"הי,אתה יודע שלא כשר פה"

mri10

New member
"הי,אתה יודע שלא כשר פה"

אחרי שאני עומד בתור דקות ארוכות, טורח מי מהלקוחות של המזנון התל אביבי היוקרתי להסב את תשומת ליבי לנושא הכשרות.

אני ממש לא חסיד של מסעדות יוקרה וארוחות גורמה,רק שאמרתי לעצמי, אם אפשר להבין ,או יותר נכון לחוות,את הגאוניות של אייל שני רק ב-50 שקל אז למה לא ללכת על זה??הפוך,זה דווקא מאוד זול,קצר וקולע.אך כאמור,ברגע האחרון נאלצתי לשוב רעב ומעט נבוך מהחלמאות שלי לתוך האוטו.

אז תגידו,יש פה מי מהנפשות שאכל/ה אי פעם אצל האדם היצירתי והמעניין הזה,ויודע להגיד לי אם אכן זה שווה את המחיר??

אצלי באופן אישי זה נגמר בסוף בפיצה של 12 שקלים.לקחתי שני משולשים.מהירי המחשבה בינינו הצליחו להגיע בחישוב זריז ל-24 שקלים.תוסיפו את השתיה והרי לנו 32 שקלים חדשים.יעני,אחד משה שרת ואחת גולדה ועוד שנקל חדש.והוא,אייל שני,שיהיה בריא רוצה להגיע איתנו לצ'רניחובסקי.למעוטי היכולת ורפי השכל הוא מוכן להתפשר על ש"י עגנון.

mri10

New member
הבאת אותה באגריפס

פגעת לי בבטן הרכה.תרתי משמע.
יש דוקא באיזור כמה מקומות מומלצים:עזורה-הפתיליה הירושלמית שוק מחנה יהודה וגם מסעדת מחניודה.לא תתאכזבי.
במידה ותהיי בחמישי בלילה בירושלים ותרצי אוכל יהודי-צ'ולנט,כבד קצוץ וכו' אז יש לך את מסעדת הדר גאולה.אוכל מעולה.

רציתי להמליץ לך על עוד מסעדה במאה שערים.דווקא אפשר להכנס שם עם מכנסיים רק שבקשר ליציאה זה כבר סיפור אחר לגמרי.
אני באופן אישי לא סופר אותם ממטר-נכנס רק עם מכנסיים.

mri10

New member
הבאת אותה באגריפס

פגעת לי בבטן הרכה.תרתי משמע.
יש דוקא באיזור כמה מקומות מומלצים:עזורה-הפתיליה הירושלמית שוק מחנה יהודה וגם מסעדת מחניודה.לא תתאכזבי.
במידה ותהיי בחמישי בלילה בירושלים ותרצי אוכל יהודי-צ'ולנט,כבד קצוץ וכו' אז יש לך את מסעדת הדר גאולה.אוכל מעולה.

רציתי להמליץ לך על עוד מסעדה במאה שערים.דווקא אפשר להכנס שם עם מכנסיים רק שבקשר ליציאה זה כבר סיפור אחר לגמרי.
אני באופן אישי לא סופר אותם ממטר-נכנס רק עם מכנסיים.

בשוק עצמו

לא אהבתי אף מסעדה שאכלתי בה.
אבל היה דוכן שקרוב ליציאה לאגריפס שמוכר פסטלים, קובות וסלטים - טעים ביותר.
מחניודה סבבה אבל מאוד מתיימר ויקר.
בנוגע לאוכל יהודי אשכנזי - לא בשבילי בכלל, פרט לקרפלך, קניידלך (אבל ממולאים בשר כמו שאמא שלי מכינה) ואצלנו זה חמין ולא צ׳ולנט - גם סבבה אם לא דחפו לשם טחול וכן שמו חיטה ובכלל עדיף טביט על חמין.
&nbsp
לי ממש בא לנסות מסעדה בוכרית, יש המלצה?

mri10

New member
יש מסעדה בוכרית בירושלים

שמעולם לא ביקרתי בה אבל אכלתי מרק שבא מהמטבח שלה.אם אינני טועה קראו לו דושפרה.ללקק את האצבעות.

צלשלספק

New member
צדקיהו... לשם התכוונת.

זה לא רק דוכן, יש להם מסעדה של קובה ומרקי קובה ונשנושים מכל מיני סוגים שחבל על הזמן צמוד ליד ועוד כמה באסטות, וכמה חנויות אחת בקניון כמדומני, על אותו עיקרון, אוכל מזרחי לקחת הבייתה.

