הי , חדשה כאן אך ותיקה בזאנר

הי , חדשה כאן אך ותיקה בזאנר

בן ה 7 שלי מגלה עניין רק בספרי הרפתקאות ולאט לאט גם ספריה פנטזיה (למשל כרגע קוראים הקמע של אונידל http://mendele.co.il/?wpsc-product=hakameashelonidel )
רציתי לדעת אם יש לכם המלצות לעוד ספרי מדע בדיוני או פנטזיה לגילאים הצעירים
(בבית מחכה לו ספרייה עשירה של 400 ספרים מהז'אנר
- אבל יתאימו כשיגדל קצת)
בנוסף לאיזה גילאים לדעתכם סדרת נרניה מתאימה? (קראתי לפני כלכך הרבה שנים שכבר לא זוכרת וכנל רומח הדרקון למשל )

pix37

New member
כמעט הכל

ההוביט עבר יפה בגיל 4
מגיל 7 אנחנו בשלושת הספרים הראשונים של הארי פוטר
ארטמיס פאול גם הולך יפה.

דווקא ספרי הצעירים של היינלין (המפלצת מהכוכבים, וחליפת החלל) נתקענו באמצע.

ההוביט בגיל 4? וואו את מפתה אותי לנסות

הם לא מפחידים מידי לגילאים הצעירים?

מצד אחד ממש מגרד לי כבר להוציא אותם (יש לי אותם כבר בבית) מצד שני לא רוצה שיתפספס אם אקרא מוקדם מידי

בינתיים הצללחתי מחיפושים בגוגל לאתר את הרשימה הזו :
הקמע אדית נסביט
http://www.kinbooks.co.il/htmls/page_6196.aspx?c0=15467&bsp=18801

מחפשי האוצר אדית נסביט
http://www.kinbooks.co.il/htmls/page_6403.aspx?c0=14965&bsp=18782

חמישה ילדים וזהו אדית נסביט
http://www.ybook.co.il/חמישה_ילדים_והזהו
הטירה הקסומה אדית נסביט

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=18160

בחזרה מעמק הערפל
http://www.imaba.co.il/article.php?pid=1600

pix37

New member
ההוביט הרבה פחות מפחיד מעמי ותמי וכיפה אדומה

ומלכתחילה הוא נועד להיות ספר ילדים ולא היתה שום בעיה איתו.

גם הסדרה של ארטמיס עברה בלי בעיות בגיל 5- 6.

כרגע אנחנו באמצע הארי פוטר 2 (חדר הסודות) כאשר 1 (אבן החכמים) עבר בקלות ובלי בעיה. אני מניח שאמשיך עד 3 ואח"כ אעצור לכמה שנים כי הם נהיים קודרים מידי לגילם.
ד"א לדעתי חשוב מאוד לא להראות את הסרטים עד אחרי שגומרים את ההקראה על מנת לא לכבול את הדמיון.

עוד משהו שניסיתי ועדיין לא עבר טוב זה סדרת טיפני של פראצ'ט - הראשון עבר בקושי ואת השני כבר לא סיימנו.

אופציה חוץ ז'אנרית זה לחזור לאניד בלייטון - החמישיה והשביעיה אשר עובדים נהדר גם היום להבדיל מחסמבה שהתיישנה רע מאוד.

האמת עמי ותמי סיפור לגמריי בעייתי בעיני

(כיפה אדומה עוד אפשר לראות כהומוריסטי ...אבל ילדים שנזנחים שוב ושוב על ידי ההורים ביער? WTF)

את הארי פוטר זכרתי כקודר (קראתי מזמן) אבל באמת אציץ לראות אם הראשונים מתחילים יותר קל
וגם אבדוק את ארטמיס
...תודה על הרעיונות

פראצ'ט יש לי את עולם הדיסק אבל איכשהו אני בעצמי לא מתחברת לזה כלכך אז לא בא לי
שיקרא לבד כשיגדל אם יבוא לו ... (כרגע אנחנו קוראים יחד ..אני מקריאה לו את הרב והוא מקריא לעצמו דף - שניים בכל פרק שאני מקריאה)

