הי לכול

moonflim

New member
הי לכול

לחברי הפורום שלום לאחרונה יש עלייה בהתייחסות טלוויזיונית ירודה בכול הקשור לאל-טבעי , למרות התעניינות גוברת בנושא ובתחום אשר יכולה בעקבות הפרסום לשפר את מצבנו כקהילה בציבור. תפוס הפרסום מציג את תחום התעניינות שלנו כנושא בדיה ולעג של ערפילי גבולות וזריזות ידיים. ככל שהציבור שנכסף ליותר שרלטנות זו כך מתרחק היום שנוכל כקהילה לצאת מארון המטאטאים לחיי היומיום בעלת כבוד קיומי בחברה של ימינו בשבת הקרובה 27.01.07 יש שידור גמר של ההצגה המבזה הזו אני מבקש מכם שתאזרו לי בצורה מאגית לבטל או למנוע את השידור מלהתקיים מבלי לפגוע באיש

MetalSinagouge

New member
מסכים.

moonflim, התוכניות האלו יהיו האחרונות שיגרמו להתייחסות הכבר ירודה בכל הקשור לאל-טבעי (עם כל הדברים שכבר גורמים לזה להראות מגוחך בצדק או שלא). אם אנשים רוצים להשאר במטריקס הקטן שלהם של נימרודי הראל למיניהם בין פירסומת של ג' יפית אחת לשנייה, let them have it! אם האנשים האמיצים שסיכנו את האמינות המקצועית שלהם על ידי תאוריות שנויות במחלוקת (האסטרופיזיקאי ז'אק וואלה, יונג וכו') לא נראים להם אמינים שום דבר לא ישכנע אותם. חוץ מזה שיש הרבה (טוב אני מכיר רק אחד, אבל אחד טוב) מנטאליסטים שלא רק שתומכים במודל הפסיכולוגי של קסם הבמה, אלא גם עושים דברים מדהימים ומסבירים איך הם עושים אותם במקביל. Derren Brown הוא אחד כזה, מומלץ.

nepthys

New member
אני היחידה פה

שלא רואה שום קשר כלשהו בין אורי גלר ונמרוד הראל למאגיה?...

חלקי ביותר,

למה חלקי? הם משתמשים בכלים שגם אנשים שעסקו בכישוף/מאגיה/שמאניות/ווטאוור, השתמשו בהם, כדי להכניס את האנשים שעימם הם עובדים למצב של פליאה ובכך הם הופכים להיות יותר רספטיביים, והמכשף/שמאן יכול היה להשתמש במצב הזה - בין אם להעביר להם מסרים תת הכרתיים שונים, להעביר להם ריפוי או כל דבר אחר שהוא רצה. בהתחלה הוא היה משתמש בטריק מנטליסטי/"טריק במה" שיש לו בהחלט הסבר לוגי (אולי הם יכלו לעשות גם באופן מאגי פרופר כל מיני "אפקטים", אבל למה להתאמץ כל כך?) - ובשאר הזמן עושה את העבודה המאגית שלו, שאותה ה"אדם הרגיל" לא היה מסוגל לראות ולהבין, אך הוא היה במצב שבו היא תשפיע עליו טוב יותר. הנקודה היא, שגם הראל וגם גלר, לא ממשיכים לכיוון העבודה המאגית פרופר (או אולי גלר כן, מאגיה לעשיית יותר כסף...). הם עוצרים ב"טריקים". דברים שלמדתי ממכשפה

אני מסכים עם Bastat

בזבוז זמן ואנרגיה, חוץ מזה, שרוב האנשים נהנים מזה, אז למה לגזול את זה מהם? אם הם מאמינים שזו מאגיה, בעיה שלהם, לא שלנו. אפילו להפך - זה משמש כמסננת.

moonflim

New member
העניין הוה מוטיב הפרסום

ולא ענייני אנרגיות פרסום יכול להיות מאוד קטלני

קטלני למה?

מי שמאמין לכל מה שהוא רואה, מה אכפת לנו מה הוא חושב עלינו? עדיף שיחשוב על זה כעל "שעשוע חביב", מאשר שיחשוב שיש משהו מאיים בזה. תחשוב על זה טיפה יותר לעומק

nepthys

New member
אני אנסח את זה ככה

נכון - כשאנשים שומעים שאני עוסקת בכישוף הם נרתעים וחושבים שאני מתעסקת במשהו טפשי או שאני משלה את עצמי. אבל, אני ממש לא חושבת שהתוכניות של אורי גלר ודומיו בטלוויזיה זה מה שגורם או אפילו משפיע על כך.. התרבות המערבית מנסה להיצמד כמה שיותר למה ש"מדעי" וכמה שפחות למה ש"מיסטי" כבר די הרבה זמן.. אני חושבת שחלק מההצלחה של אורי גלר זה לא העניין הציבורי שהוא עורר בעל טבעי אלא דווקא המחלוקת לגבי האם יש כזה דבר בכלל.. ולכן היחס הלעגני-מזלזל למאגיה הוא משהו תרבותי, ולא משהו שקשור בתוכנית טלוויזיה כזו או אחרת..

למעלה