתי עליו אז אפשר להגיד על ההתקפים שלי שפוחתים שזה סתם מזל,נכון? אי אפשר לברוח מזה שיש להאמין...ובקשר לחולים שנרפאו,אני מכירה חולה קרון שהרופאים אמרו שימות והוא לא מת,הם נתנו לו חודשיים לחיות.זה קרה באמצעות טיפולי רייקי.אני מכירה נשא איידס שיש לו מערכת חיסונית חזקה שמתמודדת מצויין עם הנגיף כבר 17 שנה ואכן יש גם חולת לופוס בריאה ושמה כריסטיאן די והיא גרה בחו´ל, נדמה לי בניו זילנד וגם מטפלת באנשים. אבל שוב-הרי הרופאים יגידו שהיא ברימיסיה למרות שהבדיקות דם תקניות ואין שום סימן למחלה, אז זו גם שאלה של הגדרה.באופן כללי לא נראה לי שאלה דברים שניתן לשכנע אחרים להאמין בהם אלא האמונה והתחושה שזה נכון ושיש לנו יכולת לעשות דברים נובעת רק מתוכנו ולא ממישהו חיצוני.ואגב,אסף, בהתפרצות הלפני אחרונה שלי כבר הייתי על 2.5-0 פרדניזון לסרוגין,לא יכולה לתאר לך כמה מתסכל זה היה כמעט להיות בלי כלום ואז לקפוץ ל-30. מקווה הפעם למשוך עד הסוף.אז הרבה בריאות ואהבה,תהילה.

אורגת

New member
התוספת שתופסת

שכחתי לציין על כריסטיאן די שהיא בריאה (או ברימיסיה,תלוי בהגדרה) כבר 14 שנה!!!!!

ערב טוב - או בעצם לילה טוב - תהילה

שלום לך לא אכנס כאן לוויכוח שקראתי לאורך הדפים האחרונים בעניין טיפולים אלטרנטיביים. ניתן לראות בארכיון את שיש לי לומר בענין. רק אומר בקיצור, שאינני פוסלת אותם, בתנאי שהם מבוקרים ומשולבים עם רפואה קונבנציונאלית. באחת מהודעותיך, קראתי שאת מחפשת מעבר לחומר כתוב, אנשים שהתנסו בטיפולים שכאלו, ושגם חולים בלופוס (ולדבריך: "לא אודי בר"), אז ידוע לי על אחת לפחות. שמה איריס סמסון, היא חברה בארגון, היא מטפלת בסטודיו שלה ושל בעלה בעין עירון, ומתעתדת להקים קבוצת תמיכה לחולי לופוס אצלה. את יכולה ליצור איתה קשר, מספר הטלפון שלה פורסם בפרפרון האחרון שלנו (11). בהצלחה וכל טוב המון עירנות

gaia20

New member
הי תהילה

תראי, מקרים חריגים תמיד יש, גם אני מכירה חולה סרטן שהסטרן כבר אכל לו את כל הגוף והרופאים לא הקציבו לו יותר משלושה חודשים והינה, הוא החזיק עם הגוף ככה במצב הזה, 10 שנים, הוא מת רק לפני חודש וחצי... לא דברתי על חולים במחלות אחרות, כי הרי ידוע ההבדל הקטן בין לופוס ומחלות אחרות.... דברתי רק על הלופוס- המחלה לשנו... העובדות הן שבאמת אי אפשר לדעת, הכל עניין של הגדרות ובן אדם ברימיסיה יכול להגיד "הינה, נרפאתי!!".... אבל גם אני ברמיסיה.... תוצאות של בדיקה כמעט מושלמות בפעם האחרונה... האם זה אומר שנרפאתי?.... לא, זה רק אומר שאצלי הלופוס שקט בשנה עמוקה... ואי אפשר לדעת מתי יתעורר.... כריסטיאן די, שנמצאת ברמיסיה גם לא יודעת בעצמה מתי המחלה תתפרץ שוב. ובואי לא נשלה את עצמינו, היא אכן יכולה להתפרץ שוב. אני מניחה שכמו שאמרת הכל תלוי באיך אני רואה את הדברים ואני כנראה רואה בצורה שונה ממך וזה בסדר גמור... אני פשוט צריכה לראות במו עיני.... אני קצת חסרת אמונה כמו שאת רואה... בכל מקרה, המשך ערב נפלא....

