הי לכולם

הי לכולם

הי דודי דבי עומרי קרנובה שיר ו..כולם חזרתי אחרי שבועיים עמוסים , חוויה משונה אחת, שתי בובות ספוג חדשות(הראשונות שלי) ועוד כמה דברים. לגבי החוויה המשונה: נתבקשתי להכין מופעון ליומולדת של אחיין בן שנתיים. זו הפעם הראשונה (עבדתי על מופעים עם קשישים קודם) והתלהבתי... הכנתי תפאורה מקסימה עם חלון שיושבת מאחוריו ובובות שאת חלקן הכנתי ואת חלקן שידרגתי. את הסיפור שכתבתי התאמתי לגיל 2-5 עם מספר יציאות אל הקהל עם עם בובה ושיתוף הילדים, אורך ההצגה כ20 דקות. יום ההולדת נערך בפארק הלאומי שהיה מלא אנשים ורעש. הילדים ישבו לפני החלון שלי עם הוריהם ולאורך כל המופע היו מרותקים. למעט ילד היומולדת שלא הבין מה הדודה שלו משחקת עם בובות ולא משתפת אותו וניגש שוב ושוב כשאמא שלו אחריו....הציל..לו... הצלחתי להתעלם. לא היתה לי מדונה- עוד הצילו אחד אבל לא נורא .ו כשהגיעה ההצגה לסופה היתי אמורה להפעיל את הטייפ למוזיקת סיום אלא שהטייפ שהיה למרגלותי - נ ע ל ם, אחר כך הסתבר שהאמא של ילד היומולדת (כן זה שניגש שוב ושוב בתחילת ההצגה) לקחה את הטיפ כדי שהוא לא ישחק בו... נו טוב אז הסיום היה ללא מוזיקה אבל די ברור עם תודה לכולם ולהתראות אלא שפה מגיע עוד הציללללו אחד- אף אחד לא מחא כפיים !! וכולם נשארו לשבת. לא כל כך ידעתי מה לעשות עם עצמי אז יצאתי אל הילדים עם בובת הכלב שסיימה את ההצגה ונתתי להם ללטף . ההורים אמרו שהיה נהדר והילדים נהנו מאד אבל אני יצאתי עם רגשות מעורבים ומסקנה: לעולם לא בפארק! או אולי לעולם לא בכלל? ומה עם מחיאות כפיים? האם זה קשור ישירות למידת ההנאה? ואיזו מדונה או מגבר כדאי לקנות בתור התחלה (אם בכלל) והשאלה הנצחית איך עוצרים מראש אמהות שנהנות במידת מה לראות את ילדם ניגש אל ה"במה" במהלך מופע ובכאילו מזיזות אותו..... אני אעלה תמונות בקרוב כשיסתיים שדרוג האתר שלי.

הפעלה בפארק.....

היי רקפת . זרקת אותי 20 שנה אחורנית
אז הייתי ליצנית עם בובות ולאחר מכן נשארו הבובות עם מפעילה ללא איפור.....[האיפור אז שרף לי את הפנים , היום זה שונה] ובכן ביום בראשון שהפעלתי בפארק הגעתי [ושילמתי חנייה בכניסה] עם טייפ וסוללות ומיקרופון שמחובר לטייפ [בקושי עבד , שווק לאחר 10 ד'] הרגשתי מאוד אומללה , היה לי קשה מאוד לרכז אותם [גם בחיתוליי וגם ללא מיקרופון וגם פארק...אללללהיסתור] בשלב כלשהו ריחמו עליי חלק מהאורחים והחלו לעזור לי בריכוז החברלך ... [כיתה ג'] לאחר שכולם עזבו נשארתי לבד במקום ...מקפלת מצנח,אוספת חישוקים, מחזירה קסמים למזוודה,מקפלת תפאורה,שולחן,כיסא,שימשיה, אוספת בובות לתיק, מרוקנת אוויר מכדורי ים, סוגרת מנהרות זחילה, מקפלת מסלול שיווי משקל מקרש ומאפסנת בקופסא גדולה, מגלגלת חבלים, שקי קפיצה מקפלת, מפוצצת בלונים ממקל משחק הלימבו.......וסוחבת הכככככככככככל לבד לאוטו שחונה איי שם....לאט לאט לבד בחושך!!! חזרתי הבייתה מרוקנת וכועסת..........מא [ע]ז יצא מתוק. החלטתי no more כיתה ג'- ד' ..... הם צריכים "פסיכולוגיה " משלהם. התמקדתי בגיל הרך עד כיתה א' וכששמעתי פארק בטלפון ......רקפת זה בשבילך....... א- "תקעתי" מחיר כפול . ב- הבאתי איתי עובד נוסף [שיקפל ויסחוב] ג- רכשתי גנרטור קטן שיתאים להגברה. ד- הצטיידתי בהמון בטחון ובמצב רוח נפלא
.........רק גיל הרך!! לא תאמיני , הצלחתי ובגדול.....
בקייץ ישנה דרישה גבוהה לערוך מסיבות בחוץ. הגנרטור עובד עד היום. אם יש קצת ילדים ,רכשתי מדונה ,מיקרופון ידני אלחוטי + מערכת קטנה ניידת עפ דיסק מובנה וUSB הכל בתוך תיק נייד. אם תרצי אוכל לפרט. ועכשיו אני טסה לראות הישרדותתתתתתתתתתת. ביי ביי וצ'או דבוש

