הי חברלאך יקרים

הי חברלאך יקרים ../images/Emo24.gif

מזמן לא ביקרתי פה... אז מזל טוב לכל מי שפיספסתי
וברוכים הבאים לכל החדשים
איחולי החלמה מהירה לכל מי שמרגיש טוב
והמון
לכולם!! התגעגעתי!!! ועכשיו שאלונת: ראיתי לפני כמה ימים, בפורום של הארגון, שבחור התעניין לגבי ייעוץ פסיכולוגי וענו לו כי באמצעות הפניה מהראומטולוג המטפל חולי לופוס זכאים לטיפול בחינם.. שאלתי היום את הראומטולוגית שלי (ד"ר אלקיים) והיא לא יודעת במה מדובר. היא מעולם לא שמעה על זה ולמעשה לא מבינה את ההצדקה לדבר שכזה. כמובן שאם קיים הסדר כזה היא תשמח לתת לי הפניה, אבל היא מעולם לא נתקלה בעניין... הבטחתי לה שאנסה לברר עוד פרטים... ידוע לכם על סידור מעין זה? טיפול בחינם או אפילו בהנחה? איזושהי הטבה לחולי לופוס??? התחלתי טיפול באופן פרטי לפני כשלושה חודשים ואני נקרעת מהתשלום!!!!

ל3

New member
הי דובדבניל

מה ניש מתוקה? חוק הבריאות הממלכתי היום מאפשר לכל אדם לקבל סיוע נפשי בחינם. כל שעלייך לעשות הוא להיתקשר למרפאת החוץ הפסיכאטריות של בית החולים באיזור מגורייך ולקבוע תור. את אפילו לא צריכה להביא טופס 17 בשביל זה. אם את רוצה עוד פרטים או עזרה אשמח לעזור לך ביי בנתיים שירי

מתוקה = דודבניל

תיבדקי היטב את הנושא הכספי ! אני קיבלתי טיפול קוגנטיבי ובאמצע הטיפול הודיעו לי שאני צריך להשתתף ב-50% מעלות הטיפול !!! מתושלח הצעיר

תודה שירי ומתושלח ../images/Emo140.gif

האמת נראה לי מוזר שכל אחד זכאי לסיוע בחינם...
אולי משהו חד פעמי? אבל טיפול ארוך טווח??.... כל אחד?? לא צריך להציג איזו "בעיה"?? באופן אישי, אני חושבת שטיפול יכול לעזור לכל אחד והלוואי והיתה יותר פתיחות בנושא (מבחינת הסטיגמות) וכמובן שגם סיוע כלכלי כך שהטיפול היה יכול להתאים לכל נפש, אבל לא נראה לי שכרגע קיים דבר שכזה.. ועם המחירים שדורשים הפסיכולוגים הפרטיים, טיפול נחשב היום, לצערי, למותרות בעבור אדם שלא מוגדר כ"חולה" ממש... וחבל! הרבה זמן רציתי ללכת לטיפול, אבל "ויתרתי" בגלל ההוצאות הכרוכות בכך, אבל לאחרונה, כחלק מלימודים מתקדמים בפסיכולוגיה, הדבר הכרחי עבורי. אני מאוד נהנת מהטיפול ומרגישה שאני מרוויחה ממנו הרבה, אבל הוצאה של מעל 1000 ש"ח בחודש משאירה אותי "חנוקה" לגמרי...
הבנתי שיש אפשרות לראות פסיכולוג דרך קופ"ח, אבל שגם אז המחירים אינם כה נמוכים (מישהו הזכיר כ-180 ש"ח לפגישה, שזה גם די יקר...) בגלל זה "קפצתי" למראה הדיון בפורום של הארגון שציין את הזכאות לגבי חולי לופוס... מתושלח (אם מותר לשאול
), את הטיפול קיבלת במסגרת היותך לופסיונר? נתנו לך להבין כי הטיפול בחינם ופתאום נדרשת לשלם? דרך איזו מסגרת הגעת לטיפול (קופ"ח, בי"ח)? שירוש, אשמח לקבל ממך עוד מידע בנושא כאן או בפרטי...
חשוב אולי לציין כי אני כבר לא משתייכת למרפאת בי"ח (התחלתי בתור מטופלת של ד"ר אלקיים באיכילוב, אבל כיום אני מטופלת אצלה דרך קופ" מכבי) הרבה בריאות (פיזית ונפשית
) לכולנו אוהבת דובדבניל

למעלה