הי כולם- חשוב!!

VEGANGLE

New member
הי כולם- חשוב!!

חברה של אחותי יכולה להביא לי ויטמינים מחו"ל... עד עכשיו הייתי לוקחת תוסף כללי+פרוביוטיקה לבטן מחו"ל.. בכל אופן, חשבתי לעצמי שזו הזדמנות כבר לקנות מלא דברים שהרבה יותר זולים בארה"ב. אני רוצה גם תוסף ברזל...כי אין לי ספיגה טובה של ברזל לצערי. למישהו יש מושג איזה חברות הכי טובות? מה לומר לה להביא? מה עם אומגה 3? פליז תענו לי זה חשובבבבב

HהילהH

New member
אומגה 3 צמחית.

אומגה 3 צמחית משמן המרווה סטארט-אפ כחול לבן. מי שמעוניין שיפנה אלי באי מייל אני אשלח לו מידע על המוצר. [email protected] יום נעים הילה

אישעם

New member
תשובה

אומגה 3 את יכולה לקנות גם בארץ, זה פשוט, שמן פשתן, כפית ליום בבליעה או על סלט. אם תתעקשי, אז הנה האומגה 3 שהדגים אוכלים, כי גם דגים אוכלים צמח, אצה, בשביל שיהיה להם אומגה 3. http://www.water4.net/ ברזל, יש גם בארץ תוספית טובים, "ברזל עדין" או "ברזל קל עיכול". בכ"ז תקראי את המרכיבים, אני למשל לוקח את זה, מידי פעם, למניעה כי תזונתי אינה משהו. http://www.marshal.co.il/aecommerce/c1168/15459.php תזונאים מתנגדים לתוספים, זה לא רעיון טוב כשלא חייבים. תזונאים מדברים על כך שא כבר לוקחים אז רצוי עם האוכל כי בעיקרון מרכיבי מזון צריכים להשתלב אחד עם השני ולא להאכל לבדם. גם חשוב שתפרידי אכילת ברזל (גם כתוסף) מאכילת מוצרים עם סידן, ברזל וסידן פוגעים זה בספיגת זה. קני גם סוכרית מציצה של B12, על כל שאר התוספים ניתן לוותר, הם לא הכרחיים, אבל B12 חייבים וקיימת המלצה אוטומטית לקחת B12 בצמחונות ואפילו המלצה אוטומטית של אגודות תזונה שאינן צמחוניות לגבי כך שכל בני האדם צריכים תוסף B12 לפחות בגיל 50. עוד אגיד שאם יש לך בעית ספיגה של ברזל אז יש מקום לבדיקות ולשיחה עם תזונאית ידידותית לטבעונות. אני מתאר לעצמי שלא מדובר על צמחונות, אלי לפי הכינוי, כי אז ריבוי הסידן בתזונה צמחונית יכול להיות הגורם.

VEGANGLE

New member
תודה מותק...אבל! ../images/Emo6.gif

כמה דברים: א. מן הסתם שאם הייתי מסתפקת בפשתן טחון רגיל לא הייתי שואלת על אומגה 3. תודה על הקישור :) ב. רציתי תוספים מחו"ל בגלל שהם הרבה יותר זולים מן הסתם. ג. בנות כן צריכות בד"כ יותר ברזל. יום מסויים בחודש אתה יודע... ויכול להיות שיש לי בעיה באמת בספיגה אני הולכת להבדק. בכל זאת לא יכול כרגע להזיק, רמת הברזל שלי בדם הגיעה איך אומרים... מתחת לרצפה. ד. רציתי שמות ספציפים של חברות טובות שאפשר לקנות אותן יותר זול בארה"ב. ברור שאני צריכה לקחת B12, למרות שהרופאה המפגרת שלי אמרה שאין צורך. אני טבעונית! ברור שיש צורך! בכל אופן אני צריכה שמות של חברות.. ה. נראה לי שמתישהו שאני אתפתה בסוף למחשבות האינסופיות האלה לגבי תזונאית טבעונית
אני כבר לא יודעת על איזה המלצות לסמוך...כל אחד והפאקים שלו בספיגות וכאלה...