kecem5

New member
היי דבי

מרגש לשמוע אותך משתפת זה כל כך מעודד אנשים בתחילת דרכם וגם את אלו שהפעלת ילדים זוהי עבודתם ויודעים במה זה כרוך וכל מכשול מהווה ללמידה וסולם עלייה מעלה..הפקת לקחים שיפור ועוד.ודבוש כבר מהתחלה היית כה רצינית ראי כמה דברים מנית ..ברשימת הפריטים שהבאת.

לא קרה כלום...וואלקם טו דה קלאב

רקפת יקרה
כשקראתי את מה שתארת, שאגב הרוב בו נשמע ומרגיש מאוד חיובי למרות הרגשתך המובנת לחלוטין, גם אני כמו דבי שקראתי גם את תגובתה נזכרתי במקרים דומים שקרו גם לי בעבר והזדהתי עם הרגשתך כפי שאני משוכנע שרבים מחברינו ירגישו מאחר וכולנו עברנו חויות לא פשוטות ודומות במהלך עבודתינו. אז בואי נפרק את זה יחד: את מספרת שלמרות הפארק הרועש הילדים ישבו מרותקים!!! כבר סימן שעשית משהו טוב ונכון כלומר: הצלחת... מלבד האחיין - שמילא את תפקיד הילד הקצת יותר קשה כפי שניתן למצוא כמעט בכל הצגה ולא משנה אם בחוץ,בבית או באולם למזלך דווקא זה היה ילד שאת מכירה מה שיכל להיות קל יותר לנהוג כפי שאני מציע לא אחת...לפנות אליו בתור אחת הבובות ולנסות לעניין ולרכוש את תשומת ליבו או לפחות יבהיר לאחד הבוגרים שכדאי שיתערבו בעניין ויחלצו לעזרתך...בכל זאת קשה לשחק\להפעיל ולהיות גם ביביסיטר וזה גם לא תפקידנו, בטוח שאם תשתמשי בדרך זו בהמשך היא תועיל לך. בראוו לך שלמרות התנאים והפעם הראשונה הצלחת להתעלם ולהמשיך מבלי להלחץ ולהתבלבל
אני מודה שאם הייתי במקומך אז בסוף האירוע הייתי חונק את אחותך \ גיסתך? - מילא אם הילד היה עושה זאת עוד הייתי מבין אבל היא??? לא היה יותר נכון בעיניה להזיז את הילד מאיזור ההופעה והטייפ מאשר לקחת לך את הטייפ שמין הסתם היא ראתה שהוא משמש אותך או יכלה להבין כבוגרת שאם הוא שם סימן שאת עומדת להשתמש בו???????????? אבל מאחר ואני ממש לא רוצה ליצר סיכסוכים משפחתיים ורק מעלה תהיות איתך תרשי לי לספר לך שגם לאחר שנים של ניסיון וידע תקלות טכניות קורות ( גם כשלפעמים יש המון פועלי במה ויש איש מיוחד שאחראי רק על הדיסק ולא עושה כמה דברים בעת ובעונה אחת כמונו ) לי עצמי קרתה תקלה כזו לא מזמן בעת הצגה ועוד באשמתי
החוכמה היא להמשיך הלאה כאילו לא קרה כלום או אפילו להשתמש בה אם ניתן ולשלב בהתרחשות בהצגה. לגבי מחיאות הכפיים יכולות להיות כמה סיבות: ציינת שהילדים היו בני שנתיים עד חמש שזה כבר שילוב לא פשוט, ההבדלים בין הגילאים הם די משמעותיים מבחינת הבנה, צרכים והרגלים...מגילאי שנתיים קצת קשה לצפות שיבינו שנגמר ועכשיו מוחאים כפיים לגדולים יותר יכול להיות שאורך ההצגה ( קצר לטעמי, אפילו לקטנטנים חצי שעה יכולה להתאים כל שכן לגדולים שרגילים כבר לראות הצגות ) היווה חוסר הבנה שנגמר כל כך מהר ואולי הם ציפו להמשך או מופע נלווה ואולי אפילו העדר המוסיקה שבדרך כלל מרמזת להם על הסיום הוא הגורם הנוסף יופי שחשבת לפתור זאת עם הבובה והילדים, האם אמרת להם בדמות או בעצמך משהו? תודה? היה....?השתחוות? הבובה קדה? אני ממש לא חושב שיש לך מקום להרגיש כך ולהחמיר עם עצמך!!!! בוודאי ובוודאי שבפעם הראשונה שעשית זאת!!!! הפקת לקחים תמיד טובה, גם אם אתה שנים בעסק הזה שבכל פעם לומדים ומגלים בו עוד ועוד בהחלט מציע לך לאמץ את עצותיה של דבי ובמיוחד את נושא המחיר מוסיף שאם את עושה אירוע בחוץ \ בפארק תדאגי לבקש שהמארגנים ימצאו את הפינה השקטה והנוחה ביותר ויקנו למקום תחושה אינטימית עד כמה שניתן: בין עצים, תחימת האיזור, מחצלות, כריות לסיום חשוב שתדעי שגם הופעה במתחם מתאים וסגור אינה חפה מבעיות דומות לאלה שהזכרת, עם הזמן לומדים להתמודד עם הכל ולשם כך אנחנו כאן ונעזור לך,אם תירצי, ללמוד,לגדול עד שתישחי בעצמך כמו דולפין שנולד במיים עד אז אני מציע שתכיני לך ארוחה טובה, תמזגי לך כוס בירה או יין ( מה שאת אוהבת ) ותזכרי בחיוך גדול בילדים המרותקים, בדרכים שהתמודדת עם המצבים הקשים הללו בעצמך ועל הרמת הפרוייקט כולו וכן, גם במחמאות שקיבלת בסוף - אם קיבלת סימן שמגיע לך!!!!! מצטער שיצא ארוך אבל הדגשתי שנגעת במקומות רגישים לכולנו אז ...ניסחפתי

