הי לכולם

הי לכולם

לאחרונה התחלתי להתעניין במוסיקה קלאסית אני מעוניין אם אפשר לקבל רשימה של 10 יצרות קלאסיות חשבות ומפורסמות ונהדרות לשמיעה אני מעוניין להרחיב את ידעתי עליהם אולם תוך עבודה בגבולת בכדי שאני לא אטבע על ההתחלה באהבה

L m a o

New member
לא כולן מפורסמות, אבל...

10 יצירות שאני אוהב- בטהובן- appassionata sonata רחמנינוב- piano concerto no. 2 דבוז'אק- slavonic dance, מס 1, 7, 6 ו8 שופן- ballade מס' 1 ומס' 4 מנדלסון- violin concerto הנדל- water music פורה- requiem- sanctus רחמנינוב - prelude in c sharp minor מוצארט- the magic flute שופן- funeral march

yonti261

New member
רשימה של יצירות שאני אוהב

רשמתי לך די הרבה,תבחר לפי מה שנראה לך (היה לי קשה לחשוב רק על עשר).חלק מהיצירות לא הכי מוכרות אבל רשמתי אותן כי הן יפות.צירפתי פירושים למושגים מסוימים. ויולדי-קונצ'רטות לכינור,סטבט מאטר (יצירה דתית שמתארת את ייסורי מרים מול בנה על הצלב) באך-הפסנתר המושווה,מגניפיקט,ואריאציות גולדברג,קונצ'רטות לכינור,קונצ'רטות למקלדת הנדל-דיקסיט דומינוס (יצירה דתית),משיח (אורטוריה-יצירה למקהלה וסולנים על טקסטים מכתבי הקודש),קונצ'רטי גרוסי אופוס 6 מוצרט-אופרות-נישואי פיגרו,דון ג'ובאני בטהובן-סימפוניות מס' 6 ו-8,קונצ'רטו לפסנתר מס' 2 ברליוז-סימפוניה פנטסטית רוסיני-אופרה-הספר מסיביליה דוניצטי-אופרות-דון פסקואלה ורדי-אופרות-לה טרויאטה,ריגולטו שומן-קרנבל (יצירה לפסנתר) שופן-וולסים מוסורגסקי-תמונות בתערוכה בהצלחה!

L m a o

New member
הפנטסטית

שמעתי אותה פעם, והיא לא עשתה לי את זה. רק אני צריך לשמוע יצירה כמה פעמים בשביל לאהוב אותה?
אשמע שוב..

cut2

New member
ממש לא

לפעמים הדברים הכי יפים שובים אותך אחרי כמה וכמה פעמים. כמו השניה של ברמס, למשל
. או המיסה סולמניס של בטהובן, או התשיעית של מאהלר.

yonti261

New member
זה קורה לי המון

שאני צריך לשמוע כמה פעמים כדי לאהוב משהו.ובקשר לסימפוניה הפנטסטית,אולי לא שמעת את הפרקים שמייצגים הכי טוב את היצירה,או אולי הבעיה עם הביצוע.אני ממילץ בעיקר על פרקים 5 2 ו-4.הביצוע שיש לי והוא ביצוע מדהים ממש,זה ביצוע של התזמורת הסימפונית של סן דייגו בניצוחו של יואב תלמי (שחיבר את המרש המפורסם של צה"ל).מדובר בדיסק של נקסוס.תשמע שוב ותספר לי מה דעתך.יהיה לי מעניין לדבר עם מישהו על היצירה הזאת.

../images/Emo140.gifואתן יצירות לבלט

צ'ייקוסקי-אגם הברבורים,היפהפיה הנמה,מפצח האגוזים. שופן-הסילפידות פרוקופייב-סינדרלה,רומאו ויוליה אדם-ג'יזל דליב-קופליה,סילביה רימסקי קורסקוב-שחרזדה רוול-בולרו מיניקוס-פקיטה,דון קישוט לאזיני-הנערה הסוררת

למעלה