הי לכולם,

h a n a

New member
הי לכולם,

הרבה זמן לא הייתי כאן (לא היה לי זמן להגיע למחשב). הבן התחיל את ביה"ס. בתחילה הוא היה מרוצה והגיע אחה"צ רגוע, לפעמים הוא היה קצת אגרסיבי אבל הוא היה נרגע מהר. לאחר ראש השנה הוא היה חולה ונשאר יומיים בבית. ביום שלישי בערב הוא ממש לא רצה לחזור לביה"ס ואז שאלתי אותו מה קרה בביה"ס? האם יש מישהו שמציק לו? והוא אמר שלא. ביום רביעי הוא היה צריך לחזור לביה"ס והוא ממש סירב לעלות להסעה. כאשר העלתי אותו להסעה (אחרי שהייתי צריכה להרים אותו על הידיים), אמר לי אחד הילדים בהסעה שיש ילדים בביה"ס שמציקים לו. התקשרתי ישר למורה ואמרתי לה שהילד לא רצה ללכת היום לביה"ס ונודע לי שיש ילדים שמציקים לו. אתמול אחה"צ הילד ירד ממהסעה ובכה שיש ילד בהסעה שמציק לו התקשרתי לאם וביקשתי ממנה שתדבר עם הילד שלה שיפסיק להציק לבני. כמו כן התקשרתי למורה שוב פעם ואמרתי לה (לאחר שהתברר לי שאותו ילד מציק לו גם בביה"ס) על הילד שמציק לו. המורה אמרה שאותו ילד בטיפול. חוץ מזה נראה לי שבני מרוצה מהלימודים בביה"ס, מרגיש שהוא מצליח מאוד (אומר לי שהוא ברמה גבוהה בלימודים). כמו כן המורה אמרה לי שהוא ילד מקסים. שאלתי היא מה אני יכולה לעשות אם אותו ילד שמציק לבני? בני עבר לחינוך מיוחד מכיון שיש לו בעיות רגשיות (חרדות וכו'). תודה רבה לכם.

Diana M

New member
ילד עם קשיים ריגשיים

שלום חנה יקרה וגמר חתימה טובה. מקווה כי בנך החלים ובריא. נראה כי בנך היה מרוצה מבית הספר והרגיש שם טוב, עד אשר התחילו קשיים אשר דורשים התמודדות וזה כנראה החלק הבעייתי אשר גורם לו קשיים. על פי דבריך ברור כי זו אחת הסיבות למעבר לחינוך המיוחד. לצערנו הרב אין מסגרות אידיאליות. במסגרת אידיאלית לא היו משבצים ילד עם חרדות ובעיות רגשיות משמעותיות יחד עם ילדים שיש להם בעיות התנהגות. זה לא הולך יחד ולעיתים יוצר את המצב הכי פחות רצוי. ילד כמו הבן שלך עלול לשדר לסביבה כי הוא קורבן וילד עם בעיית תנהגות וקשיים ריגשיים משלו אשר גורמים לאותה בעיית התנהגות עשוי להתביית בדיוק על החולשות כפי שהן באות לביטוי אצל בנך וזאת הסיטואציה הכי מדאיגה. אז טוב שפנית למורה ומעודד לשמוע כי אותו ילד נמצא בטיפול, אך יש לדאוג להגן על בנך בפועל מפני סיטואציות כגון אלה, אולי להפריד הסעה? , זה אמנם בעייתי אך אפשרי. אולי לדאוג למלווה בהסעות? בבית הספר, אם אכן מדובר בהצקות חוזרות , חשוב לפריד ביניהם. אין ספק כי לא ניתן להגן על בנך באופן קבוע מפני כל מצב הדורש התמודדות, אך הרי זו בדיוק הבעיה שלו ולכן הוא הגיע לבית הספר הנוכחי. מצופה ממסגרת כזו שתעבוד עם בנך על פיתוח מיומנויות התמודדות ובמקביל תדע גם להגן עליו. שתהייה לכם שנה טובה ומוצלחת דיאנה

h a n a

New member
תודה רבה

בהסעה אמנם יש מלווה אך יש גם שמונה ילדים וכשהם משתוללים קצת קשה לה להשתלט עליהם. היום בני אמר שבביה"ס כשהילד קילל אותו הוא ענה לו. אבל בהסעה שוב פעם הוא הציק לו (שפך עליו מיץ פטל, הילד יושב מאחור ובני יושב קדימה). כמו כן הוא גרר להצקות עוד שני ילדים מההסעה. חשבתי לפנות מחר לעירייה ולהתלונן. כמו כן ביקשתי מאבי שירד איתי מחר להסעה. ברגע שבני שמע שסבא שלו ירד ויראה את הילד שמציק לו הוא קצת נרגע. כמו כן חשבתי לקחת אותו לחוג של לחימה משולבת (היום הוא הסכים שארשום אותו לחוג זה). מקווה שיסתדר לו כי באמת אני רואה שקשה לו עם הילדים ועם כל החרדות שיש לו. שנה טובה לכולם.

למעלה