הי לכם -

הי לכם -

אילו מסמכים צריך להביא אתו בן זוג שאינו יהודי?

הסיטואציה היא כזאת:

אנחנו מגיעים מהולנד
אנחנו נשואים 12 שנים
הנישואין נערכו בקפריסין ונרשמו מיד במרשם האוכלוסין הישראלי כולל שינוי שם עבורי (תמצית הרישום שלי כוללת את שמו המלא של בעלי ההולנדי)
הוא מעולם לא התגורר בישראל
הוא בן 46

אני מניחה כרגע שעליו להביא אתו:
תעודת לידה
תמצית רישום אוכלוסין הולנדית
הצהרת יושר
תעודת נישואין (למרות שהיא כבר הוצגה והוכרה בעבר)

המסמכים האלה מגיעים בהולנד מתורגמים לאנגלית ונשים עליהם כמובן חותם אפוסטיל.

האם יש עוד דברים שאנחנו צריכים? האם עלינו להוכיח זוגיות או שמא הזוגיות שלנו ברורה?

ועוד שאלה

מחפשת מישהו שהתנסה בעליה מבוססת חוק השבות שהיה צריך להוכיח בשבילה יהדות ואין משפחה חיה - את ההתדיינות בנושא הזה אני כמובן אעדיף לעשות במסרים...

פגי1

New member
זאת סוגיה למשרד הפנים בלבד

חוק השבות-בעייתית כבר משנות ה-50 ,אולי קיים פורום לעולים מרוסיה, העלייה שלהם נתקלה בסוגיה כזאת

טוי טוי

New member
מסמכים

היי,
אנחנו בסיטואציה דומה. הוא איטלקי ומעולם לא התגורר בישראל. יש לי מסמך ממשרד הפנים מלפני שנה אז כמובן צריך לוודא שלא שינו משהו:
1. טופס בקשה לאשרת שהיה + אגרה בסך 170 ש"ח + תמונה
2. אגרת פתיחת תיק בסך 865 ש"ח
3. תעודת נישואין מאומתת + תרגום + אישור נוטריון
4. תעודת יושר מקורית מאומתת
5. תעודת לידה
6. מסמך רשמי על מצב אישי קודם של בעלך
7. צילום ת.ז שלך + ת.ד + מס' טלפון
8. צילום מאד ברור של דרכון הבעל תקף לפחות לשנתיים
9. מכתב הסבר מפורט של המזמין לגבי ההיכרות בעברית
10.תצהיר המזמין על אמיתות החומר שהוגש ועל חובת בני הזוג להודיע למשה"פ על כל שינוי
11. מכתבים מקרובים וחברים שלך המאשר את אמיתות הקשר
12. תמונות משותפות לפני, בעת ואחרי הנישואין
13. הוכחת הקשר ע"י מכתבים, פירוט שיחות טלפון וכדומה.
סעיפים 3, 4 5, 6 נדרישם להיות מאומתים (מה זה?), מתורגמים ומאושרים ע"י נוטריון בישראל.
שימי לב שסעיף 6 הוא בעייתי. בהמון מדינות אומרים שאין מסמך כזה.
אם יש לכם ילדים אז יש עוד כמה מסמכים...
בהצלחה!

תודה

יש לי כמה שאלות נוספות:
3. תעודת נישואין מאומתת + תרגום + אישור נוטריון
שאלתי - תעודת הנישואין שלנו מקפריסין, באנגלית ועם אפוסטיל (לזה הכוונה ב״אימות״) קפריסאי - כבר הוכרה ב 2002 במשרד הפנים הישראלי, שמי שונה לשמו של בעלי, ואשום במשרד הפנים שאני נשואה לו. השאלה היא האם אני צריכה לתרגם אותה שוב לעברית?
6. מסמך רשמי על מצב אישי קודם של בעלך
אני מניחה שתמצית הרישום ההולנדית שלו עם ההסטוריה שלו לפני נישואינו תספק...

9. מכתב הסבר מפורט של המזמין לגבי ההיכרות בעברית
לאור האמור לעיל על מצבנו - האם יש בזה צורך?

11. מכתבים מקרובים וחברים שלך המאשר את אמיתות הקשר
כנ״ל סעיף 9
12. תמונות משותפות לפני, בעת ואחרי הנישואין
אותו כנ״ל
13. הוכחת הקשר ע"י מכתבים, פירוט שיחות טלפון וכדומה.
אותו כנ״ל

האם תרגום לאנגלית מספיק? המסמכים האלה מוצאים בעיריית אמסטרדם בכל השפות של האיחוד - בהן גם אנגלית - ויהיה אפוסטיל הולנדי - השאלה היא אם צריך לתרגם לעברית?

קשה לי להאמין שמישהו יכול לערער על הקשר בינינו...
בכל מקרה לא תהיה לי בעיה להציג עדויות על 14 שנות זוגיות, מתוכן 12 שנות נישואין שרשומים ומוכרים ע״י מדינת ישראל...

לפחות אני יודעת שלא צריך משהו מטורף...

ושוב - תודה

טוי טוי

New member
אז ככה

לגבי האם תרגום לאנגלית מספיק - אין לי מושג! נראה לי שלא כי אנגלית אינה השפה הרשמית אבל מציעה לך לשאול.
בקשר לשאר השאלות - גם אני במצב דומה. אנחנו ביחד 8 שנים ועם שני ילדים. ונשואים. קשה לי להאמין שלמישהו יהיה ספק באמיתות הקשר שלנו. לא הגיוני שאיטלקי יתחתן עם ישראלית ויביא איתה ילדים לעולם רק בשביל הזכות האדירה של להיות מהגר (לא עולה חדש חלילה....) במדינת ישראל. ואם מישהו יפקפק, אין בעיה להביא לו הוכחות....
מה זה תמצית רישום? אני מקווה שיש להם משהו כזה כאן באיטליה...

