הי חברים, מה נשמע?

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
הי חברים, מה נשמע?

שנים שלא הייתי פה... אני צריך את עזרתכם במשהו. כתבתי רשומה, ממש השקעתי בה, ולעומת זאת מכל מי שנכנס אף אחד לא אהב או הגיב.. מה זה אומר? שכתבתי גרוע? אשמח לשמוע את דעתכם: http://www.tapuz.co.il/blog/viewentry.asp?entryid=987105
נתאי.

מצטערת לא טרחתי לקרוא את זה

זה ארוך וההתחלה הזכירה את המילה פיגוע, ולכן נסתי מהסיפור שלך כל עוד נפשי בי.

ny22

New member
מנהל
זאת אומרת שזאת כבר רשומה גרועה....

עכשיו אני צריך להתלבט אם למחוק אותה או לא...

אין לי מושג עם הרשומה גרועה או לא

לא טרחתי לקרוא רק בגלל שהנושא לא דיבר אלי.

ny22

New member
מנהל
אבל לכל אחד ואחת יש את הסיבה שלו/ה

אוףףףףף.... תאמינו לי, אם יש דבר אחד שהוא פוגע, זה שאתה משקיע במשהו כל-כך הרבה ומקבל נאדה!

ע ל ו מ ה

New member
יש לך "בול" של מומלצים

אז עובדה שמישהו כן אהב. לא יודעת אם זה מתאים שעכשיו כל אחד מאיתנו יגיד מה גרם לו להפסיק לקרוא באמצע...
. לי הפריעה השפה היותר מדי "מדוברת". קשה לי עם "ממש איפה שהיה" במקום "במקום בו" או "מתי שהייתי" במקום "כשהייתי" או "שמה גם איבדתי" במקום "שם איבדתי". זה בערך המקום בו הפסקתי לקרוא
). ממש אין לי מושג אם אני מייצגת או לא, סתם מסבירה את התחושה האישית שלי. יש דיסוננס מסוים בין תוכן הדברים, ואורכם, המזמינים ומבטיחים רשומה רצינית ועמוקה, לבין השפה ההרבה יותר מדי "מהרחוב".

ny22

New member
מנהל
../images/Emo7.gif עובדה שכל אחד הפסיק באמצע...../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif

השפה היא מדוברת בכוונה, בשביל שתהיה אווירה יותר קלילה. של פחות משהו ספרותי, אלא בשביל לתת לקוראים תחשוה שזה באמת קרה, שאני מתאר פה משהו בצורה "חברית" של שיחה.... תגידי עלומה, את יודעת מה זה "התער של אוקהם"? אוף, אני מקוה שיש אדם אחד במדינה הזאת חוץ ממני שקרא את זה עד הסוף... אני מקרה אבוד...
ודרך-אגב, אם זה ממש מפריע, אני אשנה את זה...(תכתבי לי איפה יש עוד כאלו ואני אשנה..)

ע ל ו מ ה

New member
כן, מכירה את התער של אוקהם ../images/Emo13.gif

אם כי לא סבורה שהוא קשור לפה... עבורי, השפה בה השתמשת היא לא שפה "פשוטה", היא שפה "שגויה". זה לא שלא השתמשת בביטויים מורכבים ומילים מסובכות, אלא שבחרת להשתמש בביטויים המוניים המשבשים את השפה. בשבילי - ובעיקר עכשיו כשכתבת שעשית את זה בכוונה, כלומר במאמץ מיוחד, זה אפילו ההפך מהתער של אוקהם. אתה לא מקרה אבוד
דווקא כמי שכמעט לא קוראת כבר בלוגים, אני זוכרת שצלחתי אי אילו רשומות שלך בהצלחה. לגבי ה"תכתבי לי איפה יש עוד כאלה"... נסיון נחמד לעודד אותי להמשיך לקרוא, אבל לפחות להיום נראה לי שסיימתי את הישיבה מול המחשב
... תתועדד, ההבחנות ברשומה מוצלחות, נראה לי שההבטחה לעומק ממומשת. עד כמה שזכור לי מקריאת אתגר קרת, אכן נהניתי מהזרימה, לכן נראה לי שלא אימצת נכון את הגישה ולא פרשת נכון את הפשטות. בהצלחה

ny22

New member
מנהל
הי, תודה!

זה מאוד מעודד - תודה רבה! בקשר לתער של אוקהם, כתבתי את זה כי למיטב הבנתי זה אורמ להשתמש בשפה כמה שיותר פשוטה, בלי סיבוכים. זה מה שאני ניסתי לעשות - לזרום. כל מה שעלה לי לראש כתבתי, כי רציתי שזה יהיה סיפור בשפה מאוד פשוטה. אחרי הכל השפה שלי היא לא הכי מדוברת שיש. זה כמו ציר: בצד אחד יש את השפה המדוברת ובצד השני יש את השפה הסיפרותית. השפה שלי והשפה שלך נמצאות במקום שונה על הציר הזה... ושוב פעם, המון המון תודה!

ny22

New member
מנהל
אני אסביר לך, אני קיבלתי השראה מאתגר קרת

הרי הוא כותב סיפורים בשפה ממש פשוטה. מאוד אהבתי את השפה המדוברת שלו - שניתן להבין את הסיפור מבלי צורך לפתוח מילון. מאוד אהבתי את הסגנון הזה והחלטתי לבטא את הרעיונות שלי בדרך הזו.

ny22

New member
מנהל
וסתם שאלה עלומה...

מה מפריע לך שהשפה היא יותר מדי מדוברת? למה זה גורם לך להפסיק לקרוא?

