הי יש לי ראיון עבודה ב-SAP

גילגול18

New member
הי יש לי ראיון עבודה ב-SAP

ואחריו (בשאיפה שהראיון יעבור חסדר) מבחן. אני רוצה לציין כי אין לי נסיון וסיימתי השנה הנדסת תוכנה. יש למשהו מושג איזו שאלות אפשר לשאול (גם בראיון וגם במבחן)? תודה

בראיון עצמו היא תגיד לך על מה המבחן

ממה שאני זוכר מלפני כחודשיים... HTML וJAVA SCRIPT באופן בסיסי SQL ועוד... תשאל מה הנושאים בראיון ולא תהיה בעיה לומר לך

גילגול18

New member
והתקבלת???

חוץ מזה מה זאת אומרת ברמה הבסיסית? לדוגמא SQL שאילתות פשוטות, לזה הכוונה?

Dragon Eye

New member
האם אתה מדבר על

האם אתה מדבר על מבחן למשרת QA ? אני גם מועמד למשרת QA בצוות בחברת SAP. אתה יכול לפרט טיפה על המבחן יותר ממה שרשמת? הבנתי שהבמחן אמור להערך על פני שעתיים ולכלול נושאים כגון מערכות הפעלה, QA ובכלל.... אם תוכל למקד אותי אני אשמח מאוד! תודה רבה!

guybu

New member
מקד את השאלה....

אני לא מבין לאיזה תפקיד התקבלת ב ??? (SAP = מוצר) כמו שאני מבין אתה התקבלת לעבוד על תוכנת ה- SAP כתכנת ? בודק ? קיסטום ? איש תהליכים ? מנתח מערכות ? מיישם ?

גילגול18

New member
לא התקבלתי אני מחכה לראיון עבודה

ובתור בודק תוכנה. השאלה שלי היתה במה עלי להתמקד בראיון עבודה ו/או המבחנים. יש לציין שאין לי נסיון ב-QA. וסיימתי ללמוד מדעי המחשב השנה.

guybu

New member
תשובות ../images/Emo45.gif

סבבה... מערכת SAP כתובה בשפת תכנות ABAP, היא מוצר ענק שישבו עליו משהו כמו 5000 מתכנתים, כמובן שהארגון שבו אתה הולך לעבוד קנה חלק רלוונטי. בגלל שאין לך כל נסיון בבדיקות אני מצפה לך שאלות שיתנו תמונה למראיין כיצד הראש הלוגי שלך עובד וכיצד אתה חושב שנכון לבדוק מערכת. לדוג' : מה הדבר הראשון שההית בודק כאשר קיבלת מוצר ? כידוע לך כל מערכות המידע יושבות על בסיסי נתונים ולכן ייתכן מאוד שתקבל שאלות בנושא SQL או עיקרון שליפת נתונים. דע מונחים בסיסים : STD, STP, STR, בדיקות שפיות, התאוששות, בו זמניות וכדומה בכדי שתוכל לדבר עם המראיין באותה. בהצלחה !!!

guybu

New member
שפיות והתאוששות/שרידות

לפני הראיון כדאי לך לחפש כמה שיותר חומר לגבי בדיקות. בדיקות "שפיות" - הם בדיקות ראשוניות שמבצעים על מוצר לאחר שהגיע מהפיתוח/לקוח. הבדיקות קצרות יחסית, והם נותנים תמונה כללית על המוצר, האם התיקונים לא דפקו את כל המערכת, האם יש מודולים מסויימים שלא עובדים בכלל, באם המערכת עברה את בדיקות השפיות בהצלחה הם עוברים לתהליכי בדיקה לפי המטודולגיות בארגון, כמובן שאם בדיקות השפיות כשלו יש להחזיר את המוצר לתיקון מידי אצל הפיתוח. בדיקות התאוששות / שרידות - הם בדיקות של כשלים לא צפויים במערכת לדוג' הפסקת חשמל בארגון או כשל שרת לקוח וכדומה. מקווה שההיתי עבורך לעזר.

batyami

New member
שפיות = sanity?

אם לזה אתה מתכוון אז הפירוש המילולי הוא אכן שפיות אבל זה ממש לא הכוונה. הכוונה היא לבדיקת ניקיון בסיסית.

guybu

New member
בדיקות קבלה / שפיות.

יש המשתמשים במונח בדיקות קבלה יש המשתשמים במונח בדיקות שפיות.

Dragon Eye

New member
סליחה על הבורות

אך גם אני בימים אלו מתמודד על משרת QA, למרות שאין לי נסיון רשמי בזה. השאלה "מה הדבר הראשון שההית בודק כאשר קיבלת מוצר" חוזרת על עצמה בוורסיות שונות בכל ראיון.... אני אשמח לדעת מה התשובה לכך? כל אחד אומר לי משהו אחר.... לפעמים השאלה הזו באה בסגנון טיה מתחכם יותר - "מה הם הבדיקות הבסיסיות שיש לבצע לפני שמתחילים את תהליך ה QA ?"

guybu

New member
תשובה

התשובה חד משמעית, בדיקת קשר לבסיס הנתונים.

Dragon Eye

New member
נשמע הגיוני ביותר....

אתה יכול לומר בבקשה אילו 2 בדיקות נוספות נכנסות לקטגוריית החשובות ביותר שלפני שמבצעים אותם - לא נתחיל את תהליך ה QA ? בנוסף = אשמח אם תוכלו המליץ על אתר בעברית שמרכז הגדרות רבות בתחום ה QA. ראיתי שיש אתרים כאלו באנגלית אך לא מצאתי שם הגדות למושגים כמו |STD/STP/STR אשר מוזכרים בפורום הזה... שוב, המון המון תודה!

guybu

New member
SETUP + שפיות

מצטער אני לא מכיר שום אתר בעברית, אולם ראיתי בפורום המלצות חמות על ספרים בעברית. (אבל במקומך ההיתי חוקר את העניין מדוע אתה לא רוצה אתרים באנגלית ? מקצוע ה QA רובו נשען על מסמכים באגלית כתיבה / קריאה) לגבי בדיקות נוספות : כמובן שיש לבדוק את ה SETUP. בדיקות שפיות על המוצר.

Dragon Eye

New member
תודה רבה!

עכשיו שאני יודע את התשובה הזאת יהיה עלי לברר מה אלו בדיקות SETUP - אבל בטח ניתן כבר למצוא את זה בכל האתרים שמדברים על הנושא....

למעלה