lupland

New member
אמונות טפלות תפלות? חלק 1

היום בצהריים.בשעה שאכלתי פתחתי את הטלויזיה ומכיוון שבערוץ הכבלים יש כל כך הרבה מה לראות נשארתי בערוץ ההיסטוריה. סופר שם על ילד שנולד להורים מערביים שבחרו את הבודהיזם על פני הנצרות הילד נולד עם בעייה קלה של רגליים ויש תמונה שבה נראה הילד-התינוק כשרגליו שלובות. לימים עזבו ההורים את ונקובר ועברו למונטריאול ושם פתחו את ביתם לפני נזירים בודהיסטים טיבטים. באחד הימים.כשהילד היה בן שלוש השכיבה האם את בנה הקטן לישון.לפני שנרדם הפעוט הוא מילמל כמה מילים בשפה שהאם לא הבינה האם רשמה את המילים וביקשה מאחד האורחים הטיבטים לברר מה אמר הילד. לאחר שלוש שנים!!! שלח הנזיר תשובה ובה נאמר שהילד הוא למעשה גילגול נשמה של נזיר בודהיסטי שמת לא מזמן. כמה שנים מאוחר יותר(1980) יצא הדלאי למה בפעם הראשונה את ארצו ואחת התחנות היתה מונטריאול."גיבורנו" נבחר להופיעה לפניו והדלאי למה ברגע שראה אותו נתפס במצלמה כשפניו פעורות והוא מצביעה על הילד כאומר-אני מכיר אותך מהיכן שהוא... הדלאי פנה אל ההורים וביקש שישלחו את הילד שכבר היה בן 14 אליו לאחד המנזרים.ההורים לאחר החלטה לא קלה שלחו את הילד.הילד גדל.התחנך וספג את תרבות הנזירים הטיבטים בשעה שכולם מאמינים כי הוא אכן גלגול נשמה. בהגיעו לגיל 20 וקצת החליט הילד כי מספיק לו.ביקש רשות מהדלאי להשתחרר וקיבל את הרשות.עבר לפאריז.למד פילוסופיה והמשיך הלאה בדרכי המערב. האם הילד אכן גלגול נשמה? האם טענה שללא ספק.הנזירים? מובן מאליו. הפסיכולוגים השונים? לא.הילד מכיוון שגדל בבית שספוג היה ברוח הבודהיזם קרוב לודאי שמע את השפה מהאורחים השונים או מהספרים השונים. לכל המאמינים השונים בגלגול נשמות? אין ספק ולו הקל שבקלים לכל הספקנים? ספק רב אם בכלל. ואני? אשרי המאמין פרויד כתב כי לכל ילד זכר יש את תסביך אדיפוס-האומנם? ובכן הוא המשיך עוד בילדותו כלומר בשנותיו הראשונות הדחיק הילד...בלה בלה בלה ואני? אשרי המאמין פאלון דאפא (FALUN DAFA) תנועה שקמה בסין ע"י לי הונג ג´י שזכה להארה רוחנית ופיתח שיטת מדיטציה ותרגילים לשיפור איכות החיים.בזמן המונדיאל.במשחק שבין אנגליה לברזיל 100 מליון סינים צפו בעזרת לווין ...במדיטציה.ממשלת סין נכנסה לאמוק וכל זאת למה? המשך בדף הבא

