הי מחפשת מתכון קלאסי לסלט מיונז -

הי מחפשת מתכון קלאסי לסלט מיונז -

עם אפונה וגזר, ביצה קשה, תפו"א ומלפפון במלח...

תודה מראש!
 

אפיהיל

New member
אבל הרי זהו בעצם המתכון
ציינת את כל מה שצריך
מיונז אפונה וגזר ביצה קשה תפו"א ומלפפון במלח
כלומר מבשלים את תפוח האדמה במים ומקלפים
אני אישית מקלפת את תפוחי האדמה, חותכת לחתיכות בגודל המתאים ושמה עם טיפ טיפה מים במיקרוגל. או בפיירקס עם מכסה או בניילון מרשרש או בכל כלי מתאים למיקרוגל.
מלפפון חמוץ במלח חתוך קטן קטן
אפונה וגזר מקופסא (אנחנו פחות אוהבים)
ביצה קשה חתוכה (ולא מגורדת. גם את זה אנחנו פחות אוהבים)
מיונז
לטעום ולתקן טעמים (מלח, כמו סוכר, פלפל לפי הטעם)
 

shira1960

Active member
לא יודעת אם "קלאסי" אבל ככה מכינים אצלינו (חובה כל שבת):

3-4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, וחתוכים לקוביות בגודל שאתם אוהבים.
בערך חצי כוס -כוס תערובת אפונה וגזר קפואה
2-3 מלפפון חמוץ (מלפפון במלח, אם אפשר קצת פיקנטיים) - קצוצים
(אני לא מוסיפה ביצה אבל הייתי מוסיפה 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות).

לרוטב
כחצי כוס-כוס מיונז (לפי העדפה אישית)
ככפית חרדל חלק (לא גרגרים)
1-2 כפות חומץ או מיץ מהמלפפונים החמוצים
מלח, פלפל שחור

בסיר בינוני - תפוחי אדמה + ירקות + מים בערך 2 ס"מ מעל ומלח
להביא לרתיחה, להעביר לאש בינונית ולבשל עד שמתרכך אבל לא פירה.
לסנן (אפשר להשתמש במים להעשרת מרק, קוסקוס וכו')

בקערה קטנה לערבב את חומרי הרוטב, להוסיף פלפל שחור לפי הטעם (בדרך כלל לא צריך עוד מלח)
לשפוך על הירקות כשעדיין חמימות (לא רותחות), להוסיף מלפפון חמוץ וביצה אם משתמשים.
 

shira1960

Active member
אגלה לך סוד - אני מכינה קבוע בחמישי בלילה או שישי בבוקר

הבן אוכל ממנו עד יום רביעי-חמישי.

אני דואגת לאפסן טוב במקרר (במקום קר - אצלנו קרוב לקיר האחורי), משתמשת רק במיונז קנוי לא ביתי (נדמה לי שהוא מתקלקל פחות) ולא מחזירה לקערה סלט "משומש" (יעני, סלט שיושב על השולחן, אם במקרה נשאר עודף, לא מחזירה לקופסא.
 

shira1960

Active member
כאמור-בגירסא ללא ביצה. אני לא מתחייבת לטריות בגירסא עם ביצה

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הערה לאגדת המיונז הביתי המתקלקל

אני מכין מיונז ביתי עשרות שנים ומאפסן במקרר גם עד חודשיים ויותר ומעולם לא התקלקל לי מיונז.
&nbsp
יתכן וזה קשור לעובדה שאני מתבל אותו בחומץ ולא במיץ לימון, יתכן ועם תיבול של מיץ לימון טרי העמידות שלו תפחת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע הגיוני (החומץ)

 

fields5

New member
אכן זה המתכון. תוסיפי צלפים למון מלח פ.ש.טחון ויש לך. גם

גם המיונז ביתי שלי מחזיק חודש ויותר. אם לא נגמר קודם.
 
למעלה