הי.. אשמח לפירוש החלום

junky1726

New member
החלום:
אני מתארחת בבית של אמא. הבית שלה שונה, מוזר, מעוצב בצורה משונה, מלא רהיטים, לעיתים ממוקמים מוזר.
היא לא ישנה במיטה שלה, אלא בחדר אחר. אני צריכה למצוא לי מקום לישון.
אח"כ יצאתי מהבית. לא יודעת לאן. הדרך הייתה מוזרה, לא רגילה, אין מדרכה.
אני הולכת בשביל בוצי, מצד אחד שלי כל האדמה מכוסה בשכבה של קרח ומהצד השני, ים.
הים נקי, שקוף, גלי מאוד, מגיע לאיפה שאני הולכת ואני נזהרת לא להירטב. אני רואה בתוך הגל יונה וחתול מנסה לתפוס אותה.
אני ממשיכה ללכת והמים מגיעים אליי ואני מנסה להתחמק ובסוף הרגליים שלי נתקעות בבוץ ומים.
אני נאבקת לצאת, אני תופסת במעקה ונעזרת בו כדי לצאת. פתאום יש כביש לידי ומכוניות עוברות אבל אף אחד לא עוצר לעזור לי.
בסופו של דבר אני מצליחה לצאת לבד.
אני ממשיכה ללכת ברחוב ופתאום מגיע רכב ומאט, ילד קופץ מתוכו, אבל לא בצורה טובה והוא נתפס ברכב בקפיצה והרכב ממשיך לנסוע,
אבל בסוף הילד מצליח להשתחרר והרכב נעצר אבל לא קורה כלום, אני שואלת את הילד אם הוא בסדר, ובינתיים הרכב נוסע,
הילד אומר לי כן ומודה לי על שדאגתי לו ומברך אותי לשלום והולך.
אני מגיעה הביתה וכולי בוץ ולכלוך. מקבל אותי הבן שלי (אני חושבת שזה היה הוא, לא בטוחה), אבל הוא צוחק עליי בגלל הבוץ. וזהו, לא זוכרת מה עוד היה.

אני זוכרת שאצל אמא שלי הרגשתי מוזר.
כשהלכתי בדרך עם הקרח מצד אחד והים מהצד השני הרגשתי מופעמת מהיופי, אפילו נגעתי בקרח כדי להרגיש שזה באמת קרח.
כשנאבקתי לצאת מהבוץ הרגשתי לבד ובודדה וכשיצאתי ממנו הרגשתי טוב עם עצמי.
כשראיתי את הילד קופץ מהאוטו הרגשתי לחץ ופחד וכשהוא בירך אותי הרגשתי טוב.
וכשחזרתי הביתה הרגשתי רע ומושפלת ושלא מבינים אותי או לא דואגים לי.

רקע:
אני בת 44, גרושה + 1, שכירה.
בזמן האחרון אני חשה שאני צריכה שינוי ומרגישה כאילו אני על קוצים. אבל קשה לי לעשות שינוי במיוחד עם המצב במדינה.
גם המצב הכלכלי לא טוב ואני כל הזמן מנסה למצוא דרך להרוויח יותר ולא מצליחה.
עם אמא שלי יש קשר טוב, היא עזבה לאחרונה את מקום המגורים שלה שהיה קרוב אלי וחזרה למרכז.
עם הבן שלי יש כל הזמן מאבקים וריבים, הוא בן 14.
את הילד השני בחלום אני לא מכירה ולא יודעת מי הוא.

תודה.

אלישבע777

Well-known member
שלום ג'נקי junky וברוכה הבאה לפורום!

הפרוש שלי לחלום על ארועים מוזרים שקורים בבית אימא ובחוץ

חלומך מתחלק לכמה חלקים שיש קשר ביניהם, אבל כל חלק הוא גם סצנה בפני עצמה. בגלל אורך החלום חילקתי אותו לחלקים וכל חלק קיבל פרוש משלו.

