הי לכולם

ליהיא123

New member
הי לכולם

היי לכולם, קוראים לי ליהיא וגיליתי את הפורום הזה במקרה. פורום אדיר! ניסיתי לפתוח מגמת ספרדית בבית הספר שלי (אורט השומרון אגב) וכמו שאמרו לי: תהיי אופטימית - משמע זה לעולם לא יקרה. תמשיכי לחלום. אז אני מנסה ללמוד ספרדית מכל מקום שאני יכולה כי זו באמת שפה יפייפיה. אתם נותנים כאן תרגומים למילים וזה באמת יפה אבל יש לי שאלה לכל המשתתפים בפורום: איך אתם מרכיבים מכל זה משפט שהוא נכון מבחינה תחבירית (או מתקרב לרמה כזו?)

Subil

New member
היי ליהיא

בספרדית כמו בעברית יש תחביר של גוף פועל שם עצם תואר וכו´. אם תרצי תנסי לרשום משפט ואני אשמח לעזור לך לתקן אותו אם אדע ואם לא אני בטוח שאחרים יעזרו לך. כדאי לך לנסות, השפה מאוד עשירה וכדאי להיכנס אליה. Tom

rmoses1

New member
היי ליהיא, ברוכה הבאה לפורום

את מוזמנת לשאול כאן כל שאלה שיש לך. לגבי איך מרכיבים משפט: אם את יודעת אנגלית ברמה סבירה זה מאוד יכול לעזור. בדרך כלל - אבל ממש לא תמיד - אם את יודעת איך אומרים את המשפט באנגלית את יכולה "לתרגם" אותו לספרדית. מבחינת עברית זה יותר מסובך כי העברית בתור שפה שמית יחסית שונה מבחינה דקדוקית וסדר המילים. כמו כל דבר, בהתחלה זה קשה אבל תתחילי ממשפטים קלים - ואת מוזמנת לשאול ובכלל כל משפט שיש לך ואת לא בטוחה אם את אומרת אותו נכון תכתבי כאן בפורום ותמיד יעזרו לך. בתור התחלה הייתי ממליץ לך ללמוד א. את הפועל "להיות" (TO BE) בספרדית SER ו-ESTAR (ומתי משתמשים בכל אחד). ב. שמות גוף - yo, tu, el, ella, nosotros, ustedes. ג. פעלים מרכזיים (כמו IR. COMPRAR. HACER וכו´) ואת הדרך שבה מטים אותם לפי הגוף ולפי הזמן (תתמקדי בהווה בתור התחלה). בהצלחה, ראובן

ליהיא123

New member
תודה רבה../images/Emo94.gif

אני באמת מקווה להיות חלק מן הפורום הזה, ובינתיים אני שוקדת בעצמי ללמוד ספרדית. יש לי מילון ספרדי אונליין ואני מורידה שירים בספרדית ומנסה לתרגם אותם לאנגלית, משהו מאוד נחמד. אני שמחה לראות שיש כאן הרבה אנשים שעוזרים לאחרים, ומקווה להיות אחת מהם

rmoses1

New member
אגב, את מוזמנת לשלוח לנו כמה שירים

מתורגמים. גם אם זה לאנגלית. באיזה מילון את משתמשת ? ראובן

ליהיא123

New member
המילון שלי

אני מתרגמת בעזרת מילון אונליין מהאינטרנט. מילון שמכיל משהו כמו 280 שפות. כך או כך, אני מוסיפה גם שיר שתרגמתי, עם קצת עזרה, של זמר בשם כריסטיאן קסטרו שנקרא אזול: כחול. אני מצטערת אם המשפטים הראשונים יצאו קצת מבולגנים. דרך אגב, רציתי לשאול: מה קורה עם זכר ונקבה בספרדית. במספרים למשל?

למעלה