הי"ד על החייל שנרצח על היותו יהודי

יפיופה62

New member
הי"ד על החייל שנרצח על היותו יהודי

כמה חבל שביבי אוטם את ליבו מקשיח את ליבו
כמה אפשר להיות אטום ולא לראות את המציאות
כמה אפשר לשחרר רוצחים כמה אפשר לא לתת להם עונש מוות
בארה"ב מזמן היו הורגים אותם לא היו מחכים לא היו שמים על מה העולם חושב
למה אנחנו חושבים מה העולם חושב ולא עושים כלום
וחיל ועוד חייל הולכים ונרצחים והממשלה באוזלת ידה לא עושים כלום כדי להפסיק החכ"ים הערבים בכנסת מרימים ראש ותופסים תחת
ואומרים שכל מה שהם רוצים שלא ישאר יהודי בארץ ובכל מקום
אז למה נותנים להם
ושוב הלך עוד חיים צעיר
ביבי תתעשת היום זה חייל אבל מחר זה יכול להיות אחד מקרביך או ילדיך לערבים לא איכפת העיקר לרצוח יהודי זה מה שהם חונכו

לא מצאתי את ה' בתך השאלה שלך

עם ישראל מונהג בהשגחה כללית של ה'. מי שיושב בראש או שיושב מאחור הוא מופעל ע"י ה'.

כשהמנהיגים שלנו מנהיגים, ההשפעה הכללית על עם ישראל אינה מתחילה ואינה נגמרת עם הבחירה החופשית של אותו הפרט. זאת אומרת שביבי יכול, לכל היותר, לקבל החלטה פרטית שתשפיע עם הזוגיות שלו.

כשביבי מקבל החלטות גרועות על עם ישראל, הוא יתן דין וחשבון כלפי ה' על זה שהוא בחר להיות שליח לדבר עבירה. אבל ההשפעה הכללית על עם ישראל לא קשורה לזה.

לכן, כל הבלבול הזה, כל האבסורד הזה, כל מה שכל ילד בגנון בארה"ב יודע אבל טובי מנהיגנו בוחרים להתעלם ממנו - זה מאת ה'.

למה - כי הגיע הזמן שנפסיק עם "ביבי, שמיבי", "מורשת רבין" עוד שטויות כאלה ואחרים שאינם קשורים אלינו כיהודים

לנו יש את ה' - השאלות, התמיהות אמורות להוביל תפילות לה' שיתן דעת ובינה. כשאנחנו מתפללים את התפילה לשלום המדינה, כדאי שיש בנו יותר כוונות ורגש על כך שאנחנו מבקשים מה' שיתן דעת במנהיגים שלנו.

כדאי להפסיק לתלות את זה על פוליטיאקים בגרוש (ששווים גרוש), ולהתחיל לקחת את כל הכאב הזה, את כל הצער הזה אל ה'

ואז, בעז"ה, נראה בידיוק איך הכל יתהפך.

בשורות טובות

יפיופה62

New member
אניבכלל לא תלויה בכאלה מנהיגים

אני רק אומרת שהם בוחרים לאטום את ליבם בדיוק כמו שפרעה בחר
יש לכל אדם בחירה חופשית והם בוחרים לאטום ולא להקשיב לצרכים של אנשיהם
ברור שהם יקבלו על זה עונש אבל עדין כואב על כל יהודי שנרצח על ידי חיות אדם אם אפשר לקרוא לזה חיות

נ

נווהשאנן

Guest
אסור לנהל משא ומתן

כל הדברים הרעים האלה מגיעים מתי שעושים משא ומתן על ארץ ישראל. זה מביא הרבה דברים רעים!

נ

נווהשאנן

Guest
כי

א. כי הם לא באמת חפצים בשלום
ב. כי מסירת א"י לידי נכרים אסורה ע"פ ההלכה

chayah

New member
הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים

ועוד הוסיפו: "הכל בידי שמים חוץ מצינים פחים"!
לא נכון לומר דברים כאלה,
כאשר יש מדינאים עם דעות אומללות ופחדניות, התוצאה היא כזו,
כך זה היה גם בעבר - עם האינתיפאדה הגדולה שהיתה בעקבות
שהביאו את ערפאת ימ"ש לכאן, ציידו אותו בנשקים תקציבים שטחים וכו'
תחת הצהרות "שלום" וכדומה, (כאשר בהסכמי אוסלו תומכת גם מפלגת ש"ס)
ואת תוצאות הרות הדמים (דמים תרתי משמע) - ראינו כאן כולנו,

זה לא הכל, ממשיכים כל הזמן עם הרדיפה אחרי המחבלים שיעשו טובה ויבואו לחתום על כמה ניירות
ויקבלו שטחים (שבחלקם גם לא שייכים להם)
והיום הגענו גם לשיאים חדשים -
משחררים מחבלים רוצחים עם דם על הידיים תמורת שום דבר,
אז מדוע שהוא לא ירצח?
הרי עכשיו הוא יכנס לבית הבראה, יאכל מאכלי קייטרינג משובח, ישלים לימודים על חשבון המדינה,
יקבל משכורת לחשבון הבנק שלו, תהיה לו קורת גג עם כל ההטבות הנלוות,
ומחר ישחררו אותו כמו הרוצחים האחרונים ששיחררו אותם, שעכשיו גם מקבלים 50 אלף דולר, מהרשות הפלשתינית
כפרס על פועלם שרצחו יהודים.

ויש עוד כאלה שחושבים שמדינת ישראל היא "אתחלתא דגאולה..."

