הי חברים!
5X2

אביטל186

New member
הי חברים!
5X2

אוקי חברה! אז הפרק השני כבר הפציע,
מי מכם צפה בו?
מודה ומתוודה עדיין לא הספקתי, אך זה יהיה בקרוב..
אז למי שכן צפה:
מה היה הרגע המרגש עבורכם?
מה היה הרגע מאכזב?
מה אהבתם במיוחד?
למה אתם מצפים בפרק הבא?
ציון כללי לפרק.
גם אורחים בפורום מוזמנים לענות בכיף!:)
זאת במה פתוחה לכולם ;)

Y. Welis

New member
חזרה לשיגרה, פחות או יותר

פיענוח איטי של האירועים בקאמלוט - אם כי תמוה שהמלך לא הגיב לנסיון החיסול שהיה בחצרו + חיסול של אחד מאביריו (סיר פרסיבאל - דמות ידועה מהאגדות האלה). נקודת אמינות שהלכה וחבל (גם זו שבתפקיד גווניבר לא מוכרת - חבל שלא מצאו מישהי מעניינת יותר).
&nbsp
מגיע שד חדש - פיוריה (מהמיתולוגיה היוונית, אגב) אבל מוצאים דרך להתמודד איתה...
&nbsp
מעניין שרמפל' (בתפקידו כמאמן-הדארקים) אומר שהחזרת מישהו לחיים, מחייבת הקרבת חיים... מעניין אם זה התקיים בעבר בסידרה. לא בטוח.
&nbsp
קיליאן (הוק) מנסה את הנשיקה על הדארקית - לא עובד... ובינתיים מסתבר שיש דברים שגם היא לא יודעת.
&nbsp
אגב ההיעלמות בעשן - הופתעתי שבפרק הקודם החבורה ניהלה מרדף, במקום לעבור כך ממקום למקום... (הרי המלכה יכולה לקחת איתה עוד; כמו שסוואן בפרק הזה לקחה את קיליאן). אין אחידות מתי העשן מעביר ומתי צריך תחבורה רגילה.
&nbsp
אה, והילד מצא ילדה... ואפילו שיר ישן של יאזו - https://www.youtube.com/watch?v=SdvZa46xb3M מלפני 33 שנה. כנראה מילדותם העשוקה של המפיקים... (וכן, הטוקבקים שם מלאים OUAT BROUGHT ME HERE).
&nbsp

Y. Welis

New member
שימו לב לתיאור ('לזקוף את הדגל הפיראטי') שהורס את הבנות

ב-03:22...

אביטל186

New member
טוווובבבב! אז שפחתכם הנאמנה לאחר צפייה בפרק ה מ ד ה י ם

ויש לי לא מעט לכתוב כאן ולא מעט תהיות, y.welis יש מס נקודות שאשמח שתיתן את דעתך עליהם אבל.... מחר!!
חייבת לישון ביי guys

אביטל186

New member
בוקר טוב כולם!

אתם לא מבינים כתבתי כאן מגילה!!! הכל נמחק!

וואי אני צריכה לשחזר הכל..טוב תכף..

אביטל186

New member
קדימה מנסה מחדש..

זה יהיה פחות ארוך זה בטוח.