lupland

New member
אמונות טפלות-תפלות? חלק 2

העם.האדם.מלאים מאז ומעולם בשאלות שלא ניתן עליהם הפתרון.התרבות הנאורה בראשונה יון הבינה זאת והמציאה את זאוס-האל הכל יכול.אחיו פוסדון-אל הים ו האדס-אל השאול.והרשימה הלאה עוד ארוכה. רגע שאלו אנשי העם.ומהיכן הגיעו האלים? הא.אמרו המשוררים.אלים אלו הם בני הטיטאנים וכ´ו. לפיכך מטרת הסיפורים על האלים הכל יכולים הייתה פשוטה מאוד.לספק "לעמך" תשובות לבצורת.שטפון.ברקים.סערות בים.לאן הולכים המתים ועוד ועוד וכך נרגעו "העמך" והשלימו עם "הגורל". במרחק אלפי קילומטרים משם עוזב נסיך את ממלכתו במזרח ומתחיל להפיץ את תורתו שקוראת לסבלנות ולסובלנות ולחתירה פנימית בלתי פוסקת אחר שאלות שונות שיש בהם ספק עד לקבלת התשובה המוחלטת לטוב או לרע.הדרך כמו שרובכם יודעים נעשית ע"י סיגוף.התנזרות.צום.בידול.התיחדות תוך נסיון להגיע לרמות רוחניות גבוהות אשר בסופם יובילו "לאמת המוחלטת" ויביאו מזור "לנפש הסוערת". גם היהדות למעשה.ספר התנ"ך שלנו ובמיוחד ספר בראשית בא לענות על הרבה שאלות של למה. לעניננו.מה הפחיד ומפחיד את הסינים? הרעיון שיש "תשובה" לבלתי ידוע.הבטחה ל100 מליון איש שיש "דרך אחרת" אשר בשלבים אלו רק צוברת תאוצה תוביל לבסוף לשפיכות דמים נוראה אם להסתכל על ההיסטוריה של בני האדם. מהיכן הספקנות של ממשלת סין?יש לא מעט.לפני 40 שנה "הגיח" לעולם המהרישי יוגי כשבאמתחתו מדיטציה טרנסדנטלית.להקת הרוק באותו הזמן-הביטלס אימצה אותו אך לאחר זמן מה נודע לה כי אותו איש "קדוש" מתעסק עם לא מעט נשים ובמיוחד קטינות(רחמנא ליצלן).וכמובן מרוב "תרומות דתיות" חשבון הבנק שלו תפח ותפח. המשך בדף הבא

lupland

New member
אמונות טפלות תפלות? חלק 3

ההיסטוריה האנושית מלאה ב"קדושים" שזכו להארה ושכל מטרתם הייתה להביא גאולה.מזור ובריאות לבני עמם. במהלך ההיסטוריה הוקמו צורות שלטון שונות.מונארכיה.דמוקרטיה.רפובליקה.קומוניזם.ואם שכחתי עוד משהוא-סליחה בראש מעיני "הממציאים" הייתה לרוב כוונה טובה ואמיתית ומעל הכל יצירת תקווה הוי.כמה שהאדם האומלל בעולם זה זקוק לתקווה.וכיצד מייצרים תקווה? פשוט מאוד.יוצרים אמונה.ולפיכך האמונה בדרך והמעשים שיעשו הם שיביאו את התוצאה המתבקשת. הרפואה מה לא עשה ומה לא ניסה האדם קשה היום משחר בריאתו על מנת למצוא מרפא לבריאותו.רקח ורוקח עשבים.שחט ושוחט בעלי חיים שונים מתוך אמונה כי בדמם או בקרנם או בזרעם התשובה לבעייתו.במקומות שונים האדם לא בחל גם בשחיטת בני מינו.בכל פעם שחשב האדם כי הינה נמצאה התרופה לבעייה זו או אחרת קמה לה בעייה חדשה. אני לא יודע מיהו הלופוס.אני לא יודע מהיכן הגיע.אני גם לא יודע עם יש תיעודים שונים ממאות ואולי אלפי שנים אחורה על בעיות ראומטולוגיות.אבל מתוך בחירה חופשית בחרתי מהאפשרויות השונות "בשוק" לדבוק ברפואה הקונבנציונאלית. הרפואה האלטרנטיבית מן הסתם מתקשרת אצלי בדבר שאולי יגרום לך לרגע לאבד שיווי משקל ובכל זאת...אהבה. חום אנושי.מגע פיסי אנושי.תמיכה.אמפטיה.אנרגיות חיוביות וכ´ו.תודה לאל אני מקבל מהסביבה המשפחתית.מהחברים והחברות.והם הכוח המניע שקיים בי ביום יום.וכמו כל בן אנוש קיימת כמובן גם התקווה שביום מן הימים נקבל שוב כבעבר גם את החום המגע והאהבה מבת חוה היקרה. מכאן תהילה היקרה (ולא בלשון סרקסטית) את מבינה כי התפישה שלי לגבי הרפואה האלטרנטיבית היא שהיא באה לעזור לנפש הפגועה והשסועה לא פעם. יש.ואני חוזר שוב.יש קשר בין הנפש והגוף.אני בהחלט מאמין בזה אבל כל המחלוקת כאן היא כיצד לטפל או לרפא את הנפש. ומעל הכל האם ביכולתה של הרפואה האלטרנטיבית לרפא מחלות כרוניות כי אם לא הרי שבמשך שנים אני נידון לשפוך כמויות עתק של כספים שלא לדבר על תקוות וציפיות שיובילו לבסוף למפח רוח.ומפח רוח מוביל לתסכול ותסכול לרוגז ורוגז לנפש סוערת ונפש סוערת תוביל לדכאון ודכאון יכול להוביל להתמוטטות מערכות שונות בגוף

