הי לכולם אני חדשה פה

dafi11

New member
הי לכולם אני חדשה פה

וקיוויתי שתוכלו לעזור לי מהניסיון שלכם יש לי בעיה והיא כזאת אני וחבר שלי עומדים להיתחתן עוד חודשיים שנינו באים מעולמות שונים אני אסביר את עצמי: הוא בא ממישפחה שבקושי סוגרת את החודש. הורים שמרויחים מעט ולכן גם לא יכולים לקחת על עצמם הלוואות אני באה מרקע קצת שונה: הורי מרוויחים לא רע וחינכו אותי לא לבזבז כסף אלא לחסוך לעתיד. אנחנו כרגע עומדים ליפני חתונה מוצאים את עצמינו רבים על דברים שלא ניראה לי שנוכל ליפתור: דירה להשכרה:הוא טוען שבישביל מה להוציא שכר דירה גבוה ניקח דירה באיזור זול כשאני מאוד חשובה לי הסביבה קשה לי להסכים איתו. אין לו בעיה לגור באיזור נחלש כי כל החיים שלו הוא חי בצורה כזאת ולי זה מאוד מפריע. אותו דבר לגבי דירה לקניה. שנינו פוטרנו מהעבודה בעיקבות משבר ההייטק(אני-מחשבים והוא-אלקטרוניקה) ואני מנסה להסביר לו שהמצב הוא רק זמני ומי שרוצה לעבוד תמיד ימצא למרות שקצת קשה עכשיו. בגלל זה הוא עוד יותר פוחד לא רוצה לקחת משכנתא,מפחד ממינוס בחשבון ואני עובדת עיצות כי אני לא מסוגלת לחיות בצורה שהוא חושב שהוא יכול. אולי אני נישמעת לא טוב אבל שתבינו אני באמת לא קופצת מעל הפופיק ואני יודעת שאם אוותר לו ונגור באיזור שהוא רוצה אנחנו לא ניתקדם בחיים . לא רוצה להישמע סנובית כי אני ממש לא אבל אני חייבת ליידי אנשים ברמה שלי שיש עם מי לדבר ואם יש איזו בעיה עם אחד השכנים יש לאן ליפנות. בבקשה עיזרו לי תודה דפי

dafi11

New member
הבהרה קטנה

הוא רוצה לגור באזור כמו בבני ברק אין עיריה שיש ליפנות בעינינים שהם לא דת .אם יש שכן שהחליט לזרוק זבל דווקא מול הבית שלך אתה יכול לדבר ללמפה ועוד דברים דומים כמו האיזור תמיד מלוכלך וכו

לדעתי...

אני חושבת שעד שאין עבודה קבועה לא כדאי להתחייב למשכנתא. אולי בינתיים תשכרו דירה לשנה, אולי אפילו באזור שהוא רוצה, ואח"כ תחליטו איפה לקנות.

יעלי2

New member
בענין ששאלת../images/Emo24.gif

אתם עומדים להתחתן. ברכותי. אני בטוחה שלא החלטתם להתחתן בהחלטה של רגע, אלא עברתם איזו תקופה שבה הכרתם אחד את השני/ה. אחרי הכל לחיות עם מישהו כל חייך זו לא החלטה קלת משקל. למרות זאת ואני בטוחה שאתם מאוד אוהבים אחד את השניה, ואני מקווה שהעצות שתקבלי כאן (חכי גם למחר, ביום ראשון הפורום מתעורר לחיים), אני ממליצה לכם לפנות ליועץ אובייקטיבי. ולמה? כבר ראיתי התלבטויות בין בני זוג בעניני כספים ודירות, אבל כאן נדמה לי שהפער בין האופן שגדלתם, יכול ליצור חיכוכים וריבים יותר רציניים. ולמרות שכל אחד מכם מאמין שהוא מציע את הדרך הכי נכונה, לך יהיה קשה או בלתי אפשרי להתפשר, והוא יתקשה לרצות לקחת על עצמו מחוייבות. אין מה לעשות אבל האופן שבו גידלו אותנו ומה שראינו כל חיינו משפיע ומעצב אותנו. אבל הוא לא בלתי אפשרי לשינוי. אני מאחלת לכם שתדברו על הנושא ותגיעו להבנה, דהיינו תבחרו עיר לגור בה שהיא לא בני ברק, אלא משהו יותר טוב, ועדין לא ליד הבימה במחיר יקר להחריד (יש הרבה ערים ואיזורים באמצע). בכל מקרה דברו עם מישהו אובייקטיבי, אולי אפילו יועץ. לא יועיל? לא יזיק. הרבה מזל טוב ובהצלחה! יעלי2

