הי אשמח לשמוע דעה מקצועית

הי אשמח לשמוע דעה מקצועית

יש לי אחיין בן 7 ילד להורים גרושים. הילד מעורב בחווית גירושים מאד לא פשוטה נמצא בגן חינוך מיוחד ונשאר שנה בגן. הילד עם בעיות רגשיות כהנה ואחרות. אין לו חברים של אחר הצהריים. אני רוצה לקנות לו מתנה ארנבת. אני יודעת שבעלי חיים טובים לילדים עם בעיות רגשיות. האם זה מומלץ? השאלה בעצם עולה מהמקום שמה יקרה אם יום אחד הארנבת תמות. אם זה לא ישפיע עליו לרעה ואז כל האפקט הטיפולי שיש לארנבת לא שווה. אשמח לשמוע את דעתכן
תודה

היי דולפין בודד...

חשוב לי להתחיל דווקא ברמה היותר ראשונית ולציין כי ארנבון (ולא ארנב) אינו חיה המתאימה לילדים כ"כ צעירים.
זו חיה שבניגוד למה שחושבים לא פשוט לגדלה (במידה וטורחים לגדלה נכון), יש לקנות כלוב מאוד גדול (של מטר לפחות), לגשת לוטרינר מומחה או לפחות בעל ניסיון רב (וזה דורש נסיעות מיוחדות), לשחררו אחת ליום להסתובב בבית לכמה שעות ולהתמודד לעיתים עם עשיית צרכים או כרסום ריהוט/כבלים ועוד ועוד. שלא לדבר ע"כ שזו חיה מאוד רגישה פיזית ומגע לא נכון עלול לפגוע בה קשות...

האם הורי הילד מוכנים בכלל להשקעה כה גדולה? בעל חיים אינו צעצוע שלוקחים ל"ניסיון" ומחזירים כשפתאום קשה. גידול בע"ח דורש הרבה השקעה ומוכנות מראש למחויבות ארוכת טווח (ארנבון יכול לחיות עד 8 שנים בסביבה ביתית - האם ההורים יסכימו להתחייב לשנים כה רבות?)
בנוסף, ילדים נוטים לאבד עניין בגירויים חדשים, וביניהם בעלי חיים, מאוד מאוד מהר, (ובמיוחד כשארנבון זה בעל חיים שאי אפשר לשחק איתו ולתקשר איתו כמו עם כלב) ואחרי חודש - חודשיים כבר לא להתעניין ביצור המתוק שהתווסף למשפחה ולחפש גירוי חדש...

ומהפן הרגשי - דווקא בגלל שאני מטפלת בעזרת בעלי חיים, אכן אני מסכימה שבעלי חיים הם נפלאים, אבל מה שגורם להם להיות מיטיבים ומקלים על ילדים עם קשיים שונים, זו לא רק נוכחות החיה אלא ליווי של איש מקצוע לצידה.
לסיכום - אני חושבת שצריך להשקיע לא בנוכחות בעל חיים בבית, אלא בטיפול מתאים וממוקד שיסייע לקשייו של הילד (וגם להוריו). אפשר לחפש קב' למיומנות חברתית באיזורכם או לגשת לטיפול פרטני מתאים (במידה ויש להורים קושי כלכלי לממן אפשר לפנות למשרד הרווחה שמספק לעיתים טיפול רגשי לילדים הצעירים בעלות סמלית במיוחד, או לברר דרך השפ"ח האיזורי, ביה"ס ועמותות שונות).

בלי קשר לכך, אם הוא אוהב חיות אפשר ללכת איתו אחת לשבוע/חודש להתנדב באיזו כלבייה, או לפינת ליטוף, חבל להכניס הבייתה בעל חיים שגם כך אינו מתאים לגילו, ולקוות שהוא יעשה שינוי יש מאין...

שיהיה המון בהצלחה!

תודה

הי, ראשית תודה על התגובה המהירה. אני מסכימה עם רוב ניכר מדברייך את הידע על גידול ארנבת לא היה לי ולכן אני הצלחת לגרום לי לשנות את ההחלטה. לילד יש יום הולדת. הוא תמיד מקבל צעצועים אבל אני רוצה להביא לו משהו אחר משהו שיקדם אותו. הציעו לי לקנות לו משחק כל שהוא מאחד האתרים משל/אי.טי/משחקים שבלב. מה היית ממליצה לי לקנות לו? חושבת שכלב יכול יותר להועיל?
ושוב תודה

כפי שציינתי למעלה לא הייתי הולכת בכיוון

של הכנסת בעל חיים כרגע. זו החלטה מאוד מאוד גדולה וכשמביאים בעל חיים "בשביל הילד" זה תמיד נגמר במפח נפש גדול (במיוחד בשביל החיה - וזה לא הוגן כלפיה).

רעיון קצת אחר...מכיוון שעלויות אימוץ בעל חיים הן גבוהות מאוד (500 ש"ח מינימום) אז אני מבינה שאת מתכוונת להשקיע סכום כסף גבוה...מה עם לשוחח עם הוריו ולקבל את אישורם ולממן להם ולילד כמה פגישות ראשונות בקב' חברתית או בטיפול פרטני (כמובן רק אם יש רצון מצידם להמשיך לקחת אותו אח"כ במידה ויתחברו - כי אחרת חבל להשקיע).

או אפילו רכיבה טיפולית, מה שיסייע לו להעלות את הביטחון העצמי שלו.

אפשר גם דרך קופ"ח ואז הטיפול הרגשי/הרכיבה עולים כ- 50 ש"ח למפגש!

גרא.

New member
מסכים עם כל מילה,במצבו של הילד,יש אפשרות

לחפש,ולהתאים לו "אח בוגר" למפגש,ומשחק פעמיים שלוש בשבוע.
אפשרות אחרת היא פנייה לטיפול באמנות.

שוב תודה

הרעיון הזה לא מתאים מכל מיני סיבות לוגיסטיות. חשבתי יותר בכיוון של משחק התפתחות או משהו בסיגנון כמו שיש באתרים שציינתי קודם השאלה איך אפשר לדעת מה מתאים?

קשה קצת להמליץ כי לא פירטת לגבי רמת תפקודו

של הילד, מה בדיוק הקשיים שלו וכ'ו.
אם יש אפשרות להתייעץ עם הצוות שעובד איתו - אני חושבת שתוכלי למצוא כך את המשחק המתאים ביותר.

למעלה