הי גוסטבו. מספר שאלות.

12עידן

New member
הי גוסטבו. מספר שאלות.

הי גוסטבו.
משהו לא מסתדר לי כל כך מבחינה הגיונית לגבי בדיקות הקומבו.
אם הופעת נוגדנים תלוייה, בירידת אנטיגן P24, הרי שלא ייתכן מצב, שגם אנטיגן וגם נוגדנים לא מופיעים אצל אדם שנדבק. נכון?
זאת אומרת, ברור לי שיכול להיות מצב שאחרי 21 יום(כפי שמציינים), רמת האנטיגן לא תהיה גבוהה(בלתי ניתנת לגילוי) וגם רמת הנוגדנים לא תהיה גבוהה(בלתי ניתנת לגילוי).
אבל האם מצב כזה ייתכן נגיד לאחר 35 יום???? הרי אם האנטיגן יורד יותר מידי, כנראה שיש כבר מספיק נוגדנים לא?
האם ייתכן מצב שגם במגבלת זמן כזו, עדיין לא נוצר האנטיגן(או שכן נוצר, רק פשוט ירד בינתיים) וגם לא הנוגדנים?!?!?
האם ב 35-40 יום, עדיין לא מופיעים בדם גם זה וגם זה???
אם הבדיקות כל כך רגישות כפי שטוענים, זה לא מתקבל על הדעת.
ואם הם כן כאלה רגישות, אז למה הדרישה להמתין 49 יום?
אגב, יכול להיות מצב, שאצל חלק מהאנשים, לא יופיע כלל אנטיגן P24? (וגם לא יתפתחו נוגדנים, אלא רק בשלב מאוד מאוחר, נגיד אחרי 40 יום?)
אשמח אם תקדיש לי קצת זמן ותענה לכל השאלות. אני יודע ששאלתי הרבה.
המון תודות!

gustavo10000

New member
תשובה

אני יענה לך באופן כללי ובקצרה כשאתה הולך לעשות בדיקה אתה נבדק בבדיקה הרגילה כלומר המשולבת - בפרק זמן של 21 יום אפשר לזהות את החלבון הנגיפי , מכיוון שלא תמיד ניתן לזהות את החלבון הנל בודקים גם את קיומם של הנגיפים שברוב המקרים ניתנים לזיהוי לאחר 49 יום בוודאות- לכן זו נקראת הבדיקה המשולבת, שוב , זה לא מדע מדוייק ויש סטיות לכאן ולכאן אבל בסך הכל סביב הזמן הזה מתכנס הרוב , מצב של אי הופעת הנוגדנים או החלבון הנגיפי הוא מצב נדיר ביותר שבדרך כלל תלוי בדברים אחרים שמיותר להרחיב עליהם, לכן תידע בוודאות שאם נבדקת לאחר 49 יום ונמצאת שלילי אז 99.99 שלא נדבקת- למה 99 ? ברפואה כמובן אין 100 אחוז.

למעלה