הי בובה

שור3

New member
הי בובה

ברוכה הבאה, עם כל דעה והערה. כל השאר לא בבית ספרנו. להתראות.

טוב בסדר...

סך הכל בחנתי את נושא העישון מפרספקטיבה אנתרופוסופית רליגיוזית אבל בסדר..כבודו החליט, בובה מצייתת. שאלתי גם איך ניגשים לנושא עישון מקטרת. כמה זה עולה ? ממה מתחילים ? אהבתי מאוד אנפורה וניל שפעם רחרחתי אצל שכן...

evgi ram

New member
נדמה לי, בובה

המנהל באומרו "לא בבית ספרינו" התכוון לאמפורה וניל, מילא כל השאר. סתאאם. טבק נפוץ עדין וטוב לדעתי זה clan . מקטרת, יש זולות ויש יקרות ואפילו מאד, לדעתי החשוב הוא לקנות אחת כזו עם חלק מתכת שמפריד את הנוזלים מהעשן ואת כלי הניקוי.

שור3

New member
מקטרות

ראשית חכמה תסתכלי שסיבי העץ מקבילים וישרים - זה מראה על עץ שיתפשט ויתכווץ כראוי וגם על מי שיצר אותו ששם לב. מקטרות טובות עולות בכסף רב ככל שהמותג חזק יותר. מקטרת סבירה להתחלה היא הפלקון יש לה ראש מתברג ניתן להוציא את המיץ ולהחליף ראש לאותה פיה. מקטרות טובות מאד במחיר סביר הן PETERSON מקטרות נהדרות הן אלו העשויות ממחצב המרשאום אבל לעיתים הן מאד יקרות. טבק: ממליץ על חיתוך דק להתחלה אמפורה, CLAN בסדר, לא לדחוס יותר מדי טבק לא להתחיל עם ארינמור שהוא מאד כבד ורטוב

יש הסכמה על המקטרת הבאה:

כזאת : http://www.seliktar.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=232#. מסקרן אותי מה מאפיין מקטרת עם צוואר עבה כמו זאת. עניין של נוחות או אסתטיקה או משהו שקשון לתהליך העישון ? אגב...לא מצאתי אף לינק ישראלי אחר לפטרסון . לא מצאתי גם אף לינק לטבק של clan (עדיף משהו מתקתק בשביל התחלה).

tcbelvis

New member
יש בחור בשם מרק מומחה מס 1 בארץ

למקטרות אים אני לא טועה נשיא מעדון המקטרות הישראלי הוא יעזור לך בכל בקשה.אגב משיחות שלי עם ממומחים בנוגע לפטרסון הם שוללים את המקטרת היות והיא במחיר מופקע ובאיכות נמוכה.היות ובמחיר של פטרסון בארץ את יכולה בשקט לקנות מקטרןת עבודת יד [בניגוד לפטרסון שהיא עבודת מכונה] דהיינו ניתן לקנות מקטרת עבודת יד בערך ב500 שקל .אים כי לטעמי למעשנת מתחילה זה בהחלט לא נחוץ את יכולה לקנות מקטרת מסוג טוסגה[יפנית] שעולה בערך 260 שקל והיא עולה על הפטרסון בעשרות מונים.בענין טבק למתחילה אני ממליץ לנסות את הטבק הגרמני ליאונרדו דה וינצי [דן טבק] טעם עדין וטבק לא הוספת חומרים [כמו במקרה של קפטן בלאק שנחשב לטבק נחות]לאחר מכן ניתן להתקדם לטבקים יותר איכותים אבל קחי בחשבון שאת חייבת יותר ממקטרת אחת כמו כן עישון מקטרת דורש הרבה זמן לפחות בהתעסקות בכל הטקס מסביב.[זו עוד סיבה למה סיגר עדיף] כמו נקיון המקטרת דחיסת הטבק וכו..היתרון מול הסיגר הוא כמובן בכיס. עלות של חבת טבק לשבוע היא לא יותר מ30 שקל

מבחינתי ה"התעסקות" היא בונוס

אם אספרסו משובח היה בא מוכן בשקית שוקו מישהו כאן היה מתעניין בו ?
. מסכימה מאה אחוז לגבי התחלה עם משהו זול. בזמנו כשהתחלתי עם קפה כמעט קניתי נספרסו C-150. למזלי קנתי מקינטה בגרושים והיום אני יודעת ששווה לי לחסוך ולקנות בסוף משהו באמת טוב. לגבי טעמים...צרוב לי בזיכרון ריח מתקתק של וניל שאהבתי. האם הוספת טעמים זרים בטבק גם היא כמו בקפה, בבחינת צלם בהיכל ? והאם טבק איכותי יכול לבדו להעניק טעמים מתקתקים ?

max63

New member
2 דברים...