למחניודה, לא אכנס אחרי שראית מי מנהל אותה בתוכנית ההיא, לא אפרנס אדם כוחני ואלים כזה מכיסי שכך עולב בעובדיו ומרגיש "גבר" כי הוא הבוס, מה עוד שהמנות שם בהחלט קטנות ולא מצדיקות מחירן, בזה את צודקת.

צלשלספק

New member
אם כבר אגריפס

אני מעדיף את סימה. לקחת, או לשבת...

יש לא מעט מסעדות חדשות מגניבות כאלו לצעירים בשוק, פיש אנד צ'יפס וכל מיני. לא שבדקתי את כולן, אבל יש תנועה...

עזורה זה מוסד...

אוף עשית לי חשק....

צלשלספק

New member
כנראה שלא שמת את הכיפה בכיס...

BUSTED

אני חושב שהוא עשה זאת מתוך נימוס להסב את תשומת ליבך כשזיהה את הכיפה, תל אביב זו לא ירושלים, באיזורים מסויימים, מקומות תמימים למראה אפילו לא מחזיקים תעודות כשרות פרווה של הרבנות.

זה עוד כסף. ויש פחות קליינטורה דתית/חרדית באופן יחסי, שוב תלוי באיזור... אז.יש כאלו שלא מחזיקים תעודת כשרות למרות שהם "כשרים" בת'כלס... לא מערבבים בשר חלב או שרצים.

בהחלט יצא לי לראות דתיים במקומות לא כשרים, מסעדות, פאבים וכד', אני לא חטטן ולעצמי מזמין את מה ש"כשר" מהתפריט גם אם המסעדה /פאב וואט אבר לא כשרים, אבל ממה ששאלתי מסביב ומסקרנות גרידא אני משער שהם לא מזמינים אוכל (לרבות מזון בשרי) כשהם עושים את זה, אלא רק שתייה.

לציין שאני לא דתי.

mri10

New member
זה מגלה גם תכונות חזיריות??

במידה וכן,המכשיר יצפצף בת"א ללא הפסקה.

dori78

New member
ובירושלים?

נכנסת לקישור?
זה לא מכשיר אלקטרוני מצפצף, יותר דומה לבדיקת היריון ביתית...

Bs Bane

New member
מה הפואנטה בבדיקה כזאת?

אם המאמין אוכל במקום שבו הוא מפקפק בהיעדר החזיר מהמנות, כנראה אין למקום תעודת כשרות והוא במילא לא יכול לאכול שם.
&nbsp
בזמן שקראתי את זה, התבדחתי שהם היו צריכים להכין כזה לבשר סוס ולמכור את זה מול סניפי איקאה, ואז קראתי שמשם הם קיבלו את הרעיון. מוזר שהם הלכו משם למקום לא פרקטי. זה נראה כי אנשים הרבה יותר לחוצים לא לאכול סוס מאשר חזיר, אלוהים יודע למה.

dori78

New member
זה היה בצחוק.

אבל אם כבר שאלת - יש אנשים שאוכלים מנות כשרות, גם אם המקום עצמו לא כשר.
ויש מקומות שהמטבח שלהם לא מערבב בשר עם חלב ולא מגיש שרצים ובקר נמוך, אבל הם לא כשרים כי הם פתוחים בשישבת.

Bs Bane

New member
מה בצחוק, הכתבה?

מה הקטע? אם המאמין יחליק את חוסר התעודה ויאכל במקום לא כשר, זה משנה לו אם יהיה לו "שאריות חזיר" במנה? הרי לא צריך בדיקה בשביל לזהות שחתיכת בשר שייכת לחזיר. במיוחד כשהיא כה לבנה ונקיה.
אני הייתי מעדיף לא לדעת ואז אני מוגן כי לא ידעתי שיש בזה חזיר (זה עובד ככה, לא?).
&nbsp
*יש שרצים כשרים, כמו ארבה, חרגול, חגב.
**מסתבר ש"בקר נמוך" זה כינוי לבשר חזיר, שזה כל כך עצוב כי בספר שלי חזיר מנצח בקר ברוב הזירות.

dori78

New member
ההמלצה לרנטגן היתה בצחוק.

תתפלא, יש הרבה אנשים שמגדירים את עצמם "שומרי כשרות" אבל לא מקפידים לאכול רק במקומות שיש להם תעודה, מהטעמים שציינתי למעלה.
אי ידיעה לא פוטרת מהעבירה. ובשר חזיר מבושל, למיטב ידיעתי - נראה כמו עוף, הצבע שלו תלוי בתבלינים, ככה שאתה לא באמת יכול לדעת.

ב"שרצים" התכוונתי למאכלי ים.

Bs Bane

New member
ומה אם מישהו מאכיל אותי בזדון? או שאני אוכל בשוגג?

זה כל כך לא הוגן.

למעלה