חלק א – בבית של אימא
אני מתארחת בבית של אמא. הבית שלה שונה, מוזר, מעוצב בצורה משונה, מלא רהיטים, לעיתים ממוקמים מוזר. היא לא ישנה במיטה שלה, אלא בחדר אחר. אני צריכה למצוא לי מקום לישון.

החלק הזה מבטא את רצונך בסדר בחיים וברגיעה נפשית ( מקום לישון). המצב במדינה משפיע עליך לאורך כל החלום. אימא היא הדמות שמחנכת אותנו ונותנת לנו יציבות בחיים – מילדות ואף בבגרות. אבל אפילו "אצל אימא" – אין סדר ואת אינך מוצאת את מקומך שם ואת עוזבת את הבית. בחלק הזה, יתכן מאוד שאימא אינה מסמלת את עצמה במציאות. היא מסמלת את היציבות בחיים, אבל במציאות היא עזבה את מקום מגוריה הקרוב אליך ועברה למרכז. ואילו את נשארת ב "פריפריה". אימא עשתה שינוי דרסטי – לעבור דירה ועתה היא במקום טוב ויציב ואילו את חשה צורך בשינוי מהותי בחיים, אבל אינך מצליחה להגשים את השינוי המיוחל ולכן החלום מראה את המצב שלך, באופן סמלי כבית מוזר, משהו משונה. אבל בחלום, את כן מבצעת שינוי קטן – את עוזבת את בית אימא לרחוב למקום שיקנה לך סדר (!), שינוי שישקיט אותך, ופעילות גופנית אבל אי הסדר והתופעות המוזרות – רודפות אחרייך גם שם לאורך כל החלום!

חלק ב - בשביל הבוצי

אח"כ יצאתי מהבית. לא יודעת לאן. הדרך הייתה מוזרה, לא רגילה, אין מדרכה.אני הולכת בשביל בוצי, מצד אחד שלי כל האדמה מכוסה בשכבה של קרח ומהצד השני, ים. כשהלכתי בדרך עם הקרח מצד אחד והים מהצד השני הרגשתי מופעמת מהיופי, אפילו נגעתי בקרח כדי להרגיש שזה באמת קרח
הים נקי, שקוף, גלי מאוד, מגיע לאיפה שאני הולכת ואני נזהרת לא להירטב. אני רואה בתוך הגל יונה וחתול מנסה לתפוס אותה.