lupland

New member
אמונות טפלות-תפלות? סוף סוף...חאלאס

עם הידיעה שמערכות יחסים שבינו לבינה יכולים להסתיים מסיבה זו או אחרת אנו נכנסים לרוב במודעות. עם הידיעה שהרופא האישי שלנו לא קוסם אבל עושה כל שביכולתו והבנתו לייצב ולשפר גם כאן אנו מודעים. אך לבוא כמו אודי בר שבאמת שאין בנפשי עליו ולהכריז בהחלטיות כי יש תקווה ויש מרפא דרך תזונה כזו או אחרת זה כבר מחוסר אחריות. המילים הראשונות ששמע כל אחד מאיתנו בפעם הראשונה היו "לופוס הוא...ובקיצור המחלה בעלת 1000 הפרצופים" ובלשון פשוטה-כולנו שייכים למשפחת בני האדם אך אנחנו נבדלים בקומתנו.משקלנו.אופיינו.רגשותינו וכ´ו. אני מאחל לאודי את כל הבריאות שרק ניתן לאחל אבל במקום להתמקד בעזרה לחולים אולי כדאי שימכור את הידע שצבר לכל מען דבעי שמעונין לשפר את איכות חייו ואת חוסנו הגופני. זהו להפעם.הגיע הזמן לעבור לאתרי הכלכלה ולראות איזה "מכות" ינחתו עלינו השבוע.מצחיק.הכלכלה כמו המחלה.עשרות אלפי פרופסורים ומומחים שונים פזורים בכל העולם.באמתחתם נסיון וידע שלא יסולה בפז ובכל זאת אמריקה נכנסת לשנה השלישית של המיתון כשאף אחד לא חזה ולא הצליח לחזות את ההתרסקויות של חברות שונות ובשורה התחתונה המשק מבריא את עצמו ותמיד יהיה מי שיקפוץ ויגיד "ידעתי"."אמרתי לכם". האנליסטים.כמו החולים החלו לחפש תזות שונות.היו כאלו שהשוו את המשבר למשבר 1929 ואחרים למשבר 1991 ויש כאלו שהשוו למשבר ביפאן ויש כאלו שבנו גראפים שונים.טוב זה כבר לא מדבר לחברים שכאן אבל הרי לך אדם שהפסיד לא מעט בשנתיים האחרונות ובכל זאת בחר לקחת את כל המשבר הזה כבדיחה וכשעור טוב לעתיד. בנימה אופטימית זו אפרד ממך להלילה תהילה. שבוע טוב שיהיה לך. נב: אם מספר הדוגמאות שהצלחת להעלות לגאיה עדיין מחזק אותך בדרכך-המשיכי ושתדעי רק הצלחה. אסף

אורגת

New member
הי,אסף.

