הי :) לחברה' מלוס אנגלס...

• פותח הנושא tzip
  • פורסם בתאריך

tzip

New member
הי :) לחברה' מלוס אנגלס...

אני נמצאת עכשיו בלוס אנגלס וממש נחמד לי אך אני מתחילה להשתעמם (רק מתחילה? חח) אבל השאלה שלי היא.. שתיים בעצם 1. אמרו לי שרישיון בינלאוצי לא תקף אחרי 3 חודשים ואז צריך רישיון קליפורני ואותו לא ניתן לעשות בלי אזרחות..???? איך זה עובד?? 2. כל החבריא שכאן.. אתם לא חוקיים או שהשגתם ניירות? ואם השגתם איך? כל העורכי דין למיניהם.. יש על מי לסמוך או שזה בלה בלה?? לילה מקסים :)

kishkashta84

New member
תשובות

עפ"י החוק בקליפורניה את לא יכולה לשהות במדינה יותר מ3 חודשים ולסוע עם רשיון זר. את יכולה להוציא רשיון מקומי בכל תחנת DMV וכל מה שאת צריכה זה ויזה ואשרת שהייה בתוקף (אפילו על תקן תייר) ואז תקבלי רשיון עד לתקופת השהייה שלך בנוגע לניירות תמצאי איזה קומבינה, בעקרון הדרך הכי טובה זה לעבוד בחברה שמוציאה לך ניירות חוקיים כ"ספונסרים" שלך, לא תמיד ניתן למצוא את זה, הדרך הקלאסית כמובן להתחתן... מה שאני לא כ"כ יכול לעזור לך כי לא עשיתי את זה אבל אני יכול להביא לך פרטים של איך זה עובד אם בא לך, וכל העורכי דין למיניהם את יודעת איך זה... חלקם בלה בלה וחלקם סבבה דווקא. יש עורכי דין שלוקחים 2500 דולר בשביל להוציא לך גרין קארד במידה ואת זכאית לאחד כזה... כמובן שאם נכנסת לפה על תקן תיירת אין לך שום קשר משפחתי עם אזרח\ית אמריקאית ואת לא עובדת בחברה שמסדרת לך ניירות אולי יהיה לך קשה למצוא פרצה בחוק שמזכה אותך בגרין קארד מה שאת כן יכולה לעשות (וזה החלק החשוב ככה שאם קראת עד לכאן את תצאי נשכרת) זה ללכת לקולג' או כל מוסד לימודי אחר שיכול לסדר לך ויזת סטודנט... כמובן שזה גם סוג של קומבינה אבל מצד שני את יכולה באמת ללמוד משהו ואז זה לא קומבינה, את פשוט מבקשת שיסדרו לך ויזת תייר או שאת עושה את זה דרך עו"ד... ואז אולי גם תקבלי מספר S.S, כמובן שהכל תלוי אם עברת את תקופת השהות שלך או שלא...

tzip

New member
ואיי מממממממש תודה!!

לפי כל מה שכתבת אז אכן אין לי "זכאות" לגרין קארד כי נכנסתי כתיירת .. אז מה כן מזכה אותי לגרין קארד?? ואם אני נרשמת ללימודים מותר לי לעבוד? וזה משנה איזה לימודים? ושאלה אחרונה :) העורכי דין האלה שהם "סבבה" זה לא זיוף נכון? כלומר אני מקבלת משהו אמיתי שלא יגרום לי לבעיות אחר כך.. כי זה מחיר ממש טוב לעומת מה שאמרו לי עד עכשיו..מכיר כאלה? שוב ממש תודה ובאותה הזדמנות נאחל לך שנה טובה. שנה של אושר שמחה ובריאות טובה. שנה של רוגע שלום ואהבה. שנה של פרנסה טובה ובשפע. שנה של בשורות טובות והצלחה בכל תחומי החיים..רק טוב :)

kishkashta84

New member
עכשיו אנחנו נכנסים לפרטים

ככה, מה מזכה אותך לגרין קארד? עפ"י החוק שאני מכיר (ואני לא עו"ד הגירה או משהו כזה) או שיש לך ספונסר שאת עובדת אצלו ומגיש בשבילך זכאות לניירות ותוך כדי כך זכאות לגרין קארד או שאת מתחתנת עם אזרח אמריקאי כמובן... או שאת מביאה פה ילד ואז את יכולה לקבל ניירות כי הבן שלך אזרח (לא אזרחות רק אשרות שהייה מטעמים הומניטריים) או שאת פותחת חברה (שלזה חוקים נפרדים את צריכה לעמוד בהרבה קריטריונים בשביל שזה יזכה אותך לניירות, לא כל אחד שפותח חברה זכאי לניירות) זה פחות או יותר מה שקורה... בנוגע ללימודים, אם את נרשמת ללימודים בעקרון יש לך אישור לשהות פה ואישור לפתח את הקרדיט שלך, אף אחד לא יגיד לך לא לעבוד, מבחינת המעסיקים כל עוד יש לך סושיאל את יכולה לשלם מיסים ואז זה כאילו יש לך "ביטוח לאומי" בארץ. ז"א מבחינת החוק היבש הסושיאל לא כ"כ יהיה לעבודה אלא רק למטרות אחרות, אבל אף אחד לא יגיד לך שאת לא יכולה לעבוד, האמריקאים אומנם הולכים ישר אבל את תוכלי לעבוד בלי שום בעיה אני מאמין בקשר לעורכי דין, שוב, אם את זכאית מבחינת החוק אז הם יעזרו לך, אחרי הכל הם מקבלים כסף על זה, זה העבודה שלהם. אם את לא זכאית ואת חושבת שאיזה עו"ד יעשה לך קומבינה או משהו כזה ויעשה אותך זכאית בדרכי ה"קומבינה" כמו שישראלים אוהבים לעשות אז שכחי מזה, בארה"ב קומבינות לא עובדות... אני לא יודע איפה את נמצאת בLA אבל אני יכול לתת לך מישהי שהיא לא עורכת דין שאולי יכולה לעזור לך... שיהיה לך אחלה שנה! שנה של פרנסה מוצלחת, של הרמוניה עם כל הסובבים אותך ואם עוד לא מצאת את האהבה שלך, שהשנה היא תבוא! :)

tzip

New member
ואוו.. :)

אז ממש ממש ממש תודה רבה.. אני נמצאת בעיר.. (ככה הבנתי שקוראים לזה) אבל.. באמת שגם לך תהיה שנה מקסימה. שנה של אושר שמחה בריאות ופרנסה טובה. שנה של הגשמת חלומות וכנ"ל.. אם לא מצאת אז.. שתזכה למצא אותה השנה (אבל נראה לי שמצאת.. :) ) רק טוב ושוב המון תודה ציפי

kishkashta84

New member
האמת שלא מצאתי :)

העיר זה ענק... את יכולה להיות באיזור הוליווד או באיזור של פיקו אני מניח שזה באזור פיקו נכון? מסעדת חיפה וכל זה?

tzip

New member
חחחחח :)

לא.. לא באזור פיקו.. 10 דקות משם.. ליד טרגט.. מלרוז.. האזור ההוא.. :)

newbie7

New member
תשובה קצרה ולענין

הכל זה בסופו של דבר בלה בלה..

למעלה