בחלק ב' את רוצה להינפש מהבלגן "בבית אימא" ( בארץ/בנפשך/ בחייך/ במקום העבודה/ בחברה) ויצאת לחפש לך שביל שבו תלכי בשקט ואולי "תמצאי מקום לישון". משהו בחייך לוכד אותך בנתיב אחד ואינו מאפשר לך להתקדם באמת ( למצוא שלוה ומנוחה. בחלום - "למצוא מקום לישון"). את אכן יוצאת למרחב הפתוח למצוא דרך (שביל לעתיד? בשביל העתיד?) אבל בשביל הזה אין מדרכה מוצקה ויבשה להלך בה. מתרחשים דברים מוזרים הרבה יותר ממה שעזבת בבית אימא!! השביל בוצי והוא אינו מאפשר לך לסטות מהדרך היחידה בה עוד איך שהוא את יכולה להלך. צידו הקרוב אליך מכוסה קרח. הצד השני ים. שביל בלתי ידידותי בעליל. אין לאן לחזור ואין לאן לרדת ממנו. השביל לוכד אותך ומאפשר לך ללכת רק קדימה. הקרח בצד מסמל מקום קר, חלקלק, מסוכן להליכה ובלתי נעים, למרות זאת את נדהמת מן המראה ונוגעת בקרח כדי לבדוק שאכן הוא באמת קרח. עצם השינוי ( היציאה מהבית) מפעים אותך, ומרגש, כי עשית איזו שהיא תמורה בחייך, אבל בעצם השביל הזה, אינו מוליך לשום מקום. קר מצד אחד ורטוב מצד שני ומדרכה אין, רק בוץ. הים אולי גרוע מן הקרח, כי הוא אינו מאפשר הליכה וגם הוא עלול להיות מסוכן אף יותר מהקרח ( גלי), אבל לפחות הים נקי, זך וצלול והוא מסמל שיתכן שיש תקווה בשינוי שתעשי למרות הקשיים בהתחלה ( הגלים), אם יהיה לך אומץ לעשותו ( בחלום את נזהרת לא להירטב, מה שמראה על זהירות מחד ועל דאגה מאידך. בהמשך – בגל המתרומם את רואה חתול מנסה לצוד יונה! במציאות הן החתול והן היונה – הן חיות יבשה מובהקות שנרתעות ממקווי מים עמוקים ובעיקר ממים סוערים. היונים לפעמים מתרחצות קצת בבריכות נוי רדודות ומצננות את עצמן. חתול בית לא יעשה זאת לעולם. מי החתול ומי היונה? אולי את היונה שוחרת השלום והיציבות מרגישה איך המצב בארץ, המצב הכלכלי שלך, המצב בבית, או כולם יחד (= החתול וגם הים הגלי) מאיימים לטרוף אותך (?) את נזהרת שלא להירטב, אבל בעצם חוששת לטבוע ( להיטרף בידי כוחות גדולים יותר, את מרגישה – "מוטרפת" מדאגה והמצב הלכוד שלך, כמו יונה בציפורני החתול. החלומות לפעמים מקצינים את הרגשות ( ולכן זוכרים את החלום, עם המסר שלו, שהוא הדיאלוג העצמי, מסר מעצמנו לעצמנו ( לא שמימי ולא מיסטי).

פרוש נוסף לבחירה – החתול והיונה הם מערכת היחסים שלך עם בנך. שני הפרושים יכולים להיות נכונים בחלום. לחלומות יש פרושים אחדים שלעיתים קשה להחליט מה הפרוש הנכון יותר.

חלק ג - הליכה בבוץ ובמים
אני ממשיכה ללכת והמים מגיעים אליי ואני מנסה להתחמק ובסוף הרגליים שלי נתקעות בבוץ ומים. אני נאבקת לצאת, אני תופסת במעקה ונעזרת בו כדי לצאת. פתאום יש כביש לידי ומכוניות עוברות אבל אף אחד לא עוצר לעזור לי. בסופו של דבר אני מצליחה לצאת לבד.

החלום בחלק הזה אפילו מסלים יותר את האירועים. החלום אומר לך, שבאין שינוי בחייך במציאות, המצב עלול להחמיר.מי הים שהיו צלולים ונקיים בחלק ב' מתעתעים בך. הם עלולים להטביע אותך עם בוץ עכור ועל כן עלייך להיאבק ולהוציא את עצמך מן הבוץ. איש לא יעזור לך במקומך. כולם ספונים במכוניותיהם ממהרים לדרכם ולא שמים לב למי שנמצא במים, לאו דווקא מתוך רוע, אלא הם מרוכזים בעצמם ( בנהיגה בדרך). את חשה שכולם עושים שינויים ומתקדמים ורק את בקושי מצליחה להרים את הראש מעל המים, בזכות התושיה שלך למצוא מעקה ולהיעזר בו. התחושה הפנימית שלך – היא אומנם של חיים ולא של מוות, אבל גם תחושה של בדידות. רק את יכולה לעזור לעצמך ואכן – המאבק מצליח ואת מצליחה לצאת בכוחות עצמך. יש לך כוחות גנוזים ואת יודעת שקשה לנצח אותך במאבק פנימי שמציף אותך או מאבק חיצוני עם כוחות שיכולים למנוע ממך לצוף. גם כאן יתכן שהחלום מקצין את המציאות כי זו דרכם של חלומות!