תמצית רישום זה המסמך שמסכם את הרישום שלך

במרשם האוכלוסין במדינה בה את מתגוררת.

זה המסמך שמשמש בין השאר כתעודת רווקות או כהוכחה להיותך פנויה לנישואין (במקרים של אלמנות או גירושין יש צורך לצרף אליו את התעודות הרלוונטיות) - כי בו מצוין מצבך המשפחתי.

פגי1

New member
תמצית רישום-ממרשם האוכלוסין-בישראל

מחזיקה לפני, שם משפחה- שם פרטי-שם פרטי של האב-שם פרטי של האם-מין-מספר זהות-הלאום-הדת-מצב אישי-
ארץ לידה-תאריך הלידה העברי-תאריך הלידה הגרגוריאני -מען ,אותו דבר לבן הזוג
ההמשך לילדים-שם משפחה שם פרטי-של האם-תעודת זהות-תאריך לידה
שם משפחה של האב -שם פרטי-תעודת זהות-תאריך לידה
ילדים-שם פרטי-שם משפחה-מספר זהות -תאריך לידה
יש גם מקום לשנוי שם,פרטי ומשפחה אם שונה? כמובן , מגובה במסמך ,לא נראה לי שיעזו באירופה לבקש דת, אין לחפש הגיון במשרד הפנים,,
זה לא ב-DNA שלהם,עוד לא פתרו את סוגית מי הוא יהודי?

טוי טוי

New member
איך לא שמתי לב...

רק עכשיו אני שמה לב שכתוב בסוף המסמך שהעתקתי לך (של משרד הפנים):
"אין צורך לתרגם מסמכים מקוריים הרשומים באנגלית"
ושורה מעל רשום שמסמכים מאומתים זה עם חותמת אפוסטיל, כמו שאמרת.

ד.א - מצאת חברה טובה לשלוח איתה את החפצים לארץ?

בן דודה שלי, הוא עמיל מכס - ושאלתי לעצתו

הוא הפנה אותי לסוניגו - אבל הצעת המחיר שלהם ל 5 מ״ק היא סביב ה 2000 יורו - שזה הרבה יותר ממה שחשבתי להוציא...

אולי בסוף אני אשלח 2-3 ארגזים עם dhl ואת השאר אביא במזוודות או אמכור או אשאיר בדירה ונסבלט אותה מרוהטת לשנה לפני שנחליט אם נשארים בישראל או חוזרים לאמסטרדם... בכל זאת - לא בטוח שיהיה קל וורוד כמו שאני מדמיינת כרגע - במיוחד לבעלי...

ותודה על ההבהרה מהמסמך - חוסך הרבה כאב ראש...

מנסיון..

שנה לא מספיקה בשביל להחליט אם מתאים או לא להשאר בארץ. או אולי הניסוח הוא "שנה תספיק לך בדיוק בשביל להחליט שלא מתאים בארץ", כי בשנה לא מספיקים להתאקלם. מנסיון שלנו (שנינו ישראלים, היינו בארה"ב 8 שנים), עברה שנה וחצי ועדין אנחנו לא סגורים איפה נכון לחיות, ועדין זה מרגיש מוקדם מידי להחליט.
וקחי בחשבון שבארץ הכל יקר, ואולי עדיף להשקיע בעוד כמה ארגזים מאשר לקנות חדש בארץ. (ברור לי שגם באמסטרדם יקר, אבל אנחנו מדברים על להביא דברים שכבר יש לך לעומת לקנות חדש בארץ).

מחזיקה אצבעות שבכל זאת שנה תספיק בשביל להבין שישראל זה המקום שלכם

העניין הוא שהדירה שלנו היא דירה שכורה

בדיור הציבורי.

מותר לנו לסבלט אותה למקסימום שנה (כי אחרי שנה הדייר יכול לתבוע זכויות דיור ציבורי והוצאות פינוי) ובלי רווח.

סתם ענייני פרקטיקה...

הבנתי

רק רציתי להגיד שתקחי בחשבון ששנה לא תספיק להתאקלמות. ואם באמת רוצים לתת למקום החדש הזדמנות צריך לפתוח חלון זמן גדול יותר להתאקלמות.

אספרסו2

New member
למה?

שנה זה המון זמן,הרי אין לישראלי יורד קשיי התאקלמות דומים לאלו של העולה החדש.

אני חושבת שבעלה לא ישראלי יורד

ודבר שני, בתור ישראלית שחיה 8 שנים בארה"ב השנה לא הספיקה לי בשביל להרגיש שהתאקלמתי, ולכן החלטנו לא להחליט 3 שנים. נראה לי מספיק זמן בשביל לתת לנו הזדמנות להתאקלם באמת, גם מבחינת הילדים וגם מבחינת החברה והעבודה.

אספרסו2

New member
לאחר

3 שנות העדרות מארץ העליה ,גם שם כבר נסגרו הדלתות וצריך להתחיל הכל מחדש.לא פשוט.

פגי1

New member
הכל-תלוי עבודה ,או משאבים,השאר מסתדר

אם אפשרי?לסבלט ל9 חודשים,עם אפשרות הארכה לשנה,כי ישנה אפשרות להודיע תוך 9-חודשים אם נשארים או לא ?ואז התקופה לא נחשבת לתושבות חוזרת
זו הקלה חדשה

למעלה