הי לכולם, חזרתי מפריז המדהימה......

הי לכולם, חזרתי מפריז המדהימה......

הי לכולם, חזרתי מפריז, בריאה ועייפה, אבל מלאת אנרגיה חיובית. כמובן שהתבלבלתי בתאריך הטיסה, וכמעט שפספסתי אותה, ממש בדקה התשעים הפנו את תשומת ליבי שאני טסה ביום שבת ולא ביום ראשון. נו, מה תגידו? אני מאשימה את הלופוס...... הספקתי קצת לקרוא את מה שהתרחש כאן בתקןפה שנעדרתי (שהייתה הרבה יותר ארוכה מהשהות שלי בפריז... - היה אשפוז --- ואחר כך המחשב שבת לו ---- ורק אחר כך נסעתי), וממש לא להאמין איזו פעילות רוחשת לה כאן, בכוורת הזאת. כמובן, שלא אוכל להגיב על הכל הערב, קודם צריכה קצת להתאקלם, ולעבור עוד איזשהו ענין משפחתי לא כל כך נעים, אבל עוד אגיב. בתקווה שהמחשב שלי לא יאכזב אותי שוב. שיהיה רק טוב לכולנו

3VIVI

New member
שלום למי שהיגיע חדש ../images/Emo140.gifומי ששב../images/Emo9.gif

אשמח אם מישהו יענה לי מתוך ניסיון וידע ,שאלה חבר'ה ,מה זה אומר שקיעה גבוהה? 43?והWBC-RBC- HGB -נמוכים?וגם ברזל ירוד.וכמה צריכה להיות ספירת דם נסעתי למרפאה לראות את הראומטולוג בלי כל תור מראש ,,כי כבר לא יכולתי לסבול את הכאבים והנפיחיות והגרודים,,שיש לי בשתי הזרועות ובכף היד,,עד כדי שאי אפשר לתפקד.(ריטו'ש ,לא עזרו כל תרופות הסבתא הפעם ,ו,,,הבדיחות שלך 'משו משו',,,) הוא כמובן לא חשב שזה מהלופוס ,והיה נידמה שהוא בדילמה,אך בכל זאת נתן לי את הפרדינזון. הוא חשב שזה מהדלקת שיש במעיים שמשפיעה על הידיים,,,ניראה לי מוזר אבחנה שכזאת ,ולכן נתן לי לנסות כדור חדש(משהו מכיר )'סאלאזופרין'. ??? שיהיה רק טוב לכולם אור שמש בעיניים נ.ב קראתם את הכתבה על ההודי שחיי כבר שמונה שנים ללא מזון? ונאס'א לקחו אותו לבדיקה כי רצו ללמוד ממנו איך אפשר להתקיים רק עם שתייה ומלהתבונן לעת ערב כשעה בשקיעה ללא מצמוץ עיניים ,ולחשוב שזאת הארוחה שאתה אוכל,??,, זה נהדר בעיניי ,,חוסך המון . אך לצערינו השמש לא אוהבת לופוסים
ויוי.

ל3

New member
ויוי המקסימה שלנו

שקיעת דם גבוה והמוגלובין נמוך הם מהסימנים של הלופוס. בכל אופן, שקיעה של ארבעים פלוס היא אכן מוחשת אך לא בצורה דרסטית כך שאל תדאגי מזה. אני לא מכירה את התרופה שציינת אבל מקווה שהיא תעזור לך. שמרי על עצמך ותרגישי טוב חיבוק|

gaia20

New member
בדיקות דם

קודם כל, אני רוצה להזכיר שיש בגלריית התמונות הסבר מפורט על סוגי הבדיקות וקצת הסבר ממני על מה שאני יודעת- שקיעת דם הוא מדד לכמה הדלקת היא דלקתית וגם מעיד על שינויים בגוף אבל!!! זהו לא תמיד מדד מדוייק, קחי בחשבון שהשקיעה תעלה גם כשאת במחזור, גם אם יש טיפה חום, גם אם את קצת מקוררת... כמעט כל מצב שבו את לא מרגישה טוב, ולא דווקא חייב שיהיה מעורבות דלקתית של מפרקים למשל,אזי השקיעה תעלה. לכן, אצלי למשל, לא מתרגשים משקיעה של 50 וגם לא של 70.... עוד דבר קטן שלמדתי לפני כמה ימים (אבל אני לא בטוחה בזה במאה אחוז ולכן כדאי שתשאלי את הרופאה)- הגוף מסוגל להסתגל לשקיעה גבוהה ולהשאר כך כאילו זה מצבו הנורמלי (עוד סיבה מדוע זהו לא מדד מדוייק) WBC- ספירת הכדוריות הלבנות שלך יצאה נמוכה, משמע שאין לך הגנה טובה בגוף מפני זיהומים, השאלה היא כמה זה נמוך? C4+C3- אם אני לא טועה גם הם מעידים על דלקתיות מסויימת, אבל פה אני ממש מנסה לנחש, אני ממש לא בטוחה. בכל מקרה, כמו שאמרתי, יש בגלריה של התמונות קובץ של תמונה שבה מוצגים רוב הבדיקות שאנחנו עושים, תסתכלי שם.

