הי, התיעצות לגבי משכנתא, השוואה בין 2 הצעות

• פותח הנושא e77g
  • פורסם בתאריך

e77g

New member
קיבלנו הצעה משני בנקים למשכנתא,
ההצעות הן על בסיס של 3 מסלולים (לא צמוד ריבית פריים, לא צמוד ריבית קבועה, צמוד מדד ריבית משתנה)
באחד הבנקים יש לי הטבה של עובד בנק (אבא שלי עבד שם שנים)
יש מידע חשוב שלא צרפתי?
להבנתי (הבסיסית מאוד--) לא ראיתי שאחת ההצעות משמעותית יותר טובה מהשניה, אשמח לחוות דעה, תודה!

קבצים מצורפים

• 1.PNG
    1.PNG
    KB 162.1 · צפיות: 42
  • 2.png
    2.png
    KB 56.7 · צפיות: 39

82little

Active member
גם במקרה שלכם הייתי מנחש, בבקשה, שלא למדתם מספיק את הנושא.
ולכן ברשותכם חוזר וכותב שכדאי
לקרוא כמה עשרות הודעות לאחור על מנת ללמוד על הנושא.
השתמשו במחשבון כדי להשוות בין תמהילים ולא לקבל מכל בנק את הצעתו.
הגיעו לבנקים עם אותו תמהיל והשוו ביניהם ונהלו משא ומתן.
לגבי תמהילים רצויים ראו הודעות קודמות. כולל שיקולים לגבי אחוז הפריים בתמהיל, הצמדה, אורך מסלולים, אפשרויות פרעון מוקדם וכו.נאישית הייתי נמנע מהצמדה ובייחוד לטווח ארוך ובימים אילו מקבלים תזכורת לגבי האינפלציה...
בהצלחה

e77g

New member
100% תודה,
הגענו לשני הבנקים עם תמהיל מראש שקיבלנו מיועץ.
כנראה שנקבל תנאים טובים יותר אחרי שיחה עם אחד הבנקים.
בכל מקרה אקשיב לההמלצות שלך, תודה!

82little

Active member
לא כל כך הבנתי. האמת.
איך הגעת לשני בנקים עם תמהיל מראש שקיבלת מיועץ ומהבנקים נמסרו תמהילים שונים?
הרעיון העיקרי הוא לבוא לבנקים עם אותו התמהיל, הרצוי לכם, ולהשוות בין ההצעות. גם לשמור על התמהיל שאתם מעוניינים בו וגם להשוות ולנהל משא ומתן עם הבנקים.

לגבי לקוח מועדף, לא רואים זאת להבנתי בריביות. הן לא ממש גרועות אבל לא גם ניכרת איזו הטבה. אף שלא ציינתם אחוז ההלוואה משווי הנכס והכנסות וכו' אז אולי זה כן מתאים.

מבחינת התמהיל כפי שציינתי כדאי לקרוא על העקרונות בפורום והשיקולים השונים, ואפילו אם נעזרים ביועץ כדאי שתהיה לכם הבנה עצמאית של השיקולים השונים ומה עדיף לכם. זה לא רק ענין למספרים אלא גם להעדפות אישיות ואחרות ומאוד תלוי בתוכניותיכם והעדפותיכם.

אישית כאמור הייתי נמנע מהצמדה. פריים להאריך עד שלושים שנה. מלצ גם אפשר אבל עדיף שלא יעלה על 20 שנים. קלצ להשתדל שלא יעלה על 15 שנה ועדיף בסביבות 10 ומטה, אבל חלק מהעדפות הללו והחיסכון הנובע מהן לא תמיד ניתן לממש לאור ההחזר החודשי האפשרי.
בהצלחה.

למעלה