הי לכם שומרי טבע

הי לכם שומרי טבע

אני צמחונית כבר שנה ויותר, אני לא אוכלת לא עוף לא בשר ולא דגים. ואני לא לוקחת ויטמינים (B12) רציתי לדעת אם מישהו כאן יכול להסביר לי אם יש לזה קשר לזה שאני ממש עייפה בזמן האחרון לא משנה כמה אני יושנת?

דורמון

New member
יש סיכוי

אולי את סתם מתקשה להתאושש מתסמונת שנת החורף.. :) הפתרון- תנסי לקחת קצת ותראי אם זה משפיע (קחי כדורים כאלה של כל ויטמיני בי ביחד, יותר יעיל)

Coma White1

New member
יכול להיות...

מחסור בB12 יכול לגרום לעייפות, את עלולה לפתח אנמיה. אני מציעה לקחת כדורי B12, ולהשתדל לאכול מאכלים שיש בהם ברזל.

shanty.G

New member
מה זה ההמלצות האלו?

הבחורה צריכה לראות רופא ולעשות בדיקות דם לפני שהיא לוקחת גלולה מכל סוג שהוא. עייפות חריגה יכולה להופיע עקב מגוון סיבות. זה חסר אחראיות לפזר המלצות כאלו מבלי לסייג אותן בהמלצה להיבדק כראוי!

Neta558

New member
לא בהכרח...

אי אפשר להוכיח קשר בין צמחונות לבין עייפות סתם ככה, והייתי מציעה לך לא לקחת כדורים לפני שאת בודקת את הענין. חסרים בB12 אפשר לגלות בבדיקת דם, שבין כה וכה מומלצת לצמחונים כל חצי שנה-שנה.

mich

New member
תפני לרופא

הי אני צימחונית 11 שנה (מגיל 14) וגם לי היתה בעיה דומה. תפני לרופא המשפחה ותבקשי לעשות בדיקות דם, הוא כבר יגיד לך מה בדיוק הבעיה, באופן כללי זה מה שמומלץ כאשר לא מרגישים טוב, בלי קשר לצימחונות. מיכל

למעלה