הי לכם!

גאמי

New member
הי לכם!

מקווה שכולכם הורים בטוב ולא פחות אתם גלילים
רוצה לדעת האם בחיסון החצבת/אדמת.... של חברה בשם "גלקסוסמית" מבלגיה יש כספית ואם כבר אז על M הדרך רוצה גם לשאול האם בחיסון נגד אבעבועות של אותה החברה קיימת כספית. בתודה מראש סוף שבוע נפלא גלית ♥

khisha

New member
הי גלית.

לא זוכר בדיוק אבל נראה לי שזו החברה שמוכרת למשרד הבריאות. תלמה יודעת יותר טוב. כעיקרון כל חיסון וירוסים מכיל כספית בעת הכנה, שמסונן לפני אריזתו. המדידות שמופיעות בהצהרות היצרן אמרות שזה נמצא מתחת לערך מסויים. זה לא אומר שהיא לא שם. לגבי אבעבועות בכלל לא הבנתי את השאלה. זה אחד החיסונים הלא יעילים שקיימים. עשינו אותו ובתי הייתה חולה כמו גדולה. באמת מיותר.

גאמי

New member
המון תודה

על ההתיחסות. תשובתך חידדה לי את הדברים ,אך היתה כללית מדי, הייתי רוצה לדעת ספציפית יותר לגבי החברה הזו. בכל אופן לגבי אבעבועות, גם אני לא רואה בזה נכון להיום כל תועלת, אך פשוט זו אותה חברה שמיצרת את החיסון בעבור מטרה זו. בכל אופן ערב טוב ותודה שוב גלית

razgalili

New member
הי גלית

כל החיסונים שמכילים וירוסים חיים כמו הMMR לא יכולים להכיל כמות משמעותית של כספית בסוף תהליך היצור כי הכספית תהרוג את הוירוסים. לMMR יש שם מאד רע בקרב הורים וכנראה שהמנגנון שבו הוא גורם נזק לילדים שלנו שונה מהצורה שבה חיסונים אחרים עושים את זה, אבל יש ראיות חזקות לכך שהנזק אמיתי וקיים. בקצרה בכל חיסוני הMMR לא משנה היצרן יש כמויות שוליות בלבד, אם בכלל, של כספית, ובכל זאת הייתי ממליץ בחוזקה לא לתת אותן לילדים בספקטרום ובני משפחתם. לגבי החיסון נגד אבעבועות אני לא בטוח. יש לבדוק לגבי כל אצווה (BATCH) באופן ספציפי שכן כל אחד מהם יכול להיות מיוצר בתהליך שונה. אני מסכים שמדובר בחיסון מיותר לגמרי למחלה שהיא לא קטלנית. אנחנו וויתרנו.

גאמי

New member
תודה רז

אוקי, הבנתי כמובן שחיפשתי תשובה חד משמעית, אך כאדם אחראי לא הענקת אותה לי. לקחתי בחשבון את כל שאמרת. תודה רז ודרישת שלום חמה לתמי.

razgalili

New member
הי גאמי

צריך לבדוק לגבי כל חיסון ספציפי וכל אצווה ספציפית עם היצרן כדי לקבל רשימת מרכיבים מלאה ומדויקת. אין דרך קלה יותר.

גאמי

New member
אעשה זאת בהקדם, אמור לי

היכן ניתן לעשות זאת האם מול החברה עצמה?

razgalili

New member
לכל חברה יש שירות לקוחות שמיועד לשאלות

את מספר הטלפון ניתן למצוא באתר החברה בעת השיחה יש לבקש את רשימת המרכיבים המלאה (כולל מרכיבים שאין חובה חוקית לכתוב בדף שמגיע עם החיסון) ואת רשימת המרכיבים הזאת יש לבדוק באופן אישי בחיפוש באינטרנט. ועדיין, אני חייב לשאול, למי החיסונים? למה הענין דווקא בחיסונים האלה? תרשי לי לחזור על דעתי שמדובר בשני חיסונים מיותרים לגמרי. הסיכון בכל ארבעת המחלות הוא שולי בעוד שהסיכון בחיסון עצמו הוא ברמה בלתי ידועה שהיא פוטנציאלית קשה מאד, גם אם אין בחיסון כספית. כשמדובר בMMR (שאף פעם אין בו כספית) יש טענה חזקה ומאד מבוססת שהחיסון גורם לדלקת כרונית של המעי הגס אצל אוטיסטים. הדלקת היא כרונית אין בעצם שום דרך ידועה לרפא אותה לגמרי והיא גורמת לסבל לילד ולבני משפחתו. קיומה של דלקת כרונית של וירוס החצבת מחיסון הMMR אושר על ידי מספר רופאים שונים שביצעו ביופסיות של ילדים שסבלו מבעיות מעיים, כולל ד"ר ברדסטריט שיתכן שיבקר בישראל. ד"ר ברדסטריט, אותו אני מכיר באופן אישי ונוטה לסמוך עליו, מצא את הוירוס הנ"ל גם בנוזל השידרה של ילדים אוטיסטים. בקצרה, או שויקפילד, ברדסטריט וחבריהם משקרים, או שהחיסון הזה הוא בעייתי ומסוכן, עם או בלי כספית.

למעלה