הי לכולן, יש לי שאלה

הי לכולן, יש לי שאלה

באיזה שבוע הריון הרופא התחיל לבדוק לכן בצורה שגרתית את אורך צוואר הרחם? ובאיזה מינון הגעתן לבדיקה אצלו(כמובן אצל רופא קופת חולים)? יש לי תחושה שהביקורים אצלו לא מספיק תכופים. אני התחלתי היום שבוע 24 ויש לי תור לרופא בערב, אם לבקש ממנו ביקורים יותר קרובים מפעם בארבע - שישיה שבועות זה הרופא שמלווה אותנו כבר 3 שנים במהלך כל הטיפולים שעברנו, הוא צריך לדעת עד כמה ההריון יקר לנו. אשמח לקבל תגובות בנושא תודה נועה

אספידו

New member
אני לא ממש זוכרת

אבל נדמה לי שמשלב מסוים מתחילים להיבדק בערך אחת לשבועיים, ואחרי כן אחת לשבוע. תשאלי אותו, הוא באמת אמור להיות מומחה, ואני בטוחה שהוא לא יתנגד לזה שתבואו בתכיפות גבוהה יותר אם זה יגרום לך להרגיש יותר בטוחה (הוא רק מרוויח מזה לא?)..

yaelhul

New member
הרופא שלי בודק אותי ממש מההתחלה

כל שבועיים, וגם מתעקש על בדיקה וגינלית ידנית כדי לוודא שצוואר הרחם סגור וארוך. לדבריו בגלל שזהו הריון תאומים יש הרבה יותר לחץ על הרחם והוא לא רוצה להסתכן כיוון שזה הריון יקר כל כך. לעומת זאת - הוא מקבל אותנו באופן פרטי, כך שגם מבחינתו - כמה שיותר ביקורים - יותר טוב... לכי תנחשי עכשיו אם זה רק מסיבות מקצועיות או לא... יעל

keren1

New member
לא פעם נתקלתי בבנות שמספרות

על בדיקה וגינלית במשך ההריון עם תאומים. אני חייבת לומר שבסירקה הראשונה וגם בשניה לא עברתי אותן בצורה וגינלית אלא על הבטן. הרופא (שהוא מאדדדד טוב ומוכר) אמר שזה לא אפקטיבי. לגבי ביקור אצל רופא. חייבים להבדיל בין רופא פרטי לרופא קופה. אני בהריון עם שני ומתן הייתי במעקב אצל רופא קופה (קבלת מרשמים וכו´) וגם אצל רופא פרטי שאני סומכת עליו בעיניים סגורות עם סרט ויד קשורה מאחור. (הצורך בשני רופאים נולד בגלל שהרופא הפרטי גר באזור חיפה ואילו אני גרה במרכז). בקיצור..... אצל שניהם בתחילת ההריון היינו מתראים לעיתים די רחוקות וככל שהזמן עבר וההריון התקדם התכיפות בביקורים גברו. אבל נועה אם לא נראה לך משהו תשאלי את הרופא. זה בדיוק הסיבה שבשבילה הוא שם. מקווה שעזרתי

היי נועה

אני נבדקתי עד שבוע 26 כל 4 שבועות וגינאלי + ולטרסאונד ומשבוע 26 כל 3 שבועות כנ"ל ואחרי שבוע 34 אחת לשבועיים כנ"ל

*שיר

New member
...ואני ../images/Emo9.gif

עד עכשיו (שבוע 28) נבדקתי אחת לחודש, כאשר כל בדיקה כללה US בלי בדיקת צוואר הרחם וגינלית. בכל בדיקה הרופא ציין שצוואר הרחם נראה תקין, כך שאני מניחה שהוא ראה את המצב דרך ה- US (אני ממש לא מבינה בזה). בכל אופן, הבנתי שהחל מהבדיקה הבאה (שבוע 32), הבדיקות יהיו צפופות יותר.

טל של 4

New member
אצלי הוא כנראה ידע...

שבלי זירוז אני לא יולדת.... הוא בדק אותי רק פעם אחת (ש 25) וגינאלית כי היו לי המון צירי ברקסטון היקס ונכנסתי ללחץ, ונפגש איתי רק פעם ב-5 שבועות עד הסוף. גם לי היתה תחושה שזה קצת מעט מדי, אבל בדיעבד בכל היה בסדר אז לך תתווכח עם הצלחה.

zimes

New member
בדיקה ואגינלית ראשונה - כשהיו צירים

הצירים לא התפתחו ללידה, זה היה כחודש לפני הלידה, אבל רק אז.

יפעתי&

New member
נועה

אותי הרופא בדק בכל פעם שבאתי מההתחלה ואגינלית וגם בדק בUS אם הצוואר עדיין ארוך ואני הלכתי אליו מדי 4 שבועות ומשבוע 28 כל 3 שבועות (לא שזה עזר, בכל מקרה ילדתי בשבוע 34...

פישון

New member
ממדידת הדופק הראשונית

על מנת לראות את המצב לאורך כל ההריון ולהפריד בין מצב רגיל להתקצרות. הוא פשוט מודד בכל פעם ורושם, כך שנדע באיזה טווח מדובר. בנוסף הוא מפעיל לחץ על הבטן ובודק במאמץ. זו הרוטינה שלו, כמו לחץ דם ומשקל. אני הולכת פרטי ולכן בקשתי כל שלושה שבועות מההתחלה והוא כמובן הסכים. כך רציתי כי אני מרגישה יותר בטוחה (בפעם הקודמת ילדתי חודש לפני הזמן ולא הרגשתי כמעט כלום עד שנתנו לי זרוז בגלל בעיה אחרת. הגעתי עם צירים סדירים כל חמש דקות, מחיקה כמעט מלאה ופתיחה של 3 ס"מ). אני יודעת שזה לא שווה הרבה, כי הייתי אצלו יומיים לפני הלידה ולא ראו כלום, אבל בכל זאת, בשביל השקט שלי...

zimes

New member
זה לא ענין של שווה או לא

אצל כל אחת הלידה מתקדמת בקצב שונה. לי, שלושה שבועות ו 4 ימים לפני הלידה עשו בדיקה ואגינלית. בשתיהן נמצא צוואר רחם רך ומתחיל להפתח, וכמעט אשפזו אותי. בשניה הרופאה אמרה לי שזה ממש נראה כמו בלידה. אבל עברו כמה ימים, ורק אז ילדתי (הלידה עצמה התקדמה במהירות: ב 4 התעוררתי עם רידת מים, בבית, ב 9:30 הייתי עם שני ילדים
)

פישון

New member
הכוונה זה שאם לא מגיעים לרופא בדיוק

כשהלידה מתחילה, זה לא משנה אם היית שם לפני שבוע או ארבעה שבועות. הלידה שלי (מירידת הפקק הרירי) לקחה משהו כמו 24 שעות, שרק בודדות מהן הייתי מודעת לזה. מה הסיכוי להגיע לרופא דווקא אז? בכל אופן, איזה כיף לך שהכל עבר מהר. יש באיזה מקום את סיפור הלידה שלך? אשמח לקרוא
מאיה

zimes

New member
טוב שהזכרת לי...

אני מקווה שהוא יהיה בקרוב בפורום להיות הורים (זהירות!!! ארוך).

למעלה