הי... אפשר להצטרף?

Alien25

New member
הי... אפשר להצטרף?

יש לי אוגואנה בת 4 וחתול בן 5 שחיים בשלום ביחד בדירה שלי. לפני כמה ימים ראיתי פה שרשור של מישהו ששאל האם חתול ואיגואנה יכולים לחיות יחד? אז התשובה שלי היא כן. אני מצרפת תמונה של האיגואנה ואח"כ תמונה של שניהם רק כדי להמחיש לכם שהכל אפשרי עם בעלי חיים אם רק רוצים. מקווה להנות מהפורום הזה ולקבל תשובות לשאלות כשיהיו לי.

echis

New member
הי Alien25

את הצלחת להרגיל חתול לנוכחותה של איגואנה. זה נחמד ויפה, אבל בהחלט לא נפוץ. לא רצוי לייעץ לאנשים על סמך מקרה אחד נדיר. על כל פנים נהנתי לראותאת התמונות...

Alien25

New member
תשובה

באמת לא ראיתי עוד מקרים של איגואנה וחתול ביחד כשהבאתי את האיגואנה החתול כבר היה בבית וחינכתי אותו לא להתקרב לאיגואנה. כאשר הוא לא "שמע בקולי" הוא קיבל מכות מהזנב של האיגואנה ומאז הוא "מכבד" אותה. אני חושבת שזה הצליח כי הם לפעמים ישנים יחד ב"כלוב" שלה (שזה בעצם די כלוב מאולתר) כי חם שם. אם אני רואה שהיא נלחצת ממנו אני מרחיקה אותו. סך הכל הם מרצים

קודם כל ברוכה הבאה לפורום

עכשיו לעניינו, כמו שנאמר לך כבר המקרה שלך הוא די יחודי ולא בהכרח מעיד על הכלל. לכן לא הייתי ממליץ לנסות אותו כי הסיכון כאן הוא גדול וגם במקרה של האיגואנה שלך יש סיכון כי תמיד יכול לקרות המצב שלחתול שלך יתחשק לשחק או לאכול והאיגואנה תשלם את המחיר. אני גידלתי כוח ואיגואנה ביחד משוחררים בחדר והם הסתדרו מצוין וגם הכוח הסתדר מצוין עם גור כלבים אבל תמיד היה יכול לקרות שהכוח יתפוס את האיגואנה וישבור לה את העצמות. לא הייתי ממליץ על ערבוב של מינים בטח לא כאלו שהם אויבים אחד של השני. עד כמה שאני זוכר לפני כמה חודשים באפריקה מצאו לביאה שאימצה עופר וכולם נדהמו ואמרו איזה יופי עד שללביאה נמאס והיא אכלה אותו.

1צחי

New member
איגואנה ולביאה

לגבי האיגואנה בהחלט לא מומלץ לגדל אותם בכפיפה אחת ובזאת אני מצטרף לשאר . לגבי הלביאה אני קראתי את הכתבה בעיתון ילדים,ושם נאמר כי הלביאה חטפה עופר ואימצה אותו ואפילו נתנה לו לחבור אל העדר בכדי לינוק ולאחר מכן היתה מחזירה אותו. כשהי הלכה לצוד (חיות אחרות) העופר נישאר לבד ואז טרפו את העופר שנישאר חסר הגנה. וכך הלביאה חזרה ואימצה עופר נוסף וחוזר חלילה. הלביאה אימצה כחמישה עופרים שאחד לפחות מת מתת תזונה ולבסוף הלביאה התייאשה והפסיקה את מנהגה החריג.

echis

New member
נכון...

זה קרה בדצמבר 2001 בשמורת סמבורו שבקניה. הלביאה אימצה עופרים של ראמים. אפשר לקרוא על זה במגזין "טבע הדברים" גליון 95 (שם מפורט יותר מ"טבע הדברים לילדים"). לכתבה מצורפות תמונות שלא יאמנו...

Liron Samuels

New member
ברוכה הבאה!

כמו שאמרו לך, המקרה שלך באמת יוצא דופן ולא הייתי ממליץ על אותו דבר רק על סמך המקרה שלך. (אגב, אהבתי את התמונות). בכל אופן, זה אחלה מקום, אני בטוח שתהני ותלמדי. :)

Alien25

New member
תודה רבה

יכול להיות שהמקרה שלי נדיר אבל אני מכירה עוד זוג של חתול ואיגואנה שחיים ביחד בשלום. נכון שלא הייתי ממליצה - רק סיפרתי את הסיפור שלי. דרך אגב הסיפור עם הלביאה מדהים ומרתק.

למעלה