הי, מותר לפלוש לרגע?

רונאסטל

New member
הי, מותר לפלוש לרגע?

נכון אני לא מתאימה לקטגוריה, יש לי "רק" 3 ילדים. עד השלישי לא היו בי ספקות, ידעתי שעבורי זה המינימום ושאני אצליח להסתדר עם זה. עכשיו מגיעות להן מחשבות על מספר 4.... אני קצת חוששת, ורציתי לדעת, אם אפשר לשאול- האם היה שיקול כלכלי ? אם לא היה שיקול כלכלי, האם אתם דתיים / מסורתיים? האם נדרשו שינויים מהותיים בדירה, ברכב? (איפה מאפסנים את כולם? אצלי הם כרגע ישנים כולם בחדר אחד) האם מישהו מבני הזוג לא עובד או עובד במשרה חלקית (ז'תומרת איך מתחזקים ארבעה ילדים
) אשמח לשמוע כמה שיותר על חוויות טובות יותר וטובות פחות (כל הארבעה חולים לדוגמא חלילה....) ובכלל איך מסתדרים.... חייבת לציין שרוב החששות שלי בגלל שהבכורה שלי נכה כך שלמעשה כרגע יש לי 2 תינוקות וקשה לי אפילו לדמיין יציאה מהבית לבד עם 4 .... תודה.

Jen74

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כאן זה פורום למשפחות ברוכות ילדים - מהמילה ברכה
את מבורכת ומוזמנת להישאר עמנו ולהצטרף אלינו
לגבי השאלות והתהיות שלך: במקרה שלי היינו הורים לתאומות בגן חובה ואחותן בת הארבע כשהחלטנו להביא את הרביעית. מצבנו היה סביר, שנינו עבדנו, קצת חובות וגרים בשכירות בת"א, ללא רכב (אבל מי צריך רכב בת"א, ממילא אין חניה)
בהתחלה בעלי (דאז) לא רצה לשמוע על עוד ילדים אבל אחרי כמה חודשים שהנחתי לו ושאלתי אותו שוב מה דעתו הוא גם התחיל להתלהב מהרעיון. קשה להסביר את הרצון והצורך בילד נוסף, בעיקר כשיש כבר שלושה בבית. אנחנו חילוניים, אגב. בלי שום קשר ללידה של הרביעית מצבנו הכלכלי התדרדר כי בזמן שאני הייתי בחופשת לידה הוא פוטר מעבודתו וכשנגמרה תקופת פיצויי הפיטורין שלו ומענק הלידה שלי, מצאנו את עצמנו מתחילים לשקוע בחובות. אבל... אם משכילים לתכנן מראש את התקציב המשפחתי, לא צריכה להיות כל בעיה עם ילד נוסף. נכון שילד נוסף זה הוצאות נוספות של ביגוד, אוכל וציוד תינוקות לתקופה של איזה שנתיים-שלוש. זה גם מאוד תלוי בגילאי הילדים שלכם וכמה הם יכולים לעזור פיזית כדי שלכם יהיה קל מכל מיני בחינות. מלבד כסף ומקום פיזי ילד צריך המון המון סבלנות חום ואהבה. שמתי לב שציינת בסוף ההודעה שלך שהבכורה שלך נכה, אני מתארת לעצמי שזה יוצר את המצב הרבה יותר קשה מאשר לכל משפחה ממוצעת. שוב, זה מאוד אינדיבידואלי ואת צריכה לחשוב טוב טוב עם עצמך ולשקול גם בשיחה עם בעלך אם אתם מסוגלים לעמוד בזה, לפני הכל, נפשית ופיזית ורק אחר כך כלכלית ומבחינת מקום בבית וברכב.
ושיהיה רק בריאות, אושר ואהבה

רונאסטל

New member
לגבי הנפשית והפיזית יש לי פחות

חששות, אני מכירה את עצמי ואת זוגי ויודעת שיהיה אולי קשה אבל נסתדר. הכלכלי זה נעלם גדול ולמרות שאף פעם לא שמעתי מישהו שמצטער שהביא ילד נוסף לעולם (וההפך דווקא שמעתי לא מעט) זה משהו שתמיד מאד הפחיד אותי, יכול להיות שבגלל זה הנושא הכספי כ"כ בולט בהודעה שלי. בעלי אומר: אל תדאגי נסתדר, תמיד מסתדרים, השאלה שלי באיזה מחיר...