התחלנו להקריא באמת גם את החמישיה והשביעיה (קראנו את הראשון והשני בכל אחד מהם)
הוא גם מתחבר לכל מיני ספרים של גלילה רון פדר (משימה עולמית , סיירת מדע )
וגם דני דין שיצא בגירסה חדשה חביב

אבל ממש מדגדג לי להכניס אותו לעולם הפנטזיה - כי נראה שהוא מתלהב מזה וגם אני נהנית ככה

adiavn

New member
אתה מניח שעמי ותמי וכיפה אדומה

הם משהו שהורים כיום מקריאים לילדים שלהם.
לי די ברור שזו בכלל לא אופציה. (אפילו אם מתעלמים מהאלימות, השוביניזם באגדות הילדים הקלאסיות הוא נוראי)

אני חשבתי להתחיל בפיטר פן או עליסה בארץ הפלאות (לגיל 4), ההוביט נשמע לי עדיין אלים מדי.

pix37

New member
אז לא קראת את פיטר פן כבר הרבה מאוד זמן

פיטר פן הוא ילד שננטש מאחר לאימו נולד תינוק חדש והיא לא רצתה אותו עוד - לא מסר מרגיע במיוחד לילדים בתקופה בה עדיין עשויים להוולד להם אחים קטנים.

בנוסף האלימות בפיטר פן בין המבוגרים (שודדי הים) לילדים, ההורים המתעלמים של הילדים, הקנאה בין הנשים בחייו (ונדי, טייגר לילי וטינקר בל) הם ממש לא מסרים שהייתי שמח להעביר לילדי היום.

את עליסה ניסיתי ובן שלי השתעמם ממנה.

הייזל

New member
אני חושבת שרוב האנשים חושבים

על הגירסה של דיסני לפיטר פן ולא לספר המלא.

ואני לא כל כך בטוחה שעליסה מיועדת לילדים.

אבל בחייכם, מספיק עם ההתחסדות. אני חושבת שכמעט כל סיפור ילדים קלאסי הוא אלים ומכיל מסרים לא "חינוכיים". שזה אירוני, אם חושבים על זה שכל הסיפורים האלה הומצאו כדי לחנך ילדים.

kenny66

New member
הם לא הומצאו לחנך ילדים

אני אומר את הדברים בזהירות, ועדיף להתייעץ במומחה כמו נדר מילר-אלמוג, אבל למיטב ידיעתי רוב המעשיות שאנחנו מכנים היום "סיפורי ילדים" היו במקור פשוט מעשיות. הן סופרו על ידי אנשים זה לזה, והלקחים שהיו בהן לא נועדו בהכרח לילדים. התיוג שלהן כמיועדות לילדים הוא המצאה מודרנית.

Boojie

New member
אגדות האחים גרים בלי ספק לא נועדו לילדים.

יש קצת מחלוקת בשאלה מאיפה בדיוק הן הגיעו (כמה מתוכן באמת אותנטיות וכמה מהן הומצאו לצורך ה"מחקר"), אבל בגדול הן נחשבות אגדות עם, ובגרסתן הלא מצונזרת הן אכזריות ועקובות מדם.
אבל סיפורי ילדים באופן כללי לא נוטים להיות הדבר הסטרילי והמרוכך שאנחנו נוהגים להגיש להם בגרסאות דיסני של ימינו (וגם גרסאות דיסני מכילות דברים לא ממש נעימים, ואת זה אני אומרת אחרי שלאחרונה הייתה לי ההזדמנות לצפות בהן מבעד לעיניו של ילד בן פחות משלוש). סיפורי ילדים תמיד הכילו אלמנטים מפחידים ומזעזעים.

pix37

New member
אשמח אם תרחיבי למה את מתכוונת לגבי דיסני

כל הדיסני המודרניים הם מאוד מרוככים ורובם עם מסרים ליברליים / פמיניסטים סבירים (מולן, אמיצה וכו'...)
בקאלסיים יש כמה בעייתים - במבי לדוגמא זה פשוט סרט אימה לילדים אשר אני לא אחלום לעולם לתת לילדי לראות - וגם שוליית הקוסם הוא לא ממש מרגיע.
שלגיה סתם משעמם והסוף מטופש ברמות שילד בן 4 הבין כמה הוא מופרך. וסינדרלה הוא בעיקר סלפסטיק של העכברים ומעט מאוד הסיפור הקאלסי בגרסתו המרוככת (בלי קיצוץ האצבעות)