אתי@

New member
קראתי את כל השירשור ואני מסכימה עם

כולם, אבל בעיקר מזדהה עם הדברים של יעלי2. נראה שיש לכם עוד כמה פערים שטרם הצלחתם לגשר עליהם, אבל לפי ההיסטוריה שלכם, אני בטוחה שתצליחו. חשוב מאוד לגשר על כל הפערים ולקבל את כל ההחלטות הקריטיות כבר עכשיו לפני שתבצעו מהלכים שאין מהם דרך חזרה (כמו קניית דירה במקום לא מתאים וכו´). מאחלת לכם המון הצלחה

ענתש

New member
אני מסכימה שאם אין עבודה

לא רצוי להתחייב למשכנתא. ולגבי השוני בהשקפה - יש פה בעייה מסויימת. לי עצמי גם לא היתה בעיה לגור באזור לא משהו, ואכן גרתי שנתיים באזור כזה, בדירה שלא ממש התלהבתי ממנה (ואנחנו קנינו אותה, בעקבות לחץ של בעלי). ומה שקרה זה שאני הסכמתי לגור שם (בעלי חשב שזו השקעה טובה, ואז שוק הנדל"ן נפל) והוא בתמורה הסכים שכשנירצה ילדים אנחנו עוזבים. היה ברור שלדעתי ילדים אי אפשר לגדל באזור כזה. ואכן ברגע שרצינו ילדים מכרנו את הדירה ועברנו לבית פרטי באזור שהוא טוב יותר מבחינת חינוך וסביבה. אני חייבת לציין שעדיין אנחנו לא גרים במקום מאד מודרני (כמו רעננה או פרדסיה או שוהם) כי צריך להתפשר ולחשוב גם על המחיר שאתם יכולים להשקיע, אין טעם להכנס לחובות בגלל משהו כזה. אגב - במיוחד אם זה בית בשכירות, כדאי לגור באזור בו השכירות נמוכה - שכירות זה פשוט ביזבוז כסף. תעבירו את הזמן עד שתמצאו עבודה ותוכלו לקחת משכנתא. בכל אופן - אם אפשר להתפשר ולהגדיר גבולות של זמן לסיטואציה הזו יש אולי מקום לדבר עם אחד משני בעלי המקצוע הבאים (או עם שניהם): 1. יועץ השקעות ומשכנתאות בבנק (אולי הוא יסביר לכם מה כדאי ואיפה כדאי) 2. יועץ נישואים. רק במידה והמחלוקת באמת לא ניתנת לגישור בלי עזרתו... ובהצלחה !

הילית*

New member
קודם כל אנו חושבת שלא צריך ישר

לרוץ ולקנות בית. תתחתנו קודם, תחיו יחד (לא הבנתי אם כרגע אתם גרים יחד) ויחד תתבססו ותבנו את הבית שלכם. שכירות- אפשר למצוא במחירים סבירים גם לא בבני ברק ואפשר גם להתחיל עם דירת 2 חדרים וכך לחסוך בהוצאות. אני חייבת לספר לך משהו עלינו. אנחנו נשואים כבר כמעט 9 חודשים וגרים יחד הרבה יותר. עדיין לא קנינו בית משלנו וזה לא שלא חיפשנו (אמנם לא חיפשנו בצורה אובססיבית) אבל יש לנו כל מיני חלומות לגבי הבית שאותו אנו רוצים לקנות וכרגע כלכלית זה גדול עלינו ואין לנו שום כוונה לקפוץ מעל הפופיק. אמנם שנינו עוסקים במקצועות בהם מרוויחים לא רע אבל אנחנו בהחלט לא עשירים ולכן החלטנו לקנות את בית חלומותינו בשלבים. לקנות בהתחלה משהו צנוע יותר ולאט לאט לסגור משכנתא קטנה ולהמשיך הלאה. אני מאוד מבינה את בן זוגך עם כל החששות שלו ואני גם מבינה אותך. צריך אפילו לקחת בחשבון בחישובי משכנתא את האפשרות שילד יבוא לעולמכם וההכנסה שלכם עשויה להצטמצם ו/ או שההוצאות יגדלו. בקיצר, מה שאנו רוצה להגיד תתחילו בקטן. כל אחד מהצדדים צריך להתפשר ולהבין את הצד השני. הכי חשוב שהכסף לא יגרום למריבות בינכם !