little baker

New member
ברוכה הבאה ל../images/Emo82.gifחם

אני רואה שג'ני כבר כתבה לך את ה"פירוש" ל"ברוכות" . לנו 4 ילדים: בן - כמעט 15 בת 11.5 בן כמעט 6 בת 4 אני אענה לך לפי סדר השאלות: מחשבות על מספר 4- אני התלבטתי בכלל אם "לעשות" את השלישי, ובגלל זה ההפרש בין השניה לשלישי, לאחר שילדתי את השלישי ראיתי שאני נשארת עם בן יחיד בגלל ההפרש בינו לבין השניים הגדולים כשהוא היה בן שנה כבר הייתי בהריון של הקטנה. האם היה שיקול כלכלי ? גם ובעיקר כי לא עבדתי לאחר לידת השלישי, ידענו שאנחנו נכנסים לעוד שנתיים וחצי של לחץ כלכלי ובזבוז חסכונות. חזרתי לעבודה לאחר סה"כ שלוש וחצי שנים בבית (לא משתלם שני קטנטנים במעונות) וגם היום עושים שיקול של מה חשוב יותר. האם אתם דתיים / מסורתיים? חילוניים האם נדרשו שינויים מהותיים בדירה - לא, עברנו לדירת 5.5 חדרים כשהיו לנו 2 ילדים. כיום לגדולים יש חדר לבד ולשני הקטנים חדר משותף. רכב? אנחנו מתניידים בשני רכבים, כי כל אחד צריך רכב (אנחנו גרים ביישב קהילתי) ונוסעים ע"פ הצורך עם שני רכבים (בכל מקרה הגדולים כבר לא תמיד מצטרפים אלינו) האם מישהו מבני הזוג לא עובד או עובד במשרה חלקית - שנינו משרה מלאה, בצהרים עזרת סבתא עד שעה 17.00 אשמח לשמוע כמה שיותר על חוויות טובות יותר וטובות פחות (כל הארבעה חולים לדוגמא חלילה....)- חוויות טובות - ילדים הם סתגלתניים ומשתפים פעולה, מחלות - אצלי כולם (כולל אנוכי ובעלי) ברונכיטיים/אסמטיים אז קורה שחולים....אבל ככל שגדלים עניין המחלות נעשה זניח ובכלל איך מסתדרים.. -מילת המפתח יעילות. חייבת לציין שרוב החששות שלי בגלל שהבכורה שלי נכה כך שלמעשה כרגע יש לי 2 תינוקות וקשה לי אפילו לדמיין יציאה מהבית לבד עם 4 - זה בהחלט קשה, אני מסתמכת על עזרה מהגדולים, מה שאני מבינה שיכול להיות שיהיה קשה. יכולה לומר לך שהשנים הראשונות עם שני הקטנים היו לא פשוטות ודרשו תמרון ויצירתיות ועכשיו מבחינתי התחיל להיות קל יותר. נ.ב. אני מהסמויות, חברה של אמאסינית

רונאסטל

New member
תודה על הפתיחות והכנות

לגבי הניידות, בכל מקרה יש לנו אוטובוס בגלל הנכות אז אולי כבר נאכלס את כל המושבים
ראיתי את שמך בכמה פורומים שגם אני מסתובבת בהם

../images/Emo20.gifברוכה הבאה../images/Emo20.gif

משפחה חילונית 5 ילדים בגילאי 9 ומטה. אף ילד לא היה מתוכנן. אם היה שיקול כלכלי נכנס באמצע, אז היה לנו ילד אחד בלבד. צריכים להחליף רכב, מה שעוד לא קרה. אני לא עובדת. בעלי עובד במשרה מלאה. מסתדרים!! עצוב לי לשמוע על נכותה של בתך. אשמח אם תשתפי יותר... בהצלחה בכל מה שתחליטו!!

רונאסטל

New member
וואו כל הכבוד

אף אחד לא היה מתוכנן... וואו, ומתפרנסים ממשכורת אחת, איך איך? אתם חיים בארץ???? אני כבר בשלב שמקווה שמספר 4 יגיע

סימה 4

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif נעים להכיר.

מבינה את חששותייך , אנחנו חילונים , 4 ילדים לא גדולים כפי שאת יכולה לראות בחתימה 2 בגנים , 2 בבתיה"ס. יכולה להגיד לך שהיו לנו שיקולים בין השני לשלישי, הרביעית היתה ספונטנית ולא מתוכננת... בפן הכלכלי - לא אומרת שקל אבל את יודעת איך זה- מסתדרים . יש תקופות יותר טובות ופחות טובות, כל פעם יש הקלה מסויימת, אחרי שהילדים נגמלים מחיתולים, אחרי שעוברים לגן עירייה ולא צריכים לשלם כל חודש 2000 ש"ח לפרטי. אבל בסופו של דבר כלהזמן יש הוצאות. בנוגע לדירה, ל-2 הגדולים יש חדר לבד, הקטנים ביחד, ויש לנו עוד חדר עבודה ומרתף. בבוא היום אחר מהילדים יעבור לחדר עבודה והמרתף יהפוך לשימוש הבית (כרגע הוא יותר מחסן...). בנוגע לרכב , המזל הוא שבעלי מקבל רכב מהעבודה והוא קיבל רכב מתאים (7 מקומות). לי יש רכב רגיל , הבעיתיות מתבטאת כאשר אני צריכה לנסוע עם ארבעתם ובעלי עדיין לא חזר מהעבודה.... אבל מסתדרים איכשהו. אמנם הילדים שלי עכשיו גדולים אבל שהם היו קטנים יותר גם אני הייתי נמנעת לצאת איתם לבד מהבית, בטח שלא קניונים או מקומות יותר מידי ציבוריים שם יש יותר סיכוי שאני אאבד את שפיותי עם כולם...... אשמח עם תפרטי על הנכות של בתך ואולי נוכל להציע פתרונות. ושוב ברוכה הבאה

למעלה