הי יצא לכם להשתמש פעם בשטר חוב או צ'ק בטחון? זה שווה משהו?

lajolla76

New member
הי יצא לכם להשתמש פעם בשטר חוב או צ'ק בטחון? זה שווה משהו?

הי חברים,

האם למישהוא פה יצא "להפעיל" שטר חוב? זה נכון שאפשר לדלג מעל הבית משפט וישר לפנות להוצאה לפועל ולקבל את הכסף שכתוב עליו?

והשאלה שנייה זה אותו דבר לגבי צ'ק בטחון (צ'ק שכתוב עליו "לבטחון בלבד"): האם יצא לכם להשתמש בו?

אני שואל כי הרבה אנשים אמרו לי שזה לא באמת עוזר אם הדיירים לא משלמים אז חשבתי לשמוע ממי שיש לו ניסיון כי עד היום לא מצאתי מישהוא שבאמת ניסה והצליח להפיק מאחד מהם תועלת...

תודה :)

דרך אגב מצאתי פה בפורום פוסט בנושא מלפני שנה אבל ללא מענה

צק בטחון, שטר חוב או כל דבר דומה ניתנים להפקדה כמו צק רגיל

מבחינה חוקית, אין שום משמעות לכתוב על הצק לבטחון בלבד,
זה צק רגיל שניתן להפקדה כמו צק רגיל אחר,
ושטר בטחון לכאורה מונע משפט (אבל לא ממש), ניתן לגשת להוצאה לפועל ולהגיש בקשה, אבל אם הצד השני יתנגד, אז התהליך יעצר ויעבור לבית המשפט.
לכן שטר חוב לא יעזור לך למנוע משפט.
אבל , בכל מקרה עבור שני הצדדים צריך וכדאי לכתוב בהסכם מתי ואיך משתמשים בצק, יש שמועה לא נכונה שאי אפשר להפקיד צק בטחון, אבל זה לא נכון,
בכל מקרה, הדבר הנכון לעשות, זה למצוא שוכרים טובים, צק בטחון לא יעזור לך אם לשוכר אין כסף, או שהוא הרס את הבית, שכר דירה של חודש בצק בטחון לא יעזור לך בכלום אם השוכר לא יתפנה, או יעשה נזק.
וזה הדבר היחיד שחשוב, כל שאר הדברים זה פלסטר, תדאג למצוא שוכרים טובים.

lajolla76

New member
הי שרית

את צודקת גם אני שמעתי ש"אי אפשר להפקיד צ'ק בטחון" ולמזלי עד היום לא הייתי צריך להגיע למצב שאני בודק את זה.

לגבי השטר חוב: כתבת שאם הצד השני מתנגד אז ההוצאה לפועל ידרשו משפט - אם ככה מה התועלת של השטר חוב?

לך אישית יצא "לממש" שטר חוב בהוצאה לפועל?

תודה

מי אמר שיש תועלת בשטר חוב ?

ברוב המקרים, אם מדובר על דייר בעיתי, ולא משנה אם מדובר על צק או שטר חוב, רוב הסיכוי שזה ייקח הרבה זמן ותצטרך לעבור בבית משפט, ובסוף לא תקבל כלום.
אם לדייר אין כסף, אז מה זה משנה אם הוא נותן לך צק או אתה ניגש להוצאה לפועל,
אין ממה לקחת .
כמו שאמרו לך דרך אחת לעשות את זה יותר בטוח, זה לערב עוד אנשים, לבקש צק בטחון אבל לבקש אותו מאדם שלישי, הורה או אח של הדייר, ככה גדל הסיכוי שלמי מהם יהיה כסף או רצון לשלם לך.
אופציה הכי בטוח זה לבקש מראש את הכסף לפקדון,
רק בישראל מבקשים צק בטחון או שטר חוב, בכל העולם המערבי, כשאדם בא לשכור דירה, הוא משלם מראש - בונד, כסף שגובה 3 או 6 חודשים ,הכסף מופקד בחשבון נפרד ויעודי רק לנושא הזה, ולבעל הדירה אסור לגעת בכסף, אבל לפחות אם בסוף הוא יצטרך מסיבה כלשהיא, אז יש כסף מובטח, אני בספק אם ישראלי יסכים לשלם מראש, או לתת צק בנקאי כבטחון (שזה כמו לשלם מראש).

ariele1

New member
כן ויש שיטה טובה שלמדתי ממש במקרה

לאמא היו זוג דיירים שלא שילמו. הוצאנו אותם ע״י בית משפט בסדר דין מקוצר.
כמובן שאמרו לנו לחפש מי ינענע אותנו לגבי החוב.
היו צ׳ק ביטחון ושטר חוב על שם הורי האשה ואז קרתה השתלשלות עניינים שלא צפינו אותה.
העברנו הצ׳ק לגובים חיצוניים שדאגו לגבות את הגרושים הרשומים עליו.
הוצאה לפועל הגיעה לבית הורי האישה ונוצר סכסוך משפחתי מטורף בין בני הזוג להורי האישה ובינם לבין עצמם. טלנובלה......
קיבלנו טלפון תחנונים לעצור את השתלשלות העניינים והחוב שולם במלואו לאחר שפרסמו להם לתשלומים למשך שנתיים. קסם......
לא מבטיח הצלחה של 100% אבל....

lajolla76

New member
הי אריאל

כתבת "העברנו הצ׳ק לגובים חיצוניים":
סליחה אם זה ברור אבל אני מניח שהעברתם את הצ'ק בטחון לגובים חיצוניים כי לפני זה הפקדתם אותו בבנק והצ'ק בטחון חזר כי אין כיסוי?

מה בגדול הפרוצדורה בהוצאה לפועל? אני פשוט מגיע עם השטר חוב והחוזה שכירות ביד ואומר להם שהדיירים לא שילמו לי ואני רוצה לממש את השטר חוב? זה כזה פשוט?

תודה לך

ariele1

New member
אתה צריך עו״ד. זה לא כזה פשוט.

אל תשכח שהפורום הוא ליעוץ בלבד.

למעלה