Boojie

New member
כל סרטי דיסני המודרניים נראים רכים למבוגרים,

אבל עבור ילד קטן יש בהם הרבה דברים מפחידים. אני אתן דוגמאות מדברים שהראיתי לילד בזמן האחרון - במלך האריות יש את סצנת המוות של מופסה, את הקרב בין סקאר וסימבה, את הקטעים עם הצבועים - כל אלה יכולים להיות קטעים ממש מפחידים לילד קטן; באלדין יש לא מעט קטעים ממש מלחיצים באדיבות ג'אפר (חלק גדול מהמתחולל במערה, למשל. או הקרב הסופי בינו לבין אלדין); במחפשים את נמו הילד ממש נכנס להיסטריה בקטע שבו אבא של נמו נתקל בכריש ולכן לא ראינו את המשך הסרט. וכו'.

גלקטור

New member
במשך תקופה ארוכה, הילדים ביקשו לדלג על ההתחלה

שבה אמא של נמו נאכלת...

בכלל, ברוב המוחלט של מצויירי דיסני, הגיבור הוא יתום ו/או מאומץ (לרוב לא במשפחה טובה) ואו מופרד מהוריו/משפחתו.

מיכאל ג

New member
ילדים קטנים מפחדים מדברים שרירותיים לחלוטין

בגיל צעיר אוד - ארבע או חמש - אני זוכר שממש פחדתי מהיפיפיה הנרדמת. ספציפית, מהקטע בו שלוש הפיות מרדימות את כל יושבי הממלכה. למה? מי יודע. ילדים בגיל כזה פוחדים מכל דבר לא מוכר. בובה משונה, רעש לא מוכר, כל דבר יכול לגרום לתגובה לא חיובית.

pix37

New member
בלי קונפליקט אין סיפור ואין עניין

וזה חלק מתפקידם של הסיפורים והסרטים לייצר פחד שניתן לתחום אותו (זה רק סיפור זה לא אמיתי) וכך ללמד להתמודד איתו ולהציף אותו.
סרטים בלי קונפליקט מיועדים לגילאים צעירים מאוד (סרטי פו הדב וכו'...) ואחרי גיל 3 הם פשוט מפסיקים להיות רלוונטיים.

אנחנו חייבים לגונן על הילדים שלנו אבל גם חשיפה מבוקרת לקונפליקטים מהווה סוג של הכנה לחיים אשר חלק מהחובה שלנו כהורים היא לחשוף את הילדים בצורה מבוקרת אליהם.

מוזר

הבנות שלי בנות 3 ו2 והן מכורות לנמו. כל הזמן רוצות לראות נמו. מההתחלה עד הסוף בלופ. כשהן רואות את הכריש הן מצביעות על המסך ואומרות לי: אבא, אוי לא! אבל אז הן צוחקות כשהוא מתחיל לצחוק. בכלל בכל קטע אקשן או קצת קונפליקטיות כמו הפתיחה עם הברקודה או שכל הדגים נתפסים ברשת בסוף הן נראות במתח אבל רואים שהן נהנות מהסרט. ניסיתי להכניס אותן לעוד סרטים אבל גיליתי שסרטי 2D לא מעניין אותן בכלל (אלא אם כן זה דיסני קלאסי קצר עם מיקי, פלוטו, גופי, דונלד והשאר) מלך האריות נמאס תוך דקה, עליסה נמאס תוך 5 דקות וכו'. זה בגלל שהן קנטנות מדי כנראה. רק שני סרטים אחרים הן הצליחו לראות עד הסוף ועכשיו הן רואות גם אותן בלופ בלי סוף כמו נמו. ריו עם התוכים (שהוא באמת סרט נפלא לקטנטנים) והחתול במגפיים או בשמם האמיתי של הסרטים טוויט וטוויט ומיאו מיאו...

adiavn

New member
נקודה טובה

לא חשבתי על סיפור הנטישה. אז פיטר פן נפסל.

מה בנוגע לקוסם מארץ עוץ?

למעלה