אישעם

New member
תזונאית טבעונית, לא בעיה, הנה

יש שם את האתר שלה ואת הטלפון שלה, היא מאזור חולון. http://www.articles.co.il/author/3774 התעלמת מכך שיש גם שמן פשתן. בשמן פשתן יש פי 2 יותר אומגה 3 משמן דגים, מקור המידע "גאמנון". אני לא חושב שזה יותר זול בחו"ל. גם אל תשכחי שחוסרים מצביעים על תזונה שיש לשפר ולא להסתמך על תוסף בלבד, בד"כ, כשאין איזו מחלה . אולי זמני התזונה שלך מביאים לאי ספיגה, יש חומרים שמעקבים ספיגת ברזל. בכל אופן, הבאתי גם קישור לתוסף הברזל. הנה עוד משהו חשוב שכדאי שתקראי. ניפוץ מיתוס תוסף הברזל. רק כשמוצו כל הברירות. וכתובים שם דברים מאוד מחמיאים לצמחונות: http://www.ayahod.com/?page=Data/Maamarim/Anemia.htm

VEGANGLE

New member
תודה שוב על הנכונות...אבל! (2)

יש לי רשימות פה של 20 תזונאיות כאלה... התכוונתי באופן כללי. תודה בכל אופן. הכוונה הייתה לקנות את הכמוסות כי הן מכילות דברים שחשובים לספיגה של האומגה ...לא זוכרת איך קוראים להם בדיוק אבל צריך אותם. שום שמן או גרגירים לא יעזרו אם אין אותם..פשוט נעלם לי השם ואין לי כח לבדוק..חייבת לצאת. ולגבי הברזל אני סבלנית. סתם חשבתי שיהיה נחמד לקחת איזה תוסף להקפיץ אותו קצת. אני משתדלת לאכול 5 טון של עשבים מדיי יום (פטרוזיליה בעיקר) בשביל לנסות להקפיץ אותו. ברזל בעייתי, יש מלא דברים שמעכבים (עם כ'! :) ) את הספיגה שלו. בכל אופן גם אתה מוזמן להכנס לאתר שלנו לגבי מידע תזונתי. http://www.anonymous.org.il/nutrition.htm

אישעם

New member
תשמעי, מאכילים אותך במידע לא נכון

ואת המידע הלא נכון לא קיבלת מאנונימוס, שם כל מילה נכונה (מלבד המלצתם להאכיל חתולים בדגים). באנונימוס הכל נכון, והמידע שלך לא משם, אז לא ראוי שתציגי את הידע המוטעה שלך כאילו והוא משם, עם כל הכבוד. אומגה 3, אולי את מתכוונת ל DHA ול-EPA, אז דעי לך שהם מומרים בגופך מהצומח, מ ALA. אומגה 3 הוא חומר צמחי, גם דגים אוכלים צמח בכדי שיהיה להם, וגם את יכולה. זה כן יעזור, לא גרגרים ולא בטיח, פשוט יש אותם ולך נותנים מידע שאינו נכון, בדיוק כמו תעשיות החלב שמספרות לציבור שהגוף חייב חלב, בדיוק כמו תעשיות הבש שמספרות לציבור שבבשר יש משהו שאנחנו חייבים ולא נשיג את זה אחרת (באופן כללי, כי כך גדלנו). אז יש אותם, ולא נכון ש"שום שמן או גרגירים לא יעזרו אם אין אותם" וחבל מאוד שאת מפיצה כזה מידע, בתור טבעונית ויותר גרוע שאת עושה את זה תחת הצהרה שבאנונימוס כתוב את זה, כי לא כתוב שם דברים שאת טוענת. צורם לי, מרגיז אותי, ובאמת חבל שאת לא בודקת לפני שאת מפיצה כאלה דברים. הנה, קצת הוכחות : http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=1618&msgid=125075139 בכל מקרה, שאלת על תוסף והבאתי לך את המידע (שבכלל לא קראת, כי שם כתובים החומרים שלא זכרת, בקישור) על V-PURE. אם את אוכלת המון עשבים למינהם, וזה לא עוזר, אז למה שתחשבי שתוסף יעזור ? אולי יש לך בעיה אחרת לגמרי, אולי רפואית, כדאי שתבדקי לעומק. נסית עשב חיטה ? נסית שמרי בירה ? את מפרידה מזון עם סידן ממזון עם ברזל ? צמחיה אכילה, את בודקת שמה שאת אוכלת לא עשיר בחומצה אוקסלית ובחומצה פטית שמעקבים ? את דואגת שיהיה לך ויטמין C ? ממעיטה במלח ? ממעיטה בקפה ובתה ? יש הרבה מה ליעל את הספיגה לפני שמצהירים שלכל הבנות יש בעיה, כי זה פשוט לא נכון, למרות המחזור. אולי יש נטיה לאיבוד ברזל, אבל כשקיימת בעיה זה לא מראה בריאות ואני מקווה שאת לא משווה לבחורה שאוכלת בשר, כי אז היא פשוט פוגעת בעצמה, אצלך זה אמור להיות שונה.