אז ככה היה פרק די מורכב.. הענינים הלכו מאוד מהר, הקטעים היו קצרצרים ולכל שחקן נתנו מילה וחצי.
הרגשה היתה אין קו עלילה שמתרחש, הכל קפיצות מהירות מאחד לשני.למשל בנשף לא היה מספיק זמן להסתכל ולראות את כל מה שהשקיעו שם. זה קפץ מהר מאחד לשני, מסנווינג להנר, לרגינה, לאמה, וסטוריברוק באמצע...זה חבל. מנסים לתפוס ככ הרבה במעט זמן וזה קצת מסחרר.
נקודות עיקריות שהיו בפרק הזה:
- הוק. הוק במשךכל הפרק מאוד רציני וציני, ממוקד מטרה, ואין לא זמן לבזבז על כל דבר שהוא לא להציל את אמה מהדרקנס. הוא מאוד חרד ומגונן, הוא גם התנגד לאמה בסטוריברוק ולא שיתף פעולה. כל היא היא דרקוואן הוא ממשיך כרגיל.
-רגינה- עם רגשי הנחיתות לגבי יכולתה להנהיג. יש כאן שני צדדים- מצד אחד היא בהחלט יכולהלהנהיג ולהגן על העיירה ביחד עם שאר הגיבורים- לא לבד.
מצד שני- היא לא "the savior" מושיעה יש רק אחת
אחתויחידהוהיא אמה סוואן!
כלפעם שהיא אקראה לעצמה מושיעה הרגשתי פשוט בבעעע
-סנואינג- שבאופן לא מובן עדיין אופטימיים ומסוגלים להינות מהרגע גם כשהמצב מזעזע
-רובין- עסוק בלהיכנס לצרות, להתעלף ולתת לאחרים להציל אותו
תהיות שעלו לי במהלך הצפייה-
א. הריפוי של רובין ובעקבותיו השד משהאול- האם הוא היה מת? ככה היה נשמע כי השד בר א לגבות מחיר על חיים. אבל שום קסם לא יכול להחזיר מהמתים.ואם הוא כולה היה פצוע קשה- למה צריך לשלם מחיר כבד של לאבד חיים אחרים? מה הקטע כאן? בנוסף התברר שהמחיר עבור כל קסם כמו שרמפל אמר לאמה הוא חובה, מדוע אמה לא שיתפה בזה את רג'ינה היתה רוקחת איתה דיל כל שהוא ובזה היה מסתכם העניין. זה היה יכול להיות שהיא תצחצח לה תנעליים מצידי אם זה היה מספק.
ב. מדוע כל קסם שאמה מבצעת כרגע מדרדר אותה לדרקנס? האם זה נשמע הגיוני מאיזשהוא כיוון? יש לה גם קסם אור חזק משלה, וגם היא עושה מעשים טובים, שאמורים לעזור!

ג.יש כאן עיוות שאני כבר לא יכולה לשאת אותו. שמתם לב שלכל הגיבורים מותר להילחם בהגינות, כולל להרוג כשיש צורך. דיויד בשליפת חרב מהירה וקלה הרבה את החייל ההוא ואיש לא הניד עפעף. כולל לא המלך ארתור שזה די הפליא אותי, ואפילו היה מטומטם סליחה על מילה. חייל שלך מה אתה לא מראה שאכפת לך.
אבל, אם אמה, היתה עשה את אותו מעשה, כמו שקיליאן עצר אותה, זה היה גורם לה להפוך לדרקית.
כשאמה רצתה להציל את הנרי מקרואלה הפסיכופטית השמיים רעדו. בעוד במיקרים אחרים כל אחד היה מבצע את הפעולה הנידרשת ואף אחד לא היה ממצמץ. בוודאי לא היו מראים לנו את זה כפעולה שמשחירה את ליבו של המבצע.. דיויד היה ועודנו טהור לב וגיבור.

ועל כל מעשה הכי קטןשל אמה זה יש ר הופך אותה למפלצת. יש כאן עייוות וזה משגע אותי. לאמה אסור להילחם ברעים. שמתם לב שהיא אף פעם לא הביסה אף אחד. לא הרגה אף איום. תמיד זה נעשה בידי אחרים. אבל זה בסדר כמובן, כל עוד לא היא עושה את זה, קיצר מגוחך להפליא.
גם זה שהיא "הואשמה" בהנאה מהכוח לרפא ולכן הנשיקת אמתלא עבדה- נו באמת. כשבל נישקה את רמפל הוא היה עמוק עמוק עמוק עמוק בפנים.
הוא הסכים לרצוח, לענות, לרסק לבבות
, לגרום הרבה סבל להרבה אנשים חפים מפשע. והנשיקת אמת בכל זאת עבדה.
וכאן מה? הילדה ריפאה אדם מלמות ונהנתה מהיכולת הזאת. לכן הנשיקה לא עבדה עליה זה פשוט מגוחך! כי אין קשר בכלל לדרקנס, או לרוע או לכל דבר רע.
קיצור מעוותים כאן את הכללים על מזבח העלילה שלהם.
ד. להנרי ולאמה כבר לא אכפת אחד מהשני. אין ביניהם יותר כלום, לאמה לא מזיז כשרגינה מרימה את קולה ומזהירה אותה לא לגעת בבן שלה. הנרי ממשיך בחייו כרגיל ופוגש ילדה חמודה שאוהבת מוזיקה. חבל מאוד.. פעם הם היו עולם ומלואו אחד לשני וזה היה ככ יפה.
חשבתי שאני לא אשנא את הילדה הזאת, אבל היא בסדר לא מזיקה.
ה.איך ייתכן שכל אחד יכול לזמן את הדרקוואן כמה שבא לו? מה ההבדל בין זה לפגיון?
ן.למה החרב נמצאת בתוך האבן? זה היה אצל ארתור..
עכשיו אענה על הסעיפים של עצמי:חלק מרגש ביותר- לא היה ככ..
חלק מפתיע- רגינה לוקחת על עצמה את המושיעות..
חלק מאכזב- רגינה קוראת לעצמה מושיעה\ חוסר הקשר בין הנרי לאמה
למה אני מצפה בפרק הבא- לראות את ההתחבטויות, המלחמה הפנימית של אמה בין טוב לרע בסטוריברוק.
חלק עצוב- לראות את כל החבורה חוגגת אצל גראניז שהם ניצלו מעוד צרה בזכות רגינה והגיבורים.. ואמה יושבת לה בחוץ... לבד.. והכי גרוע שהיא חוזרת לה הביתה יושבת על קפה עם הפגיון.. ולא אכפת לה...
ציון לפרק- 7....