1. להביא לפה את מרק ומהר. נשמח להשכיל. 2. קפטן בלק זה שם גס? מוזר שטרם הוזכר. הכחול ממש מתאים להתחלה, מתוק ובעל ריח משכר. הטעם? טוב, זה עניין רגיש במקטרות.

פגשתי היום את מארק

בחנות שלו במודיעין (pipe & tea). אדם צנוע ומקסים. ישב איתי שעתיים והסביר לי בסבלנות אין קץ מבלי להביא חצי פזילה לכיוון המחשוף. הבאתי איתי מקטרת של קרוב משפחה וקניתי דגימות כדי לדעת אם אני בכלל בקטע. אם כן, לי אקנה לי Tsuge יפיפיה בהמשך. מענין אבל רק בסוף השיחה שלנו, כשאמר לי את שמו,קישרתי שזה אותו מארק שהמלצתם עליו. כמה ידע יש לו... החנות מומלצת גם בזכות אוסף מדהים של קומקומים סיניים מאוד יפים אבל זולים, עשויים חימר כהה.

שור3

New member
זה ענין של צורה

יש לי בעלות צוואר דק והן מעולות לפטרסון יש תעלה למיץ בתוכה ולכן הרוחב הזה של הפיה, בחירה טובה עשית. הקלאן נמכר בהרבה בטי טבק בארץ ולא תהיה לך בעיה אןם לא נסי אמפורה או קפיטן בלאק

tcbelvis

New member
בשום אופן לא קפטן בלאק מדובר בטבק

נחות שעשוי במכונה .אים אהבת ריח וניל .נסי את הטבק לאונרדו דה וינצי. של DTM עולה כמו כולם עד 30 שקל אבל מאוד טעים ועשוי מטבק טבעי .בניגוד לתוספות הכימיות ברעל ששמו קפטן בלאק

../images/Emo194.gif התלהבתי מהמיקטרות של Tsuge

תמיד רציתי חרב סמוראים אמיתית.
נסתפק בפייפ של סמוראים בינתיים ... ואם כבר אני מכתת רגלי ליבואן במודיעין, יש אצלו טבק מומלץ שהוא גם טבעי ,גם מתקתק ובלי תוספים ? הבנתי שהוא מחזיק סוגים קצת אקסצנטריים...

שור3

New member
נראות יפות באמת

דרך אגב הן אינן עבודת יד. לא מכיר את טיבן אלך לנסות.

tcbelvis

New member
יש שם מקטרות עבודת יד במחיר מעולה

שבערך נעות סביב ה500-600 שקל .אים תרצה אני ישלח לך כתובות של אתרים שמחזיקים מקטרות עבודת יד של קרל אירק עד 100$ כוללל משלוח לארץ

שור3

New member
מאין לך כל הידע הזה?

הקפטן אולי לא לטעמך אבל מכאן להכללתו כזיוף?

tcbelvis

New member
לצערי אני מכור לסיגרים וטבק

לכן בלתי אפשרי למצוא אותי בלי סיגר או מקטרת בפה.לכל הנוגע לידע פשוט לטעום לטעום ולטעום.נסה את הדן טבק הגרמני אני מאמין שלמתחיל הוא האידאלי .האמת לפני שנתים שהתחלתי עם המקטרת באמת חשבתי כמוך ובאמת היה לי פטרסון סטנדרט סיסטם עלה לי בערך 400 שקל אומנם לא רע .כאשר נפתח פורום מעשני מקטרת אני מודה למדתי מהם הרבה .כמובן ששום דבר לא מוחלט .אבל הטבקים של דן הגרמני ללא כל חומרים כימים בניגוד לקפטן בלאק.אים כי אני מודה אני בעל ידע מאוד קטן במקטרות וטבק מקטרוות.מה גם שהאהבה שלי לסיגרים הרבה יותר גדולה.אבל אני נהוג להזמין לי טבקים מגיי-אר[דרך חבר הם נהוגים לא שולח לארץ לצערי]

שור3

New member
ידוע לך אילו כימיקלים הם מכניסים?

נוכל לתבוע אותם ולקבל הרבה כסף. מה דעתך? בתור בעל ידע קטן אתה פסקני למדי, תן טיפה קרדיט בבקשה. בא נעשה סדר - אני מעשן מקטרות כבר 40 שנה, הראשונה נקנתה בנמל חיפה בחמש לירות והאחרונה באלפי שקלים בציריך, אני אומר לך לאחר עשון של עשרות מקטרות שונות, שהפטרסון נותנת ערך מעולה לכסף והיא עבודת יד - לפחות השלוש שיש לי. מוצרי טבק העוברים את התקן האמריקאי והאירופאי אינם מכילים כימיקלים ומי שעושה את זה מסתכן בעבירה שעונשה כבד.

tcbelvis

New member
תן טלפון לבחור בשם מרק מחר

הוא יעזור לך הרבה יותר ממני לאחר שיחה עם האיש אני ישמח לשמוע את דעתך.

למעלה