קרנובה

New member
רקפת תעשי דילייט,ותיפתחי דף חדש!

קודם כול ,מי כמוני מזדהה איתך!!הבוקר עשיתי הפעלה בפארק בחולון ואת הציוד שלי והבמה מיקמתי בצל,שהפך אחרי 40 דקות לחלל שטוף שמש וחם!!מה שלא כדאי בעליל לבחורה גינגית בהירה ומנומשת!מה שניקרא "סחוניה דיל מות"יעני חם שבא למות... כולי נישרפתי ולשחק ומאה אחוז להנות היה קשה,לעומת זאת ילדת היומולדת היתה מדהימה,הילדים היו בני3,אבל בעיני זה עדיף פי 1000על גילאי בית ספר..בסהכ עבר יפה חוץ מהכתפים הבוערות... מכול הפעלה כזאת חייבים להפיק לקחים,קודם כול עצה ראשונה והכי חשובה עבורך:תירכשי מדונה!אם הקול שלך חשוב לך,תישמרי עליו ואל תיתאמצי.המדונה שלי מצוינת,אם תירצי פרטים רק תישאלי. דבר שני,אני תמיד מנסה לעשות איזשהוא תיאום ציפיות והכנה לילד המסיבה,שלך היה קצת קטן,אבל לגדולים יותר זה יתרום גם לך ולהצגה,וגם יעצים את הילד ויתן לו תחושה שהכול בשבילו,וזה הרעיון בעצם,לא? אצלי בדרךכלל אין ממש סאשן כפיים,תמיד בסוף יש שיר סיום שהוא שיא והתפרקות כוללת שמגיעה אחרי שהילדים ישבו יפה כ40 דקות,אז בענין הזה כול שחקן ומפעיל ומה שמרגיש לו נכון. מפה אפשר רק לעלות למעלה לשפר ולשנות מה שצריך לפעם הבאה,ב..ה..צ..ל..ח..ה! חייבת לסיים עם תישבוחות וים מחמאות לעומרי האלוף שהכין עבורי עוגת שוקולד ענקית מספוג,וביקשתי ממנו שתהיה עוגה שניפתחת!הילדים היו בשוק ובהתלהבות,בפנים שמתי הפתעה לילדת היומולדת,ואחריזה הכנסנו יחד הפתעות לילדים וחילקנו בסוף!! עומרי עשה עבודה כולכך טובה שכולם חשבו לרגע שהעוגה אמיתית ורצו לטעום...יאמי, שיהיה שבוע דבש אגב,,אני בשוק שאריק לקח בהישרדות,בעעסה!קרנובה.

יו ממש הרגשה נהדרת

לקרוא את ההתיחסות שלכם. תודה תודה תודה !!! דבוש אנא כתבי לי עוד על האמצעים הטכניים שהזכרת, ודודי אוי אתה מקסים ופרוק החוויה הותיר אותי עם חשק לנסות שוב ועוד יותר חשק לפגוש את כולם במפגש הפורום ובטח שגם לך תודה קרנובה איזו מדונה יש לך?
רקפת

kecem5

New member
היי דודי אתה מקסים

כמה את יכול להכיל אנשים....כל הכבוד על העידוד והאנרגיות הטובות ... כל הכבוד על ראייה חיובית לא פלא שאתה כאן בפורום המקסים הזה ועוד מוביל.... דבוש ידעה למנות לה יורשים מדהימים כמוהה.

למעלה