הי מייק, אשמח לשמוע מה יש לך לומר על זה

Dark Muse

New member
אני לא מייק, אבל התשובה די פשוטה

א. לא צריך לאכול כדי להשמין ברמה מטורפת, צריך לאכול כמה שצריך.
ב. SS זו תוכנית לצבירת כוח, הבחור הזה עלה המון בכוח אבל גם בשומן.
ג. אני לא רואה סיבה למתאמן לעשות SS יותר משלושה חודשים או כמה ריסטים, זה מתיש מאוד ויוביל לפציעות מן הסתם בעומסים הגבוהים, במיוחד שבחיינו קשה לנו להתמיד באורח חיים מצויין עם שינה ותזונה מספקת. גם אחרי חודשיים שלושה כבר אפשר להתחיל בתוכנית SS עצמה, לעשות סקוואטים קלים באמצע שבוע.
ד. אפשר להתאמן מההתחלה למטרת היפרתרופיה, ואין סיבה לא לעשות את זה. זה לא אופטימלי לצבירת משקל על המוט, שיהיה ברור, אבל זה יתן אחלה מסה וכוח כי בסופו של דבר מרימים משקולות. הכל עניין של מטרות. מי שעושה SS לחודשיים-שלושה בצורה טובה, יקבל טכניקה טובה בתרגילים, יצבור כוח רב משמעותית יותר ויוכל אחרי זה לעבור לתוכנית מסה שתשרת את המטרה שלו כמתאמן קצת יותר מתקדם.
&nbsp
אני לא מאמין שבתוכנית עם 12-20 חזרות, מישהו באמת יהיה מסוגל לעשות סקוואטים של 100 קילו תוך חודשיים. הבחור הזה שינה תוכנית אחרי SS שהוא כבר היה חזק ובגלל זה הוא ניצל היטב את מה שהיא העניקה לו. להוריד שומן זה יותר קל מלעלות בכוח, ובעיקרון המאמר הזה אולי מכוון לקטע שמי שרוצה תוצאות של דוגמן במיידיות, אין לו באמת מה להתעסק עם SS.
&nbsp

MidNight Flame

New member
איך אתה טוען כאלה טענות על סמך בנאדם אחד ש...

עלה הרבה יותר במשקל במהלך התוכנית?
אני גררתי אותה 9 חודשים והמשכתי להתקדם. לאורך הזמן הזה עליתי בערך 12 ק"ג ולא הרבה יותר מידי שומן שלא הייתה בעיה לחתוך כשהחלטתי.

Dark Muse

New member
איזה טענות?

אתה מתכון לטענה שלא צריך להאריך יותר משלושה חודשים את התוכנית? לא אמרתי את זה בהקשר להשמנה שלו.
אפשר כמובן להאריך כל עוד מתקדמים ומרגישים בתוכנית טוב. הכוונה הייתה שתוך שלושה חודשים/ריסטים צריך כבר לחשוב על התאוששות יותר טובה. אני בטוח שבתוך תשעת החודשים כבר התחלת לפחות ממחצית הזמן, להוריד סקוואט כבד אחד מאמצע שבוע ועשית SS לבינוניים. אני טועה? היית על שלוש פעמים סקוואט כבד במשך תשעה חודשים?

SS

גמני על הSS כבר 3 חודשים, מרגיש כבר שמתחיל להיתקע, בעוד חודש אחרי כמה ריסטים אני עובר לתכנית נפח בעלת 10-8 חזרות במטרה לנפח ת'שרירים ופחות להתחזק, מה שכן SS גורמת לי לאכול כמו מטורף ולעלות במשקל, מה שאני בטוח שלא יקרה בתכנית נפח. אגב אני חושב שגם במקרה שעוברים לתכנית מסה זה לא אומר שצריך לעלות הרבה את מספר החזרות בתרגילים המרכזיים. סקוואט של 5 חזרות יכול לעלות ל6 חזרות, דדליפט/לחיצת חזה/מתח/פרס של 5 חזרות יכולות לעלות ל6-8 חזרות, אבל צריך להמשיך להרים כבד בתרגילים המרכזיים,ולהוסיף לרגליים לחיצה של 10 חזרות, לגב אפשר להוסיף פולי עליון של 10-12 חזרות, לחזה אפשר להוסיף פרפר או מקבילים 10-9 חזרות. זה באימון AB שלושה פעמים או ABC ארבעה פעמים.
FBW אפשר לעשות אבל אז נצטרך לעלות בצורה דרסטית את מספר החזרות בתרגילים המרכזיים בשביל לא להיות יותר מדי מותשים ולכן אני לא ממליץ FBW אף פעם.

MidNight Flame

New member
ברור שהיא דורשת מודיפיקציות לאורך הדרך, אין שום ספק.

באיזה שהוא שלב עברתי לווריאציה של 3*5 סקווט פעם בשבוע 3*5 דד פעם בשבוע ובאמצע תרגיל עזר כמו סטיף כבד או גוד מורנינג כבד או לאנג'ים כבדים.
בשלב מתקדם בכלל עברתי ל3*3 ומשכתי את ההתקדמות עוד קצת...

Dark Muse

New member
זו בידיוק הייתה כוונתי

כתבתי את זה קצת לא ברור אני מניח.

למעלה