הי לכולם = יש לי שאלה

הי לכולם = יש לי שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אם אני זוכרת נכון - בשרשור על הארנבת והשפנפנה (והרומן עם הגזר שנתקע בגרון............... כתבו על נזקי אכילת כרןב/כרובית/ברוקולי וכו......... האם מישהו יכול לתת תשובה מוסמכת האם יש נזקים מצטברים לאכילת הירקות הללו (כאשר הם מבושלים כמובן) ובמידה וכן - מהם, מה תדירות הנזקים וכו..... ולמה??????????? כי אם כבר יש ירקות מבושלים שאני כן אוכלת - אלו הם. אורית
 

רוייקו

New member
אכילת ירקות "בעייתיים" עדיף לאכול

מבושלים, כך יגרמו פחות לחסימה. גזר חי או תירס הם מתכון כמעט ברור לחסימה, לכן, את התירס כדאי לאכול מרוסק ואת הגזר מבושל. כנ"ל גם לגבי שאר ירקות שורש או ירקות בעייתים. נזק מצטבר יכול להגרם מהקאות מרובות, דחיסת מזון בכוח, שתיה תוך כדי אכילה וחוסר סובלנות באכילה. אם מזון כלשהו גורם להקאות מרובות צריך להפסיק לאכול אותו כפי שהוא ולאכול אותו בצורה אחרת, מבושל או מרוסק, למשל. תשובה מוסמכת אין גם לרופאים כי לא נעשו מחקרים מה גורם יותר להקאות. יש כאלה שלא יכולים, למשל, לאכול בכלל לחם ויש כאלה שלחם הוא המזון העיקרי שלהם ולעומת זאת יש אותם אוכלי לחם לא יכולו לאכול משהו אחר שמוגבלי הלחם כן יכולים. פשוט אין אחידות ביכולת האכילה. לכל אחד סגנון אכילה שונה, תפריט שונה. כל מנותח צריך להגיע לתפריט הכי מתאים לו מתוך נסיון אישי ועם בקרה, כמובן. בהתחלה זו בקרה של דיאטנית ולאחר מכן הנסיון שרוכש המנותח. בתאבון רוייקו
 

gal33

New member
לא סתם שפן, אלא שפן נסיונות ../images/Emo28.gif

כפי שכתב רוייקו, כל עוד לא מקיאים מהם, ואין שום תופעת לוואי אחרת שמתלווה לאכילתם, תאורטית לא אמורה להיות בעיה. אך את יודעת מה אומרים, נפלאות הן דרכי האל... יש רופאים שממליצים להימנע מאכילתם גם אם אינם גורמים בעיה כלל, ויש האומרים שאם אינם גורמים בעיה, אז אפשר לאכול מהם חופשי. מנסיוני, שווה לנסות, בדיוק כמו עם על מאכל אחר. גל
 
אורית,

לגבי נזק מצטבר הנובע מהקאות ודחיסת מזון - זה דבר שאת יכולה להרגיש ולהבין בעצמך אם המאכלים מתאימים לך או לא. נזק נוסף שהוזכר נובע מסיבים ארוכים שיש בירקות כמו גבעולי ברוקולי, סלרי ועוד. מתוך הצצה בספר של נירה אולנד (עדיין לא קיבלתי אותו) היא ממליצה לחתוך ירקות כאלה לרוחב כך שהסיבים יתקצרו. האמת היא שאני לא מבינה מה הנזק שעלול להגרם מסיבים כאלה למנותחי LAP-BAND. שמעתי על מנותחי SRVG שסיבים התלפפו להם סביב הטבעת (אצלם הטבעת היא פנימית) ואז מדובר באמת על נזק מצטבר שלאורך זמן עלול לגרום לחסימה. בעיה נוספת הם קבוצת מאכלים שיש להם נטיה ליצור גושים במערכת העיכול (phytobezoar). מאכלים אלו - לפי ההנחיות שקיבלתי בבית החולים - אסורים, למעט מיץ מסונן שלהם. לפי הבנתי לא מדובר כאן בנזק מצטבר אלא בנזק שעלול לקרות מתישהו, גם אם הרבה פעמים אכלת מאכל זה ללא בעיות. ברשימה: אפרסמון, פרי הדר, רימון, סברס, גרעיני גויאבה, ארטישוק. (אחת הדיאטניות בביה"ח טוענת שגם מנגו ברשימה, והשניה שלא...) לגבי פרי הדר: בשיחה בעל פה הדיאטנית אמרה לי שזה בסדר לאכול את החלק הפנימי של הפלחים. כמו שאת רואה, יש הבדלים בהנחיות בין בתי החולים, ואפילו בין 2 דיאטניות באותו בית חולים. זה מתסכל - אבל זה מה יש. האם את או יונה במעקב של דיאטנית? אם כן - כדאי אולי לשאול אותה. אפשר גם לשאול את ד"ר סובחי בוואלה. נדמה לי ההוא בין המחמירים בדרך כלל. שלומית.
 

gal33

New member
שלומית, מאוד מעניין מה שהסברת, ידוע

לך איך זה בדיוק קורה עם קבוצת ה- phytobezoar גל
 
phytobezoar

phytobezoar הם הגושים. bezoar זה גוש שנוצר במעיים, phyto - ממקור צמחי. הידע המועט שיש לי בנושא הוא מהסבר בעל פה של הדיאטנית. (נראה לי שאת רשימת האיסורים שהזכרתי מקבל בבי"ח מאיר כל מי שעבר ניתוח כלשהו בקיבה.) קיבלתי אתמול את הספר של נירה אולנד - והיא לא מזכירה את הנושא, רק מזהירה מפני סיבים ארוכים באפן כללי. היא למשל "מרשה" לאכול אפרסמון טחון, ויש לה אפילו מתכון לארטישוק. (רק מדגישה לחתוך את הלב לחתיכות קטנות בגלל הסיבים) ואני נשארתי מבולבלת... שלומית.
 

רוייקו

New member
שלומית, גם אצל מנותחי SRVG הטבעת

היא מחוץ לקיבה, חובקת מבחוץ. אמנם היא מסוג שונה לחלוטין, עשויה בעצם משרוך דק של סיליקון וכורחים אותו לגמרי בצורה אחרת ובמקום אחר מאשר בקשירת הקיבה. אבל בכל מקרי הטבעות עלול המזון להתקע באותה צורה בדיוק.
 
רועי, תודה שתיקנת אותי.

הצצתי בתמונה שבמאמר, והבנתי. בהזדמנות זו ראיתי שהוספת עוד מאמרים מענינים וחשובים. (כדאי שתעדכן בפורום כשאתה מצרף מאמר חדש.) שלומית.
 

רוייקו

New member
מנותחי מעקף עם טבעת סילסטית כמו

ב SRVG כמו מנותחי הגבלת קיבה של SRVG - מוגבלים הכי הרבה, במידה והסטומה צרה. מנותחי קשירת הקיבה מוגבלים פחות ממנותחי SRVG עם סטומה צרה בגלל האלסטיות של הטבעת, כניראה. בעיקרון, סטומה צרה מגבילה משמעותית את יכולת המעבר של סיבים.
 
למעלה