שאלון מחקר- הדסה../images/Emo127.gif
ראשית אני שמחה מאוד לשמוע שיש ציפיה כזו גדולה לעיתון העמותה. ושעל אך העיקוב ביציאת העיתון הוא עדיין מעניין. שנית לגבי המחקר אני רוצה להבהיר באופן חד משמעי- ששמות חברי העמותה וכל פרט מזהה עליהם לא נמסרו לאף!!! גורם מחוץ לעמותה! אני בכלל המומה שמישהו חשד שעשינו את זה. השאלונים נמסרו לנו ע"י הדסה - ואנחנו עשינו את הדיוור (על אף שזו השקעה גדולה יותר של עבודה) כדי לא לחסוף את שמות חברי העמותה. לגבי השאלון עצמו - נכון שמופיעים בו פרטי זיהוי - אבל אין חובה למלא אותם. זו בחירה של כל אחד! גם שאלונים אנונימיים - בתנאי כמובן ששאר הפרטים הרלוונטים למחקר ימולאו - ישתתפו במחקר. אגב סתם כדי לסבר את האוזן - במחקרים, שאלונים שדילגו בהם על שאלה, נפסלים מהמחקר - כך שכאן כן צריך להקפיד ולמלא. בשאלה האם ניתן לצלם את השאלון ולהעביר למי שאנו חבר עמותה - אני ענה בשאלה חזרה - האם זה נכון לעשות כך?? מדוע אנשים שיכולים להיות חברי עמותה, על פי הקריטריונים של העמותה ולהנות מפעילותיה, אך מסיבות שאינן מובנות לי בוחרים שלא להיות חלק מהעמותה יהנו מהפעילויות שאנחנו משקיעים בהן זמן ומשאבים?? האם זה פייר בעינכם שחבר ששמלא את "חובותיו" לעמותה ומשלם דמי חבר שהם פחות מ10- ש"ח לחודש!! (מדובר ב100 ש"ח לשנה!) ושמסייע לעצמו ולקבוצת החולים בCFS/FMS "יהנה" בעצם מאותן פעילויות של חבר שפטר את עצמו מלהיות חלק מהעמותה?? אני יודעת שהשאלון ארוך ומייגע אך אני חושבת שיש חשיבות רבה למחקרים באשר הם. יום טוב לכולנו סיון ג.