ע ל ו מ ה

New member
מקווה שהסברתי בתגובה להודעה הקודמת

מבטיחה לקרוא מחר! (ותזכיר לי אם אשכח).

ע ל ו מ ה

New member
נתאי, הוספת את הקוביה מעל הרשומות

בעקבות הדיון פה? נראה לי מיותר... ההודעה הזו היתה יכולה להיכתב ע"י כל אחד - לכולנו יש לפעמים טעויות הקלדה, וכולנו משתדלים למנוע אותן. כיוון שזו הצהרה שמתאימה לכולם ומובנת מאליה, אין צורך להצהיר עליה במפורש. בכל אופן המקום שנתת לה - בראש הבלוג - קצת מופרז
.

דנטל

New member
אוי, הם הבהילו אותי וזה בכלל לא כזה ארוך

אמממ... אני מהפסיכים, כמו עלומה, שמעדיפים עברית מרמה מסוימת ומעלה. אין לי בעיה עם שפה פשוטה וגם לא עם סלנג ועוד כל מיני תיחומי שפה, אבל אתה בחרת בכמה מונחים שהם לפעמים דוגמה לעלגות ואישית זה מוריד לי מהקריאה וגורם לי להפסיק לקרוא ולעבור הלאה. רק שיהיה ברור - לדעתי, רוב הכתיבה שלך דווקא ברמה גבוהה (במיוחד אם משווים אותה לכתיבה של לא מעט בלוגרים אחרים) ולכן זה אפילו מקשה יותר לקבל את הטעויות. דוגמאות (ישנם מעט מקרים שלא העלתי כדוגמאות, כי הם ממש גבוליים) לטעויות אצלך בפוסט שמקפיצות אותי, אבל על חלקן הייתי מבליגה וחלקן לא: באותם שנים - שוין; הוא רק רצתה - טעויות הקלדה, אם הן לא רבות, זה בסדר; מתי שהייתי בכיתה יב' -
זוועה, גם בשביל שפה פשוטה; שמה גם איבדתי -
אמנם, אכן שפה פשוטה (שזה מוזר בהתחשב בעובדה שהמלה הזו מאופיינת מהלשון התנ"כית), אבל בכתיבה זה לא עובר והמלה הזו מופיעה פעמיים בפוסט הזה; זוכר איך פעם שהלכתי -
אחד הדברים שיותר מוציאים אותי מדעתי זה כשאנשים כותבים "ש" במקום "כש"; עצרתי אומרתי לה - שוב, קצת טעויות הקלדה זה בסדר; כאן הייהת - פעם שלישית גלידה, אבל עדיין בסדר; אז מה, זה היה - גם עדיין בסדר; כזאתי - זו שפה פשוטה שעוברת בסדר, בעיני, אפילו בכתיבה; איפה שבית שבו למדתי - בערך טעות ההקלדה האחרונה שסביר, לדעתי, להבליג עליה (והיא באמת האחרונה), יותר טעויות מכך פשוט לא מכבדות את הקורא כשהן כמעט מעידות על כך שהכותב לא טרח לעשות הגהה.

ny22

New member
מנהל
תודה! תיקנתי את השגיאות... תגידו נראה לכם ש

זה גרם לאנשים לא לאהוב את הסיפור? זה שיש שתי טעויות על ההתחלה?

אני ממש לא בטוח..

לפי מה שהספקתי לקרוא ולהבין, הפרמטרים שלך לכך שלא אהבו את הסיפור, או הפוסט, זה מספר התגובות או הלחיצות על "אהבתי". לדעתי הגישה הזו מוטעת ואינה נכונה. יש המון פוסטים מצויינים שאני קורא ופשוט אין לי מה להגיב... אין לי מה להוסיף או לתקן, אז אני עובר הלאה. גם אצלי בבלוג אני לא מודד את "איכות" הפוסטים שלי לפי כמות התגובות שקיבלתי (יש פוסט מסוים שלדעתי הוא אחד הגרועים שלי מבחינת ניסוח ועריכה, והוא זה שצבר את הכי הרבה תגובות אצלי). יש המון גולשים שקוראים וממשיכים הלאה כי אולי אין להם מה להגיב, להוסיף או שהם פשוט לא מעוניינים לכתוב תגובה. מאין לך שהם לא אהבו את הפוסט? דבר נוסף ואחרון.. נוצרה לי הרגשה שאתה מנסה לעודד אנשים להגיב בבלוג, אני לא חושב שזה צעד חיוני וטוב לקידום הבלוג שלך. מבחינתי זה מביא לאנטי מסויים ואני מרבה לא להכנס לבלוגים שמנסים לעודד אותי להגיב בהם.

דנטל

New member
לא

הטעויות שבהתחלה נסבלות. הטעויות שלידן הוספתי אייקון
הן כאלה שעשויות להבריח גולשים. את רובם הן לא יבריחו. מיעוט תגובות לא מעיד על כך שלא אהבו את הרשומה. כשאתה קורא פוסט ואתה אוהב אותו אתה תמיד מגיב? תמיד יש לך מה להגיב?

ודרך אגב,

לאחרונה מופיעים במומלצים פוסטים עם שגיאות כתיב שהופכות לי את הבטן. לא ברור לי למה אנשים שמודעים לבעייה הזו אצלם לא משתמשים בוורד לתיקון אוטומטי.

ny22

New member
מנהל
תראה, ישנן טעויות שקורות....

אני אישית מנסה להבליג עליהן ומנסה להתחחים למה שמסתתר מאחורי הכתוב.

למעלה