הי בנות , זקוקה ליעוץ בדחיפות

הי בנות , זקוקה ליעוץ בדחיפות

אז סוף סוף קבעתי תור לרופאת נשים כדי לקבוע תור לניתוח לפרוסקופי להסרת ציסטה בגודל 10-11 סמ' אולי היא קצת גדלה מאז.
חייבת לומר שיצאתי משם מבוהלת ועל סף בכי.
דבר ראשון., מסתבר שהיא זאת שתנתח אותי (בביטוח הזה שיש לי פה אין לי אפשרות לבחור רופא - אם אני רוצה פרטי אז אני צריכה לשלם והרבה - אני גרה בארהב)
עכשיו אין לי שום מושג איך הרופאה הזאת בתור מנתחת , אין איזה פורום שאני יכולה להתייעץ עם נשים שנותחו על ידה ואני הרי לא יכולה לשאול אותה אם היא טובה.
ולדעתי היא לא כיון שהיא לא מתמחה רק באנדומטריוזיס.
ואז היא הסבירה לי על הניתוח שהוא בין 2-4 שעות. ושאני צריכה לחתום שאני מסכימה במקרה שאי אפשר להוציא הציסטה בלפרוסקופיה (כי היא כל כך גדולה) אז ייאלצו לפתוח את הבטן.
ואז היא הוסיפה שאני גם אצטרך לחתום על כך שבמהלך הניתוח כשיוציאו את הציסטה ויבדקו אותה - באם היא סרטנית אז יצטרכו להסיר את כל הרחם
היא אמנם אמרה שהסיכוי לכך קלוש אבל קייםץ
ואני רוצה לשאול כאן בנות שעברו ניתוח להוצאת ציסטה גדולה בארץ - האם גם להן אמרו כאלה דברים והן היו צריכות לחתום על דבר כזה - דיברו איתן על סרטן ?- פשוט זו פעם ראשונה שאני נתקלת בדבר כזה.
ועוד דבר, האם תמיד חייבים לפתוח במקרה של ציסטה כזו גדולה.
אני מבינה שאולי יצטרכו להסיר את כל השחלה - וגם אם במקרה זה סרטני אז קודם כל צריך אולי לחשוב על דרכים אחרות ולא להסיר את כל הרחם. נכון? או שאני טועה
פה בארה"ב גם לא כל כך מעניין אותם שאני עדיין מעונינת להכנס להריון - מבחינתם אני כבר די מבוגרת ואין לי בכלל סיכוי - זה בכל אופן הרושם שקיבלתי מהרופאה
אני פשוט שוקלת לארוז ולבוא לארץ.
אני לא מפסיקה לבכות, למה בכלל יש לי את הדבר הארור הזה שנקרא אנדומטריוזיס - פשוט סיוט.
אשמח לשמוע עצות
תודה ושבת שלום

שמיץ1

New member
יש המון מרכזי אנדו' בארה"ב

ורופאים אם יותר נסיון ממה שיש בארץ, אז אני לא רואה למה עדיף לבוא לארץ.
איפה את גרה? אולי אוכל לעזור לך למצוא רופא אנדו' שכן תוכלי לנצל את הכיסוי הביטוחי הקיים שלך אצלו.

הי שמיץ1

תודה על התגובה המהירה.
אני גרה במרילנד. בביטוח שיש לי אני לא יכולה לבחור רופא
אבל בכל זאת אשמח לשמוע על רופאים כאן במרילנד או וושינגטון
תודה

תודה על התגובה - שאלה נוספת לבנות שעברו לפרוסקופיה

אני ראיתי את הרשימה הזאת - רוב הרופאים שמוזכרים שם הם במדינות אחרות בארה"ב - יש רופא אחד מצויין בניו יורק - דר סקין
אבל זה נורא יקר פה.
רציתי לדעת, אם בארץ לפני ניתוח לפרוסקופיה בנות מתחייבות לחתום על כך שבמקרה שהממצא הוא סרטני אז מוציאים את כל הרחם
האם משהי נתקלה או חתמה על דבר כזה - האם זה הנוהל בארץ? זה פשוט נראה לי הזוי
תודה

leili23

New member
ממצאים

הבדיקה אם הגידול הוא סרטני או לא דורש שליחה של דגימה פתולוגית לביופסיה שלוקחת עד 3 שבועות ככה שקצת מוזר לי שמראש מבקשים ממך לחתום על דבר כזה

שמיץ1

New member
היום כבר עושים בדיקות כאלה במהלך הניתוח

אם יש מראש חשד לסרטן. גם כשמוציאים גידול סרטני בודקים במקום כדי לוודא שהוציאו אותו עם גבולות נקיים.

אושר02

New member
היי! קודם כל אני מקווה שאת רגועה -עד כמה שניתן:)

היתה לי ציסטה בגודל של כ- 7 ס"מ ולא נאמר לי שום דבר כזה, הציסטה כל הזמן גדלה כי ככה זה באנדו' ההורמונים גורמים לציסטה לגדול.
הוציאו לי אותה בלופרוסקופיה ולא דברו על פתיחת הבטן וכו'. (היא התחילה בכשני ס"מ וגדלה לאן שגדלה).
אני לא יודעת כמה עולה לעשות לפרוסקופיה בארה"ב אבל אם אין לך ביטוח בארץ אני מניחה שאולי תשלמי אותו דבר (???) .
מה שאנחנו עוברות ....פשוט בלתי נסבל - אבל בסוף הכל נגמר! :)

אני מאחלת לך המון בריאות והצלחה!!!

aa02

New member
טופס הסכמה - לפרוסקופיה

אני עברתי כריתת אנדומטריומה בגודל 5 ס״מ אז לא יודעת האם יש הבדל כאשר האנדומטריומה/ציסטה גדולה יותר, אבל בדקתי את טופס ההסכמה לניתוח של אסותא. אכן חותמים כי יתכנו סיבוכים/קשיים טכניים בביצוע הפעולה אשר יצריכו פתיחת בטן. כמו כן, חותמים על כך שידוע כי קיימת אפשרות שבמהלך הניתוח יתברר שיש צורך להרחיב את היקפו, לשנותו או לנקוט הליכים נוספים אחרים לצורך הצלת חיים או למניעת נזק גופני ומסכימים להרחבה האמורה - המשפט הזה מן הסתם מאוד מאוד רחב, אך בשום מקום לא מוזכר הוצאת רחם. אם את מעוניינת שאשח אלייך את טופס ההסכמה המלא תשלחי לי את המייל שלך אפילו במסר.
אני מצטערת שאני לא יכולה לסייע יותר.
שולחת לך מלא חיבוקים ושיהיה בהצלחה.

למעלה