dafi11

New member
קודם כל תודה על העיצות

אני ללא עבודה בערך חודש לאחר ששלוש שנים עבדתי באותו מקום עבודה ליפני שפוטרתי דיברנו על משכנתא ואף לקחנו יעוץ בבנק וקיבלנו אישור על ההלוואה (הבנק לא ממהר לתת אישור) בזמן האחרון בגלל שיצא לדבר על כך די הרבה נוצר מצב שהתיעצנו כל אחד עם משפחתו וחבריו והחברים שלו והוריו נטעו בו פתאום את החרדות(את האישור של הבנק כבר קיבלנו)ואז התחילה כל התיסבוכת. אנחנו כבר חברים 4.5 שנים וסתם לרקע כללי לקח לי שנה שלמה לשכנע אותו ללמוד משהוא שכמובן גם כאן "נלחמתי" בהוריו וחבריו שטענו שזה בזבוז ללכת ללמוד וחבל על הכסף בכל אופן אני מאוד מקווה שזה יסתדר ובקרוב כי כבר אין לי כוחות וממש תודה על התגובות דפי

dafi11

New member
עוד משהוא קטן

אם נקנה בינתיים דירה באיזור שהוא רוצה לא נוכל לחסוך כסף כי הוא פשוט בזבזן .הכוונה שכשיש לו כסף בכיס הוא מוציא על שטויות דבר שמחרפן לי את השכל וכך אם ניקנה דירה קצת יותר איכותית פשוט לא תהיה לו ברירה והוא לא יבזבז על שטויות אלא ישמור יותר על הכסף ולכן אני מפחדת כי אני יודעת שברגע שאוותר לו הלך עלינו העתיד. מצטארת שאני כזו דרמטית אבל ממש ככה אני מרגישה

הילית*

New member
אפשר לסגור את הכסף שנשאר

(קשה לי להאמין שישאר כי יש גם הוצאות על רהיטים, מכשירי חשמל וכו´...) בתוכנית חסכון סגורה לכמה שנים.

אני מסכימה איתך, דפי

הי דפי, לדעתי אזור מגורים משפיע ישירות על הגנים ובתי הספר, וחינוך זה לא דבר שמתפשרים בו. וכמו שאת מתארת, גם חשוב שיהיה לך נעים עם השכנים. אני לא יודעת כמה זמן יקח לכם למצוא עבודה ומה היכולות הכלכליות שלכם, אבל היום מחירי הדירות יחסית נמוכים וזו תקופה טובה לרכישת דירה. בעיקר אם את חושבת שעקב בזבזנותו של חברך חסכון לא יהיה הצד החזק שלכם - עדיף שתדעו שסכום מסויים הולך למשכנתא ורק מהיתרה מבזבזים. אני חושבת שאת צודקת גם לגבי שאר "המאבקים" שתארת, כמו הלימודים שלו. נשמע שיש לכם מספר פערים בהשקפת חיים (ואני מקוה שלא תכעסי על מה שאני עומדת לכתוב, אני מעזה רק בגלל שאת נשמעת לי אחלה בחורה ואני כותבת את זה בלי באמת להכיר את שניכם ואת כל הסיפור ורק על סמך מה שאת תארת) - תחשבי אם את לא מתחילה עכשיו בחיים רצופי מאבקים על דברים שהם באמת חשובים לך (ובצדק). האם את לא פוחדת לגלות הבדלי השקפה משמעותיים כשתגיעו לשלב חינוך הילדים? (איכות גן/בי"ס, חוגים, שעורים פרטיים). הרבה בהצלחה ותעדכני אותנו כשבא לך, יעל

למעלה