הפחמן דו חמצני
נמס במים טוב יותר כשהם קרים, הפוך מרוב הדברים שנמסים במים.
אז בזמן החימום בדוד או בקומקום יווצרו בועות מה שיתרום אולי ליותר קצף. הגז יצא ולא ישנה את הטעם.
לשפר הטעם צריך קנקן בריטה.
אני כבר שנים משתמש במי גשם שאוסף בקנקנים לצורך הכנת קפה במכונת קפה. היתרון שאין משקעי אבן קומקום.
לשיפור טעם הקפה צריך הדברים הבאים:
פולי קפה קלויים וטריים.
מטחנת קפה מותאמת לעובי לפי אופן ההכנה. טוחנים את הכמות סמוך להכנה ואז הארומה הריח והטעם מעולים וגם נוצרת קרמה - קצף בזמן ההכנה.
מים טריים ללא כלור.