לי מספיקה דוגמה אחת של אדם שריפא את עצמו כי מספיק אחד כדי לראות שהדבר אפשרי.הדוגמאות שנתתי אינן מקיפות את כל האנשים בעולם אלא רק את מי שאני שמעתי עליו,כך שברור שיש עוד.באופן כללי ברור שיחסית למספר החולים-רק מיעוטם הבריא ממחלה קשה משום שזה דורש עבודה עמוקה ורצינית לאורך זמן וגם כמובן להאמין בכוחות הריפוי האישיים.ודבר אחרון-כשאדם עושה עבודה עם עצמו ומנסה להבין למה חלה ואיך הוא יכול להרפא -אין זה קשור לשום אדם בעל יכולות ריפוי שאמור לעשות את העבודה בשבילו- החולה עצמו מרפא את עצמו ואכן הוא יכול להעזר במטפלים אולם רק להעזר,אף אחד לא ירפא אותנו אלא רק אנחנו.בברכת בריאות ובתקווה לשלום...!

gaia20

New member
תהילה יקרה

השתדלי לשרשר הודעותיך, לשרשר- לפתוח הודעה כתגובה להודעה ולא לפתוח בחדשה שכן אז קורים שני דברים: 1.הודעה אחרת נדחקת אחורה 2.זה מטיל עלי את עבודת ה"הדבקה" של ההודעות איך לשרשר זה פשוט, את פותחת את ההודעה שעליה את רוצה להגיב, ולמטה לוחצת על "הוספת תגובה", ברגע שלחצת על זה, שרשרת את ההודעה, הדבקת אותה, להודעה שעליה את רוצה להגיב.

lupland

New member
תהילה.מכתב קצת שונה

תהילה יקרה ערב טוב. לאחר שכתבתי את מה שכתבתי בלילה מצאתי את עצמי במיטה.בחושך.בוהה וחושב. ניסיתי לברר עם עצמי מה זה נותן לי כשכל פעם אני עונה ומנסה "להוכיח" אותך.המסקנה המתבקשת כמובן היתה-שום דבר. בחרת לעצמך דרך שדרכה את מקווה שתוכלי לצאת מתוך הבעייה הרפואית הזו.מי אני.אחרי הכל שאגיד לך מה ואיך מתי ולמה? אחרי הכל.אותם מחשבות אל תוך הלילה הובילו אותי להודות בכך שרוב המשתתפים כאן בפורום הם אנשים בוגרים ומבינים ולא חבורת פנאטים קיצונים שמחכים למוצא פיו של איזה מושיע. דרך ההתכתבות איתך גרמת לי להיזכר במערכת יחסים שהייתה לי לפני כמה שנים עם בחורה מאוד נחמדה שגרנו יחד. אותה בחורה נחשפה דרך אחיה הגדולים כבר בילדות לכת הסנטולוגיה.התגובה הראשונית שלי הייתה כמובן רתיעה.כת-משמע קבוצה נבדלת ולפיכך מאוסה ומסוכנת.מה לעשות.הייתי צעיר בן 24 (נטול לופוס) שהחיים לגביו היו שחור ולבן ואין דבר כזה אפור בהיר או אפור כהה.אבל אהבתי אותה (כך חשבתי אז)ובאהבה-כמו באהבה.הולכים מוכי עורון בחודשים הראשונים. במשך כל הזמן שהיינו ביחד לא הסכמתי לבוא איתה ולנסות לראות מה זה בדיוק ואין בליבי גם היום ולו חרטה הכי קלה.אבל עם הזמן.בשיחות אל תוך הלילה בעיקר.מצאתי את עצמי "נשבר" ונפרד לאט לאט מהאגו הגברי הידוע ומתחיל לשמוע ולשאול שאלות. הלקח שלקחתי איתי היה שאני כמו רוב בני האדם בכל מה שנוגע ללא ידוע אטיל בהתחלה לא מוחלט.אבל דרכה הבנתי ועד היום אני מיישם את זה והוא שקודם להקשיב.אח"כ לבדוק ולראות מה זה בדיוק "הדבר" הזה ואז לגבש לעצמי דעה. במקרה שלנו הדעה כבר הייתה מגובשת אצלי ולכן יכולתי להמשיך ולהמשיך עוד ועוד לכתוב. טוב לך תהילה ואת מאמינה בזה.אשריך. גם אותה בחורה עסקה בסנטולוגיה והדבר גרם לה להרגיש טוב יותר וחזקה יותר בחיים. אז מי אני ולמה לי לעמוד בדרך? כמה פעמים במשך שנה קורה לך שחברה טובה "מציגה" לפנייך חבר ואת מוצאת את עצמך נרתעת ומיד רואה שזה לא זה ולפעמים אפילו אחרי כמה חודשים מסתבר שתחושות הבטן שלך צדקו?האם היה עלייך להגיד זאת לחברה מייד? מסתבר שלא.טוב לה לאותה חברה. ואחרי כמה חודשים לפעמים גם היא תתודה לפנייך ותגיד שכבר בהתחלה היא ידעה שמשהוא... אם כך.השורה התחתונה שוב.בחרת לעצמך דרך.את מאמינה בה.אשרייך ושתדעי רק טוב ומעל הכל...בריאות