3VIVI

New member
תודה גאיו'ש ושירו'ש--מצאתי לינק

על מדריך לבדיקות דם שווה להכניסו גם לגלריה

3VIVI

New member
הקישור על בדיקות הדם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2677482,00.html

ritarita

New member
א...

כשאני מקבלת את תוצאות הבדיקות..זה בא כתדפיס ממחשב.. וליד כל תוצאה יש סוגריים עם כמה נקודות וסימן ביניהם שמראה איפה אני.. כל מה שבתוך הסוגריים אמור להיות בגדר הנורמה.. האם לא כן?

3VIVI

New member
נכון ריטה

אך בכל זאת צריך לדעת מי נגד מי,,, תתארי לך רק לאחר שלוש שנות זאבת שאלתי את הרופא אפא אני יכולה לאתר את שקיעת הדם מתוך התדפיס,,ואת המשמעות צריכים למצא לבד . תרגישי טוב והמשך יום נהדר ויוי.

ritarita

New member
לא הבנתי...

לכוונה ב'צריך לדעת מי נגד מי'... אני הייתי מקבלת את התוצאות..וכל עוד כולן היו בתוך הסוגריים.. אז לא ממש עניין אותי מה זה מה..אם כי אפשר לנחש חלק..השם מסגיר.. אם משהו היה קרוב לקצה כלשהו או מעבר..אז כמובן ששאלתי..

3VIVI

New member
../images/Emo68.gif../images/Emo85.gifריטה

אם לא שואלים אותם הם לא כל כך אוהבים לתת אימפורמציה מי נגד מי הכוונה מי משלושת המחלות שלי ועוד כל מיני דברים נוספים כמו כולסטרול טריגליצידים וכו', דומיננטי יותר והוא הגורם הדלקת הנוכחית,,, הרופא שלי נוטה לשמוע את הטענה שבאתי בגללה מחליט בראשו ומאבחן עם עצמו. מיד פונה למחשב וכותב כרבע שעה את כל החומר .מכתב לרופאה מכתב לגסטרו מכתב לבדיקות לרופא עיניים ,מסביר את אופן לקיחת התרופות ורק אז אני יכולה לשאול מה קרה לי.בדרך כלל אקבל תשובה קצרה .ואם היא לא מספקת אני אשאל שוב בדרך אחרת . אני אוהבת רופאים שמתעצים שואלים ומתלבטים יחד איתי ,כך אני יותר רגועה בלקיחת התרופה ,יותר שלמה נפשית . האם גם לך\ם זה קורה? כי בסך הכל אני יודעת פחות או יותר מה מתאים לי, וזה הגוף שלי ולא אוהבת ניסיונות חדשים. נכון שמצד שני צריך לבטוח ולתת אמון ברופא .ובזאבון שלנו לא מתעסקים .והכל ברור פחות או יותר יחסית לשאר המחלות והתחומים שאני מכירה ששם העסק מעורפל ומאד מאד סבוך,,כמו הקוליטיס במעיים או תרופות נפשיות .לכן קצת ניזהרת לי בכל זאת? אני צודקת ?
ויוי

ritarita

New member
אני נותנת אמון באדם..לא ברופא...