חומר למחשבה!

מדינת ישראל היא אכן התחלת הגאולה

תשאלי את המיליונים שנשרפו באירופה....

אין קשר בין הדברים. אף נביא לא הבטיח לנו שהכל יהיה וורוד בדרך לגאולה

ממש ממש לא

מדינת ישראל לא רק שאינה התחלת הגאולה אלא מעכבת את הגאולה
איך אפשר לומר על מדינה, שדוחקת את הדת והיהדות, מיטיבה עם גויים ולא עם יהודים,
גורמת שפיכות דמים בהחלטות לא נכונות, ומתאמצת להיות "ככל הגויים בית ישראל"
איך אפשר לומר על מדינה כזו שהיא אתחלתא דגאולה,
מה גם שלפי הרמב"ם זה לא מתאים, כי אתחלתא דגאולה היא אחרי גילוי המשיח.

כפיות טובה לה'

זה דומה לילד שנותנים לו סוכריה על מקל אבל בוכה שזה לא טופי

אני שמח שאתה רוצה טופי, זה גם מאוד מצער אותי שאין לי טופי לתת לך, אבל יש לי סוכריה שאני רוצה לתת

אם תשמח במה שאתה מקבל גם אני אשמח להתאמץ להשיג לך טופי

והנמשל מובן.

הכל עניין של תפיסת עולם

גם כשקשה ואתה לא מסכים, צריך פשוט לקבל את זה ולהריד לה' תודה על מה שיש

שיטת הילדים בגן שבה בכל פעם שלא מתאים לנו או שלא הולך לנו, אנחנו הופכים את המשחק ועוזבים זועפים... זה פשוט לא הולך.

אם יש למישהו בעיה עם המהלכים של ה' לבנייה מחדש של הגאולה - שיפנה לה' - ואליו בלבד.

בינתיים, לא ראיתי מקור לכך שה' חייב לעשות את הדברים כפי שאנחנו רוצים, הוא לא עובד אצלנו

בעניין זה גם נוסיף שכל התגלות המשיח מזרע בן דוד נעשה ע"י ה' "הפוך על הפוך", בין באמצעות לוט ובנותיו, רות המואיבה ודוד המלך, שכל אחד מהאירועים הוא נושא לדיון בפני עצמו. למה ה' עשה את זה ככה??? תשאלו אותו, אבל כך הוא עשה את זה, ובסופו של דבר היה לנו את דוד המלך וממנו יגיע משיח.

לכן ההדגשה שאלו עובדות

ועובדות חזקות יותר מהשקפות עולם,
כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה, אבל עובדות מציאותיות שונות מהשקפה,
לוט ובנותיו רות וכו' זה לא גילוי משיח, אלא לידת שלמה בן דוד שממנו הבטיח הקב"ה - יצא המשיח,
מה שכן בברייתא מס' סוטה כתוב בדיוק איך הדור ייראה בעקבתא דמשיחא, וזה בדיוק הדור שלנו,
כל אדם מבוגר יודע שלפני 40 שנה ואף פחות, התופעות המבישות האלו בכלל לא היו, וההדגשה - שלא היו
אצל הציבור החילוני!
הסימנים הבולטים שמוזכרים - המלכות תיהפך למינות, חוכמת סופרים תסרח, יראי חטא יימאסו, וכו' וכו',
דברים שלא היו באותן שנים, היום לצערנו קיימים וב"הידור" גדול,
הרמב"ם, הוא הפוסק היחידי שהביא הלכות לתקופת המשיח, והוא פוסק שהסדר הכרונולוגי הוא -
אתחלתא דגאולה מגיעה רק אחרי גילוי המשיח, וגילוי המשיח מגיע אחרי ש"יקום מלך מבית דוד וכו'"
עם כל הפעולות שהוא יעשה,
אנחנו מדברים יהדות, ולא השקפה אישית, אלו דברים שכתובים, והקמת מדינה לא כתובה ברמב"ם ובוודאי לא
כשלב לגאולה.
בוודאי שאנחנו מודים לקב"ה שהקמנו כאן שלטון עצמי וכבר אמרו כמה גדולי דור, שאם לא היו מחזירים שטחים
ואת הר הבית , בתקופת מלחמת ששת הימים, זה היה עת רצון לגילוי המשיח!!
הבעיה שהשלטון שקם כאן, מתנכר ומתנכל ליהדות וגם ליהודים ומיטיב עם גויים ושפיכות דמים של יהודים על ידם!

הלזה ייקרא אתחלתא דגאולה?
בינתיים זה ממש ההיפך, אלו מעשים שמעכבים את הגאולה ולא אחרת למרבה הצער.

נ

נווהשאנן

Guest
ידידי

הויכוח הוא האם זה עקבתא דמשיחא או אתחלתא דגאולה. עצם שיבת ציון שיהודים עלו מכל העולם וישבו את ארץ ישראל זה כתוב בנביאים שחור על גבי לבן וזה תחילת הגאולה. דהיינו שאין שיעבוד מלכויות במילים אחרות, עצמאות.וזה גאולת הגוף.
אתה מדבר על גאולת הנפש בבחינת משיח בן דוד שזה באמת השלב השני.
נ.ב. עם כל הביקורת שלך על המדינה, וגם לי יש לא מעט, סה"כ עולם התורה פורח לפחות כמותית יותר ממה שהיה לפני השואה. וזה שא"י נותנת פירותיה ויש צבא יהודי חזק אחרי 2000 שנות פוגרומים. זה בוודאי ברכה.

למעלה