lupland

New member
סתם.סיפור נחמד

היי לכולם. ושוב נפלאות הם דרכי האל או שסתם היה זה שוב צרוף מקרים. מקרה מוזר שקרה הלילה ובכל זאת חשבתי שכדאי לכתוב עליו. CNN מאז הארועים שעברו עלינו לפני כמה חודשים "הורדה" מהמסך לטובת FOX NEWS שלא כמו FOX .CNN מתרכזת יותר בבעיות של ארה"ב ברחבי המדינות השונות שבה ופחות בעולם שמסביב. והלילה.במקרה כן העברתי ל CNN בתקווה לשמוע קצת ניתוחים מצד פרשנים שונים על המסחר שהיה היום.מסתבר שזו לא הייתה השעה הכלכלית ובמקום זה היתה התוכנית-תובנה.בתוכנית תחקירים זו כתבי ה CNN השונים ברחבי העולם מביאים סיפורים שונים והעורכים של התוכנית כמובן מחליטים מה לשדר. הץוכנית הלילה הייתה על האימא תרזה ועל סיפור יוצא דופן שבגללו כתבתי את כל ההקדמה הארוכה הזו.והסיפור מתחיל כך: לפני שנים רבות.היו היה...(סתם.קצת הומור) מוניקה (לא לוינסקי בת דודתנו שבסך הכל ביקשה לזכור איך זה להיות עם האיש "החזק" בעולם). ובכן אותה מוניקה.הודית מהעיר כלכותא התבשרה יום אחד לאחר שחשה שבטנה תופחת ולא מילד כי היא נושאת גידול סופני בתוכה. הרופא שבדק אותה הופיעה גם הוא בראיון וסיפר שמכיוון שגופה היה חלש הוחלט שלא לנתח אותה ופשוט לתת לה... בצר לה הלכה מוניקה לכנסיה (איך נפלו גיבורים יא אחי בודהה) ונתקלה שם בתמונתה של האימא תרזה.ביום השנה למותה של האימא תרזה השתטחה מוניקה על קיברה וביקשה עזרה.עוד באותו לילה התעוררה מוניקה נגעה בביטנה וחשה כי הגידול נעלם!!! ואכן מוניקה נרפאה!!! CNN כידוע לכולנו היא לא תחנת טלויזיה המקבילה לעמיתתה הסורית אשר דוברת רק "אמת". גם המגיש ג´ונתן מאן לא עושה רושם של אחד שיסכים לשדר מידע לא מבוסס עד כמה שניתן.כמו כן גם הרופא של מוניקה התראיין ולא יכול היה להסביר את שקרה. האם הייתה זו מוניקה שהצליחה לבד להרפא? האם הייתה זו רוחה של האם תרזה שעמדה מאחורי זה? או אולי היה זה שילוב מנצח של רוח ואמונה! תחשבו על זה ותגיעו למסקנות משלכן. אסף נב: אותי בכל אופן לא תמצאו משתטח על קבר צדיקים במצפה עמוקה