האדם שמאחורי החלוק..הוא מעניין אותי.. ולכן..לעיתים כשהיו לי בעיות קטנות..לוא דווקא קשורות ללופוס.. לדוגמה..יש לי בעיה בעקב הרגל..עשיתי צילומים.. והייתי כבר אצל שני רופאים..אורטופדים.. שניהם המליצו על משהו...אבל עדיין לא הלכתי על כלום.. משום שלא רק שהתשובות שלהם לא סיפקו אותי..והם לא ממש ידעו מזה.. הם גם לא התייחסו אלי כאדם..אלא כגוף.. היו רופאים..מכל מיני סוגים..שכשהייתי שואלת אותם משהו..הייתי צריכה לשאול שלוש פעמים עד שקיבלתי תשובה יבשה..הם פשוט לא הקשיבו לי..או שהתעלמו בכוונה. אני לא ממש צריכה לדעת מה כל פסיק בדף הבדיקות אומר..כל עוד אני מבינה ממנו שאני בגדר הנורמה..שאין לי אף בדיקה שחורגת..ובשביל זה לא צריך לשאול אף אחד..רואים בדף.. ואם יש לי שאלה..קודם אמא שלי נשאלת..היא האחות..יודעת לקרוא בדיקות.. ובמקרה שהיא לא יודעת..אז הרופא/ה נשאלים..ואני לא נשארת עם רופא שאינו יודע להסביר ולהקשיב ולהתייחס אלי קודם כאדם..ואחר כך כחולה. נכון להיום אני צריכה לקבוע תור למחלקה שמטפלת בלופוס ברמבם.. וזאת תהיה הפעם הראשונה שהרופאים שם יראו אותי ואני אותם..מקווה שהתדמית שלהם אמיתית..

שי פ

New member
ברוכה השבה....גם אני חזרתי........B

משנה עמוסה בעבודה ובפרידות מסטודנטיות בסמינר ולמידים שחינכתי שלוש ששנים.....אבל שלא תחשבו לא נכנסתי לקרוא כל הזמן.....אסף, מה זאת אומרת שמישהו אחר ישב על ספסל הלימודים....ואני חיכיתי לך......אגב ריטה (פיתה) חוגגת 15.5 פעמיים, הרי גילה 31......נכון אסף? ולכול חברותיי ד"ש חם והרבה בריאות אושר והצלחה. שירי המקסימה, אני מאושר שיש לך סטאג'. הסטודנטיות שלי נתקלות רק בסירוב, מנהלים מפטרים מורים מאבדים תקנים ומאוד קשה להיכנס למערכת.......... אוהב מאוד, זאב הערבה .......

3VIVI

New member
לזאב הערבות נעים שקפצת ../images/Emo72.gif../images/Emo45.gif

ל3

New member
שיייייייייייייייייייייייי

איזה כיף לראות אותך שוב. אז זהו- נגמרה שנה ועכשו זה הזמן שלך לנוח, לנפוש ולבלות. אני בטוחה שעשית את עבודתך נאמנה וחינכת דור חדש של מורים לתפארת. כולנו פה גאים בך מאוד. יש תוכניות לקיץ?

gaia20

New member
ברוך החוזר../images/Emo140.gif

מקווה שתשאר הפעם ליותר זמן....

lupland

New member
LONG LIVE THE KING

היי שי.ברוך השב אלינו "מארצות החום אל חלוני (תרתי משמע-חלונות window) אל קולך כי ערב מה נפשי כלתה..." "משנה עמוסה בעבודה ובפרידות מסטודנטיות..." אהבתי. מצטער לקרוא (גם כאן וגם בכל עיתון יומי) על הזעזועים שפוקדים את מערכת החינוך (אפילו היום ב-4:00 בבוקר קראתי כתבה בנושא בעיתון גלובס).כבר כתבתי כאן בעבר כמה שזה מצחיק כל העסק הזה.גם בספר שקראתי לפני חודשיים/שלוש-"אורי" מתלוננים כבר אז בשנות ה-40 של המאה הקודמת על מערכת החינוך.וכמו בעיירת חלם הידועה...שוב מאשימים את ה-ש"ג במקום לחפש ולשים את האצבע במדוייק על הבעייה. אבל שלא תישבר רוחך.הילדים של ביבי ולימור (כפרה עלייה נשמה מחטיפה סטירות שכמותה) יקבלו חינוך מהטובים שבטובים.אז מה עם "ילדי העם" יקבלו חינוך קצר ומזורז? יחי המלך... זאב הערבה= קויוט לא?=COYOTE

ל3

New member
כוכי המקסימה

ברוכה הבאהההההההההההההההההה, כולנו התגעגנו. טוב, אז תתאקלמי ותנוחי ואחר כך רוצים לשמוע חוויות וגם לראות תמונות אם אפשר. כמה זמן היית בפריז?

gaia20

New member
ברוכה השבה../images/Emo24.gif

כוכי יקירתי, אני בטוחה שצברת המון כוחות חדשים, מקווה שהאנרגיה החיובית תשאר לך לעוד הרבה זמן... שלא תעלם לך!! תתאקלמי לך בבית בכיף, אנחנו מחכים בסבלנות

למעלה