הי לכולם

הי לכולם

לא הייתי כאן די הרבה זמן, אבל מדי פעם אני מציצה...
עברו כבר 3 שנים מאז אובחנתי כחולת סרטן שד גרורתי. במשך הזמן הזה - היו ירידות ועליות, החלפה של 5 קווי טיפול, האחרון פעל יפה 9 חודשים ולאחרונה הוחלף כשחלה החמרה חדשה במחלה שלי. כעת נראה שהטיפול שאני מקבלת עובד כי בדיקות הדם שלי מאד אינדיקטיביות לגביי מצב המחלה. סגרתי היום 2 קורסים של טיפול (כל קורס = 3 טיפולים ושבוע הפסקה). סה"כ זו כימותרפיה לא ממש קשה, כמעט ואין לי תופעות לוואי או שאולי הן הפכו כל כך לחלק מחיי שאני לא זוכרת מה זה להרגיש אחרת...אנשים שפוגשים אותי בקושי מאמינים לי שאני עדיין חולה, כי אני לא נראית חולה וסה"כ אני במצב פיזי טוב מאד. אבל -
הבעיה היא שלאחרונה אני מדוכדכת. נראה לי שהתרופה נגד דיכאון שאני נוטלת כבר 3 שנים כבר חדלה מלהשפיע עליי. השבוע יש לי פגישה עם פסיכיאטר כדי לבחון את העניין. אני מקווה שהוא יוכל לעזור לי, כי מרגישה שממש איבדתי את החשק להכל. אין לי עניין בכלום, אני כבר לא יוצרת (צורפת במקצועי) ולא כיף לי כמעט משום דבר. אני זקוקה לשינוי. איך אוספים את עצמנו מחדש וממשיכים הלאה? כל החלפה של טיפול גוררת את אותן חרדות ומחשבות, את אותם פחדים, מרגישה ששעון החול שלי הולך ואוזל ולא יודעת כמה זמן נשאר לי. בן זוגי אומר לי שאנסה לא לחשוב על זה, שאתמקד בלחיות כאן ועכשיו, בלי לחשוב מה יהיה הלאה ומתי. אבל זה קשה מאד. אני נעזרת בקבוצת תמיכה, יש לי הרבה אנשים שמקיפים אותי ומחבקים אותי, אבל בשורה התחתונה - זו אני והמחלה, לבד.
קצת עצוב לי.

סבאיציק

New member
היי פשיוניסטה יקרה,חסרת לי

קשה לי מאוד לקרוא את הסיפא של דבריך.
מחשבותייך והרגשתך אינה זרה לי.
קל מאוד למי שחולה במחלה הארורה להבין את
התחושות שלך, קשה מאוד להשיא עצות.
זה גם עלול לעצבן את החולה.
ובכל זאת פטור בלא כלום אי אפשר.
קבלי מחבר לצרה חיבוקים וחזוקים.
קבלי את עצות בן זוגך החכם והאוהב.
בתקווה שבכל זאת יהיה קצת יותר קל.

yarond10

New member
הי פשיוניסטה

קודם כל טוב לראות אותך..
התחושות שלך לגיטימיות , ואת אישה אמיצה.. גם בקטע הנפשי יש עליות וירידות, ואת כנראה כעת בירידה.. את יודעת לטפל בעצמך וגם העליה תגיע.
קבלי חיבוק

מטילדה11

New member
מצטרפת לקודמי

הרגשות שלך הגיוניים . זה באמת מדכדך....

את נשמעת מאוד חזקה ועובדה שאת מצליחה לראות ולחוש את כל הטוב שסביבך .
אני חושבת שונה מבן זוגך. אי אפשר להגיד לא לחשוב על זה. אני בטוחה שאם אגיד לך לא לדמיין בננה צהובה - הדבר הראשון שתראי בדמיון שלך זה:
.
לחשוב איך אני חייה הכי טוב יחד אם כל הקושי. או לחשוב על דברים אחרים יותר עוזר להגיד לעצמך.

בנוסף, לפעמים כדי להתמודד עם משהו צריך לזרום איתו ולתת לעצמך זמן לשקוע מעט (אבל רק מעט) , לאסוף כוחות ולחזור אל עצמך.

אני חושבת לחיות את היום

עד שתחלוף העייפות הזו
בכדי לא לשקוע , לחשוב רק על היום הזה מחר יבוא מחר
וככה לאט לאט להרים את עצמך מהביצה שאליו הפיל אותך הקוקטיל האחרון

yarond10

New member
לנסיכה- לשאלתך

הייתי טריאתלט ואיש ברזל לפני שהפכתי לגרורתי . היום אני מסתפק בשחייה

עייפות החומר

אולי העייפות היא חלק מהשפעה של הטיפולים החדשים הם נועדו להחליש את הסרטן
אבל בפועל הם משפיעים על המוח שך , תזכרי הדכאון מתחיל שהמוח לא מקבל את החומרים שהוא צריך זה לא בא מהנפש
אולי קצת התעייפת כי אני עוברת שחיקה בין הטיפולים וצריכה פשוט לנוח קצת מהיצירה של התכשיטים לחדש את היצירה ממקום אחר
ואולי לשנות תזונה שתספק לגוף אבני בנין לחזק את הגוף , כדי להתמודד בתאים שמתפרעים בגוף
את יודעת יש ניסים בעולם , להתרומם כמו עוף החול יפיפה שלי , זוכרת חייבת לי פגישה
רואה את העייפות הזו גם אצל אחי עוד מעט אביב בחוץ ותרגישי התחדשות אנרגטית בגוף
תתחברי לצבעים תאמצי את הרפוי בצבע אם תרצי אשלח לך חומר כתוב תקראי זה יעסיק אותך
קחי נייר וצבעי אותו בכתום ובירוק וסגול , תספרי לי מה זה עשה לך אני פה בשביך כמו פעם

kmiki

New member
הלוואי והיו לי מילים חכמות

ולצערי הרב אין לי.
אולי הזדמנויות כאלו נועדו למען העלייה שתבוא אחר כך והעצמתה?
אולי כדי לזכור שכדאי לחיות כל רגע וכל יום בלי להשוות אותו לקודמו או לזה שיבוא אחריו?
ואולי בכלל לחפש את הריגוש הבא, את הדבר הבא שיוציא ממך את הדכדוך ויכניס אור חדש לחייך.
אני מכירה אשה נדירה שתשמח לאמן אותך בNLP אם תרצי, ללא תשלום, ולעזור לך (בתקווה) למצוא את מה שאת מחפשת כרגע.
אני קצת יורה באפילה כי אף פעם לא חייתי עם סרטן, לא גרורתי ולא לא גרורתי, אז קטונתי מלדעת איך זה מרגיש, אבל בהחלט יכולה לאמר שלפחות פעם בשבוע מתעוררים בי הפחדים לגבי בני, שמא תחזור המחלה, וברגעים האלה אני פשוט מחפשת משהו מיוחד לעשות איתו (מיוחד יכול גם סתם לשבת לאכול גלידה ולפטפט כדי לראות את החיוך שלו מולי), ואז נזכרת שפה ועכשיו, זה מה שחשוב לנו בעצם.

למעלה