הי חדשה כאן

michalbl

New member
הי חדשה כאן

אחרי 11 שנה חשבנו לנסות להכנס שוב להריון פניתי לטיפול ברמת מרפא והתברר שמאוחר מדי, אני כבר בהריון-יש!!! אני ממש מפחדת ההריון שלי בסיכון גבוה לפני 11 שנה שכבתי 7 חודשים מהם חודשים וחצי בבי"ח עם צוואר רחם תפור ולמרותזאת פתוח חלקית אבל בשבוע 32 נולדו תאומים מדהימים היום אני בת 38 הזמן לא משחק לטובתי ואני ממש חוששת אבל בטוחה שיהיה טוב ומקווה שנמשיך ללוות האחת את השניה כאן עד ללידה בהצלחה לכולנו מיכלי

ברוכה הבאה מיכל ../images/Emo24.gif

שמחה לשמוע על ההריון המפתיע, ומאחלת לך המשך רגוע ככל האפשר ועם הפתעות שמחות בלבד.
אני מאוד מבינה את החשש שלך לאור העבר, אבל רוצה לעודד אותך ולומר שבהריון של עובר אחד העומס על הרחם ועל צוואר הרחם נמוך משמעותית מאשר בהריון תאומים (עד כדי כך שרופאים רבים מתייחסים בספקנות לערך הפרוגנוסטי של דינמיקה צוווארית בהריון תאומים). אני מכירה נשים רבות שילדו מוקדם עם תאומים למרות שמירה קפדנית, ובהריון יחידאי לאחר מכן הגיעו חוו הריון רגיל לחלוטין והגיעו לשבוע מתקדם. זה לא אומר שהפעם מצפה לך הריון נטול דאגות, ובהחלט כדאי לשמור ולנוח, אבל זה אומר שמצבך טוב יותר מאשר בהריון הקודם. שנית, אני מניחה שבהריון הקודם הדינמיקה הצווארית הייתה בגדר הפתעה, כך שההתמודדות איתה הייתה במצב אקוטי ולא מתוך היערכות מראש, וזה דבר שכבר לא יקרה בהריון הנוכחי, כי את כבר מודעת לסכנות ויודעת לנהוג בהתאם, להיבדק ולקבל טיפול. עתליה

michalbl

New member
תודה על התגובה אבל...

לפני התאומים היה לי הריון שהסתיים בחודש 6 עקב אי ספיקה של צוואר הרחם כך שגם בהריון של עובר אחד יש לי בעיה ואתמול כשהייתי בשירותים גיליתי שאני ובתי נדבקנו בתולעים בצואה ואין רופא בחול המועד מישהי יודעת מה עושים? אשמח לעזרה מיכלי

אני מאוד מקווה שכבר הסתדרת

גם אם הרופא הקבוע בקופה לא מקבל, בנסיבות כמו חג, שבהן רופאים רבים נמצאים בחופשה, את בד"כ יכולה ללכת לכל רופא מבלי שתיפגע זכותך להמשיך לבקר אחר כך אצל הרופא הקבוע שלך. ובכל מקרה, תמיד אפשר לגשת גם למוקד. בכולופן, עד כמה שידוע לי מדובר בטיפול פשוט, קצר ומאוד יעיל. לגבי בעיית הצוואר, אני מסכימה שאם הבעיה התגלתה לראשונה בהריון יחידאי זה בהחלט מחשיד יותר באי-ספיקת צוואר "אמיתית", שמחייבת התייחסות מחמירה ודקדקנית במיוחד. עם זאת, אני עדיין מניחה (ותקני אותי אם אני טועה) שבהריון הראשון לא היית במעקב צמוד, והבעייה התגלתה רק כשכבר היה מאוחר מדיי לטפל בה. יותר מזה, עצם העובדה שבהריון תאומים (שמועד מראש לפורענות באספקט הזה ובאחרים) הצלחת למשוך עד שבוע 32 מעוררת אופטימיות רבה. אני חוזרת ואומרת שזה לא יהיה פשוט, אבל הנסיון הרב שכבר צברתם, ומעקב צמוד וטיפול מיידי בעת הצורך יכולים לעזור מאוד בשיפור הפרוגנוזה של ההריון הנוכחי. המון המון
עתליה

למעלה