VEGANGLE

New member
חשוב לי להבהיר

לפני שאני קוראת אפילו את מה שכתבת.. לא כל המידע שהבאתי מאנונימוס. אתמול בדיוק שאלתי על עניין האומגה עוד פעם...והבנתי את זה פחות או יותר. בסוף אני עוד אגלה שאני מכירה אותך...

VEGANGLE

New member
ואחרי שקראתי

את המידע על האומגה דווקא קראתי באחד הפורומים פה. אני חוזרת ואומרת שחס וחלילה כל מה שאני כותבת מובא מאנונימוס ולא בשמו, לא אמרתי את זה לרגע, חבל שפירשת את זה ככה. קראתי את הקישור שהוספת! פשוט לא הבנתי מה כתוב שם /: לדעתי אני אוכלת מאוד טוב ביחס לטבעונים שאני רואה סביבי, אבל התזונה כזאת מסובכת....לפעמים נדמה לי שצריך ללכת עם טבלת ויטמינים ביד כל הזמן.. נראה לי שאני אעשה קומבינציות של דברים שטובים ביחד...כמו שהתחלתי לעשות מאז שראיתי שהברזל שלי ברצפה. אם כבר אני שואלת, מה דעתך על קפה שעורה ודמויי קפה למיניהם? כי הפסקתי כמעט לגמרי עם קפה רגיל, רק שעורה ותה ללא קפאין, או לפחות מאוד מאוד משתדלת. הבעיה שלי זה שאני מכורה למלח /: אוף.

אישעם

New member
אני לא ממש בקטע בריאותי

צורך קפה בכל הצורות, בעיקר בוץ. מלח זה רע, גורם גם לפליטת סידן וגם לפלטת ברזל. בכלל, הגורמים לפלטת לשינהם די דומים.

VEGANGLE

New member
אולי זו הסיבה באמת

שהברזל לא נספג לי טוב... אוף אני חייבת להגמל ממלחחחח אבל זה טעיםםםםםםםם

אישעם

New member
אגב, צמחונית או טבעונית ?

כי אם צמחונית שמרבה במוצרי חלב, אז יכול מאוד להיות שהנוכחות של הסידן היא הבעיה.

אולי באחד הפורומים של ישראלים בחו"ל ידעו

להשיב לך. אנחנו מכירים את מה שיש בארץ. החברה היחידה שאני מכירה את המוצרים שלה בחו"ל היא mapi בארה"ב.

p e b b l e

New member
../images/Emo207.gif בדיקות לאומגה 3 ו- 6

רציתי לדעת האם יש אפשרות לבדוק את רמת האומגות בדם ע"י בדיקות דם או בדיקות אחרות? אם אכן יש בדיקות שכאלו זה משהו שאפשר לבקש מרופא המשפחה כחלק מבדיקות שגרתיות או שמא זה הליך סבוך יותר? תודה.

astalavista56

New member
אומגה 3 צמחי

אני מכיר חברה חדשה אם אומגה 3 צמחי מזרעי צמח המרווה. אם את מעוניינת תתקשרי ל- 0502232937

למעלה