חלק ד – ילד קופץ ממכונית

אני ממשיכה ללכת ברחוב ופתאום מגיע רכב ומאט, ילד קופץ מתוכו, אבל לא בצורה טובה והוא נתפס ברכב בקפיצה והרכב ממשיך לנסוע, אבל בסוף הילד מצליח להשתחרר והרכב נעצר אבל לא קורה כלום, אני שואלת את הילד אם הוא בסדר, ובינתיים הרכב נוסע,
הילד אומר לי כן ומודה לי על שדאגתי לו ומברך אותי לשלום והולך.

בחלק הזה את כבר ביבשה ולא סתם ביבשה אלא ברחוב. גם כאן מתרחשים אירועים מבהילים, הסאגה עוד נמשכת. רכב מגיע לאט וילד קופץ ונלכד במכונית הנוסעת. האירוע מבהיל אותך! מי הוא הילד הזה? יתכן שזה בנך אשר לכוד ביניך ובין מישהו אחר( אולי: את אימו, אימך סבתו, מורים, חברים, אבא ) ויתכן שהילד הוא את עצמך! לכודה בדילמות קשות לא לבלוע ולא להקיא. אבל הילד הזה מצליח גם הוא, להיחלץ מהמצב והוא בסדר. אם הילד הוא את – הרי את הרופאה הכי טובה של עצמך , אם הילד הוא בנך – הרי את מאמינה שהוא יחלץ מבעיותיו, ואת תהיי שם למענו והוא בסוף יודה לך על דאגתך אליו אולי לא מייד אלא לפני שהוא יעזוב את הבית וילך לדרכו ( לצבא? או עם סיום השירות הצבאי). את מאמינה שלמרות הריבים, בנך לומד ממך להיאבק ולנצח! אין פלא שאת מרגישה בחלום טוב בקטע הזה, עם עצמך!

חלק ה – הגעה הביתה

אני מגיעה הביתה וכולי בוץ ולכלוך. מקבל אותי הבן שלי (אני חושבת שזה היה הוא, לא בטוחה), אבל הוא צוחק עליי בגלל הבוץ. וזהו, לא זוכרת מה עוד היה.

את מגיעה אחר המאבקים בים וביבשה הביתה. בנך צוחק מהמראה הבלתי שגרתי שלך. מכוסה בוץ ולכלוך. בנך צוחק עלייך ואת מרגישה מושפלת. הוא אינו שואל מה קרה ואינו מנסה לעזור. החלום מראה שיש לכם עוד כברת דרך לעבור כדי ליישר את ההדורים ביניכם.
את מרגישה בודדה ואין לך תמיכה או עזרה בחינוך בנך המתבגר. כאן הקטע פחות אופטימי בעניין הקשרים בינך לבנך לעומת החלק הקודם ד'. החלום אינו נבואי כמובן. הוא משקף את הסתירות הקיימות בתחושות שלך.

אנא חווי את דעתך על הפרושים – מה התאים ומה לא התאים. יתכן שחלק יתאימו ויתכן שאף פרוש ויתכן שפרושים סותרים – יתאימו גם כן. הכל אפשרי בחלומות. הם אינם נבואיים, אלא משקפים את תת ההכרה שלנו , אם כי לפעמים באופן קיצוני יותר מאשר במציאות.

אם פרוש אינו מתאים, כתבי לי מדוע. אני לומדת מהפרושים הללו גם אם הם אינם מתאימים! ואם יש לך פרוש משלך – כתבי אותו גם כן. כל זה יעזור לי בעתיד – בפרוש חלומות נוספים שלך, כשיהיו. ככל שיהיה יותר מידע – כך אוכל לדייק יותר בפרוש הבא. הכל נשמר בפורום ואפשר לגלול בעתיד אחורה ולקרוא. אני ממליצה לשמור אצלך את החלומות עם פרושיהם, כך שתוכלי לראות את ההתפתחות במהלך הזמן. הגלילה אחורה בפורום אפשרית תמיד אבל צריך לדעת לאיזה תאריך לגלול אחורה, אם לא החיפוש מייגע מאוד.

למעלה