ritosh

New member
אסף, אדם באמונתו יחיה.../images/Emo24.gif

תשמע, אתה כותב ומתבטא בצורה מדהימה! אתה צריך לעשות משהו עם הכשרון הזה. אתה משלב בכתיבה שלך הומור וזה יוצא נפלא.ספר לנו האם אתה כותב או מפרסם באיזשהוא מקום בעילום שם? ולתכלס, קראתי בעניין רב את הדושיח שהתנהל באתר ומיד עלה לי בראש המשפט שבנושא התגובה. אני לא שופעת מילים כמוך וההתבטאות בכתב די קשה לי אבל נדמה לי שגם אתם הגעתם למסקנה הנ"ל. המשך לעניין את הפורום בסיפורים המקסימים שלך! ריטה.

אורגת

New member
אסף,היי

מעניין שלפני שקראתי את תגובתך חשבתי לכתוב לך שכדאי שנעצור את הוויכוח כי הוא חסר טעם.אז בזאת אני מכריזה על קבלת הצעת הפיוס שלך ומקווה שגם אתה וגם אני נהיה בריאים ( או לפחות ברימיסיה),כל אחד בדרכו הוא.

שאנל

New member
למרות שזה כוון לתהילה

הרשתי לעצמי לקרוא. אהבתי לקרוא אותך....

lupland

New member
שאנל היקרה.

היי שאנל. למרות שלקח לי קצת זמן.לעולם תדעי כי כאשר אני או כל משתתף אחר כאן בפורום ברגע שמציג את דבריו הוא למעשה מציג לכל משתתפי הפורום את דעתו משאלותיו.כמיהותיו.השגותיו וכו´ ולמעשה מצפה לתגובה. בין אם זה השירים היפים שמפורסמים כאן בין אם זו בעייה כזו או אחרת שהתפתחה אצל חולה זו/זה ובין אם זה נושא כלשהוא שנתון במחלוקת. זה למעשה אחת ממטרותיו העיקריות של הפורום.ולפיכך אני מקווה ומצפה ממך להשמיע את קולך יותר ויותר. אחרי הכל זה הבית הקטן שלנו.הבית שאיחד קבוצת אנשים מכל רחבי הארץ תחת גגו.מעיין מקום מפלט מהמציאות היומיומית "המרתקת" של כל אחד מאיתנו. ולסיום קצת הומור עם חיוך: "גורל אחד.שם אותנו כאן.שם אותנו כאאאאאאאאן בפורום הזה..." ...האמת שאני לא חושב שהמינוח גורל כל כך מתאים אבל...כפרות.

ל3

New member
נפש בריאה בגוף בריא

תראה אסף, הטלת ספק ביכולתה של הרפואה האלטרנטיבית לרפא מחלות ואני מוכרחה להגיד שגם בי יש ספק בעניין וכבר יודעים פה מה דעתי על הרפואה המשלימה אבל לא נראה לי שזו מטרתה של הרפואה הלא קונבנציאונלית ותתקן אותי תהילה אם אני טועה. לפי דעתי המטרה העילאית של רפואה מסוג זה היא כמו שכבר ציינת- לתת מזור לנפש, שהרי רפואה זו באמת מאמינה שאין הבדל בין הנפש לגוף אלה להיפך, שהם קשורים ושזורים האחד בשני. לי קשה מאוד להיתחבר עם שיטות הטיפול הטבעיות ויתכן שזה נובע מהפחד שלי לגלות את העצמי שבי או מהפחד להשלות את עצמי יתר על המידה אבל אני בהחלט חושבת שבנאדם מאושר ושלם הוא יותר בריא . בין עם זה יכול להעלים בעיות שכבר קיימות ,נראה לי שאשר סקפטית לעניין תמיד

למעלה