רק תדעו יקיריי, זה היה ארוך פי2....

Y. Welis

New member
לפחות הסכמנו על סעיף ג', והתקרית שעברה בלי תשומת לב..

ואיך רג'ינה לא חשדה בתליון? אין לה רגישות לחפצים מכושפים?
&nbsp
דבר אחד טוב העונה - אמילי (בל) חזרה למראה הטבעי, בלי איפור-שפכטל, או רזון מוגזם. נראית נורמלית יותר (גם בקומיקון לעיל).

אביטל186

New member
לגמרי.

עד שקלטתי שהוא זיהה את רגינה מההתחלה..
אמילי פשוט מצויינת העונה אתה צודק. גם נראית טוב והפעם בלי רמפל שמחפה ברקע יש לה תפקיד חשוב.
היא חכמה ומשכילה מאוד ויש לה עבר עשיר מידי של התמודדויות עם האפל.סוףסוף דמות משנית שנותנים לה מעט מקום.

Y. Welis

New member
לא בטוח בעניין ההשכלה - מניח שהיא למדה בלית-ברירה, אבל היא

כבר לא רק התירוץ ל'צד הטוב' של רמפל' (או 'האחות הרחמניה' היחידה שמאמינה בו), אלא דמות בפני עצמה עם חיים משלה.
&nbsp
אגב יש לה היסטוריה עם דמוית כאלה - ב'אבודים' ועוד לפני כן ב'רוזוול', שם היתה גם משהו שאינו כפי שהוא נראה.

אביטל186

New member
היא משכילה ועוד איך! זה הייחודיות שלה

כנראה אתה לא זוכר עוד מההתחלה... מהפלאשבקים...
הספרייה שרמפל בנה לה
הספרים שהיא ואמא שלה ניסו להציל בהתקפת העוגרים
היא הצטרפה לקבוצה ציידים שחיפשה את החיה הזאת שהיתה הנסיך של אורורה בעצם.
והם לגלגו לה ולספר שלה... ואז מצאה אותו עם מולאן.
היא תמיד אומרת שיש משהו טוב יותר מקסם- ספרים. היא זאת שתמיד מוצאת את המידע על הדברים החיוניים. מלא בעיות נפתרו בזכותה שגם הקוסמים האחרים לא ידעו.
היא הספרנית בסטוריברוק.
אני בטוחה שזה לא בגלל שלא היתה לה ברירה, אלא זאת הדמות.

Y. Welis

New member
קצת נשכח ממני... לא הוזכרו בעונה הקודמת

והזיכרון שלי קצת קצר-טווח עם הסידרה (ולו כי דברים שבוססו בעונה אחת, יכולים להעלם בבאה).

Y. Welis

New member
יש תוסף ל-FF וכרום בשם LAZARUS. ימנע אובדן כזה

כי הוא שומר אוטומטית כל מה שנכתב בתיבות טקסט. כדאי.

למעלה