לא יודעת אם "קלאסי" אבל ככה מכינים אצלינו (חובה כל שבת):
3-4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, וחתוכים לקוביות בגודל שאתם אוהבים.
בערך חצי כוס -כוס תערובת אפונה וגזר קפואה
2-3 מלפפון חמוץ (מלפפון במלח, אם אפשר קצת פיקנטיים) - קצוצים
(אני לא מוסיפה ביצה אבל הייתי מוסיפה 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות).
לרוטב
כחצי כוס-כוס מיונז (לפי העדפה אישית)
ככפית חרדל חלק (לא גרגרים)
1-2 כפות חומץ או מיץ מהמלפפונים החמוצים
מלח, פלפל שחור
בסיר בינוני - תפוחי אדמה + ירקות + מים בערך 2 ס"מ מעל ומלח
להביא לרתיחה, להעביר לאש בינונית ולבשל עד שמתרכך אבל לא פירה.
לסנן (אפשר להשתמש במים להעשרת מרק, קוסקוס וכו')
בקערה קטנה לערבב את חומרי הרוטב, להוסיף פלפל שחור לפי הטעם (בדרך כלל לא צריך עוד מלח)
לשפוך על הירקות כשעדיין חמימות (לא רותחות), להוסיף מלפפון חמוץ וביצה אם משתמשים.