הי, כמה שאלות אם אפשר..

nofear10

New member
הי, כמה שאלות אם אפשר..

אני מקווה שזה בסדר, פשוט חיפשתי פורום שישאפשר לי לקבל מידע על הנושא, וזה נראה הפורום הכי מתאים לנושא. - מה זה חיטת דורום (בפסטה למשל רשום 100% חיטת דורום) ? האם היא יותר בריא מחיטה "רגילה" (שהיא..?) ? - איך תזונה משפיע על האייקיו? מה בעיקר צריך לאכול (או לא לאכול) שחשוב ועוזר לתפקוד המוח? - האם אי היכולת לזכור חלומות אומרת משהו על תזונה? האם יש קשר בין השניים? - האם עדיף מספר ארוחות קטנות על 3 ארוחות גדולות מרוכזות? - האם בריא לתרום דם?

gs1234

New member
ברור שאפשר

יש הרבה סוגים של חיטה (כמו שיש הרבה זנים של תפוחים, למשל). דורום הוא סוג חיטה שגדל באיטליה ומתאים יותר להכנת פסטה מסוגים אחרים. הוא מכיל קצת יותר גלוטן, אבל רוב האנשים לא רגישים לגלוטן וזה לא משנה להם אם יש הרבה מזה או מעט. ומי שרגיש, לא יכול לצרוך גלוטן בכלל, לכן גם לו זה לא משנה. המרקם של קמח גלוטן יותר גרגרי מקמח חיטה לבן, הוא צהבהב יותר, ויש לו טעם דומה יותר לפסטה מאשר ללחם. לגבי המוח, הוא צריך את כל רכיבי המזון כדי לתפקד כמו שצריך. אם תאכל אוכל בריא ומגוון, המוח שלך, כמו כל הגוף, יתפקד כמו שצריך. חלומות לא מושפעים ישירות מתזונה. אבל אם הבטן שלך תהיה מלאה מדי לפני השינה, אולי הראש שלך יהיה עסוק ברעשים שיבקעו מהבטן, והגוף שלך ישקיע הרבה אנרגיה בעיכול, ויהיה לך קשה לזכור את החלומות בבוקר. אולי. לגבי הארוחות, אז כן, באופן תיאורטי הגוף זקוק כל הזמן למזון, ונדרשות לגוף אנרגיות רבות לעיכול. אתה תקל על הגוף אם תאכל מספר ארוחות קטנות ולא 3 ארוחות גדולות מרוכזות. לתרום דם זה טוב לזולת. אם תעשה את זה פעם בחודש או לעתים יותר רחוקות, הגוף ייצר בעצמו דם כדי להשלים את החסר. והנה קוריוז (באדיבות ויקיפדיה): כמה זמן צריך לחכות בין תרומת דם אחת לשניה? תלוי איפה אתה גר. בארצות הברית - 3.5 ימים, ביפן - שבועיים, באוסטרליה - 12 שבועות, ובהונג קונג - שלושה עד שישה חודשים.

TheFinalCut

New member
תשובות

חיטת דורום (durum) היא מין של חיטה (Triticum durum) שהגרגרים שלו קשים יחסית ומתאימים במיוחד למוצרי פסטה. יש 14 מינים של חיטה בסה"כ, כשהחיטה הנפוצה (T. aestivum) היא אכן, כפי ששמה מרמז, הנפוצה ביותר. חיטת דורום חביבה על מייצרי הפסטה בגלל המרקם, הצבע הזהוב והטעם ה"אגוזי". ההבדלים בערכים התזונתיים בין חיטה רגילה ודורום הם קטנים מאוד. תזונה לקויה יכולה לפגוע במערכת העצבים ובתפקוד המנטלי, ורכיבי מזון מסוימים יכולים לשפר את תפקוד המוח. מחסור קשה בויטמין B12, למשל יכול לפגוע במערכת העצבים. לעומת זאת, חומצות שומן מסוג אומגה 3 (שניתן למצוא בעושר בפשתן ואגוזים מסוימים) מקושרות לתפקוד מנטלי משופר, וחלק מהחומרים המכונים פלבונואודים מקושרים לשיפור בזיכרון והחשיבה (הנמצאים בעושר במגוון מקורות צמחיים בלבד; עם דגש על אלו המצויים בפירות הדר, קקאו, תה, ענבים, סויה ואוכמניות). יש מזונות נוספים שמקושרים לתופעות אלו, וכדי לחסוך עבודה, מצורפת טבלה שמקורה במאמר שפורסם השנה ב-Nature Reviews Neuroscience. לא נראה לי שיש קשר בין אי יכולת לזכור חלומות ותזונה, אלא יותר לאימון והרגלים, אבל אין לי מידע וודאי בעניין. באופן עקרוני, יש לא מעט יתרונות בריאותיים באכילת מספר גדול יותר של ארוחות קטנות, על פני 3 ארוחות גדולות ומרוכזות. אבל אפשר להסתדר לא רע עם 3 מרכזיות, אם יותר מזה לא מסתדר עם סדר היום, בתנאי שלא מפריזים ולא מחסירים ממה שצריך לצרוך. לתרום דם זה באופן עקרוני כדאי, כיוון שאיבוד דם מעורר ומחדש את התאים מייצרי הדם בגוף. לעומת זאת, זה לא מומלץ לאנשים שסובלים מאנמיה או מקרים גבוליים, ובייחוד לנשים שגם כך מאבדות דם חודשית.

galit1515

New member
תזונה ופעילות גופנית

קראתי ספר מדהים על תזונה לילדים קוראים לו "מה ילדים צריכים לאכול" של ד"ר הגר שפר מצאתי מתכונים ממש טעימים והילדים לא שואלים שאלות יותר מידי ואוכלים מייד שמעתי שיש לה גם אתר לפיעול גופנית לילדים- www.easy-way.co.il משהו שמע על הפעילויות והחוגים של מרכז איזי ויכול לספר לי קצת... תודה...

gs1234

New member
את בטוחה שאת לא יודעת?

תרשי לי להטיל ספק. על פי ההודעה הזאת את מכירה די טוב את החוגים שפרסמת, ולא זקוקה למישהו נוסף שיספק חוות דעת. החוגים נשמעים נחמדים ויכולים לעזור לילדים פסיביים לשנות הרגלים ולעשות פעילות גופנית, אבל לרוב הילדים הנורמליים יש אנרגיות שהם מתעלים באופן טבעי לספורט, קפיצות, טיולים ודברים כאלה. לגבי הספר שהמלצת עליו, אז אני לא מכיר אותו, אבל מצאתי חמישה מתכונים של מחברת הספר שלא הופיעו בספר, וכולם מתכונים לא בריאים, בלי יוצא מן הכלל. יכול להיות שהם טעימים לילדים, אבל לא הייתי נותן אף אחד מהם לילדים שלי. אני לא אוהב להיות ביקורתי במידה כזאת, אז אני מעדיף שכל מי ששוקל לקנות את הספר יראה את המתכונים ויחשוב אם זה מתאים לו או לא.

למעלה